e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Τα «φέσια» και τα χρέη των κομμάτων. Τα δάνεια- λαιμητόμος στις τράπεζες. Γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Διαβάστε μόνο στην PRESS τι χρωστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και οι… Οικολόγοι Πράσινοι.

Ελληνοτουρκική «ναυμαχία» για τις… τσιπούρες στα Ίμια.

 

Διαβάστε στην Press Time

 

Καθημερινή η προκλητικότητα των γειτόνων και περίεργη σιωπή από τον Παπανδρέου στο Ερζερούμ.

-Κολοκοτρώνης, Μπότσαρης, Μαυρομιχάληδες, Πετιμεζάς, απαντούν στον Θόδωρο Πάγκαλο

 


Διαβάστε στην Press Time

 

Τι λένε για τις δηλώσεις του ότι «οι επαναστάτες του 1821 ήταν ένα μάτσο αδαείς και αγράμματοι χωριάτες».

Ύποπτο παιχνίδι με τον ξάδερφο της Νατάσας.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του Invest in Greece, Χρήστου Παζαϊτη και τι απαντά ο ίδιος.

Αποκάλυψη: Κομπίνα- «μαμούθ» στο ΙΚΑ.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Υψηλόβαθμα στελέχη του, πλαστογραφούσαν τα πρακτικά των συνεδριάσεων για να πληρώνονται… έξτρα υπερωρίες. Τι λέει η έκθεση- «φωτιά» των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Δήλωση- σοκ του Κυριάκου Βελόπουλου για τους λαθρομετανάστες:

 

Διαβάστε στην Press Time

 «Όταν παραβιάζει κάποιος τα σύνορα της χώρας σου, ή τον συλλαμβάνεις, ή τον αφήνεις ελεύθερο ή τον πυροβολείς εάν δεν υπακούσει. Εφιαλτική έκθεση αμερικανικού ινστιτούτου προβλέπει εξέγερση των μεταναστών στην Αθήνα και ταραχές.

Τα «φέσια» και τα χρέη των κομμάτων.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Τα δάνεια- λαιμητόμος στις τράπεζες. Γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Διαβάστε μόνο στην PRESS τι χρωστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και οι… Οικολόγοι Πράσινοι.

«Ο ελληνόκτητος στόλος θα συνεχίσει να είναι πρώτος»

"Ο ελληνόκτητος στόλος θα συνεχίσει να είναι πρώτος για πολλά χρόνια και με τις νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί με την Κίνα, αλλά και άλλες μεγάλες και ραγδαίες αναπτυσσόμενες χώρες, η ελληνόκτητη ναυτιλία θα συνεχίσει να είναι από τις πλέον σημαντικές παγκοσμίως".Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων Νικόλαος Βαρβατές με αφορμή τα στοιχεία της "Review of Maritime Transport 2010" σύμφωνα με την οποία η ελληνόκτητη ναυτιλία ήταν πρώτη στον κόσμο το 2010.

ΕΕΤ: Πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον υπουργό Οικονομίας- Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Όπως δήλωσαν, μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΕΕΤ, επρόκειτο για τη μηνιαία, τακτή και εφ' όλης της ύλης, επαφή, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και την ελληνική και διεθνή οικονομία. Οι ίδιοι εξέφρασαν αισιοδοξία ότι πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει βήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, ενώ «έχουν μπει μπροστά» ο νέος αναπτυξιακός και ο φορολογικός νόμος.

Μείωση 37,1% στις πωλήσεις επιβατηγών Ι.Χ

Στο 37,1% ανήλθε τελικά το 2010 η μείωση στις πωλήσεις των επιβατηγών ΙΧ (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) στην Ελλάδα, μετά από την κάθετη πτώση κατά 60,7% τον Δεκέμβριο. Στο σύνολο του στόλου των αυτοκινήτων (επιβατηγά, λεωφορεία, φορτηγά), η μείωση των πωλήσεων ανήλθε τον Δεκέμβριο σε 57,9% και για το σύνολο του 2010 σε 35,1%.

ΠΑΟ: Έτοιμος να αποχωρήσει ο Σισέ λένε οι Γάλλοι

Με το ένα πόδι στην έξοδο από την Παιανία ο Τζιμπρίλ Σισέ σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα. Η ιστοσελίδα footmercato αναφέρει ότι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού είναι απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας και θέλει να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ελλάδας με πιο πιθανό προορισμό την Αγγλία.

