e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανοδος 0,97% στο Χ.Α.

Ανέκτησε τις 1.500 μονάδες ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε στις 1.506,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,97%.

Πρόταση υπαγωγής στο υπ. Υγείας για "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο"

Την εξ' ολοκλήρου υπαγωγή των πανεπιστημιακών νοσοκομείων στο υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε αυξήσεις επιτοκίων προχωρούν οι τράπεζες

Ακριβότερες χορηγήσεις


Ξεκίνησε από τις τράπεζες η δημοσιοποίηση των νέων τιμολογίων τους μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ την περασμένη Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Στις αυλές των σπιτιών ο οβελίας

Στις αυλές των εξοχικών τους ή ακόμα και σε φίλων τους μάλλον θα ψήσουν φέτος τον οβελία οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες, αφού ενώ έδειξαν αρχικά έντονη την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν, οι μέχρι στιγμής κρατήσεις δείχνουν πτώση 25%-30% για προορισμούς του εξωτερικού και 35%-40% για εσωτερικού, όπως τόνισε, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων
Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης.

Έως και εκατό χρόνια θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της Φουκουσίμα

Κατάρα, μόνιμος κάτοικος


Η ψύξη των αντιδραστήρων παραμένει προς το παρόν πρώτη προτεραιότητα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι. Aργότερα, όμως, οι Ιάπωνες θα χρειαστεί να αναλάβουν ένα δυσκολότερο, μακροπρόθεσμο έργο: τον καθαρισμό του εργοστασίου και της ευρύτερης περιοχής έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα της ανώτατης κατηγορίας 7.

«Συνεχίστε τις απαραίτητες αν και επώδυνες αλλαγές» το μήνυμα Ρομπάι στην Αθήνα

Στήριξη στην κυβέρνηση


Η προσπάθεια της Ελλάδας αποδίδει κόπους δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Έπεσε η στάθμη του νερού στη Λίμνη Πλαστήρα

Αισθητά έπεσε η στάθμη του νερού στη λίμνη Πλαστήρα, όπου πριν λίγες μέρες ο όγκος του βρόχινου νερού είχε προκαλέσει υπερχείριση, φαινόμενο, που είχε παρατηρηθεί άπαξ στο παρελθόν, το 1979.

Ενισχύεται η τιμή του μπρεντ

Σταθεροποιείται, σήμερα, η τιμή του μπρεντ κοντά στα 124,5 δολάρια, καθώς η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση για πετρέλαιο το 2011, παρά το ότι διαπιστώνει ότι τα σημερινά υψηλά επίπεδα των τιμών στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να πλήττουν την παγκόσμια οικονομία. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ άγγιξε τα 124,44 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 1,02 δολαρίων στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο». Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και στα 121,43 δολάρια, στον απόηχο της συμβουλής της Goldman Sachs στους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

"Θύμα" της κρίσης και τα φάρμακα "life style"

Ούτε λίγο ούτε πολύ, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ ξοδεύονται για την αγορά των λεγόμενων "life style" φαρμάκων, που κι αυτά ωστόσο με τη σειρά τους έχουν αρχίσει να δέχονται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Στα 23 δισ. ευρώ το ύψος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015, λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Εντός της εβδομάδας τα μέτρα


Στα 23 δισ. ευρώ και όχι 22 όπως θεωρείτο αρχικά θα διαμορφωθεί το ύψος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας 2012-2015, όπως είπε την Τρίτη ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.Από τα 23 δισ. ευρώ τα 12 θα προέλθουν από περικοπές στις κρατικές δαπάνες και τα 9 από αύξηση των εσόδων.

«Κίνδυνος η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Γίρκι Κατάινεν, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ.

Στο 4,80% το επιτόκιο των εξάμηνων εντόκων γραμματίων


Το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων σημείωσε σήμερα μικρή αύξηση στο 4,80%. Από τη δημοπρασία το Δημόσιο άντλησε συνολικά κεφάλαια 1,625 δισ. ευρώ.

