e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει

-Κραυγή αγωνίας για τα νοσοκομεία. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ. Βαρνάβας, προειδοποιεί: «Θα χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές. Τραγικές οι ελλείψεις στο ΕΣΥ, την ώρα που θησαυρίζουν τα τρωκτικά της υγείας. Η μαύρη τρύπα των 400 εκατομμυρίων που… κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται. Και η πρόκληση του ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερα από τα… παπούτσια.


-Ο Αλέξης Κούγιας «ρίχνει το γάντι» για τη δίκη του Κορκονέα: «Άσχετη με το νόμο η απόφαση των ενόρκων». Λέει ότι ο Αλέξης ήταν μέλος επικίνδυνης αντιεξουσιαστικής ομάδας. «Απενεμήθη Δικαιοσύνη», λέει η πλευρά του 15χρονου.

Πώς ο Μαντούβαλος «παγίδευσε» το Σαμαρά.



Διαβάστε στην Press Time

 Το «μπλόκο» για τη χειραψία. Η παγίδα του «αγνώστου» για τον Κακλαμάνη και όλα υπέρ του Γκιουλέκα, αλλά με βαρίδια.



Porsche από 12.500 ευρώ, Ferrari από 39.000, Hummer από 12.000.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Απίστευτες τιμές στους πλειστηριασμούς των κατασχεμένων ΙΧ που ανοίγουν για τους πολίτες οι τράπεζες.

Η άλλη δραστηριότητα του Νίκου Παπανδρέου.



Διαβάστε στην Press Time



Γράφει σενάριο για το Μίκη Θεοδωράκη. «Η ζωή σε νότες» ο τίτλος του. Ο ρόλος της Μαργαρίτας και οι επιθέσεις που δέχθηκε ο αδελφός του πρωθυπουργού.

Σύζυγος βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σε μουσουλμανικό ψηφοδέλτιο.



Διαβάστε στην Press Time

 Μετά από τη Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ήρθε η σειρά της συζύγου του Τσετίν Μάντατζη. «Αντάρτικο» κατά του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ και περίεργη σιωπή από τον Παπανδρέου.



Ο Αλέξης Κούγιας «ρίχνει το γάντι» για τη δίκη του Κορκονέα

 

Διαβάστε στην Press Time

 «Άσχετη με το νόμο η απόφαση των ενόρκων». Λέει ότι ο Αλέξης ήταν μέλος επικίνδυνης αντιεξουσιαστικής ομάδας. «Απενεμήθη Δικαιοσύνη», λέει η πλευρά του 15χρονου.

Κραυγή αγωνίας για τα νοσοκομεία.


Διαβάστε στην Press Time


Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Δ. Βαρνάβας, προειδοποιεί: «Θα χαθούν άδικα ανθρώπινες ζωές. Τραγικές οι ελλείψεις στο ΕΣΥ, την ώρα που θησαυρίζουν τα τρωκτικά της υγείας. Η μαύρη τρύπα των 400 εκατομμυρίων που… κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται. Και η πρόκληση του ΙΚΑ: Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερα από τα… παπούτσια.

ΠΑΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: ΛΕΝΕ ΠΩΣ «ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ», ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;



Η αγορά, η επιχειρηματικότητα, το στερέωμα της οικονομίας μας κλονίζονται, παρά τα σημάδια ανάκαψης, τα μηνύματα συμπαράστασης και τα σενάρια επιμήκυνσης του χρέους.

Συμφωνούν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατροφαρμακευτικού κόσμου


Θετικά σχόλια στην επιτροπή της Βουλής


Θετικές εκτιμήσεις επιφύλαξαν για το νομοσχέδιο που καθιερώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αναστάσιος Βασιάδης έκανε λόγο για «θετικό βήμα που δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε», προτείνοντας περαιτέρω, τη γενικότερη ηλεκτρονική οργάνωση των ιατρικών φακέλων.

Τελευταία στο Ίντερνετ η Ελλάδα


Ουραγός στο Διαδίκτυο, την ευρυζωνικότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες στην ΕΕ

Ουραγός στο Ίντερνετ μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, παρά τη σημαντική αύξηση που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των συνδέσεων, η χώρα μας βρίσκεται μέσα στα πέντε τελευταία κράτη στην Ευρώπη των 27 σε όλους τους δείκτες που αφορούν στο Διαδίκτυο, την ευρυζωνικότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες.Μόνο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή (με ή χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ), τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) είναι 64%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση όσον αφορά στην κατοχή υπολογιστή μεταξύ των 27 κρατών-μελών. Πρώτες κατατάσσονται η Ολλανδία με ποσοστό 92% και ακολουθούν η Δανία και η Σουηδία με 87%.

