e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews

Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Οι πρόωρες απειλούν την ελπίδα της ανάκαμψης.
Οι δραματικές εξελίξεις με τις πιέσεις των ξένων που δεν θέλουν κάλπες και η σύσκεψη στο Μαξίμου.
Το σχέδιο του Μαρτίου με τα ομόλογα των 8 δις και το SOS των τραπεζών.

Οι εξελίξεις σε Τράπεζες και Χ.Α.

 
Διαβάστε στην Deal news

 Καταλύτης το μέρισμα και προοπτικές που ανοίγονται για την εθνική και τις άλλες τράπεζες μετά την ενίσχυση τους. Πως μπήκε φρένο στην πτώση του Χρηματιστηρίου.
Οι στόχοι της Πειραιώς, της Marfin, και τι θα συμβεί με την Αγροτική. Γιατί «πουλάει» η Eurobank και γιατί δεν προχωρεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Βρετανική απειλή με Μπόμπολα.

 
Διαβάστε στην Deal news

 Γιώργος Μπόμπολας. Οι απειλές των Βρετανών και οι χρονικές καθυστερήσεις. Τι συμβαίνει με την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε». Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Π. Στρατουδάκης.

Τα Carrefour και τα Dia


Διαβάστε στην Deal news

 Πάνος Μαρινόπουλος. Γκρίνια για τη στασιμότητα που παρατηρείται με τα Deal. Η στρατηγική του έλληνα επιχειρηματία, οι επενδύσεις των 150εκ.ευρώ σε Ελλάδα και Βαλκάνια και η επιλογή «προσφορές αντί για μείωση τιμών»

Οι δύσκολες ώρες του Τσάκου.


Διαβάστε στην Deal news


Παναγιώτης Τσάκος. Το δύσκολο ταξίδι στο καράβι της ζωής για τον «καπετάνιο». Ο απροσδόκητος χαμός της κόρης του Μαρίας Τσάκου που είχε αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών. Τα 81 πλοία, ο γιός του Νίκος, το ίδρυμα και η Ουρουγούαη.

Απειλούν την οικονομία οι πρόωρες.

 
Διαβάστε στην Deal news

 Οι πρόωρες απειλούν την ελπίδα της ανάκαμψης. Οι δραματικές εξελίξεις στην κυβέρνηση και η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου. Τι αποφάσισε ο Παπανδρέου. Πως θα κινηθεί. Το μαξιλαράκι των 5 μονάδων. Ποιοι υπουργοί πιέζουν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ποιοι αντιδρούν και τι εισηγούνται. Καθολικό από την αγορά το όχι για εθνικές εκλογές τώρα.

Το σχέδιο της επόμενης μέρας


Διαβάστε στην Deal news

 Όλα σε μια κλωστή. Πως μας πιέζουν οι ξένοι.
Η πολιτική αβεβαιότητα και πως κινδυνεύουμε να μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες. Το sos των τραπεζών που προχωρούν σε αύξηση κεφαλαίου και κίνηση με τα ομόλογα των 8δις τον Μάρτιο.
Το σχέδιο της επόμενης μέρας. Δεν πάμε στις κάλπες αλλά τις χρησιμοποιούμε σαν όπλο επαναδιαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους.



Τρείς έρευνες φωτιά. Ποιοι αντέχουν στην κρίση. Τα ξενοδοχεία και οι ζημιές. Οι αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα.



Διαβάστε στην Deal news

 3 Θέματα – φωτιά
- Οι 7 εταιρίες που νίκησαν την κρίση. Το roads show του Παρισιού και οι αναλυτές. Ποιες επιχειρήσεις ποντάρουν στο χρόνο και ποιες βρίσκονται στο χείλος.
- Η κρίση χτύπησε τον τουρισμό αλλά οι μεγαλοξενοδόχοι αντέχουν παρά την πτώση κατά 52% των εσόδων. Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι. Η έρευνα-καθρέπτης της STAT Bank.
- Αερομαχία για τρεις ισχυρούς RAINAIR, JET STAR και EASY JET «πετούν» για την Ελλάδα. Το άνοιγμα και τι φοβούνται.

Πτώση 1,27% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δύο πρόσωπα παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση. Το αρχικό θετικό κλίμα που τροφοδότησε η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών ανατράπηκε προς το τέλος των συναλλαγών, εν μέσω επιδείνωσης του κλίματος στην αγορά ομολόγων.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.497,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,27%. Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραφε άνοδο έως και 1,63%.

