e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Λύση «πακέτο» φέρνει η πίεση των αγορών
Θετικά μηνύματα από Deutsche Bank και Credit Suisse.
Στροφή υπέρ της Ελλάδας από την Μέρκελ.
Δεν αρκούν τα τρία χρόνια στην Ελλάδα για να διορθώσει τα λάθη ετών, είπε η καγκελάριος.

Στροφή Μέρκελ ελπίδες για λύση



Διαβάστε στην Deal news

 Αλλάζει το κλίμα μετά τη στροφή Μέρκελ και την πίεση των αγορών. Πλήρης ανάλυση για τη Σύνοδο Κορυφής.
Η λύση πακέτο και τα θετικά μηνύματα από Deutsche bank και Credit Suisse.
Το σχέδιο «Β» που καταρτίστηκε στην Αθήνα εάν υπάρξει εμπλοκή.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν



Ελληνικό πλοίο με κοκαΐνη

Διαβάστε στην Deal news


 
Το θρίλερ με το πλοίο ελληνικών συμφερόντων που πιάστηκε στην Βενεζουέλα με 417,6 κιλά κοκαΐνης. Το Maria L και η εταιρία Vrontados, του Ματθαίου Λο. Τι λένε οι εκπρόσωποί της στην deal και γιατί δεν έγινε γνωστό το περιστατικό.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Χαριστική βολή στον Ταβουλάρη



Διαβάστε στην Deal news

 Η απόφαση της βρετανικής BAE System και η προσφυγή των ναυπηγείων στο άθρο 99.
Απασφαλίστηκε η βραδυφλεγής βόμβα και οι εκτιμήσεις για το μέλλον της επιχείρησης. Ήδη οι μετοχές της «Νεώριον ΑΕ» βρίσκονται σε επιτήρηση.




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

“Ρήγμα”στο πλάνο για τις θυγατρικές της ΑΤΕ


Διαβάστε στην Deal news

 Η εμπλοκή Σαχινίδη στην πώληση, ο αιφνιδιασμός Πανταλάκη και φόβος αποτυχίας.
ΕΒΖ, Δωδώνη και ΣΕΚΑΠ κωστίζουν συνολικά περίπου 180 εκατ. ευρώ.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της Ηπειρωτικής


Διαβάστε στην Deal news

 Ανδρέας Ποταμιάνος: Tέλος εποχής για την «Ηπειρωτική».
Παλιοσίδερα γίνεται στις ακτές της Τουρκίας και το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο.
Ο «βασιλιάς» των θαλασσών, τα πλήγματα που δέχθηκε και τα παράπονά του.
Το σαλπάρισμα για άλλες επιτυχίες μέσα από συνεργασίες.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πιο σκληρά τα stress test των Τραπεζών


Διαβάστε στην Deal news

 Έρχονται τα νέα stress test των Τραπεζών και αυτή τη φορά δεν θα είναι χαλαρά.
Οι πρώτες πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος ύστερα από τα μηνύματα που πήρε. Τι φοβούνται οι τραπεζίτες και πόσο θα βοηθήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

H αλήθεια για την υποβάθμιση της Moody΄s


Διαβάστε στην Deal news

 
Η κυβέρνηση ήξερε για την υποβάθμιση από την Moody΄s, αλλά αυτή τη φορά δεν κινητοποιήθηκε. Γιατί ;
Το διεθνές παιχνίδι που μας έθεσε στο στόχαστρο και με λεπτομέρειες το τι είπαν, για μισή ώρα στο τηλέφωνο, ο Παπανδρέου με τον Στρος Κάν. Σε τι προέτρεψε τον έλληνα πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ




Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

« Ο αντίδικος του Μπέου ονομάζεται Κούγιας»

Μετά τη συνέντευξη Τύπου του κ. Μπέου, ο κ. Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση:

Επίθεση Μπέου στον Πατέρα για τις κασέτες

Ως προϊόν κακοπροαίρετης συρραφής πολλαπλών τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Νικόλα Πατέρα, χαρακτήρισε ο Αχιλλέας Μπέος τις κασέτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Αλέξη Κούγια.

Αισιοδοξία από την Thomas Cook για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Θετικά μηνύματα από τους tour operators


Αισιόδοξες είναι οι προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν σύμφωνα με την Τhomas Cook. «Η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά και έχει αύξηση για το επόμενο καλοκαίρι. Γενικά για την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», είπε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της Thomas Cook Πέτερ Φανκχάουζεν.