Σε κατάργηση κοντινών σταθμών διοδίων προχωρά το υπουργείο Υποδομών


Αναπροσαρμόζεται το αντίτιμο


Την δυνατότητα κατάργησης σταθμών διοδίων που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους δίνει τροπολογία, που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών. Η ρύθμιση γίνεται προκειμένου να ελαφρυνθούν οι τοπικές κοινωνίες από την υπέρμετρη καταβολή διοδίων σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Όπως αναφέρεται και στην έκθεση αξιολόγησης, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα ενοποίησης κοντινών σταθμών διοδίων, για να επιλυθεί η υπερβολική χρέωση των πολιτών τοπικών κοινωνιών και την αποκατάσταση της ζημίας του παραχωρησιούχου με ανάλογη προσαρμογή του ύψους του διοδίου στον εναπομείναντα σταθμό.

Επιστρέφουν τα τασάκια στα τραπέζια από την Κυριακή, λένε οι εστιάτορες



Περιμένουν τις αντιδράσεις


Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια περίοδο που οι τζίροι των μαγαζιών έχουν αγγίξει και έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, ο οποίος με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε μείωση του τζίρου 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.

Η διατραπεζική αγορά ίσως ανοίξει ακόμα και εντός του 2010 για τις ελληνικές τράπεζες, λέει η Εθνική

Συνάντηση της διοίκησης της ΕΤΕ με τον Γ.Παπανδρέου


Την αισιοδοξία του ότι η διατραπεζική αγορά μπορει να ανοίξει σταδιακά για τις ελληνικές τράπεζες, ακόμα και εντός του 2010, εξέφρασε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απ.Ταμβακάκης, κατά τη συνάντηση της διοίκησης της ΕΤΕ, με τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου.«Περιμένουμε ότι αργά-αργά θα ανοίξουν οι γραμμές χρηματοδότησης. Δεν αποκλείεται και μέσα στο 2010», είπε ο κ. Ταμβακάκης σε δημοσιογράφους μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Στο 1,8% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο


Σε υψηλό 22 μηνών ο τιμάριθμος λόγω καυσίμων


Στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2008 ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα, καταδεικνύοντας ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι χώρες του ευρώ μπορούν να αντιμετωπίσουν την εππιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την ανατίμηση του ευρώ.Συγκεκριμένα, ανήλθε στο 1,8% από 1,6% τον Ιούλιο.

Τη Δευτέρα το πόρισμα της Προανακριτικής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου


«Θα είμαστε ακριβοδίκαιοι»


Τη Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πέντε υπουργών της ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας.
Το πόρισμα, κατά τα αναμενόμενα, θα εκφράζει μονάχα τις θέσεις της πλειοψηφίας, καθώς τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα καταρτίσουν τις δικές τους πορισματικές θέσεις το καθένα.

Έρευνα για φορολογική απάτη άνοιξε σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι



Στο μικροσκόπιο η Mediaset


Η Εισαγγελία της Ρώμης άνοιξε έρευνα για φοροδιαφυγή εις βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του γιου του Πιερσίλβιο και πολλών διευθυντών του τηλεοπτικού ομίλου Mediaset.Η εισαγγελία άνοιξε την έρευνα αυτή στο πλαίσιο της δίκης που διεξάγεται στο Μιλάνο για την αγοραπωλησία των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης μεταξύ τριών σταθμών (Italia Uno, Rete Quattro, Canale Cinque) του ομίλου Mediaset.

Τα συχνά διαγωνίσματα «ακονίζουν» το μυαλό των μαθητών

Δεν θα αρέσει μάλλον στα παιδιά όταν θα το ακούσουν, αλλά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα συμπέρανε ότι οι μαθητές που υποβάλλονται σε τακτικά διαγωνίσματα, εμφανίζουν βελτιωμένη ικανότητα μνήμης και μάθησης, μια ανακάλυψη που αναμένεται να αναζωπυρώσει την παλαιά διαμάχη σχετικά με την αποτελεσματικότητα των τεστ στο σχολείο.

Την επιβολή προστίμου στους μεσίτες εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού


Στο στόχαστρο οι κατώτατες αμοιβές


Με πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού απειλούνται οι μεσίτες, «διότι ο άμεσος ή έμμεσος ορισμός κατωτάτων αμοιβών υπηρεσιών ή προϊόντων αποτελεί μία από τις σοβαρότερες παραβάσεις των κανόνων του ανταγωνισμού που βλάπτει τους καταναλωτές».Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής Εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 του ν.703/1977 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε υπόθεση που αφορά την άσκηση του επαγγέλματος των μεσιτών ακινήτων.

