e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανοδος 3,74% στο Χ.Α.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το ενδιαφέρον στραμμένο στην ολοκλήρωση της διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μνεσάνυχτα. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 1.275,47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,74%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 109,38 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 1.000 ευρώ η ζημιά των καταναλωτών από βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας


Ξεπερνά τα 1.000 ευρώ η μέση ζημιά που υφίστανται οι καταναλωτές από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης, οι οποίες οφείλονται είτε σε υπέρταση που εμφανίζεται κατά την επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή -όπως μπορεί να συμβεί αυτήν την περίοδο κατά τη διάρκεια των απεργιών της ΓΕΝΟΠ-, είτε σε αποκοπή του ουδέτερου αγωγού από σφάλμα ή άλλη αιτία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τις καταγγελίες καταναλωτών που δέχθηκε την τελευταία τριετία, η μέση ζημιά είναι 1.058 ευρώ.

Πρόσφατα η ΡΑΕ σε συνεργασία με τη ΔΕΗ θέσπισε διαδικασία αποζημίωσης των καταναλωτών για τις βλάβες που υφίστανται οι συσκευές με ποσά έως 300 ευρώ για μονοφασική σύνδεση ή 400 ευρώ για τριφασική. Το ύψος των αποζημιώσεων είναι χαμηλότερο από το ύψος της ζημιάς ωστόσο, σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η διαδικασία που θεσπίστηκε «είναι ένα σημαντικό βήμα, αφού προσφέρει λύσεις σε ένα πάγιο αίτημα των θιγόμενων καταναλωτών και θα ικανοποιήσει οικονομικά την πλειοψηφία αυτών, χωρίς την επίπονη, χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία προσφυγής στη δικαιοσύνη».

Η ΔΕΗ δεν χορηγεί αποζημιώσεις, όταν οι βλάβες οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι απεργίες.

Η ΡΑΕ συνιστά στους καταναλωτές να πάρουν προληπτικά μέτρα, για να αποφύγουν τις ζημιές κατά την επαναφορά της ηλεκτροδότησης, δηλαδή π.χ. να κλείσει το γενικό διακόπτη κατά τη διάρκεια της διακοπής ή να αποσυνδέσει από την πρίζα τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές, έως ότου αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Η ΡΑΕ παρουσίασε την Τρίτη έκθεση για τις αναφορές και καταγγελίες που δέχθηκε στο διάστημα 2008 - 2010. Η πλειοψηφία (70%) αφορούν θέματα ηλεκτρισμού και το 30% ζητήματα που σχετίζονται με το φυσικό αέριο.

Οι καταγγελίες αφορούν κατά κύριο λόγο θέματα τιμών (αμφισβήτηση των χρεώσεων, παραπλάνηση) και ακολουθούν τα παράπονα για διακοπές, αυξομείωση τάσης, ζημιές σε συσκευές, καθυστερήσεις και προβλήματα στη σύνδεση με το δίκτυο, προβλήματα με τους μετρητές κατανάλωσης και ζητήματα που σχετίζονται με συνδέσεις και αποσυνδέσεις (καθυστερήσεις, υψηλές χρεώσεις, κλπ.)
ta nea

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας σύντομα και σε ψηφιακή μορφή

Όλη η γνώση σε ένα «φλασάκι»


Με νέα διοίκηση, και ενώ ετοιμάζεται για ανακαίνιση του κτηρίου της στην οδό Πανεπιστημίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη ξεκινά σύντομα το τιτάνιο έργο της ψηφιοποίησης των θησαυρών της. Στόχος είναι «να μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα "φλασάκι"» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προανήγγειλε επίσης την ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των βιβλιοθηκών της χώρας.Την ψηφιοποίησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα αναλάβει το νέο εφορευτικό συμβούλιο της, το οποίο συναντήθηκε την Τρίτη με την υπουργό Παιδείας. Νέος πρόεδρος του συμβουλίου της θα είναι ο Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ελεγχος από την ΟΥΕΦΑ

Η ΟΥΕΦΑ θα ελέγξει τις διαδικασίες που ακολούθηκε η επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για να δώσει «πράσινο φως» συμμετοχής στις ομάδες.Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ο Τζάνι Ινφαντίνο, μετά τη διάρκειας δύο ωρών συνάντηση που είχε με τον ΓΓΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο.

