e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Νέα πτώση 1,19% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω αβεβαιότητας όσον αφορά στο ζήτημα των γραπτών δεσμεύσεων που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ προκειμένου να καταβάλουν την έκτη δόση των δανείων στην Ελλάδα.Ο γενικός δείκτης τιμών υποχώρησε κατά 1,19% στις 675,93 μονάδες, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα - μόλις στα 29,56 εκατομμύρια ευρώ - παρέμεινε για ακόμα μία συνεδρίαση η αξία των συναλλαγών.

Βενιζέλος: Ακόμα και εντός της ημέρας οι εγγυήσεις


Τη βεβαιότητα ότι το ζήτημα των έγγραφων εγγυήσεων μπορεί να δρομολογηθεί ει δυνατόν "εντός της ημέρας", καθώς η εκταμίευση της 6ης δόσης αποτελεί πρωταρχική προϋπόθεση για την υλοποίηση και επιτυχία του Προϋπολογισμού και τη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συνεπεία του PSI, εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος.

Έργα ελλήνων ζωγράφων σε αμερικανικά εστιατόρια


Νέα πρωτοβουλία για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής ξεκινά άμεσα ως αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας "Συμμαχία για την Ελλάδα", με την χορηγία του ΟΠΑΠ, αποσκοπώντας αφενός στην γνωριμία του αμερικανικού κοινού με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, αφετέρου στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Πιο αναλυτικά η "Συμμαχία για την Ελλάδα" με την βοήθεια του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στον οποίο ανήκει η ιδέα, ήλθε σε επαφή με τον Ελληνοαμερικανικό οργανισμό εστιατορίων Pan Gregorian του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια ανά τις ΗΠΑ για να συζητήσουν την καλύτερη αξιοποίηση 40 εικαστικών δημιουργιών, από 20 Έλληνες ζωγράφους, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα δυο έργων για τους σκοπούς της νέας πρωτοβουλίας.

Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου ο Κ. Γιαννίκος

Απολογήθηκε ενώπιον του 10ου ανακριτή, και αφέθηκε ελεύθερος, ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

FT: Την υποχρεωτική διάσπαση ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών μελετά η Κομισιόν

Επιτροπή ειδικών, που θα ορισθεί από τον Επίτροπο εσωτερικής αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, θα εξετάσει αν πρέπει να γίνει αναγκαστική διάσπαση ορισμένων από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, με το διαχωρισμό των εργασιών επενδυτικής τραπεζικής από τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες.

Υποχωρεί ο «μαύρος χρυσός»

Σε απώλειες οδήγησαν σήμερα τις τιμές του πετρελαίου τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και οι ανησυχίες για την κρίση χρέους μετά και την αποτυχημένη δημοπρασία 10ετών ομολόγων στη Γερμανία. Στις 13:51 η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 1,01 δολάρια στα 108,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 1,57 δολάρια στα 96,44 δολάρια το βαρέλι.

Αισιόδοξος για τις δεσμεύσεις των κομμάτων ο Βενιζέλος

Την ώρα που οι πιέσεις προς τα ελληνικά κόμματα για την άμεση υπογραφή των δεσμεύσεων που απαιτούνται για την εκταμίευση της έκτης δόσης εντείνονται, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι όλα τα ελληνικά κόμματα θα κάνουν άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα, ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

"Τίτλοι τέλους" για τον συνθέτη Αργύρη Κουνάδη

Σε ηλικία 87 ετών απεβίωσε ο διακεκριμένος συνθέτης, πιανίστας και αρχιμουσικός Αργύρης Κουνάδης. Ο σπουδαίος μουσουργός με την ευρωπαϊκή σταδιοδρομία υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.Γεννήθηκε το 1924 στην Κωνσταντινούπολη, μελέτησε πιάνο με τους Δ. Μαρή και Σ. Φαραντάτο στο Ωδείο Αθηνών (δίπλωμα πιάνου, 1952), ενώ μαθήτευσε κοντά στον Γιάννη Α. Παπαϊωάννου στο Ελληνικό Ωδείο (δίπλωμα σύνθεσης, 1956) από τον οποίο πήρε μαθήματα θεωρητικών και σύνθεσης.

Επιδείνωση της κρίσης τις επόμενες εβδομάδες "βλέπει" η S&P

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα γύρω από το μέλλον της Ευρωζώνης, την ώρα που οι ηγέτες των κρατών μελών δείχνουν να μην καταλήγουν σε μία κοινή στρατηγική που θα οδηγούσε στην έξοδο από την κρίση.

Ασφαλείς οι "ασπιρίνες του 21ου αιώνα"

Τα κυριότερα φάρμακα κατά της υψηλής χοληστερόλης, οι στατίνες, συνεχίζουν να έχουν αποτελέσματα, ενώ παραμένουν ασφαλή, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο για άλλες παθήσεις όπως ο καρκίνος, ακόμα και αν ο ασθενής τα παίρνει για πολλά χρόνια, σύμφωνα με μεγάλη βρετανική έρευνα.

