e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σημαντικά κέρδη 1,95% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Δευτέρα


Στις 1.637,15 μονάδες


Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα χάρη κυρίως στην άνοδο της Εθνικής και του ΟΠΑΠ εν μέσω εικασιών ότι η κυβέρνηση πιθανόν να επανεξετάσει την φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.637,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,95%, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 7,09%, έχοντας καταγράψει νωρίτερα υψηλό πενταμήνου.

MIG: Επενδύσεις 160 εκ. ευρώ το 2011 από Βγενόπουλο

Τα βασικά θέματα που απασχολούν το τομέα της Ιδιωτικής Υγείας θα έχουν επιλυθεί μέχρι το τέλος του έτους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου ορόφου VIP και των νέων χώρων του της Παιδιατρικής Κλινικής Μητέρα, του Ομίλου Υγεία.

Δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες για εξαγορά της Adobe από τη Microsoft

«Θα μείνουμε ανεξάρτητοι»


Η Adobe Systems σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία της ως ανεξάρτητη εταιρεία, διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλός της, έπειτα από το δημοσίευμα που θέλει τη Microsoft να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της.«Οι προοπτικές ανάπτυξης της Adobe είναι τόσο μεγάλες που το ενδιαφέρoν μας εστιάζεται στην αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών ως ανεξάρτητη εταιρεία» δήλωσε τη Δευτέρα ο Σαντάνου Ναράγιεν στους Financial Times Deutschland.

Puma κατά Γλου για απάτη ως 130 εκατ.ευρώ


Κατά του συνεταίρου της στην Ελλάδα, τον όμιλο Γλου (Glou) ανακοίνωσε ότι θα στραφεί νομικά η εταιρία αθλητικών ειδών Puma, αφού εντοπίστηκε απάτη, η οποία, σύμφωνα με την Puma, θα μπορούσε να της στοιχίσει έως και 130 εκ.ευρώ.Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι διατηρεί υποψίες πως «ο εταίρος της στην ελληνική κοινοπραξία, απο κοινού με μέλη της ελληνικής διοικήσεως (σ.σ.της τοπικής εταιρίας), έχει διαπράξει σειρά παράνομων ενεργειών», βασιζόμενη στα αποτελέσματα προκαταρκτικού λογιστικού ελέγχου.

Τέλος εποχής για το θρυλικό κασετόφωνο Walkman

Σύνταξη στα 30


Οριστική νίκη της ψηφιακής μουσικής στον πόλεμο κατά της κασέτας: Η Sony ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή του φορητού κασετόφωνου Walkman, το οποίο έγραψε ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και είχε πετύχει μέχρι σήμερα 220 εκατομμύρια πωλήσεις.Μετά την απόσυρσή της από την αμερικανική και την ευρωπαϊκή αγορά, η συσκευή θα εξαφανιστεί και από τα ιαπωνικά καταστήματα όταν εξαντληθεί το στοκ. Οι παραδόσεις που έγιναν τον Απρίλιο ήταν οι τελευταίες, ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία.

Οι αδελφοί Κοέν στα βήματα του... Τζον Γουέιν με το remake ενός κλασικού γουέστερν

Πρωταγωνιστής ο Τζεφ Μπρίτζες


Το 1969 το γουέστερν Αληθινό Θράσος έκανε την εμφάνισή του στις κινηματογραφικές αίθουσες και χάρισε στον πρωταγωνιστή του Τζον Γουέιν ένα Όσκαρ ερμηνείας. Περισσότερα από 40 χρόνια μετά, οι αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν επιλέγουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία με τον δικό τους ανορθόδοξο τρόπο.Δείτε αποκλειστικά στο in.gr το Τρέιλερ της ταινίας

Αλληλοκατηγορίες για «μίζες» από τους συνεταίρους της «Ακρόπολις» ενώπιον της Εξεταστικής για τα ομόλογα

Εξελίξεις το απόγευμα


Κατ' αντιπαράσταση αναμένεται να εξεταστούν το απόγευμα, από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων, οι πρώην συνέταιροι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» Σοφοκλής Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης, μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των χωριστών καταθέσεών τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πρινιωτάκης. καταθέτοντας πρώτος το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή, υποστήριξε ότι ο κ. Αποστολίδης τού αποκάλυψε σημεία της διαδρομής από τις «μίζες» που δόθηκαν.

