e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ήρθε η ώρα των αποκρατικοποιήσεων

Το γρίφο των αποκρατικοποιήσεων ή αλλιώς το κεφάλαιο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας επιχειρεί να λύσει το μεσημέρι η κυβέρνηση στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο υπουργό να αναλύει το κυβερνητικό πρόγραμμα. Στο τραπέζι θα τεθούν και θέματα του υπουργείου Υγείας. 

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν επίσης οι υπουργοί Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
Προηγήθηκαν το Σαββατοκύριακο συναντήσεις μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων υπουργείων.
Το οικονομικό επιτελείο βλέπει με διαφορετικό δόγμα το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και αναμένεται να ανακοινώσει εκτενές πρόγραμμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.
Στόχος δεν είναι απλά η πώλησή τους αλλά να δοθούν στους ιδιώτες για εκμετάλλευση σε βάθος ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει εκτός από την αξιοποίηση ακινήτων, την εκμετάλλευση κερδοφόρων και την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων και νέα στοιχεία, όπως:
– παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης επί παραδείγματος χάρη φάσματος συχνοτήτων ή των οπτικών ινών
– δημιουργία νέων αγορών , όπως για παράδειγμα αυτή των τυχερών παιχνιδιών και των τραίνων 

Πηγή: enet.gr