e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την υγεία

Τα πέντε επίμαχα σημεία για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Το «πακέτο» μέτρων για το άνοιγμα του κλάδου είχε οδηγήσει τις προηγούμενες ημέρες σε μετωπική σύγκρουση τις δύο πλευρές, με τους φαρμακοποιούς να έχουν εξαγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων.

Δασκαλόπουλος: Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο τρίμηνο

"Η χώρα βρίσκεται σε μία δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία και έχει μπροστά της ένα κρίσιμο τρίμηνο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κας Λούκας Κατσέλη με τους Κοινωνικούς Εταίρους, για κοινές δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης."Όλοι οι πολιτικοί φορείς καθώς και οι κοινωνικοί εταίροι, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, θα κριθούν με μέτρο την ευθύνη που θα επιδείξουν και τη συμβολή τους στο ξεπέρασμα της κρίσης. Ο ουσιαστικός διάλογος και η συνεργασία είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρούμε βιώσιμες λύσεις. Αυτό είναι το νόημα της παρουσίας μας σήμερα εδώ και είναι θετικό ότι μονιμοποιούμε αυτή τη συνεργασία. Οι περιστάσεις εναποθέτουν σήμερα αυξημένο λόγο και ρόλο στους κοινωνικούς εταίρους, οι οποίοι βιώνουν από πρώτο χέρι την οικονομική και κοινωνική κρίση."

Χ.Α.: Πάνω από τις 1.500 μονάδες με άλμα 4,46%

Αλμα 4,46% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών, κλείνοντας πάνω από τις 1.500 μονάδες και συγκεκριμένα στις 1.507,40 μονάδες.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 144,95 εκατ. ευρώ.

Ελληνική ταινία, για πρώτη φορά, στο φεστιβάλ του Σάντανς

Το «Attenberg» της Τσαγκάρη


Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το αμερικανικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάντανς, φιλοξενεί στο πρόγραμμά του μία ελληνική ταινία. Το φιλμ της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη Attenberg θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ (20 έως 30 Ιανουαρίου), στο τμήμα Spotlight.Στο τμήμα αυτό παρουσιάζονται οι καλύτερες ταινίες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία σε Διεθνή Φεστιβάλ μέσα στη χρονιά.

Τιμές και αιχμές στην υποδοχή του Κινέζου προέδρου στο Λευκό Οίκο

«Αντιμέτωποι» Ομπάμα-Χου


Mε στρατιωτικές τιμές, μήνυμα συνεργασίας, αλλά και αιχμές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποδέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Χου Τζιντάο στο Λευκό Οίκο, σε μία συνάντηση κορυφής που έρχεται σε κρίσιμη περίοδο για τις σινοαμερικανικές σχέσεις έπειτα από μία δύσκολη χρονιά με συγκρούσεις σε πολλαπλά μέτωπα.

Παραγράφονται τα αδικήματα για το Βατοπέδι

Με ψήφους 5-0 το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε ότι τα αδικήματα για τα οποία έχουν παραπεμφθεί οι Π. Δούκας, Απ. Κοντός και Ευ. Μπασιάκος, για την υπόθεση του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα. Κατά συνέπεια, η υπόθεση δεν πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.Με ψήφους 3-2 αποφασίσθηκε ότι η δικογραφία για τους συμμετόχους, τα μη πολιτικά προσωπα, πρέπει να επιστραφεί σε ειδικό εφέτη-ανακριτή.

«Ανοίγει νέο κεφάλαιο στις ελληνοαρμενικές σχέσεις»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος υποδέχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Σερζ Σαργκσιάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.Ο κ. Πετσάλνικος καλωσόρισε τον κ. Σαργκσιάν, «τον εκπρόσωπο ενός φίλου λαού και μιας φίλης χώρας» όπως είπε. Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με την επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στη χώρα μας «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ήδη άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό».

"Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία"

Η ουσία της διάταξης του νομοσχεδίου για τη Βιοποικιλότητα για τη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές, που εντάσσονται στο δίκτυο Natura, βρίσκεται στην κατάργηση της κατάτμησης και των παρεκκλίσεων και όχι στην αρτιότητα. Αυτό τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.«Η τόλμη στη συγκεκριμένη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura βρίσκεται στην κατάργηση των κατατμήσεων και των παρεκκλίσεων και όχι στα τέσσερα ή στα δέκα στρέμματα», σημείωσε η υπουργός επισημαίνοντας ότι η κατάτμηση εξυπηρετούσε πάντα «αλισβερίσια» μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των πολιτών.