Πρόβλεψη ανατίμησης του γουάν έναντι του δολαρίου


Το γουάν, το κινεζικό νόμισμα, μπορεί να ανατιμηθεί κατά 5% έως 6% έναντι του αμερικανικού δολαρίου εφέτος, σύμφωνα με Σύμβουλο της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το γουάν θα ανατιμηθεί κατά 5% έως 6% το 2011 με ένα σταδιακό και ελεγχόμενο τρόπο», είπε ο κ. Λι Νταοκούι σε δηλώσεις του σε εφημερίδα του Πεκίνου. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του κ. Λι έγιναν μετά την επισήμανση σε επίσημο κινεζικό έγγραφο για την ανάγκη ανατίμησης του γουάν κατά 5% εφέτος, με στόχο να περιορισθεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός και να περιορισθούν οι πιέσεις στις τιμές.

«Καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ»

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό του BBC, διέψευσε τις φήμες περί εγκατάλειψης του ευρώ από ορισμένα κράτη μέλη το τρέχον έτος. «Και τα 17 κράτη της ευρωζώνης θα παραμείνουν μέλη της ομάδας του ευρώ. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.Η κα Λαγκάρντ, στη συνέντευξή της, δήλωσε αποφασισμένη να συνεργαστεί πιο στενά με τη Γερμανία, με στόχο τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών στην ευρωζώνη, ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης συνοχής στην οικονομική πολιτική και ότι οι πολιτικές φορολογίας των κρατών μελλών πρέπει να είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένες με την πολιτική φορολόγησης στη Γερμανία.

«Βόμβα» Λομπάρ για την Άκτωρ στο Μαυροβούνιο

«Βόμβα» στα θεμέλια της κοινοπραξίας του «Άκτωρα», και της ισραηλινής Housing & Construction Holding Company Ltd αποτελεί η πρόθεση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να την κηρύξει έκπτωτη από το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου από την πόλη Bar έως την περιοχή Boljare στα σύνορα με την Σερβία. Έξι μήνες μετά την συμφωνία που υπέγραψε ο Γιώργος Μπόμπολας και οι Ισραηλινοί συνέταιροί του στη γειτονική χώρα για την κατασκευή και 30ετή εκμετάλλευση του project- μαμούθ, όπως είχε χαρακτηριστεί τότε- συνολικού προϋπολογισμού 1,57 δισ. ευρώ, ο υπουργός Μεταφορών του Μαυροβουνίου, Άντρια Λομπάρ με δηλώσεις του στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTCG «θολώνει τα νερά» σχετικά με το αν θα δώσει πίστωση χρόνου στο ελληνοϊσραηλινό κονσόρτιουμ για την υλοποίησή του.

Moody΄s: Γιατί διαφωνούν CDS με αξιολογίσεις

Ο μέσος όρος των Credit Default Swap (CDS) των ισπανικών και πορτογαλικών τραπεζών είναι πολύ χαμηλά, κοντινός με spreads τραπεζών των οποίων η αξιολόγηση είναι 10-12 βαθμίδες χαμηλότερη από το μέσο όρο των αξιολογήσεων για τις τράπεζες της Moody's, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης. Πως όμως μπορεί να εξηγηθεί η τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των CDS και των αξιολογήσεων;

Στα 4,5 δισ. η πρόταση της Shell για την Κύπρο

Στα 4,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση της Shell για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Αντώνης Πασχαλίδης, χωρίς, όπως σημείωσε, να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής καμία πολιτική απόφαση.Ο κ. Πασχαλίδης ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να πάψουν οι υπερβολές για το ζήτημα, και είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία πρόταση από το Ισραήλ για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Ουραγός των αγορών το Xρηματιστήριο Aθηνών

Eίμαστε προτελευταίοι. Ξεπερνάμε μόνο τις Bερμούδες


Ουραγός των αγορών ήταν το ΧΑ το 2010. Το χειρότερο χρηματιστήριο, με εξαίρεση την αγορά της Βερμούδας...

Αμετάβλητη στο 10,1% η ανεργία της Ευρωζώνης το Νοέμβριο

Αμετάβλητο, στο 10,1%, σε σχέση με τον Οκτώβριο, παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη το Νοέμβριο σύμφωνα με τη Eurostat, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο 9,9%.Στην ΕΕ-27, η ανεργία παρέμεινε στο 9,6%, όσο ήταν και τον Οκτώβριο, ενώ το Νοέμβριο του 2009 βρισκόταν στο 9,4%.

Για σχέδιο «θρησκευτικής αποκάθαρσης» μιλά ο Σαρκοζί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον χριστιανικών κοινοτήτων, πως δεν θα δεχθεί "αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο" με "ένα ιδιαίτερα μοχθηρό σχέδιο αποκάθαρσης της Μέσης Ανατολής, θρησκευτικής αποκάθαρσης". "Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε (...) και συνεπώς να διευκολύνουμε αυτό που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με ένα ιδιαίτερα μοχθηρό σχέδιο αποκάθαρσης της Μέσης Ανατολής, θρησκευτικής αποκάθαρσης", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος υπαινισσόμενος ιδιαίτερα τους χριστιανούς της Ανατολής, μεταξύ των οποίων οι Κόπτες.

