e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Κέρδη 2,16% στο Χ.Α.

Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το τζίρο ωστόσο να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. 

Μηδενική ανάπτυξη για την Ευρωζώνη λόγω λιτότητας

Το πρόγραμμα της λιτότητας που έχει μπει σε εφαρμογή στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει προκαλέσει σκληρό χτύπημα στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη  

Συνάντηση Σαρκοζί- Μέρκελ στο Παρίσι

Υπό την πίεση αφενός των δημοσιονομικών ελλειμμάτων χωρών της ευρωζώνης και αφετέρου των αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ο γαλλογερμανικός άξονας καλείται εκ νέου να εγγυηθεί την σταθερότητα του ευρώ.  

Ακέφαλο άγαλμα του Ηρακλή στο Ισραήλ

Ένα μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή, του ημίθεου της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, που χρονολογείται στο 2ο αιώνα της χριστιανικής εποχής, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων. 

Κοκό Σανέλ: Η κατάσκοπος των Ναζί

Μια άλλη πτυχή της ζωής της διάσημης Γαλλίδας σχεδιάστριας μόδας φέρεται να αποκαλύπτει νέα βιογραφία της που αναμένεται να κυκλοφορήσει σήμερα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή, η Κοκό Σανέλ υπήρξε κατάσκοπος των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η καφεΐνη ως αντηλιακό

Σκεφτείτε αντί να πίνετε τον καφέ σας, να τον αλείφετε στο δέρμα σας... Όσο και αν ακούγεται παράξενο, νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην αυξημένη προστασία του δέρματος από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία και τον καρκίνο, καθώς συμβάλλει στην άμεση καταστροφή των κυττάρων εκείνων που έχουν υποστεί ζημιά από τις ακτίνες του ήλιου.  

«Δεν είμαστε οι Σαμαρείτες της Ελλάδας»

Δεν αποκλείει μια ακόμη βοήθεια προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα πρέπει να διαχειριστεί την κρίση χρέους και να γίνει πιο ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Philipp Roesler. 

Τόνοι πετρελαίου της Shell μολύνουν τη Β. Θάλασσα

Ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαρροή στη Βόρεια Θάλασσα πετρελαίου από αγωγό της, ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα, ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη.

Ποια κρατικά ΜΜΕ εποπτεύει ο Μόσιαλος

Τα κρατικά ΜΜΕ είναι πλέον αρμοδιότητας του Ηλία Μόσιαλου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 73/2011 που δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Δώστε επίδομα θέρμανσης στους αδύναμους»


Με παρέμβαση τους οι πρατηριούχοι ζητούν την εξίσωση του φόρου στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και τονίζουν ότι πρέπει να συνοδευτεί από επιδότηση της θέρμανσης με βάση εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια. 

Τι είπαν Βενιζέλος-Προβόπουλος

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο οικονομικό επιτελείο εν αναμονή της επίσκεψης των επικεφαλής της τρόικα οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου. Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.Επί τάπητος τέθηκε η πορεία της οικονομίας αλλά και των τραπεζών αλλά και οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο και τη συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό.

«Αναιμική» η ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Η ισχνή αύξηση, μόλις 0,1% στο γερμανικό ΑΕΠ αλλά και η κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η γαλλική οικονομία, συνέβαλαν σε σημαντικό βαθμό στη μεγάλη επιβράδυνση που σημείωσε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2011, καθώς υποχώρησε σε τριμηνιαία φάση στο 0,2% από 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Με 4,5% επιτόκιο το δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ

Κατά 2,95 φορές υπερκαλύφθηκαν τα έντοκα γραμμάτια δημοσίου και με επιτόκιο 4,5% το δημόσιο άντλησε 1,3 δισ. ευρώ.Ο επικεφαλής τους ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου, δήλωσε στο Reuters πως οι ξένοι επενδυτές απορρόφησαν το 23% του δημοπρατούμενου ποσού.