Ενισχύει η ΕΕ τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη


Σαφέστεροι κανόνες


Οδηγία που καθιστά ευκολότερη για τους Ευρωπαίους πολίτες την ιατρική περίθαλψη σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ υιοθέτησαν την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. Το νομοθετικό σχέδιο αποσαφηνίζει τους κανόνες για την επιστροφή των εξόδων και την παροχή άδειας, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης όπου θα απαιτείται προέγκριση.Μετά και την επίσημη έγκριση του Συμβουλίου τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεση τους 30 μήνες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες αλλαγές στην εθνική τους νομοθεσία.

"Καπνιστές" από την εμβρυική ηλικία

"Καπνιστές" από την εμβρυική ηλικία καθιστά τα παιδιά που θα γεννηθούν, το μητρικό κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη, ακόμη και όταν είναι παθητικό, αποτελώντας παράγοντα κινδύνου για μειωμένη πνευμονική λειτουργία και συρίττουσα αναπνοή (σφύριγμα κατά την αναπνοή). Μάλιστα, το μητρικό κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη έχει συσχετιστεί και με τον αιφνίδιο θάνατο βρεφών.

«Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών» δημιουργεί ο Δημαράς

Στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Συντακτών ανακοίνωσαν την ίδρυση του «Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών» οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.Από την πλευρά του, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι «το "Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών" δεν θα αποτελέσει προς το παρόν ένα νέο κομματικό σχηματισμό, αλλά μια πολιτική κίνηση ουσίας, και σε καμία περίπτωση μια χαλαρή κίνηση φιλολογικού χαρακτήρα».

Οργή Πατέρα κατά Μαρινάκη!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νικόλας Πατέρας! Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μέτοχος της, απάντησε σε όσα φέρεται να του καταλόγισε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Κατά μέτωπο επίθεση Λυκουρέντζου σε Καπελέρη

Σφοδρή επίθεση στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη εξαπέλυσε η ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς τον εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κατηγορώντας τον για προσπάθεια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμότητων . Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για μεθοδεύσεις οι οποίες εξυπηρετούν μόνο κομματικές σκοπιμότητες, καθώς όπως επισημαίνει, ο κ. Καπελέρης "αντί να διερευνά ως όφειλε τα οικονομικά εγκλήματα επιλέγει με τις δηλώσεις και διαρροές στον Τύπο να συσκοτίζει συστηματικά τα πράγματα".

Μία ακόμα συνεδρίαση της Εξεταστικής για το πόρισμα της υπόθεσης Siemens

Ζητούμενο τα «ονόματα»


Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των περιστατικών και σύνδεσή τους με συγκεκριμένους πρώην υπουργούςΌπως όλα δείχνουν πάντως, τα κόμματα δεν θα συμπέσουν στην αξιολόγηση των γεγονότων, και ειδικότερα στα πρόσωπα -πρώην στελέχη και υπουργούς και από τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία θα αναφέρουν ή δεν θα κατονομάζουν.

"Ο αντικαπνικός νόμος θα φέρει "λουκέτα""

Κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας θα επιφέρει η εφαρμογή του αντικαπνικού νόμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.Σε τρίωρο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα απορρίφθηκαν ακραίες προτάσεις αντίδρασης όπως είναι η μη καταβολή ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο και αποφασίστηκε ομόφωνα να υπάρξει κινητοποίηση των επιχειρήσεων του κλάδου που θα εκφραστεί με εκδηλώσεις και ακτιβίστικες δράσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, θα αναρτηθεί αφίσα στα καταστήματα του κλάδου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και την επιχειρηματολογία του κλάδου εναντίον του νόμου ενώ η ΠΟΕΣΕ ζητάει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και έναρξη διαλόγου για την εφαρμογή ενός νόμου ''ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου''.

Κτίριο- αποθήκη με προϊόντα "μαϊμού"

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε συνεργασία με το δήμο και το ΣΔΟΕ για προϊόντα παραεμπορίου σε κτίριο 8 ορόφων στην οδό Πειραιώς 8, στην Ομόνοια.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων μαϊμού και ήδη τα συνεργεία έχουν μπει μέσα και έχουν αρχίσει την καταμέτρηση.

