e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πτώση 1,39% στο Χ.Α.

Απώλειες της τάξης του 1,39% κατέγραψε στη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.328,10 μονάδες, παρά το αρχικό θετικό κλίμα. Ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο έως και 1,77%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 108,36 εκατ. ευρώ.

H EΔΕΕ για το θέμα των επιστροφών

Η Ένωση Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) γνωστοποίησε την απόφασή της να συνδράμει την έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα των επιστροφών.

Με περιπολίες, κέντρα υποδοχής και φράχτη επιχειρεί η κυβέρνηση να ελέγξει τη λαθρομετανάστευση

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης


Νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Mέτρα 6 δισ. και πιθανές απολύσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Στόχος, η μείωση του ελλείμματος


Μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ θα εξαγγείλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, αφού δοθεί πρώτα το «πράσινο φως» του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε από το συνέδριο του Economist o Γ.Παπακωνσταντίνου.Τα νέα αυτά μέτρα θα έρθουν στην προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος στο 7,5% το τέλος του 2011.

Μειώνονται κατά 2 λεπτά οι ανώτατες τιμές της βενζίνης στους 13 νομούς όπου επιβλήθηκε πλαφόν

Λόγω της πτώσης του πετρελαίου


Μειώνονται κατά 2 λεπτά από τα μεσάνυχτα σήμερα (Τετάρτη προς Πέμπτη) οι ανώτατες τιμές της βενζίνης στους 13 νομούς όπου επιβλήθηκε πλαφόν πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Στο «στόχαστρο» των Γερμανών τα εργασιακά του ΟΤΕ

Έχοντας δυο βασικά θέματα στην ατζέντα τους –αλλαγές στα εργασιακά του ΟΤΕ και επενδύσεις του οργανισμού στο εξωτερικό και κυρίως σε Ρουμανία και Σερβία- οι Γερμανοί αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συζητήσουν με το Υπουργείο Οικονομικών για την επικείμενη αγορά του επιπλέον 10%.

Αντιδράσεις προκαλεί στους Έλληνες της Γερμανίας η απόφαση κατάργησης τριών προξενείων

Κλείνουν σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία


Τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας, λόγω της κατάργησης των προξενείων σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Διαψεύδει τα περί απολύσεων στο Δημόσιο ο Ραγκούσης

στιγμή θέμα απολύσεων ούτε μονίμων, ούτε επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων του δημοσίου, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Έκκληση Μπακογιάννη για συναίνεση

Σε νέα παρέμβαση προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση προχώρησε η Δημοκρατική Συμμαχία.

"Απαιτητικά" τα θέματα της Βιολογίας- Κατανοητά σε Ιστορία, Χημεία και Αρχές Οργάνωσης

Με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Χημείας, της Βιολογίας και των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (όλα κατεύθυνσης) συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Εμπειρογνώμονες του ΣΔΟΕ στην Εξεταστική για την υπόθεση των υποβρυχίων

Στοιχεία για οικονομικούς ελέγχους


Συνεχίζεται στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, η κατάθεση των δύο εμπειρογνωμόνων του ΣΔΟΕ.

Βρετανοί και Ιρλανδοί χαιρετίζουν την επίσκεψη της Ελισάβετ

Η ιστορική επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία 100 χρόνια μετά την τελευταία επίκεψη βρετανού μονάρχη χαρακτηρίζεται ως πρώτο βήμα συμφιλίωση των δύο λαών


Η επίσκεψη της βασίλισσας της Βρετανίας, Ελισάβετ Β' στην Ιρλανδία χαρακτηρίζεται από το βρετανικό και ιρλανδικό Τύπο σήμερα ως «κοινή κάθαρση» και «ένα μεγάλο βήμα» που προσδίδουν ιστορική αξιοπιστία στην πρόσφατη πολιτική πρόοδο που επιτεύχθηκε ανάμεσα στα δύο κράτη.  