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο


Στην Αττική είναι πιθανή η βροχή αύριο το πρωί

Φθινοπωρινό παραμένει το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα για αύριο στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό αιγαίο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Εξαγωγές ρεκόρ ελληνικού σπέρματος στην Αυστραλία!

Τα ''άδεια'' ταμεία των τραπεζών σπέρματος στην Αυστραλία,''τροφοδοτούνται'' ολοένα και περισσότερο από ελληνικό προιόν που προορίζεται για Αυστραλές, οι οποίες θέλουν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Herald Sun,οι αιτίες της έλλειψης στη χώρα των καγκουρό, είναι δύο.

Αυτός είναι ο πιο hi-tech καθρέφτης!

Ένας καθρέφτης που σας ενημερώνει για πολλά πράγματα που αφορούν εσάς αλλά και το περιβάλλον σας.



Ο Cybertecture Mirror είναι ένας αδιάβροχος καθρέφτης με διαστάσεις 800 Χ 500 Χ 50 mm που δεν θαμπώνει με την υγρασία και που διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία 10W και Wi-Fi για να μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο και να προσφέρει στο χρήστη μια σειρά από υπηρεσίες.Κοιτώντας το είδωλό του ο χρήστης μπορεί να δει επίσης τα email του, ειδήσεις, φυσικά διάφορες φωτογραφίες και βίντεο αλλά και με τη βοήθεια software, να βλέπει το βάρος του.

Τα μωρά της εξωσωματικής γίνονται ψηλότερα παιδιά

Τα παιδιά που γεννιούνται με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, είναι πιθανότερο να γίνουν ψηλότερα από αυτά που γεννιούνται με φυσικό τρόπο, σύμφωνα με μια νέα νεοζηλανδική επιστημονική έρευνα.

Αύξηση 0,1% στη δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου

Αύξηση 0,1% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω) τον Αύγουστο σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Αυγούστου 2009, έναντι αύξησης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Αύγουστο ήταν εγγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια 2.116 πλοία.

Ο καρκίνος είναι ανθρωπογενής ασθένεια

Μια νέα επιστημονική έρευνα που εξέτασε σχεδόν χίλιες αρχαίες μούμιες από την Αίγυπτο και τη Νότια Αμερική, διαπίστωσε ότι ελάχιστοι άνθρωποι εκείνης της εποχής έπασχαν από καρκίνο, σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, όταν σχεδόν ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε αυτή τη νόσο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος ουσιαστικά δεν υπήρχε στον αρχαίο κόσμο και ότι συνεπώς είναι μια ασθένεια που «δημιούργησε» ο άνθρωπος με το σύγχρονο καρκινογόνο πολιτισμό του. Όμως αυτή η εκτίμηση δεν βρίσκει σύμφωνους πολλούς άλλους επιστήμονες και αναμένεται να «πυροδοτήσει» νέες διαμάχες.Η νέα μελέτη, υπό την καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ του Κέντρου Βιοϊατρικής Αιγυπτιολογίας του βρετανικού πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και τον καθηγητή Μάικλ Ζίμερμαν του αμερικανικού πανεπιστημίου Βιλανόβα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα καρκίνου “Nature Reviews Cancer”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» και το New Scientist, εκτιμά ότι το μοντέρνο στιλ ζωής και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι κύριες αιτίες του καρκίνου, ο οποίος δεν μπορεί να θεωρηθεί μια «φυσική» νόσος, με δεδομένο ότι γνωρίζει τρομακτική επέκταση μετά τη Βιομηχανική Επανάσταση, ιδίως μεταξύ των παιδιών. Σήμερα πια ο καρκίνος είναι η κυριότερη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Περίπου 90.000 επιχειρήσεις δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση ΦΠΑ το α΄ εξαμήνο του 2010



Εντατικοί έλεγχοι στις εταιρείες


Δεν υπέβαλαν κάποια ή και τις δύο περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, κατά το πρώτο εξαμήνο του 2010, 89.153 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Α΄και Β΄κατηγορίας, ενώ 8.666 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία Γ΄κατηγορίας δεν υπέβαλαν μία ή περισσότερες από τις έξι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του πρώτου εξαμήνου.Αυτό προέκυψε από διασταυρώσεις που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εντοπισθούν οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, και οι οποίες ενώ υπέβαλαν εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων, ύψους 900 εκατ. ευρώ, στις 19 Οκτωβρίου



Θετικό κλίμα στις αγορές


Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια, διάρκειας 13 εβδομάδων, στις 19 Οκτωβρίου, με τα οποία στοχεύει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 900 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή. Κατά την τελευταία έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων, στις 21 Σεπτεμβρίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 3,98%.