Προσεχώς... Σεξ στο Φεγγάρι!

Μπορεί ακόμα να μην έχει κυκλοφορήσει ούτε το βιβλίο, αλλά η Sony προνόησε και πήρε από τώρα τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη! Ο κεντρικός ήρωας του ''Sex on the Moon'' βάζει στόχο να κλέψει από τη NASA τα πετρώματα από τη Σελήνη!Από τον συγγραφέα του ''The Accidental Billionaires'' (στο οποίο βασίστηκε το βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα ''The Social Network), Ben Mezrich, μία περιπέτεια με ανατροπές, έρωτα και διπροσωπία!

Δεν παραιτείται, δεν καταθέτει, το... διασκεδάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στη δίνη του Rubygate


Αντιμέτωπος με το σκάνδαλο Rubygate ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, λέγοντας ότι αντιθέτως «το διασκεδάζει». Ουδεμία πρόθεση έχει επίσης να καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας του Μιλάνου, θεωρώντας ότι πρέπει να κριθεί από «ειδικό δικαστήριο». Διαδήλωση κατά του Ιταλού πρωθυπουργού διοργανώνεται το βράδυ της Τετάρτης στη Ρώμη.«Προχωρούμε νηφάλιοι. Μιλάμε για γιορτές με τριάντα άτομα, με μουσικούς, σερβιτόρους, τραγουδιστές, άνδρες της σωματοφυλακής. Δεν συνέβη ποτέ τίποτα το περίεργο, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς ανύπαρκτα» δήλωσε ο Καβαλιέρε στους δημοσιογράφους.

Τι να προσέξετε για να μην την «πατήσετε» στο Ίντερνετ

Για τις διαδικτυακές απάτες ενημερώνει η Αστυνομία


Χρεώσεις της πιστωτικής μας κάρτας για αγορές τις οποίες ουδέποτε κάναμε, αποστολή email με στόχο την εξαπάτηση πολιτών, αλλά και οι λεγόμενες «νιγηριανές απάτες», είναι οι πιο διαδεδομένες μορφές εξαπάτησης στο Ίντερνετ, για τις οποίες η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι κυριότερες διαδικτυακές απάτες είναι:

Σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέλθουν το 2011 οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας

Στο 25% του ΑΕΠ


Σε επίπεδα ρεκόρ θα ανέλθουν το 2011 οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας ως ποσοστό του ΑΕΠ.Σύμφωνα με έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch η Ελλάδα, η Δανία και η Πορτογαλία είναι οι χώρες που θα αντιμετωπίσουν κατά το 2011 αυξημένες δανειακές ανάγκες, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2010.

Γερμανία: Σταματά η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα


Απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

Σταματά για έναν χρόνο η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα από την Γερμανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σταμάτησε την επαναπροώθηση των προσφύγων. Στο εξής η Γερμανία θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται τον εκπρόσωπο του υπουργείου στο Βερολίνο.

Προσοχή στα άρρωστα ούλα

Η διατήρηση της περιοδοντικής υγείας συμβάλλει και στην καλή κατάσταση του αναπνευστικού συστήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι η ασθένεια των ούλων μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αναπνευστικές μολύνσεις, που ίσως έχουν ως συνέπεια την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ή την πνευμονία. Οι μολύνσεις προκαλούνται όταν βακτήρια από την περιοδοντική νόσο κατεβαίνουν από τον λαιμό και εισπνέονται, καταλήγοντας στο κατώτερο αναπνευστικό σύστημα, όπου τελικά μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο του ασθενούς.

Σε ανοδική τροχιά οι τιμές της βενζίνης

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν την προηγούμενη εβδομάδα οι τιμές της βενζίνης, σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μπήκε στην παιδεία η ΔΕΗ

Την ίδια ώρα που φορείς της Ελασσόνας αλλά και του νομού Λάρισας γενικότερα δίνουν «μάχη», προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων, που βρίσκονται στη συγκεκριμένη επαρχία, το όλο ζήτημα παρουσιάζεται ως «δεδομένο» σε βιβλίο που διδάσκεται ήδη στη ΣΤ' Δημοτικού! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος «Ερευνώ και Αποκαλύπτω» (Φυσικές Επιστήμες) και στο «Τετράδιο Εργασιών», που αποτελεί βοήθημα του εκπαιδευτικού για την διδασκαλία του μαθήματος, αναφέρεται ότι στην περιοχή Ελασσόνας υπάρχει θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ, που χρησιμοποιεί λιγνίτη!