Δάνειο 100 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων


Στόχος η κατάργηση της διπλοβάρδιας


Χρηματοδοτική σύμβαση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, υπεγράφη την Δευτέρα, στην Αθήνα, μεταξύ της


Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, στο πλαίσιο συμφωνίας της ΕΤΕπ με τον ΟΣΚ για συνολική δανειοδότηση 200 εκατ. ευρώ.Μιλώντας στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης, ανέφερε ότι με το δάνειο αυτό θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ή ανακαίνιση 84 σχολείων, 31 αιθουσών πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ προβλέπεται επίσης και ο εξοπλισμός περίπου 14.000 δημόσιων σχολείων, με βάση ένα φιλικό προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικό κτιριολογικό πρόγραμμα και με αντισεισμικό σχεδιασμό.

Κεφάλαια 5 δισ. ευρώ στο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας μέχρι το τέλος του 2011

Τέσσερα νομοσχέδια για τη λειτουργία της αγοράς


Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια που θα αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αδειοδότηση και λειτουργία...

Οι 70άρηδες είναι πιο έξυπνοι από ό,τι πριν από δεκαετίες

Οι σημερινοί 70χρονοι τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα στα τεστ νοημοσύνης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους πριν από 30 χρόνια, όπως διαπίστωσε μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, η οποία επίσης συμπέρανε ότι πια είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθεί η πρώιμη άνοια στους ηλικιωμένους της εποχής μας σε σχέση με το παρελθόν, αν και η αμνησία παραμένει διαχρονικά ένα σταθερό προειδοποιητικό σύμπτωμα.Η μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας "Neurology", ανέλυσε μια σειρά από νοητικά και ψυχομετρικά τεστ που έχουν γίνει διαχρονικά στους ηλικιωμένους της σουηδικής πόλης για τον έλεγχο των επιδόσεων στην μνήμη τους, την ταχύτητα, τη γλώσσα, τη λογική, την αντίληψη του χώρου κ.α.

Στενεύουν τα περιθώρια συμφωνίας στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα

Σε δύο στρατόπεδα


Η διάσκεψη της Ναγκόγια για την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη περνά αυτή την εβδομάδα στη δεύτερη, κρίσιμη φάση της, ωστόσο η απόσταση που χωρίζει τις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες, ειδικά όσον αφορά τα οικονομικά οφέλη από τους γενετικούς πόρους των τροπικών δασών, δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια συμφωνίας.

Στα 2 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές μέχρι το τέλος του 2010, εκτιμά η ΕΣΕΕ

Ασφυξία στην αγορά


Οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι οι ακάλυπτες επιταγές θα φτάσουν μέχρι τέλος του έτους τα 2 δισ. ευρώ, αφού ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας λήξης πολλών μεταχρονολογημένων επιταγών, επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος, Β.Κορκίδης.

Κατά των συνεταίρων της στην Ελλάδα στρέφεται η Puma

Η εταιρία αθλητικών ειδών Puma ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα στραφεί νομικά κατά του συνεταίρου της στην Ελλάδα μετά τον εντοπισμό απάτης, η οποία θα μπορούσε να της στοιχίσει έως και 130 εκ.ευρώ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διατηρεί υποψίες πως "ο εταίρος της στην ελληνική κοινοπραξία, από κοινού με μέλη της ελληνικής διοικήσεως (σ.σ.της τοπικής εταιρίας), έχει διαπράξει σειρά παράνομων ενεργειών", βασιζόμενη στα αποτελέσματα προκαταρκτικού λογιστικού ελέγχου.

Έως τις 21:30 η ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος σε μεγάλους Δήμους και Περιφέρειες


Όλα έτοιμα στο ΥΠΕΣ


Την εκτίμηση ότι το αργότερο στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου θα υπάρχει μια σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Singular Logic, Γιάννης Καρακαδάς.Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα συγκέντρωσης αποτελεσμάτων SRT, το οποίο είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκλογές του 2009.

Μέτρα για τη χρηματοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων παρουσιάζει η Κομισιόν

Πακέτο στήριξης της βιομηχανίας


Σχέδια για τη βελτίωση της πρόσβασης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, σε πηγές χρηματοδότησης, προβλέπουν οι προτάσεις που θα παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναζωογόνηση του κλάδου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times την Δευτέρα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την τρέχουσα εβδομάδα και θα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, και νομοθετική παρέμβαση για να γίνεται ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά η θέσπιση των κανόνων που αφορούν τη βιομηχανία.