Ασκηθείτε για να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ

Οι άνθρωποι κοιμούνται πολύ καλύτερα τη νύχτα και νιώθουν πιο ξεκούραστοι και ''φρέσκοι'' το πρωί που ξυπνούν, όταν μέσα στην εβδομάδα ασκούνται τουλάχιστον επί δυόμιση ώρες συνολικά, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Γερμανία: Σοκ από την αδυναμία κάλυψης ποσού σε δημοπρασία ομολόγων

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Γερμανίας απέδωσε στη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές χρήματος την αποτυχία πλήρους διάθεσης δεκαετών ομολόγων που δημοπράτησε, εξαιτίας της χαμηλής ζήτησής τους.

Μέρκελ: Χωρίς υπογραφές "δεν υπάρχει 6η δόση"

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, λέγοντας πως είναι "ακόμα πιο λυπηρό" το γεγονός ότι το κόμμα αυτό ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της κόμμα, τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU)."Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης", είπε η Μέρκελ στη διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα.

ΛΑΟΣ: Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν υπογράφω ούτε εγώ

Τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομα του Αντώνη Σαμαρά λόγο της επίμονης άρνησής του να υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις των Βρυξελλών για την απελευθέρωση της 6ης δόσης, φαίνεται πως ζήλεψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης δηλώνει πως «Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς, δεν υπογράφω ούτε εγώ».

Ποιοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη

Μειωμένες θα είναι οι συντάξεις Δεκεμβρίου για περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους μετά την παρακράτηση, στις κύριες και στις επικουρικές, που έγινε με βάση το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο.

Οργή του AP για τα tweets των συντακτών του!

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδαν οι ιθύνοντες του Associated Press τα "τιτιβίσματα" των συντακτών στη δημοφιλή ιστοσελίδα δικτύωσης του Twitter, που δεν είχαν "ανέβει" ως είδηση στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γι' αυτό και αποφάσισαν να πάρουν μέτρα.

Σε επίπεδα-ρεκόρ η δημοφιλία της Μέρκελ


Η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οχτώ μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Foersa για το περιοδικό Stern.

ΔΕΠΑ: Μελέτες για μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Κρήτης

Μελέτες για κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα καινούργια κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο (Ισραήλ και Κύπρο) έχει ξεκινήσει η ΔΕΠΑ. Τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν ότι η κατασκευή του αγωγού, από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Κρήτης στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί στην Ιταλία ή / και τη Βουλγαρία είναι τεχνικά εφικτή και οικονομικά βιώσιμη.Αυτά ανέφερε την Τετάρτη ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ, Κ. Καραγιαννάκος, μιλώντας στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

"Ανώμαλη προσγείωση" για Thomas Cook

Μια ανάσα πριν την κατάρρευση βρίσκεται ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook, δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο και ένας από τους βασικούς τροφοδότες του ελληνικού τουρισμού που διακινεί πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ παραδίδει ο Προβόπουλος

Την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική του 2011 θα παραδώσει σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Badische Zeitung: Κίνδυνος χρεοκοπίας χωρίς την υπογραφή Σαμαρά

 Στο μικροσκόπιο του γερμανικού τύπου βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με την επιμονή του να μην υπογράψει τις έγγραφες δεσμεύσεις των Βρυξελλών για την απελευθέρωση της 6η δόσης.

Η υπεραλίευση στην Καστοριά διαταράσσει την οικολογική ισορροπία

Τσιρόνια, πεταλούδες και άλλα μικρά ψάρια, που δεν είναι στην κορυφή της καταναλωτικής προτίμησης, αφθονούν πλέον στην λίμνη Καστοριάς, εξαιτίας της στοχευμένης υπεραλίευσης.«Παρατηρούμε ότι κάθε χρόνο μειώνονται τα αποθέματα σε περκί, τούρνα, χέλι και γριβάδι, καθώς οι ψαράδες επικεντρώνονται σε αυτά τα είδη, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του πληθυσμού τους και την υπέρμετρη αύξηση των άλλων ειδών» αναφέρει η Δήμητρα Μπόμπορη, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα βιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τη συμμετοχή της σε εκδήλωση που πραγματοποιεί, το απόγευμα της Τετάρτη στην Καστοριά, ο δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χημικών.

Μέχρι αύριο η νέα λίστα βαρέων και ανθυγιεινών

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα ή αύριο η πολυαναμενόμενη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Μέρκελ: Αν δεν συμφωνήσει το Κοινοβούλιο δεν έχει 6η δόση

Τις δυσκολίες του ελληνικού «κουρέματος» επεσήμανε σε ομιλία της στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων BDA, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας ότι «Το κούρεμα του ελληνικού χρέους έγινε ήδη» είπε. Αλλά τώρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες για την ολοκλήρωσή του».

Γιότ-έπαυλη με... κινητήρα Rolls Royce

Η θαλαμηγός PJ World δεν φαίνεται πως επηρεάζεται και ιδιαίτερα από την κρίση αφού εκτός από την πολυτέλεια που κρύβει μέσα της, έχει τη σφραγίδα της Rolls Royce και κοστίζει μόλις... 150 εκατομμύρια δολάρια.

Οριακές απώλειες στο Χ.Α.

Μικρή πτώση σημειώνει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α. με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Αυξημένο το έλλειμμα - Στα 20,9 δισ. στο δεκάμηνο

Αυξημένο είναι το έλλειμμα του δεκαμήνου Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, το οποίο διαμορφώθηκε στα 20,09 δισ. ευρώ, ενώ πτώση 4% καταγράφεται στα έσοδα και αύξηση 5,8% στις δαπάνες.