"Ανεξέλεγκτοι οι οίκοι αξιολόγησης"

Με αφορμή την στάση του οίκου Fitch για ενδεχόμενη διακράτηση των ελληνικών ομολόγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε πως οι οίκοι αξιολόγησης είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν τίθεται θέμα να ακολουθηθεί νομική διαδικασία εναντίον τους. Ο κ. Μόσιαλος υπενθύμισε ότι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία θεσμικού πλαισίου αλλά το θέμα αυτό ξεπερνά την Ευρώπη κι έχει παγκόσμιο χαρακτήρα.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για διακοπές δίνουν οι Γερμανοί

Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα, μόνο στην καρδιά της Μέρκελ δεν είναι οι Γερμανοί πολίτες δεν φαίνεται να πτοούνται και ψηφίζουν Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Στη «μέγγενη» του ΔΝΤ η Ευρωζώνη

Σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης άσκησε ο εκτελών καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι.

Μπαρόζο: Πιο γρήγορα τα ευρω-κονδύλια για την ανάπτυξη

«Αν η Ελλάδα αναλάβει δράση, η Ευρώπη θα την βοηθήσει»



Την επιτάχυνση της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη, προτείνει ο Ζοζέ Μπαρόζο, αφού όμως πρώτα ψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στις 13 Ιουλίου η δημοσιοποίηση των τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών

Μικρή αναβολή λόγω τεχνικών δυσκολιών


Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής (stress tests) των ευρωπαϊκών τραπεζών θα δημοσιευθούν στις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τέσσερις πηγές κοντά στη διαδικασία που επικαλείται το Reuters.Η αρχική ημερομηνία δημιοσίευσης των αποτελεσμάτων ήταν στα τέλη Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε για τον Ιούλιο, λόγω των δυσκολιών στην εφαρμογή των τεστ.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος δρομολογείται ο εφαρμοστικός νόμος για το Μεσοπρόθεσμο

Διευκρινίσεις Βενιζέλου το απόγευμα στη Βουλή


Εκτός της ενημέρωσης του ελληνικού Κοινοβουλίου για τα όσα διεμείφθησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή αναμένεται να δώσει στοιχεία και για το πώς θα ψηφισθούν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου υπονομεύουν την ανάκαμψη, λέει η ΙΕΑ

Φοβούνται επανάληψη του 2008


Τα σημερινά επίπεδα των τιμών του πετρελαίου ενδέχεται να υπονομεύσουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency, IEA).

Συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο ζητά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Επικαλούμενος και την πολωνική εμπειρία


Κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν το Μεσοπρόθεσμο απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας κρίσιμος παράγοντας για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Συγκρατημένη αισιοδοξία


Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατή από την οικονομική κρίση, επανέλαβε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, από το βήμα του συνεδρίου για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, Posidonia Tourism Forum, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Καμπανάκι» από Moody's για πρόωρες εκλογές

Ως μονόδρομο βλέπει ο Οίκος Moody's την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε αντίθετη περίπτωση διαβεβαιώνει –με έκθεση της- ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρε εκλογές.Ο Οίκος δίνει ψήφο στην κυβέρνηση αφού εκτιμά πως το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να κερδίσει και στις δύο ψηφοφορίες, ενώ αποδίδει μεγάλη σημασία στην κοινωνική αντίδραση στα μέτρα και δη το κίνημα των Αγανακτισμένων.

Λύση στην ενέργεια "βλέπει" ο Σόιμπλε

Στην ανάγκη να ανοίξει μία αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε προδημοσίευση συνέντευξής του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit που θα κυκλοφορήσει αύριο (Τετ. 22.6.11) και αναφέροντας ως παράδειγμα την ενσωμάτωση των μεσογειακών χωρών στη στροφή που γίνεται στον ενεργειακό τομέα, τόνισε: «Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε μας ρεύμα».

Αυξημένες οι τιμές υλικών κατασκευής νέων κτιρίων

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών κατέγραψε αύξηση της τάξης του 2,3% τον Μάιο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2010, έναντι αύξησης 3,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2010 προς το 2009.

Φως σε άγνωστες πτυχές της Κουβανικής επανάστασης ρίχνει νέο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα

«Ημερολόγιο ενός Μαχητή»


Περισσότερο φως στη σχέση του με τον Φιντέλ Κάστρο και άγνωστες λεπτομέρειες για την επανάσταση στην Κούβα ρίχνει ένα χειρόγραφο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα που κυκλοφορεί για πρώτη φορά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έναρξη των Special Olympics το Σάββατο


Κλειστοί δρόμοι γύρω από το Καλλιμάρμαρο


Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπονται για το Σάββατο περιμετρικά της περιοχής του Καλλιμάρμαρου, λόγω της τελετής έναρξης των Special Olympics 2011. Ανάλογες ρυθμίσεις θα υπάρξουν και στις 4 Ιουλίου κατά την τελετή λήξης των αγώνων.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου - Σαμαρά για τις εξελίξεις στο Eurogroup

«Αναγκαία η ενότητα και η υπευθυνότητα»


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup.