Γερμανία: Διάψευση δημοσιεύματος για αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους

Διαψεύδεται από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Αθήνα θα μπορέσει να επαναγοράσει το χρέος της, χρησιμοποιώντας χρήματα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, με «ευνοϊκό επιτόκιο».«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην αναδιάρθρωση του χρέους δεν έχει αλλάξει και δεν υπάρχει συζήτηση σε αυτό το θέμα», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το Bloomberg. «Δεν υπάρχει συζήτηση πάνω στο θέμα της αναδιάρθρωσης», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

HOL: Διαδραστικότητα στην διαδικτυακή παρουσία της Ελλάδας

Ένα κύκλωμα οπτικής ίνας επαρκούς συμμετρικής χωρητικότητας με σκοπό την υποστήριξη των διαδραστικών υπηρεσιών της επίσημης διαδικτυακής πύλης (portal) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ (www.visitgreece.gr) και ειδικότερα του συστατικού του (portlet) "My Greece", προσφέρει στον Οργανισμό η hellas online. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να εισάγει οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο από τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες στη χώρα μας. Μέσω Facebook, Twitter και Flickr μπορεί να μοιραστεί τα βίντεο ή και τις φωτογραφίες που θέλει με τους φίλους του και παράλληλα να κάνει και να δεχτεί σχόλια.

Επαναλειτουργεί από αύριο το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά

Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από το σταθμό Ειρήνης μέχρι την Κηφισιά, που είχε διακοπεί εδώ και μερικές εβδομάδες, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της γραμμής.

Με νέο λογότυπο η ΝΔ από αύριο

Το καινούργιο λογότυπο και σήμα της ΝΔ θα παρουσιάσει αύριο, στη μία το μεσημέρι, ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Μάχες γιγάντων στο Κύπελλο

Σήμερα το μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα δύο «καυτά» ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ΠΑΟ - ΑΕΚ, ενώ την Πέμπτη αναμετρούνται ο Ατρόμητος με τον Διαγόρα.Ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 2-0 στην Κέρκυρα την ομώνυμη ομάδα και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, εν όψει και της ρεβάνς που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό.

Συνεργασία ΔΕΗ και ΕΛΙΚΑ για ανανεώσιμη ενέργεια

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν οι εταιρίες ΔΕΗ Ανανεώσιμες (100% θυγατρική της ΔΕΗ) και η ΕΛΙΚΑ ΑΕ (εταιρία των Ομίλων Κοπελούζου Σαμαρά) με σκοπό την, με αμοιβαίες προσπάθειες, ανάπτυξη έργων τους στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του μνημονίου συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της σωρευμένης τεχνογνωσίας και πολυετούς εμπειρίας τους στις ΑΠΕ για την ανάπτυξη μεγάλων, πρωτοποριακών, πολυσύνθετων, και εθνικά σημαντικών ενεργειακών έργων στην Ελλάδα.

Βράβευση της ΕΛ.ΠΕ. για το επενδυτικό της πλάνο

Ως η εταιρεία με το «σημαντικότερο επενδυτικό σχέδιο στον παραγωγικό τομέα» βραβεύτηκε η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση της STAT BANK την Τρίτη 18 Ιανουαρίου του 2011 όπου ως θέμα είχε «GREEK COMMERCE –ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ –EXPORT LEADERS 2011».

100 εκ. ευρώ μετέφεραν Αλβανοί από την Ελλάδα στις τράπεζες στην Αλβανία

Εκατό εκατομμύρια ευρώ μετέφεραν, μόνο στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, οι Αλβανοί μετανάστες που εργάζονται και διαμένουν στην Ελλάδα, στις ελληνικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα καταγωγής τους, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής θυγατρικής της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία (Emporiki Bank Albania), Γιώργος Καρακώστας.Πρόκειται για "ψήφο εμπιστοσύνης" των Αλβανών πολιτών προς τις ελληνικές τράπεζες, που έχουν παρουσία στη βαλκανική αυτή χώρα, ιδίως σε περίοδο κατά την οποία το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, "παρακολουθούσε" τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική (οικονομική) κρίση.

Αύξηση 6,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία

Αύξηση 6,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Νοέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2009, έναντι μείωσης 11,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

Και πάλι την ανιούσα τα spread- 862 μ.β.

Ανεβαίνουν και πάλι τα spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων, έναντι των γερμανικών, μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Ντι Τσάιντ, που υποστηρίζει ότι υπάρχει γερμανικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το spread ενισχύεται κατά 30 μονάδες στις 862 μονάδες βάσης.

Διαβάστηκε το DNA μανταρινιών και πορτοκαλιών

Μια μεγάλη διεθνής ομάδα επιστημόνων κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τον γενετικό κώδικα (DNA) δύο βασικών εσπεριδοειδών, των μανταρινιών κλημεντινών και των γλυκών πορτοκαλιών, ένα σημαντικό βήμα που μελλοντικά μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των διαφόρων ασθενειών, οι οποίες απειλούν τις σχετικές καλλιέργειες. Είναι η πρώτη φορά που διαβάζεται το γονιδίωμα ενός εσπεριδοειδούς, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

σε τουλάχιστον 30 σημεία έχει το νέο βασικό έντυπο (Ε1) της φορολογικής δήλωσης, καθώς η εφαρμογή των περισσοτέρων διατάξεων του τελευταίου φορολογικού νόμου από την 1.1.2010 αλλάζει τους πίνακες στους οποίους δηλώνονται οι κατοικίες, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι δαπάνες για υπηρετικό προσωπικό και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας, για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων.

Οι περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενεργοποιούνται αυτομάτως όταν ένας καπνιστής παρακολουθεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση κάποιον άλλο να καπνίζει, ειδικά αν αυτός είναι ένας διάσημος πρωταγωνιστής, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών νευροεπιστημόνων, η οποία δείχνει, μεταξύ άλλων, πόσο «ύπουλα» αυτά τα ερεθίσματα υποβάλλουν στους ανθρώπους την ανάγκη να καπνίσουν. Έτσι, αν κανείς θέλει να το κόψει, ίσως θα έπρεπε παράλληλα να κόψει, για ένα διάστημα, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο!

Στο εδώλιο έξι γνωστοί γιατροί για προμήθειες

Στο εδώλιο για κακουργήματα έξι γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ. Κατηγορούνται ότι δωροδοκήθηκαν από εταιρεία ορθοπεδικών ειδών για να προωθούν ακριβά ορθοπεδικά υλικά σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας.Μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε το 2009 και διενεργείται από Εισαγγελέα Εφετών, η Εισαγγελία Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για άλλους γιατρούς και για στελέχη της εταιρίας.

Για τον ουγγρικό νόμο των ΜΜΕ

Έναν ανεξάρτητο από πολιτικές επιρροές νόμο για τα ΜΜΕ, ζήτησε ο Σταύρος Λαμπρινίδης από τον Αντιπρόεδρο της Ουγγρικής Κυβέρνησης. Έντονη κριτική στο νόμο για τον Τύπο που προωθεί η Ουγγρική κυβέρνηση άσκησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και Επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Π.Α.ΣΟ.Κ. κ. Σταύρος Λαμπρινίδης. Ο κ. Λαμπρινίδης, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Ουγγρικής Κυβέρνησης και Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Tibor Navracsics, επικέντρωσε την κριτική του στις απαράδεκτες παρεμβάσεις κατά της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ, με την απροσδιόριστη κατηγορία της «μη ισορροπημένης» κάλυψης των γεγονότων, στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου ακόμα και κατά ιδιωτών χρηστών του διαδικτύου αλλά και ενημερωτικών ιστοσελίδων που βρίσκονται εκτός της επικράτειας της Ουγγαρίας, και στη σύνθεση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που δημιουργεί ο νέος νόμος. Ο κ. Λαμπρινίδης ζήτησε το όργανο να είναι ανεξάρτητο από πολιτικές επιρροές, καθώς προορίζεται να έχει πολύ μεγάλες εξουσίες στο πεδίο των ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον νόμο, η σύνθεση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα διορίζεται αποκλειστικά από το κυβερνών κόμμα, με τις θητείες των μελών του να φτάνουν τα εννιά χρόνια.