Από την Πέμπτη 14 Απριλίου το δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίου

Ανακοινώσεις των Οργανισμών



Από την Πέμπτη 14 Απριλίου θα αρχίσει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ίδια μέρα θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα και στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Τρία νεκρά δελφίνια βρέθηκαν στη Ρόδο

Σε εξέλιξη έρευνες


Στις δυτικές ακτές της Ρόδου εκβράστηκαν τρία νεκρά δελφίνια. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό τους. Τα δελφίνια εντοπίστηκαν νεκρά στην ακτή από κατοίκους της περιοχής Σορωνής, Καλαβαρδών και Καμείρου Σκάλας. Αμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές και επιτόπου έφθασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και στελέχη του Υδροβιολογικού σταθμού της Ρόδου.

Louboutin VS Yves Saint Laurent για τις... σόλες!

Christian Louboutin, σχεδιαστής μόδας με έδρα το Παρίσι, τα παπούτσια του οποίου φοράνε πολλά διάσημα πόδια, κατέθεσε αγωγή εναντίον του αντιπάλου του, Yves Saint Laurent, για τη χρήση του κόκκινου χρώματος στις σόλες των παπουτσιών.

Πόρτα στον Κάρολο για χάρη του William!

Οι περισσότεροι Βρετανοί θα προτιμούσαν η σειρά διαδοχής στον θρόνο να παρακάμψει τον πρίγκιπα Κάρολο και να επιτρέψει έτσι στον γιο του William να γίνει βασιλιάς. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που έγινε γνωστή την Κυριακή.

Η Lady Gaga... Μαρία Μαγδαληνή!

Το Πάσχα πλησιάζει και η Lady Gaga θα το γιορτάσει με τον δικό της τρόπο... Οι εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας είναι σε έξαλλη κατάσταση μαζί της, αφού η νεαρή τραγουδίστρια θα υποδυθεί τη Μαρία Μαγδαληνή στο νέο βίντεοκλιπ της για το τραγούδι "Judas".

Τα παιδιά βλάπτουν την υγεία των γονέων!

Θα περίμενε κανείς ότι όταν κάποιος έχει μικρό παιδί, θα τρώει και γενικά θα ζει πιο υγιεινά, σε σχέση με όσους δεν έχουν παιδιά, αν μη τι άλλο επειδή προσέχει τι θα το ταΐσει ή, έστω, επειδή το κυνηγάει γύρω-γύρω κι έτσι τουλάχιστον ασκείται σωματικά!

Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μπερντάρντο Μπερτολούτσι

Στις Κάννες, στις 11 Μαΐου


Τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών θα παραλάβει φέτος ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

"Την Τετάρτη τα πρώτα σχέδια του επενδυτικού νόμου"

Αύριο προκηρύσσονται τα πρώτα σχέδια του επενδυτικού νόμου, αξίας 2,2 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ρινικό σπρέι για τη γρίπη

Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ρινικό σπρέι που υπόσχεται κάποια μέρα να «εκθρονίσει» το συμβατικό εμβόλιο γρίπης μέσω ένεσης, καθώς φαίνεται να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό από το τελευταίο.

Νέα ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων

Νέα υψηλά κατέγραψαν σήμερα οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου θέρμανσης.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,697 ευρώ το λίτρο και η αντίστοιχη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 91,3 λεπτά.

Η Ελλάδα επενδύει στην Κίνα

Η Ελλάδα θα ανοίξει το μεταφορικό, τουριστικό, τηλεπικοινωνιακό και τραπεζικό τομέα της σε Κινέζους επενδυτές, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξη που έδωσε σε κινεζική εφημερίδα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Πεκίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ. «Η αγορά από την Κίνα ελληνικών ομολόγων θα βοηθήσει την οικονομία μας να ξεπεράσει την κρίση και να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς».

Απορρίπτει τα περί έλλειψης συντονισμού στην κυβέρνηση ο Π.Γερουλάνος

«Ο πρωθυπουργός είπε όλη την αλήθεια»


Απέρριψε τα περί ασυνεννοησίας και έλλειψης συντονισμού στην κυβέρνηση ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ότι εάν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε τα πράγματα στη χώρα «δεν θα είχαν προχωρήσει».

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Κλίμα αναμονής στην αγορά


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει τις 1.500 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η υποχώρηση των μετοχών.