Σε πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές



Πώς θα εισπράξει χρέη 35,9 εκατ. ευρώ


Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, για να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 90 μεγαλύτερων οφειλετών, που ανέρχονται στα 35,9 εκατ ευρώ.Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν γίνει στις υποθέσεις αυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, ενώ αρκετοί από τους οφειλέτες αυτούς έσπευσαν να ρυθμίσουν το χρέος τους.

Ξεπερνά τα 0,75 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης στην περιφέρεια



Χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον


Πάνω από 0,75 λεπτά το λίτρο πωλείται στην περιφέρεια το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή χωρίς προβλήματα αλλά με χαμηλό αγοραστικό ενδιαφέρον.Οι τιμές στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις κυμαίνονται από 0,67 ως 0,70 λεπτά το λίτρο, ενώ οι τιμές των εταιρειών εμπορίας καυσίμων διαμορφώνονται από 0,65 ως 0,67,5 λεπτά το λίτρο. Υπενθυμίζεται ότι οι μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης είχαν δεσμευθεί να πουλήσουν στα 0,67 λεπτά.

Σε «καλό δρόμο» η Ελλάδα για τη μείωση του ελλείματος, λένε στελέχη της ΕΚΤ



Μικρή άνοδος στο spread λόγω ρευστοποιήσεων


Οι προσπάθειες της Ελλάδας για μείωση του ελλείμματος και του χρέους βρίσκονται σε «καλό δρόμο» και τώρα «η χώρα πρέπει να ξαποστάσει», δήλωσε την Παρασκευή το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ.Στο κείμενο ομιλίας που θα εκφωνήσει στην Στουτγάρδη, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σταρκ προειδοποιεί ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενέχει κινδύνους για τις αγορές χρήματος και θα μπορούσε να αποθαρρύνει την μείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους.

Τεχνική για το μη σχηματισμό πέτρας στα νεφρά

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα τεχνική που καταπολεμά την ανάπτυξη κρυστάλλων σε ορισμένες πέτρες των νεφρών, προσφέροντας ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να παρεμποδιστεί η δημιουργία αυτών των λίθων που μερικές φορές προκαλούν τρομερό πόνο. Οι ερευνητές του Τμήματος Χημείας και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), σε συνεργασία με επιστήμονες του Ιατρικού Κολεγίου του Ουισκόνσιν, σε εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι κατάφεραν να καταπολεμήσουν σε μοριακό επίπεδο το σχηματισμό της πέτρας, μελετώντας τους κρυστάλλους από τους οποίους δημιουργούνται αυτές οι πέτρες στα νεφρά.

Ο σκύλος βοηθάει στις παιδικές αλλεργίες

Η ζωή με το σκύλο της οικογενείας δεν χαρίζει στα παιδιά μόνο ατέλειωτες ώρες χαράς και συντροφιά, αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, κάνει καλό και στην υγεία τους.Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Pediatrics αναφέρει ότι τα παιδιά με οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν έκζεμα, αν ζουν με σκύλο πριν ακόμη κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Αντιδρά η Εκκλησία σε πρόταση του υπουργείου να γίνουν τα Θρησκευτικά μάθημα επιλογής



Ενοχλημένος ο Αρχιεπίσκοπος


Την έντονη αντίδραση της Ιεραρχίας έχουν προκαλέσει προτάσεις που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο και η μετατροπή του σε μάθημα επιλογής.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο από ιεράρχες, κληρικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και ενώσεις θεολόγων.

Σε δοκιμαστική λειτουργία το Νέο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης

Σύγκριση 1.500 προϊόντων σε 1.000 σημεία πώλησης


Aναρτήθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης, ο νέος ιστότοπος του Παρατηρητηρίου Τιμών, στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τιμές για πάνω από 1.500 προϊόντα σε 1.000 σημεία πώλησης.Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη) που θέλει, προκειμένου να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές, για να έχει τη δυνατότητα της σύγκρισης.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα

Να επιδείξουν όλοι -κόμματα και εργαζόμενοι- υπεύθυνη στάση και να μην προχωρούν σε ακραίες ενέργειες, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ακρόπολη.Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι ιερό, αλλά κανείς δεν έχει δικαίωμα να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία, τόνισε.

Άνοιξε και πάλι η Ακρόπολη

Άνοιξε τελικά μετά από δύο μέρες αποκλεισμού ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και είναι επισκέψιμος πάλι για τους τουρίστες. Λίγο μετά τις δέκα το πρωί οι επισκέπτες μπόρεσαν να μπουν στον χώρο του Ιερού Βράχου μέσω εισόδων από τη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Την ίδια ώρα έξω από την κεντρική πύλη, που φυλάσσεται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παραμένουν περίπου 50 συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού.«Θα φτάσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων, Νίκος Χασομέρης.