"Δεν αρκούν τρία χρόνια για λύση στην ελληνική οικονομία"

Τρία χρόνια δεν αρκούν για να διορθώσει η Ελλάδα τα δημοσιονομικά της, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild. Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα την δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα, δήλωσε η Merkel.

Παραιτήθηκε ο Δαλάι Λάμα

Την παραίτησή του από την πολιτική ηγεσία της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ ανακοίνωσε ο Δαλάι Λάμα, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του εκλεγμένος αξιωματούχος.

Η κρίση χρέους στέλνει στα 114 το «μαύρο χρυσό»

Πτώση άνω του ενός δολαρίου σημειώνουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη προσφέρουν στήριξη στο δολάριο.

Συνεργασία Intracom Telecom με Aricent

Τη συνεργασία της με την Aricent, πολυεθνική εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας και υπηρεσιών επικοινωνίας, ανακοίνωσε η Intracom Telecom, μέλος της Sitronics στοχεύοντας στην παροχή μιας ομαδοποιημένης λύσης πρόσβασης WiMAX σε πελάτες, που αναζητούν αξιόπιστες και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις, επωφελούμενοι από τα πλεονεκτήματά τους.

Το 1o Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

To Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών (Business Confucius Institute – BCI) διοργανώνουν το 1ο Ελληνοκινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (Hellenic – Chinese Business Partnering Conference 2011) που θα λάβει χώρα στις 3 & 4 Μαΐου 2011, στην Αθήνα.

Τερματισμό της αιματοχυσίας ζητά η Ελλάδα

Ο Λίβυος απεσταλμένος Μοχάμεντ Ταχίρ Σιάλα (Mohamed Tahir Siala), έγινε δεκτός σήμερα το πρωί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δόλλη, έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, με την επικεφαλής της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας, Κάθριν Άστον, προκειμένου να ακουστούν απόψεις ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Με διαρροές από το ΠΑΣΟΚ πέρασε τροπολογία του ΥΠΕΚΑ


Καταψήφισαν Β.Παπανδρέου, Παπαμανώλης


Με διαρροές ψηφίστηκε η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ν.Σηφουνάκη στο νομοσχέδιο για την βιοποικιλότητα, με την οποία καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Η νέα ρύθμιση επαναφέρει την απαγόρευση που είχε καταργηθεί το 2003 (επί υπουργίας της Βάσως Παπανδρέου) και αφορά πολλά μικρά νησιά του Αιγαίου.

Κατοικίες της 6ης χιλιετίας π.Χ. στο φως στην Κοζάνη

Πέντε ημιυπόγειες κατοικίες, που τοποθετούνται χρονικά στην 6η χιλιετία π.Χ., έφεραν στο φως οι ανασκαφές της Λ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στη θέση Ίσιωμα, στη Μαυροπηγή Εορδαίας του νομού Κοζάνης.Πρόκειται για ορύγματα, διαμέτρου 1,5 μέτρου, που διαμορφώνονταν σε μονόχωρες κατοικίες. Με τις κατοικίες αυτές συνδέονται και 27 λάκκοι, κυκλικοί, ημικυκλικοί και ακανόνιστοι παραλληλόγραμμοι, οι οποίοι φαίνεται πως αποτελούσαν βοηθητικούς χώρους και χώρους εργασιών των κατοικιών. Στην ίδια θέση εντοπίστηκαν και εννέα ταφές, οι πέντε από τις οποίες της νεολιθικής περιόδου.

Ραδιόφωνο με νερό βρύσης!

Όσοι απολαμβάνουν να ακούνε μουσική την ώρα που κάνουν ντους, θα χαρούν με την είδηση για τη δημιουργία ενός νέου "υδροκίνητου" ραδιοφώνου, που θα δουλεύει, δηλαδή, με νερό!Η συσκευή, που προσαρτάται στη βρύση της μπανιέρας, τροφοδοτείται με ενέργεια από την κίνηση του νερού, το οποίο κυλάει μέσω μιας μικρο-τουρμπίνας, η οποία, με τη σειρά της, κινεί μια μικρή γεννήτρια, που δίνει ρεύμα στο ραδιόφωνο.