Το Δεκέμβριο ανοίγει ο σταθμός του μετρό στην Αγ.Παρασκευή

Το σχέδιο για τη νέα γραμμή 4


Το Δεκέμβριο αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό ο σταθμός του μετρό στην Αγία Παρασκευή, ενώ για τους υπόλοιπους σταθμούς, που έχουν κολλήσει λόγω Siemens, οι προσπάθειες συνεχίζονται.

Φουντώνει ο πόλεμος των νομισμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν άλλη λύση για τη στήριξη της οικονομικής τους ανάπτυξης από το νο επιδοθούν σε μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, τόνισε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πάντως προειδοποίησε ότι αυτά θα οδηγήσουν σε αύξηση της πίεσης στο ευρώ, οδηγώντας το δολάριο σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το ενιαίο νόμισμα. Η Λαγκάρντ αναφερόταν στην ενέργεια της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) να δώσει το φιλί της ζωής στην αμερικανική οικονομία χορηγώντας το ποσό των 600 δισ. δολαρίων για αγορά ομολόγων.

Γρήγορη επικύρωση της συμφωνίας μείωσης πυρηνικών όπλων με τη Ρωσία, προωθεί ο Ομπάμα

Μετά την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων


Την ελπίδα του πως η νέα Συνθήκη μη Διασποράς των Πυρηνικών με τη Ρωσία θα επικυρωθεί από την Γερουσία πριν από το τέλος της θητείας της, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς ηγέτες του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο για να συζητήσουν οικονομικά θέματα, μετά την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στις ενδιάμεσες εκλογές.Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από υπουργικό συμβούλιο, ο Μπ.Ομπάμα δήλωσε ότι προσκάλεσε στον Λευκό Οίκο τον επόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ και το ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, καθώς και την τωρινή πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και τον πρόεδρο της πλειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ράιντ.

Στις 870 μονάδες σκαρφαλώνει το spread στα ομόλογα


Αβεβαιότητα για εκλογές και έλλειμμα


Η πολιτική αβεβαιότητα γύρω από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και η σημαντική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, σε συνδυασμό με την ανησυχία για την επίτευξη των φετινών δημοσιονομικών στόχων, κρατούν σε υψηλά επίπεδα τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.Την Πέμπτη, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου διευρύνθηκε μέχρι τις 870 μονάδες βάσης, σημειώνοντας άνοδο 30 μονάδων. Νωρίτερα, είχε διολισθήσει μέχρι τις 835 μονάδες.

Σημαντικό βήμα για το τρισδιάστατο ολογραφικό βίντεο

Η επιστημονική φαντασία, ως συνήθως, γίνεται κάποια στιγμή σκέτη επιστήμη. Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ολογραφικού βίντεο, που θα επιτρέπει την εκπομπή τρισδιάστατων ολογραμμάτων κινούμενων ανθρώπων και αντικειμένων στα πέρατα της Γης (και, γιατί όχι, του ηλιακού συστήματος), μια τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στην ψυχαγωγία, τα μέσα ενημέρωσης, την τηλεϊατρική, τη διαφήμιση, τη βιομηχανία κλπ.Οι ολογραφικές εικόνες, οι οποίες πριν από 30 χρόνια ήσαν στατικές, τώρα πια μπορούν να ανανεώνονται σε "οιονεί πραγματικό χρόνο", σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κολεγίου Οπτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Αριζόνα, υπό τον καθηγητή Νάσερ Πεϊγκαμπαριάν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science".

Κοντά στην κατασκευή μανδύα αορατότητας

Βρετανοί επιστήμονες έκαναν σημαντική πρόοδο για την κατασκευή ενός "μανδύα αορατότητας" α λα Χάρι Πότερ, καθώς κατασκεύασαν ένα εύκαμπτο φιλμ από ένα μετα-υλικό, το οποίο "χειραγωγεί" με τέτοιο τρόπο το φως που πέφτει πάνω στα αντικείμενα, ώστε ουσιαστικά τα εξαφανίζει από το οπτικό πεδίο των θεατών.Οι ερευνητές, υπό τον δρα Αντρέα Ντι Φάλκο του πανεπιστημίου του Σεν Άντριους στη Σκωτία, δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο βρετανικό περιοδικό φυσικής "New Journal of Physics", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Άλλοι φυσικοί, όπως ο καθηγητής Όρτγουιν Ες του Imperial College του Λονδίνου, χαιρέτισαν το επίτευγμα ως "τεράστιο βήμα προόδου".

Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 3 εκατομμύρια κτίρια σε όλη τη χώρα ως το 2020

Πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον»


Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 3 εκατομμύρια κτίρια σε όλη τη χώρα ως το 2020, προβλέπει το πρόγραμμα «Χτίζοντας το μέλλον», που παρουσίασε την Πέμπτη η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου.Υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση που θα προέλθει από την εφαρμογή του προγράμματος θα οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά 9 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία.

Αμετάβλητα στο 1% διατήρησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο επίκεντρο τα έκτακτα μέτρα


Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε, την Πέμπτη, το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως άλλωστε αναμενόταν από την αγορά, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις αποφάσεις για τον χρόνο απόσυρσης των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας.Το παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ παραμένει σταθεό για 19ο συνεχή μήνα.

Εντοπίστηκαν γονίδια της τσιγκουνιάς και της γενναιοδωρίας

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο -σε δύο παραλλαγές- που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο "σφιχτούς" με τα χρήματά τους και γενναιόδωρους. Υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει στο DNA του αυτόν τον γενετικό παράγοντα, τον οποίο έχει κληρονομήσει από τους γονείς του.Οι ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τον Μάρτιν Ρόιτερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Social Cognitive and Affective Neuroscience", σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", διαπίστωσαν ότι άνθρωποι που διαθέτουν την "τσιγκούνικη" γενετική παραλλαγή, γενικά δίνουν λιγότερα χρήματα σε δωρεές και φιλανθρωπίες, "κάνουν τράκες" τσιγάρων αντί να αγοράζουν τα δικά τους, δανείζονται χρήματα ή πράγματα που ξεχνούν μετά να επιστρέψουν, επιμένουν να πληρώνει στο εστιατόριο ο καθένας ακριβώς ό,τι έχει φάει, αντί να μοιράζεται ο λογαριασμός σε ίσα μερίδια κλπ.

Τα "μονοπάτια" των λαθρομεταναστών στον Έβρο

Άρχισε στον 'Εβρο η επιχειρησιακή δράση των δυνάμεων ομάδων ταχείας αντίδρασης (RAPID) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX), υπό ελληνική διοίκηση.Οι «λαγοί», όπως αποκαλούνται, εξαιτίας της κωδικής ονομασίας τους (RABIT= Rapid Border Intervention Team), περιπολούν στην παρεύρεια περιοχή μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις για να συνδράμουν στο έργο της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Οι Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες τελούν υπό τον έλεγχο και το συντονισμό της ελληνικής διοίκησης, θα φέρουν τα διακριτικά των χωρών τους και οπλισμό, τον οποίο θα χρησιμοποιούν μόνο για αυτοάμυνα.

"Εκτός ατζέντας η αναδιάρθρωση"

Χαιρετισμό σε εκδήλωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην οποία θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα "Χτίζοντας το μέλλον" για τα Βιώσιμα Κτίρια και την Πράσινη ανάπτυξη, θα απευθύνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Πάτρα, όπου το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση.Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο CNN.

Τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Ανέλαβαν την ευθύνη


Η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που αιματοκύλισε την Κυριακή την πλατεία Ταξίμ στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης. Η οργάνωση, η οποία συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει ότι διεξήγαγε την επίθεση ως «πράξη εκδίκησης».«Εμείς ως Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την ενέργεια κατά της αστυνομικής δύναμης του τουρκικού φασισμού στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις 31 Οκτωβρίου του 2010» αναφέρεται στο δικτυακό τόπο της οργάνωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Αίρεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε μικρά μπαρ και καφέ της Ολλανδίας

Ένα βήμα πίσω μετά τις αντιδράσεις


Τη μερική άρση του μέτρου της απαγόρευσης του καπνίσματος σε ορισμένες κατηγορίες μπαρ και καφέ αποφάσισε η κυβέρνηση της Ολλανδίας.
Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος θα...

Μειωμένα τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ Παρασκευή και Δευτέρα λόγω εκλογών

Κανονικά ΗΣΑΠ και μετρό


Τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του τραμ θα ισχύσουν από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια των λεωφορείων την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

H Apple ετοιμάζει νέα αναβάθμιση λογισμικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώνονται από πολλές πλευρές, η Apple ετοιμάζει για άμεση διάθεση μέσα στον τρέχοντα μήνα την 4.2 έκδοση του λειτουργικού της iOS για iPhone, iPod touch και iPad συσκευές. Η νέα αυτή αναβάθμιση θα προσθέσει τη δυνατότητα multitasking στο tablet PC της Apple, καθώς θα εγκαταστήσει τη δυνατότητα για ομαδοποίηση των αγορασμένων εφαρμογών απλό πλευράς χρήστη.