Γιατί μερικοί άνθρωποι είναι πιο γοητευτικοί από τους άλλους;

Γιατί ορισμένοι άνδρες και γυναίκες είναι ολοφάνερα τόσο πιο ελκυστικοί και "σέξι" σε σχέση με τους υπόλοιπους; Το ερώτημα απασχολεί, χρόνια τώρα, επιστήμονες και (ζηλιάρηδες) κοινούς θνητούς. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, το μυστικό βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο οξειδωτικού στρες, στο οποίο υποβλήθηκε ένας οργανισμός πριν γεννηθεί, με άλλα λόγια η γοητεία προκαθορίζεται πριν τη γέννηση.

Γιατί οι άνδρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες;

Ο μέσος άνδρας τρέχει πιο γρήγορα από μια γυναίκα ή σηκώνει μεγαλύτερα βάρη, αλλά σε τελευταία ανάλυση το ισχυρό φύλο είναι οι γυναίκες, αφού ζουν πιο πολύ.

Με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας συναντήθηκε στη Μόσχα η Τίνα Μπιρμπίλη

Στο επίκεντρο ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Σεργκέι Σματκό, συναντήθηκε την Δευτέρα η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία συμμετέχει στο διεθνές φόρουμ «Ο ενεργειακός διάλογος της Μόσχας».Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία, όπως είπε ο κ. Σματκό, θα συνεδριάσει έως το τέλος του 2010, έτσι ώστε Ρωσία και Ελλάδα να επεξεργαστούν τη θέση τους, σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Προσφορά εξαγοράς του Χρηματιστηρίου της Αυστραλίας έναντι 8,2 δισ. δολαρίων από τη Σιγκαπούρη

Σε τροχιά συγχώνευσης


Προσφορά ύψους 8,3 δισ. δολαρίων κατέθεσε το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης (SGX) για την εξαγορά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Χρηματιστηρίου του Σίδνεϋ (ASX), ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη συγχώνευση χρηματιστηριακών αγορών στην ευρύτερη περιοχή των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.Η διαχειρίστρια εταιρεία του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης προσφέρει 48 δολάρια Αυστραλίας για κάθε μετοχή της ASX, ποσό 37% υψηλότερο από την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της εταιρείας στις 22 Οκτωβρίου.

Οι μέλισσες κάνουν μαθηματικούς υπολογισμούς πιο γρήγορα και από υπολογιστή


«Ο περιοδεύων πωλητής»


Μία ακόμη ικανότητα ενστικτώδους νοημοσύνης στο ζωικό βασίλειο έρχεται να καταδείξει βρετανική επιστημονική έρευνα, φέρνοντας στο φως την εκπληκτική δυνατότητα των μελισσών να δίνουν τη λύση σε πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα, κάνοντας υπολογισμούς πιο γρήγορα και από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway), υπό τον δρα Νάιτζελ Ρέιν της Σχολής Βιολογικών Επιστημών, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό οικολογίας και βιολογίας The American Naturalist.

Αύξηση-ρεκόρ για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη


Σημάδι ενίσχυσης των επενδύσεων


Αύξηση-ρεκόρ σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη, τον Αύγουστο, η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανικής παραγωγής τους επόμενους μήνες.Όπως ανακοίνωσε η Eurostat την Δευτέρα, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 24,4% σε ετήσια και 5,3% σε μηνιαία βάση.

Τη συνδρομή της Frontex ζήτησε η Ελλάδα

Η Ελλάδα ζήτησε συνδρομή από την ΕΕ για να ανακοπεί το αυξανόμενο κύμα έλευσης λαθρομεταναστών από τη χερσαία και θαλάσσια μεθόριό της με την Τουρκία, οπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.Όπως τόνισε η ίδια, η ομάδα ταχείας επέμβασης Frontex της ΕΕ θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Ελλάδος και θα τεθεί υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών. Θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε επιχειρησιακή ισχύ η μεθοριακή δύναμη ταχείας επέμβασης από την ημέρα της σύστασής της το 2007.

Προς τα 83 δολάρια το βαρέλι ανεβαίνει το πετρέλαιο


Ανοδος λόγω πτώσης δολαρίου


Πάνω από τα 82,50 δολάρια ενισχύθηκε την Δευτέρα η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς το δολάριο υποχωρεί και ενώ ο τυφώνας «Ρίτσαρντ» οδεύει προς τον Κόλπο του Μεξικό, απ' όπου προέρχεται το 31% της αμερικανικής παραγωγής αργού.Συγκεκριμένα, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο έως τα 82,77 δολάρια το βαρέλι.