Αντίδραση Σαμαρά στις πιέσεις της ΕΕ για συναίνεση

Μία πρώτη απάντηση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στις πιέσεις της ΕΕ για συναίνεση ενόψει της πέμπτης δόσης του δανείου


Μία πρώτη απάντηση στο ερώτημα των Ευρωπαίων για τη στάση της αντιπολίτευσης έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόϊκας για συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, που από πολλούς ερμηνεύτηκαν ως τελεσίγραφο εν όψει πέμπτης δόσης του δανείου ενδεχομένως και ως προάγγελος πρόωρων εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».

Και οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος μπαίνουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Οι προτάσεις της ΡΑΕ


Ανοίγει ο δρόμος και για τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να μπουν και αυτοί, εκτός από τη ΔΕΗ, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), ενώ ταυτόχρονα απλοποιείται το φθηνό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους.Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αναγνωρίζει την ανάγκη απλοποίησης της δομής τόσο του ΚΟΤ όσο και του τιμολογίου που ισχύει για τους πολύτεκνους (το οποίο σήμερα παρέχει μόνο η ΔΕΗ λόγω της πολυπλοκότητάς του).

Σε νέα απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ από την Πέμπτη

Αδιέξοδο με τη διοίκηση


Τετραήμερη απεργία από τα ξημερώματα της Πέμπτης εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

O καφές άμυνα στον καρκίνο του προστάτη


Οι άνδρες που πίνουν έξι ή περισσότερους καφέδες τη μέρα, έχουν 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του προστάτη και 20% λιγότερο κίνδυνο για οποιοδήποτε άλλο τύπο αυτού του καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της που έχει γίνει ποτέ. Ακόμα και η κατανάλωση μόνο ενός έως τριών καφέδων τη μέρα μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο για το πιο θανατηφόρο είδος καρκίνου του προστάτη.

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο ζητεί ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ

Κίνδυνος εκτροχιασμού


Η «σημαντική» επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα θα βοηθήσει στη μείωση του ελλείμματος, τόνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει αποφασιστική δράση από την κυβέρνηση το πρόγραμμα δημοσιονομικής σύγκλισης θα εκτροχιαστεί.

Διαδοχή-έκπληξη στην Αλ Κάιντα

Σύμφωνα με το CNN αρχηγός της Αλ Κάιντα ανέλαβε ο 50χρονος Αιγύπτιος Σαϊφ αλ-Άντελ
 
Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ-Αντελ, ανώτατο στέλεχος της Αλ Κάιντα, αλλά πολύ κατώτερος του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής της οργάνωσης, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν.  

Καταστροφή για τις ελληνικές τράπεζες η αναδιάρθρωση χρέους, λέει ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ

Σκληρή στάση από Φρανκφούρτη


Μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όποια μορφή και να είχε, δεν θα έλυνε τα προβλήματα της Ελλάδας και θα ήταν καταστροφή για τις ελληνικές τράπεζες, είπε την Τετάρτη το μέλος του Εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιούργκεν Σταρκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο στο Λαγονήσι.

Θα βοηθήσουμε, αλλά περικόψτε διακοπές και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, λέει η Άνγκελα Μέρκελ

Αυστηροί όροι για τη βοήθεια


Η Γερμανία είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, επανέλαβε η Άνγκελα Μέρκελ, βάζοντας στο στόχαστρο τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις διακοπές και τις αργίες των Ελλήνων εργαζομένων.Σε εκδήλωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), την Τρίτη, στο Μέσεντε της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους.

Φοβούνται πιθανή αυτοκτονία του Στρος Καν

Οι γιατροί ζήτησαν τη συνεχή παρακολούθηση του Ντομινίκ Στρος Καν φοβούμενοι το ενδεχόμενο αυτοκτονίας του επικεφαλής του ΔΝΤ


Ο Στρος-Καν που εθεωρείτο ένας από τους βασικούς υποψηφίους του προεδρικών εκλογών του 2012 στη Γαλλία, και ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου συνελήφθη το Σάββατο και κατηγορείται ότι

αποπειράθηκε να βιάσει μια καμαριέρα ξενοδοχείου του Μανχάταν όπου διέμενε.

Και μετά την αξιολόγηση, διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο

Διπλή δοκιμασία για όσους μετατάσσονται


Διπλή δοκιμασία περιμένει εκείνους τους εργαζόμενους που θα μεταταχθούν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον στενό δημόσιο τομέα.