Νέοι τρόποι από το Κρεμλίνο για να «υποτάξει» το Διαδίκτυο

Λίγες ώρες πριν ο δικαστής στην τελευταία δίκη του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι απαγγείλει άλλη μια ετυμηγορία ενοχής, ο γνωστότερος πολιτικός κρατούμενος της Ρωσίας δεχόταν ήδη επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.Όχι, δεν επρόκειτο για λογοκρισία της ιστοσελίδας του Χοντορκόφσκι, που για πολλούς Ρώσους αποτελούσε την κύρια πηγή ενημέρωσης για τη δίκη. Η ιστοσελίδα δεχόταν τις λεγόμενες «επιθέσεις άρνησης πρόσβασης». Οι επισκέπτες λάμβαναν στον υπολογιστή τους το μήνυμα ότι «η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη».

Από Δευτέρα τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Σε απαλλαγή των μικρών ακινήτων (κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων) από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στους ενδιαφερόμενους φορείς. Με την ίδια εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για ημιτελή, υπό ανέγερση ακίνητα.Όπως είναι γνωστό, από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται η υποχρέωση έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για τις μισθώσεις ή αγοραπωλησίες ακινήτων (όχι τις γονικές παροχές), σε εφαρμογή σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας. Τα πιστοποιητικά θα κατατάσσουν τα ακίνητα σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης (όμοια με αυτά που εκδίδονται ήδη για τις ηλεκτρικές συσκευές), ανάλογα με την εκτίμηση της ενεργειακής τους κατανάλωσης για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, φωτισμού, αερισμού, κλπ. και θα προτείνουν (δεν θα επιβάλουν) την υλοποίηση εργασιών για τη μείωσή της.

"Τσουχτερές" αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών

Εισιτήρια δύο ταχυτήτων θα καθιερώσει το υπουργείο Υποδομών από την 1η Φεβρουαρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Τα νέα εισιτήρια θα είναι αυξημένα από 20% έως 40% από την ισχύουσα τιμή τους - 1,20 και 1,40 ευρώ. Σύμφωνα με πρόταση του υπουργείου Υποδομών, το ένα εισιτήριο θα είναι μίας χρήσης, θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα χρησιμοποιείται μόνο για μία διαδρομή, καλύπτοντας όλα τα μέσα μεταφοράς εκτός από το Μετρό.

ING IM: Contrarian επενδύσεις για το 2011

Η αρχή του 2011, βρίσκει τις προσδοκίες των επενδυτών να έχουν μια αξιοσημείωτη ομοιότητα με εκείνες στις αρχές του 2010: οι μετοχές αποτελούν την κορυφαία επιλογή, ενώ τα κρατικά ομόλογα θα αποφέρουν, στην καλύτερη περίπτωση, όχι ιδιαίτερα συναρπαστικές αποδόσεις. Πέρυσι, η παραπάνω θέση αποδείχθηκε σωστή, ακόμη κι αν οι περισσότεροι επενδυτές έπρεπε να περιμένουν μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2010, για να ευοδωθούν οι προσδοκίες τους. Αντιθέτως, οι contrarian επενδυτές δεν είχαν καλά αποτελέσματα. Αυτό θα αλλάξει το 2011;

Το DNA της ψείρας δείχνει ρούχα 170.000 χρόνων

Μια νέα γενετική ανάλυση της εξέλιξης της ψείρας δείχει ότι οι άνθρωποι άρχισαν να φοράνε ρούχα πριν από 170.000 χρόνια, μια καινοτομία που επέτρεψε στους homo sapiens, μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα, ντυμένοι και ζεστοί πια, να μεταναστεύσουν με επιτυχία από την Αφρική προς την Ευρώπη και άλλες περιοχές του πλανήτη.Οι αμερικανοί ερευνητές των πανεπιστημίων της Φλόριντα, της Ιντιάνα, της Πενσιλβάνια και του Τέξας (Α & Μ), υπό τον ερευνητή της Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα Ντέιβιντ Ριντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Molecular Biology and Evolution" (Μοριακή Βιολογία και Εξέλιξη), μελετούν εδώ και χρόνια το DNA των ψειρών στο σύγχρονο άνθρωπο για να καταλάβουν καλύτερα την ανθρώπινη εξέλιξη.