Από την Τρίτη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη


Παρουσία πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας


Ξεκινούν αύριο, Τρίτη, οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.Την Τρίτη στην δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα παραστούν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικές αρχές. Την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

Σοβαρό πλήγμα στο λιανεμπόριο έχει καταφέρει η οικονομική κρίση


«Λουκέτα» και σε ακριβούς εµπορικούς δρόµους


Σοβαρό πλήγμα στο λιανεμπόριο έχει καταφέρει η οικονομική κρίση, ενώ πλέον οι επιπτώσεις γίνονται ορατές και στους πλέον γνωστούς και ακριβούς εµπορικούς δρόµους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κλειστά καταστήµατα αλλά και µειωµένη κίνηση είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα στις αγορές αυτές οι οποίες αν και σε σύγκριση µε άλλες περιοχές των δυο πόλεων φαίνεται να αντιστέκονται, εντούτοις και αυτές µετρούν «θύµατα».

Σε χαμηλό 15ετίας το δολάριο έναντι του γεν, πάνω από το 1,40 το ευρώ

Υπό πίεση το πράσινο νόμισμα


Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 15ετίας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος υποχώρησε την Δευτέρα το δολάριο, ενώ το ευρώ επέστρεψε και πάλι πάνω από το επίπεδο του 1,40 δολαρίου, καθώς η δέσμευση των υπουργών Οικονομικών της G-20 να αποφευχθεί η «ανταγωνιστική υποτίμηση» των νομισμάτων περιόρισε τις προσδοκίες στις αγορές ότι οι κυβερνήσεις θα αγοράσουν το πράσινο νόμισμα ώστε να αποδυναμώσουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα.Το δολάριο χάνει έδαφος έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν από την Fed την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινώσει ένα νέο γύρο αγοράς κρατικών ομολόγων (στο πλαίσιο των μέτρων «ποσοτικής χαλάρωσης»), κρατώντας το κόστος δανεισμού σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα.

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό από σήμερα και σχεδόν όλη την εβδομάδα

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων



Δεν θα κινηθούν τις τέσσερις από τις επτά ημέρες της προσεχούς εβδομάδας τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες απεργίες για σήμερα Δευτέρα,αύριο Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Επιχειρησιακή σύμβαση «σπάει» τον κατώτατο μισθό της εθνικής συλλογικής σύμβασης

Χαμηλότερα κατά 100 ευρώ τον μήνα


Επιχειρησιακή σύμβαση «έσπασε» και επίσημα τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, σε εφαρμογή του Μνημονίου και του νόμου 3845/2010 που επιτρέπει στις επιχειρησιακές συμβάσεις να «αποκλίνουν» τόσο έναντι των κλαδικών συμβάσεων όσο και της ΕΓΣΣΕ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, όπως προκύπτει από τη λίστα των συμβάσεων εργασίας που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας, αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί, πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή συμφωνία που προβλέπει την καταβολή χαμηλότερου κατά 100 ευρώ το μήνα κατώτατου μισθού (640 ευρώ, αντί των 739,56 της ΕΓΣΣΕ).

Διαψεύδει η Τιτάν τις φήμες περί αποχώρησης από την Ελλάδα

«Δεν έχει τεθεί μεταφορά της έδρας»

Σε διάψευση των φημών που τη φέρουν να εξετάζει θέμα μεταφοράς της έδρας της από την Ελλάδα σε άλλη χώρα, λόγω υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης, προχώρησε την Κυριακή η Τιτάν.«Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα», απάντησε κατηγορηματικά υψηλά ιστάμενος παράγων της τσιμεντοβιομηχανίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα.

Στο τέλος Νοεμβρίου τα stress tests των τραπεζών

Στο τέλος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που θα διενεργήσει η Τράπεζα της Ελλάδος στις ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Αν και η διενέργεια του stress test είχε προγραμματισθεί για τον Σεπτέμβριο, δεν διεξήχθη τελικά, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν θα προσέθετε ουσιαστική πληροφόρηση για την κατάσταση των εγχώριων τραπεζών, αφού δεν είχαν παρέλθει ούτε δύο μήνες από τη δημοσίευση του πανευρωπαϊκού stress test στα τέλη Ιουλίου.