Εξτρα φόρος σε junk food

Η παχυσαρκία στην Αυστραλία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας και επιστήμονες εκτιμούν ότι φόρος σε είδη όπως αναψυκτικά, σοκολάτες και πατατάκια - στις λεγόμενες σκουπιδοτροφές (junk food) - μπορεί να είναι το αποτελεσματικότερο όπλο για την αντιμετώπισή της. Πάνω από το 60% των ενηλίκων και ένα στα τέσσερα παιδιά είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Monash, προτείνουν να εφαρμοστεί το μέτρο της πρόσθετης φορολογίας, ακριβώς όπως έχει εφαρμοστεί στα τσιγάρα και οδήγησε σε μείωση των πωλήσεων.

Το ΔΝΤ προβλέπει παγκόσμια ανάπτυξη από 3 έως 4% το 2010 και το 2011

Ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ολιβιέ Μπλανσάρ εκτίμησε σήμερα σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα φθάσει από 3% έως 4% το 2010 και σε "παρόμοιο ποσοστό" το 2011, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις παγκόσμιες προβλέψεις του Ταμείου, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές Οκτωβρίου.Η αύξηση θα κυμανθεί "μεταξύ 3 και 4 για όλο τον κόσμο το 2010" με μια "ασυμμετρία", καθώς η ανάπτυξη θα κυμανθεί από "1 σε 2 για τις προηγμένες οικονομικά χώρες" και από "6 σε 8 και ακόμη περισσότερο για τις χώρες με τις αναδυόμενες οικονομίες", δήλωσε ο Μπλανσάρ.

Περικοπές 200 έως 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ

Περικοπές 200 έως 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο στους μισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου προκύπτουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της διοίκησης της επιχείρησης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι νόμοι του περασμένου Μαρτίου και του Μαΐου, με τους οποίους μειώθηκαν οι αποδοχές των εργαζόμενων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Σε ακραίες περιπτώσεις, μάλιστα, οι περικοπές φθάνουν μέχρι… 18.000 ευρώ!Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Ν. Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το συνδικάτο έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη διοίκηση, προκειμένου οι κρατήσεις να γίνουν σταδιακά σε 12 ή 18 δόσεις, πρόσθεσε πάντως ότι η ΓΕΝΟΠ δεν θα δεχτεί να μείνουν απλήρωτες οι υπερωρίες που έγιναν λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Φωτόπουλος υπενθυμίζει ακόμη ότι η ΓΕΝΟΠ έχει προσφύγει στο ΣτΕ και στα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθούν αντισυνταγματικοί οι νόμοι με τους οποίους μειώθηκαν οι αποδοχές στο Δημόσιο.

Μεταµόσχευση παγκρέατος µε τη βοήθεια του Da Vinci

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ στην περίθαλψη των διαβητικών ανοίγει η πρώτη παγκοσµίως µεταµόσχευση παγκρέατος µε µια µέθοδο λιγότερο επεµβατική χάρη στη βοήθεια της ροµποτικής χειρουργικής που πραγµατοποιήθηκε από οµάδα του πανεπιστηµιακού νοσοκοµείου της Πίζας σε µια 43χρονη µητέρα δύο παιδιών που έπασχε επί 19 χρόνια από διαβήτη τύπου 1 και είχε ήδη κάνει µεταµόσχευση νεφρού. Η επέµβαση αυτή, η οποία πραγµατοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ούγκο Μπότζι, µειώνει σε πολύ µεγάλο βαθµό τις µετεγχειρητικές επιπλοκές, σύµφωνα µε την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκοµείο.

Τι προβλέπουν και πού ποντάρουν τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λίγο πριν τις κάλπες


Στην τελική ευθεία για τις εκλογές


Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των δύο μεγάλων κομμάτων εν όψει του α' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις και τα μηνύματα από τη βάση των ψηφοφόρων βρίσκονται στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων, προκειμένου να δώσουν στοχευμένα τις τελευταίες κρίσιμες μάχες. Σε περιοδείες θα βρίσκονται ώς την παραμονή των εκλογών τόσο ο Γ.Παπανδρέου όσο και ο Αντ.Σαμαράς. Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτιγκ.