HSBC: "Overweight" η μετοχή της Μυτιληναίος

Σε έκθεση από την HSBC για τη ΜΥΤΙΛ, ο ευρωπαϊκός κολοσσός διατηρεί τιμή-στόχο στα 7 ευρώ, παρά το δυσμενές εγχώριο περιβάλλον που παρατηρεί. Η διατήρηση έρχεται μετά τα συνεχή τρίμηνα κερδοφορίας της επιχείρησης για το 2010, μία κατάσταση που δεν αναμένει η HSBC να αλλάξει δραματικά, βλέποντας άνοδο κερδών ανά μετοχή. Η Μυτιληναίος δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον κλάδο του αλουμινίου και στη ΜΕΤΚΑ και λιγότερο στην ενέργεια, λόγω των καθυστερήσεων που προκύπτουν από τα εκκρεμή ρυθμιστικά θέματα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Μάρτιο η τμηματική καταβολή ΦΠΑ των επιχειρήσεων Προτεινόμενο

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα προβλέπει την αποσύνδεση του χρόνου υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του φόρου και θα προσδιορίζει τον τρόπο συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ με άλλες υποχρεώσεις των φορολογουμένων.Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών θα ενεργοποιήσει εκ νέου τις διατάξεις του Ν. 3814/2010, ο οποίος προέβλεπε την δυνατότητα τμηματικής καταβολής του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, αποσυνδέοντας ουσιαστικά τον χρόνο υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του φόρου. Έτσι, θα επιτρέπεται η υποβολή της δήλωσης με παράλληλη προκαταβολή μέρους του φόρου και εξόφληση του υπολοίπου ποσού σε δόσεις.

Νέες κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ετοιμάζονται να προχωρήσουν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.Τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα αναμένεται να μείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Ανακάμπτει το ΧΑΑ

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την ισχυρή πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, με το γενικό δείκτη τιμών να ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 1,09% στις 1.388,82 μονάδες, έχοντας κλείσει χθες με απώλειες 1,62%.Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 18,38 εκατομμύρια ευρώ.

ΥΠΕΚΑ: Χρηματοδότηση έργων υποδομής στον τομέα της ενέργειας

Δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής που θα υλοποιήσουν η ΔΕΗ Α.Ε. και ο ΔΕΣΦΑ Α.Ε. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) υπέγραψαν η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη και οι Υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας και Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής στον τομέα της ενέργειας τα οποία παρέχουν υπηρεσίες γενικού οικονομικού συμφέροντος και θα συγχρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και από ίδιους πόρους των φορέων.

Κοντά τις 1.000 μ.β. το spread 10ετούς

Ανοδικά κινείται και σήμερα το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Στις 10:21- ώρα Ελλάδος - το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση 10ετών ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρυνόταν στις 990,5 μονάδες βάσης από 972 μονάδες βάσης περίπου που έκλεισε χθες.

Μειώσεις αποδοχών έως 35% από ατομικές συμβάσεις εργασίας

Τη ραγδαία αύξηση των ευέλικτων µορφών απασχόλησης και τη μείωση αποδοχών µε ατοµικές συµβάσεις καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Μοσάντ: τo 2015 η κατασκευή της ιρανικής πυρηνικής βόμβας

Την εκτίμηση ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα πριν από το 2015 κάνει το Ισραήλ, κορυφαίος αξιωματούχος του οποίου τοποθετείται εναντίον πρόωρων στρατιωτικών επιθέσεων, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα.Η ενημέρωση την οποία κάνει ο διευθυντής της κατασκοπείας της Μοσάντ, Μέιρ Νταγκάν, ενόψει της συνταξιοδότησης του, προτείνει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ και συγκεκαλυμμένη δράση για να αποθαρρυνθεί ή να καθυστερήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης.

Κλείνουν 4.700 φάρμες στη Γερμανία λόγω διοξίνης

Περισσότερα από 4.500 αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες θα κλείσουν προσωρινά στη Γερμανία λόγω του κινδύνου να έχουν μολυνθεί τα ζώα από διοξίνη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της χώρας.Το κλείσιμο των αγροκτημάτων γίνεται για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για 4.709 φάρμες, εκ των οποίων οι 4.468 βρίσκονται στην Κάτω Σαξονία. Στις περισσότερες από αυτές εκτρέφονται χοίροι. Μέχρι να διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι δεν έχουν μολυνθεί τα ζώα και οι ζωοτροφές τους, οι φάρμες αυτές δεν θα επιτρέπεται να κάνουν παραδόσεις.

Duty Free καύσιμα από τη Folli Follie

Στην επαναλειτουργία των πρατηρίων διάθεσης αφορολόγητων πετρελαιοειδών προϊόντων στους Μεθοριακούς Σταθμούς Κήπων Έβρου, Κακκαβιάς και Ευζώνων θα προχωρήσει άμεσα η εταιρία Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, με το διακριτικό τίτλο "Folli Follie Group". Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με επιστολή-πράξη της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κοινοποιήθηκε στην εταιρία η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία επετράπη η επαναλειτουργία των ανωτέρω πρατηρίων.

Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας

Παραμένουν στη κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας οι Έλληνες εφοπλιστές σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση Review of Maritime Transport 2010.