"Κοντά σε συμφωνία για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας"

Οι χώρες της ΕΕ είναι κοντά σε συμφωνία για την τελική διατύπωση του "Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας", το οποίο θα συζητηθεί στη σύνοδο των 17 ηγετών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σύμφωνο περιλαμβάνει κεφάλαια για την εργασία, την ανταγωνιστικότητα, τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, ενώ θέτει κυρίως γενικούς αντί συγκεκριμένους στόχους, δίνοντας την ευχέρεια στις ίδιες τις χώρες πώς να τους πετύχουν.

"Καθίζηση" 50,1% υπέστη ο κύκλος εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων

"Καθίζηση" υπέστη ο κύκλος εργασιών στον τομέα των αυτοκινήτων στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, με την πτώση, ειδικότερα, στο εμπόριο των αυτοκινήτων να ανέρχεται σε 50,1%.

Βελτίωση των όρων δανειοδότησης προβλέπει ο Ρεν

Υπέρ της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αλλά και της βελτίωσης των όρων δανειοδότησης, σε ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν έντονα δημοσιονομικά προβλήματα, τάσσεται ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος, Όλι Ρεν, σε γραπτή του απάντηση, σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άννυς Ποδηματά.

Έτος τραπεζικών συγχωνεύσεων το 2011 για τον τραπεζικό κλάδο, λέει ο Γ.Προβόπουλος

Αβεβαιότητα για την οικονομία


Την πεποίθησή του ότι το 2011 θα είναι χρονιά συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, εξέφρασε την Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.«Οι τράπεζες είναι σε δύσκολη καμπή λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μία χρονιά ανακατατάξεων συγχωνεύσεων και συνεργασιών», είπε ο κ. Προβόπουλος.

Στο 1,67 ευρώ το λίτρο σκαρφαλώνει η αμόλυβδη βνζίνη


Αύξηση 6,7 λεπτών από τις αρχές του έτους


Ένα ακόμη ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Πρόσληψη συμβούλων από το υπουργείο Οικονομικών για την αποτίμηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας

Ζητεί τη συνδρομή των τοπικών φορέων


Η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης ειδικών χρηματοοικονομικών συμβούλων για την καταγραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με στόχο την ταχεία αξιοποίηση της», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου σχετική με την αξιοποίηση έκτασης 223 στρεμμάτων στο Αντίρριο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, εκτιμά η κυβέρνηση της Σλοβακίας

Ζητεί χαλάρωση των όρων δανεισμού

Η Ευρώπη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το πιθανό ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντίκοβα.

Διευκρινίσεις από τη ΔΕΗ για τις αιτήσεις αγροτών για φωτοβολταϊκά

Οι προσφορές ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις


Διευκρινίσεις για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών από επαγγελματίες αγρότες, έδωσε την Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, οι αιτήσεις για φωτοβολταϊκά από αγρότες που έλαβαν προσφορά σύνδεσης μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι 2.770, από τις οποίες οι 1.020 είναι σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με μεγάλη συγκέντρωση αιτημάτων.

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο του ΟΤΕ μετά τις απολύσεις

Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις


Σαφείς αιχμές κατά της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ για ακροβατισμούς μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, σχετικά με τις 120 απολύσεις στην Cosmote, τις ισάριθμες στη «Γερμανός» και τις 20 στην Ε-Value, αλλά και για τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στον ΟΤΕ, με το πακέτο των περικοπών 32 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε, άφησε το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προαναγγέλοντας ότι θα προσφύγει τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στην ατζέντα του Ecofin βάζει το θέμα της Μoody’s η Ελλάδα

Καταγγέλλει έλλειψη λογοδοσίας των οίκων αξιολόγησης


Την άμεση λήψη μέτρων για την εποπτεία των οίκων αξιολόγησης ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου από τους επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, τον Επίτροπο Εσωτερικών Αγορών και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ, και τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλων Τρισέ.Σε επιστολή που απέστειλε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο κ. Παπακωνσταντίνου με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημόσιου από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, τονίζει πως πρέπει να επισημανθεί το γενικότερο θέμα των επιπτώσεων τέτοιων αποφάσεων σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, όπως και η ανάγκη αντιμετώπισης τους και η ανάληψη δράσης εκ μέρους της ΕΕ.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Λόγω προβλημάτων ρευστότητας


Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007, κατέθεσε η Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας θυγατρική της Νεώριον.