Σε υψηλό εννεαμήνου, πάνω από το 1,42 δολάριο, σκαρφαλώνει το ευρώ

Ράλι μετά την Fed


Πάνω από το 1,42 δολάριο, υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, σκαρφάλωσε την Πέμπτη το ευρώ, μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 1,5% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες


Άνοδος στις αγορές μετά την Fed


Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς στις διεθνείς αγορές επικρατεί θετικό κλίμα μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Στον εισαγγελέα η λίστα με τους 200 γιατρούς που κατάκλεβαν το ΙΚΑ

«Πρωταθλητές» στην υπερσυνταγογράφηση


Έναν κατάλογο με τους «πρωταθλητές» στη συνταγογράφηση φαρμάκων έχει στα χέρια της η διοίκηση του ΙΚΑ. Πρόκειται για 200 γιατρούς, οι οποίοι επί τρεις μήνες, δηλαδή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2010, κατάκλεβαν το Ίδρυμα, συνταγογραφώντας ακόμη και σκευάσματα άσχετα με την ειδικότητά τους, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επίσκεψη αξιολόγησης από κλιμάκια των οίκων Fitch και Moody's στην Αθήνα

Θα εξετάσουν την εφαρμογή του Μνημονίου


Στελέχη των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch και Moody’s θα επισκεφθούν την Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής πολιτικής.Τα στελέχη του οίκου Fitch θα έλθουν την μεθεπομένη του πρώτου γύρου των αυτόδιοικητικών εκλογών και θα έχουν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και τις διοικήσεις εμπορικών τραπεζών.

Περικοπές 10% στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ


Στο επίκεντρο οι συγκοινωνίες


Περικοπές τουλάχιστον 10% στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ θα προβλέπει ο Προϋπολογισμός 2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι ΔΕΚΟ βρίσκονται στο στόχαστρο για το 2011, ενώ προτεραιότητα µεταξύ αυτών έχουν πλέον οι συγκοινωνίες. Μετά τον ΟΣΕ, το υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων έχει αποφασίσει να καταθέσει νοµοθετική ρύθµιση για τις ΔΕΚΟ του κλάδου, µε σκοπό τη µείωση των δαπανών τους και την αύξηση των εσόδων τους. Τα σχέδια αυτά περιλαµβάνουν σε ό,τι αφορά τους εργαζοµένους δυνατότητες µετατάξεων από έναν συγκοινωνιακό φορέα σε άλλον και µείωση των επιδοµάτων τους στο 8% του βασικού τους µισθού το πολύ, ενώ οι νεοπροσλαµβανόµενοι θα υπόκεινται σε νέους κανονισµούς εργασίας. Επίσης, τα σχέδια προβλέπουν αύξηση των εισιτηρίων και συγχωνεύσεις των εταιρειών.

Σχεδόν απωθητική για την επιχειρηματικότητα εμφανίζεται η Ελλάδα

Στην 109η θέση σε σύνολο 183 κρατών


Σχεδόν απωθητική για την επιχειρηματικότητα εμφανίζεται η Ελλάδα στην Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας «Doing Business 2011» που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.Η Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας βρίσκεται εφέτος στην 109η θέση σε σύνολο 183 κρατών και κατρακυλά 12 θέσεις σε σχέση με την 97η θέση που καταλάμβανε πέρυσι.

Πάνω από τα 85 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο του εξαμήνου, ανεβαίνει το πετρέλαιο

Άνοδος μετά τις αποφάσεις της Fed


Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου από τις αρχές Μαΐου σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει σε αγορά κρατικών ομολόγων επιπλέον 600 δισ. δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο του 2011.Συνυπολογίζοντας τα προγράμματα αγοράς χρεογράφων που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Fed θα ενισχύσει συνολικά την αμερικανική οικονομία με 900 δισ. δολάρια μέχρι τα μέσα του 2011.

Η απόσυρση των έκτακτων μέτρων της ΕΚΤ ίσως καθυστερήσει μετά την απόφαση της Fed


Αμετάβλητα στο 1% τα επιτόκια


Η απόφαση της Fed να προχωρήσει σε ένα νέο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων, ύψους 600 δισ. δολαρίων, περιπλέκει το τοπίο σε ό,τι αφορά την απόσυρση των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει το ΔΣ της ευρω-τράπεζας και αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού στο ιστορικό χαμηλό του 1%.

Μείωση 70% στα 131,3 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα κέρδη του ΟΤΕ στο εννεάμηνο


Πτώση τζίρου στα 1,392 δισ. ευρώ


Μείωση της τάξεως του 70,2% στα 131,3 εκατ. ευρώ σημείωσαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010, τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη. ta nea