Εχθρός της ευρωπαϊκής ενότητας το ευρώ

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερους πόρους για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους και να μην αρκούνται απλώς στη διάθεση πιστώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, εκτιμά ο αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, οι προσπάθειες των ευρωπαίων πολιτικών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που συγκλονίζει τη ζώνη του ευρώ βρίθει σφαλμάτων.

Στην επιτροπή Ανταγωνισμού η ΔΕΠΑ

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρέπεμψε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τη ΔΕΠΑ, για να εξετάσει το ενδεχόμενο καταχρηστικής εκμετάλλευσης δεσπόζουσας θέσης στην αγορά φυσικού αερίου.Η υπόθεση για την οποία παραπέμπεται η ΔΕΠΑ στην αρχή ανταγωνισμού αφορά την τροφοδοσία της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (ΑλτΕ), η οποία έκανε και την αρχική προσφυγή στη ΡΑΕ.

Ακριβό "σπορ" για τους εμπόρους το Χρηματιστήριο

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ, Αντώνης Μακρής, εξηγεί τα αίτια της φυγής των εταιρειών ένδυσης από το Χ.Α. Λιγοστεύουν... επικίνδυνα οι επιχειρήσεις του κλάδου της ένδυσης που εκπροσωπούνται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η μία μετά την άλλη εταιρείες με ισχυρά brands, σπεύδουν να διαγραφούν από το Χ.Α. καθώς το παράδειγμα της Fashion Box του Κώστα Τσουβελεκάκη με τα Replay, ακολουθούν τόσο η «Βάρδας» του προέδρου του ΣΕΛΠΕ Θόδωρου Βάρδα όσο και η Elmec Sport (μαζί με την Folli Follie) του ομίλου Κουτσολιούτσου, που μετά τη συγχώνευση με τα ΚΑΕ θα έχουν μόνο μία εταιρεία στο Χ.Α.

Σε διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση με τους εργολάβους για μείωση στις τιμές των διοδίων

Φθηνότερα διόδια για περισσότερο καιρό


Λύση για τη μείωση των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους και στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου με την επιμήκυνση του χρόνου παραχώρησης στις κατασκευάστριες εταιρείες εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να εκτονωθεί το κύμα αντιδράσεων που έχει δημιουργηθεί.Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση έχει καλέσει τους εργολάβους για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με βασικό άξονα τη μείωση του κόστους των διοδίων, με αντάλλαγμα την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το «Βήμα online».

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη


Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη


Σε ανοδική τροχιά επανήλθε η χρηματιστηριακή αγορά, σήμερα, Τετάρτη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 1.458,81 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,10%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 15,150 εκατομμύρια ευρώ.

Εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο

Αναπτυξιακή ώθηση στα νησιά


Στην εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου» στο ακτοπλοϊκό εισιτήριο προχωρεί η Κυβέρνηση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της υφυπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας κ. Ελπίδας Τσουρή. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο συνίσταται στην εναρμόνιση των τιμών των εισιτηρίων των θαλάσσιων μεταφορών με αυτές των χερσαίων με κριτήριο τη χιλιομετρική απόσταση, καθώς και η παροχή αναλόγου επιπέδου υπηρεσιών. Με την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών στη βάση της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει σε σύγκριση πάντα με χώρες της ΕΕ, όπου έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο, υπολογίζεται πως το κόστος μεταφορών μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 1/10 του σημερινού.

Εξανεμίστηκε 1 δισ. ευρώ από την κινητή περιουσία του ΙΚΑ

Η αξία των ομολόγων μειώθηκε κατά 580 εκατ. ευρώ


Το 2010 εξανεμίστηκε 1 δισ. ευρώ από την κινητή περιουσία του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ.Με βάση συγκριτικά στοιχεία των δύο προηγούμενων ετών που κατέθεσε χθες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, το Ίδρυμα εμφάνισε το 2010 απώλειες περίπου 1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009, από την απομείωση της αξίας του χαρτοφυλακίου του, σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια.

Το καλοκαίρι οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, προαναγγέλλει Ανδρέας Λοβέρδος

«Είμαστε 'τρίτος' κόσμος»


Τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, όπως προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην βαθμίδα Aaa κατέταξε η Moody's τα ομόλογα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Προειδοποιεί για τους πιθανούς κινδύνους


Στην βαθμίδα Aaa κατέταξε, προσωρινά, την πρώτη έκδοση ομολόγων εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service.