e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον τουρισμό

Προπαρασκευαστικού χαρακτήρα


Προπαρασκευαστικού χαρακτήρα ήταν η σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με ομάδα υπουργών στη Βουλή για τον τουρισμό τη Μ.Τρίτη, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση του προγραμματισμού της κυβέρνησης για τον τομέα. Στο τραπέζι τέθηκε σειρά προτάσεων που θα εξεταστούν και σε διμερείς, ανά υπουργείο, συνεργασίες, ενώ το γενικότερο κλίμα που επικράτησε ήταν η διατήρηση χαμηλών τόνων από την κυβέρνηση πριν την μακρά τουριστική περίοδο.

Ανοδος 0,69% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακτώντας μέρος των απωλειών που κατέγραψε τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω της φημολογίας για αναδιάρθρωση.Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.437,28 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,69%.

Για ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε τρόφιμα προειδοποιεί η ΓΓ Καταναλωτή

Εντατικοί έλεγχοι και στα καύσιμα


Αρκετές παραβάσεις με ανακριβείς και παραπλανητικές ενδείξεις σε πινακίδες κρεάτων, ψαριών, οπωρολαχανικών, ξηρών καρπών και σε καταστήματα εστίασης διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Εντατικοί οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων.

Φθηνότερο κατά 4,43% φέτος το πασχαλινό τραπέζι

Φθηνότερα κατά 4,43% θα κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο Facebook από το δημοτικό τα Ελληνόπουλα

Επτά στους 10 εφήβους έχουν προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο


Επτά στους 10 εφήβους στην Ελλάδα έχουν προφίλ σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια στιγμή, το 33% των μαθητών του δημοτικού (9-12 ετών) παρακάμπτει τον ηλικιακό περιορισμό του Facebook, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία προκειμένου να δημιουργήσει προφίλ.Αυτό προκύπτει από έρευνα του δικτύου EU Kids Online, που διενεργήθηκε μεταξύ 25.000 νέων από 25 ευρωπαϊκές χώρες, τα ευρήματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν χθες. Η έρευνα είχε την καθοδήγηση του London School of Economics και διεξήχθη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποκλείει το ΥΠΕΚΑ νομιμοποίηση ή «τακτοποίηση» αυθαίρετων

«Διαφορετικό θέμα τα πρόστιμα»


Η κυβέρνηση δεν εξετάζει θέμα νομιμοποίησης ή «τακτοποίησης» αυθαιρέτων, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, κύκλοι του οποίου όμως σημειώνουν πως το ζήτημα των σχετικών προστίμων είναι διαφορετικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Είσοδο στην ελληνική αγορά ενέργειας εξετάζει η τσεχική CEZ

«Εφόσον προχωρήσει η απελευθέρωση»


Ενδιαφέρον για είσοδο στην ελληνική ενεργειακή αγορά εκφράζει ο τσεχικός όμιλος CEZ, εφόσον προχωρήσει η απελευθέρωσή της και διαχωριστεί σε διακριτά τμήματα η ΔΕΗ. Ο επικεφαλής πωλήσεων και εμπορίας της εταιρείας Άλαν Σβόμποντα ανέφερε στο Reuters πως η CEZ είναι πιθανό να κάνει εξαγορές στην Ελλάδα και να συμμετάσχει σε δημοπρασίες μακροπρόθεσμων συμβολαίων ισχύος.

Ενδιαφέρον της Deutsche Telekom για αύξηση του ποσοστού της στον ΟΤΕ

Πέραν του σημερινού 30%


Ο γερμανικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Deutsche Telekom (DT), που ελέγχει ήδη το 30% του ΟΤΕ, ενδιαφέρεται να αυξήσει το ποσοστό του στον ελληνικό οργανισμό, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαιώνουν ότι η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει «προ πολλού».Κάτι τέτοιο θα περιόριζε τα δικαιώματα βέτο του ελληνικού Δημοσίου σε καίρια ζητήματα διοίκησης του Οργανισμού.

Στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης


Για λίγες ημέρες πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης προκειμένου να ολοκληρωθεί κύκλος εξετάσεων που είχε εξ΄ αρχής προγραμματιστεί από το ιατρικό περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης εισήχθη χθες σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας με έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Πάνω από 200 νεκρούς ...συνταξιούχους εντόπισε το ΙΚΑ

Εγκαλούνται οι δικαιούχοι


Διακόσιους σαράντα τέσσερις συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά το θάνατό τους, έχουν εντοπίσει οι μέχρι στιγμής έλεγχοι του ΙΚΑ στα υποκαταστήματα της χώρας, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών Ν. Νικολόπουλου, Θ.Καράογλου και Α. Καριπίδη, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Ενεση-SOS έπειτα από έμφραγμα ή εγκεφαλικό

Μια ένεση σε ασθενείς μέσα σε 12 ώρες μετά την εκδήλωση εμφράγματος ή εγκεφαλικού, μπορεί να μειώσει σημαντικά (πάνω από 60%) τις ζημιές για τον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχτεί ορόσημο στην κλινική θεραπεία. Για μια ακόμη φορά, έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, έπαιξαν ρόλο στη νέα ανακάλυψη.Ήδη τα σχετικά πειράματα με ζώα έχουν σημειώσει επιτυχία και εκφράζεται αισιοδοξία ότι στο μέλλον κάτι ανάλογο θα συμβαίνει και στους ανθρώπους. Μάλιστα, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι η ίδια μέθοδος θα μπορεί να εφαρμοστεί στις μεταμοσχεύσεις οργάνων και γενικότερα σε κάθε χειρουργική επέμβαση, όπου η βιωσιμότητα των ιστών κινδυνεύει λόγω παροδικής διακοπής της κυκλοφορίας του αίματος.

Σημαντική αύξηση στις νέες παραγγελίες βιομηχανίας

Ο Γενικός Δείκτης Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) κατέγραψε αύξηση 16,8% το Φεβρουάριο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2010 έναντι μείωσης 6,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.

Στο 4,10% η απόδοση των εντόκων γραμματίων

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία τρίμηνων έντοκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ εξασφαλίζοντας 1,65 δισ. ευρώ.

Συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή στο μνημόσυνο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας

Τετ-α-τετ στη Φιλοθέη


Σύντομη συνονμιλία τετ είχαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης.Ο νυν και ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχαν μία σύντομη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Mία ακόμα διάψευση των σεναρίων αναδιάρθρωσης από την Κομισιόν

Με αφορμή ένα δημοσίευμα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα Τρίτη δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είχε αποδεχθεί ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως δεν υπήρξαν συνομιλίες με την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό.

«Έφυγε» ο μεγιστάνας της σοκολάτας Πιέτρο Φερέρο σε ηλικία 48 ετών

Τραγικό τέλος


Τραγική κατάληξη είχε το επαγγελματικό ταξίδι του 48χρονου Ιταλού επιχειρηματία Πιέτρο Φερέρο, συνιδιοκτήτη του ομίλου Ferrero, που παράγει τα γνωστά σοκολατάκια, τη Nutella και τα Kinder.Ο 48χρονος μεγιστάνας, που διοικούσε την εταιρεία μαζί με τον αδελφό του, έχασε τη ζωή του πιθανότατα από παθολογικά αίτια, την ώρα που έκανε ποδήλατο.

Φθηνότερο κατά 4% αναμένεται το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Υποτονική προς το παρόν η κίνηση


Φθηνότερο κατά 4% θα είναι εφέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, αλλά και την τιμοληψία του ΙΝΕΜΥ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε σούπερ μάρκετ, κεντρικές και λαϊκές αγορές.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ, το «χρυσό αγόρι» της βρετανικής μοναρχίας


Να γαμπρός, να μάλαμα!


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες (όχι για πολύ ακόμα) στον κόσμο, χαρακτηρίζεται συχνά «χρυσό αγόρι» της βρετανικής μοναρχίας.Οι καθηγητές του στο πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους στη Σκοτία, απ' όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην Γεωγραφία το 2005, λένε ότι ο Ουίλιαμ ήταν «ένας κοινός φοιτητής».

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων

Στο επίκεντρο η στρατηγική 2012-2015


Άτυπη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.Στη συνεδρίαση μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, Εργασίας Λούκα Κατσέλη, και Επικρατείας Χ.Παμπούκης.

Νέο όχι στην αναδιάρθρωση από την ΕΚΤ

Νέο όχι στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).