Στο 4,62% αυξήθηκε το επιτόκιο των 3μηνων εντόκων γραμματίων

Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ


Στο 4,62% αυξήθηκε την Τρίτη το επιτόκιο κατά τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων.

Aποδείξεις τέλος

Φρένο στην έκπτωση φόρου μέσω των αποδείξεων φαίνεται να εξετάζει τώρα το οικονομικό επιτελείο μετά τις φετινές επιστροφές μαμούθ. Παράλληλα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και επιβάλλεται τέλος επιτηδεύματος σε ελεύθερους επαγγελματίες.

Tιμή ρεκόρ για το βιολί της εγγονής του Λόρδου Βύρωνα

Ενα βιολί Στραντιβάριους πωλήθηκε στην τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Τα έσοδα από την πώληση αυτή θα διατεθούν στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.Η τιμή αυτή είναι τετραπλάσια από την προηγούμενη τιμή ρεκόρ πώλησης ενός βιολιού Στραντιβάριους. Ενας ανώνυμος αγοραστής απέκτησε το πολύτιμο αυτό βιολί από τον ειδικευμένο στα μουσικά όργανα οίκο Tarisio. Το συγκεκριμένο Στραντιβάριους κατασκευάστηκε το 1721 και φέρει την ονομασία "Lady Blunt", επειδή ανήκε στη λαίδη Ανν Μπλαντ, εγγονή του ποιητή λόρδου Μπάιρον.

Πιθανή νέα συνάντηση ΓΕΝΟΠ-Βενιζέλου

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ τα επόμενα 24ωρα, μετά την επιστροφή του από το Συμβούλιο Ecofin στο Λουξεμβούργο.

Εμβόλιο κατά του διαβήτη σε μορφή σπρέι

Ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν που επινόησαν Αυστραλοί επιστήμονες, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη 1. Πρόκειται για εμβόλιο σε μορφή σπρέι που οι πάσχοντες θα παίρνουν με εισπνοή από τη μύτη. Οι επιστήμονες από τη Μελβούρνη που ανακάλυψαν το πρωτοποριακό αυτό φάρμακο, υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει στην απεξάρτηση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού από την ινσουλίνη.

Ισχυρή άνοδος με "οδηγό" τις τράπεζες

Κέρδη καταγράφουν οι συναλλαγές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τις τραπεζικές μετοχές.

Αξιολόγηση χρεοκοπίας συνεπάγεται για τον Fitch η μετακύληση λήξης ελληνικών ομόλογων

Είτε αντικατάσταση, είτε επιμήκυνση τίτλων


Εναρμονιζόμενος με τις Standard and Poor's και Moody's και οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ότι θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη οικειοθελή μετακύληση της λήξης ελληνικών τίτλων ως χρεοκοπία, υποβαθμίζοντας αναλόγως την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Στήνεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες


Εντός της ημέρας στήνεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι η τοποθέτησή του θα γίνονταν σε περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η διαδικασία φαίνεται ότι επισπεύδεται.Την ίδια μέρα τοποθετείται κα το άγαλμα του Φιλίππου Β', που βρισκόταν σε αποθήκη εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, το χάλκινο άγαλμα του Φιλίππου Β' στήθηκε νωρίς το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπίτολα (Μοναστήρι).

Οι τράπεζες θα στηρίξουν την οικονομία τονίζει ο Γ. Κωστόπουλος και ζητεί επιτάχυνση των αλλαγών


Προτεραιότητα η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης


Η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν επαρκώς την οικονομία, θα εξαρτηθεί από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, που είναι συνάρτηση της προόδου στο πρόγραμμα προσαρμογής και της υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank κ. Γ. Κωστόπουλος, κατά την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.  

Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Με το βλέμμα στο Μεσοπρόθεσμο


Με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τρίτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Της ψηφοφορίας θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με τους Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά να διασταυρώνουν και πάλι τα ξίφη τους.

Γερμανικές τράπεζες: Δεν θα επιτρέψουμε

«Κανείς δεν θέλει την χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών (BdB) Μίκαελ Κέμμερ, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για τη «μετάδοση» της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη και την αναταραχή που θα προκληθεί στις αγορές.Σε δηλώσεις που έκανε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό, ο γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (BdB) κ. Κέμμερ, είπε ότι «η συνολική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι από 10 δισ. έως 20 δισ. ευρώ».

Με 32 βαθμούς Κελσίου μπαίνει το καλοκαίρι

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ.