e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στη δημοσιότητα ο προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπής

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τον ετήσιο προϋπολογισμό της για το έτος 2011 ύστερα από εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Μέσω της «Ελληνικό ΑΕ» η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου

Ιδρύεται η εταιρεία


Μετοχικό κεφάλαιο 1.500.000 ευρώ και σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού θα έχει η «Ελληνικό ΑΕ», που ιδρύεται με το άρθρο 42 του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.Στην ΑΕ που δημιουργείται θα εισφερθούν η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση του ακινήτου, των κτιρίων και εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου ενώ για τη μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρου ή μέρους του ακινήτου απαιτείται η ψήφιση νόμου, αφού προηγηθεί αποτίμηση της αξίας του.

«Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ ζητά ο Αιγύπτιος γενικός εισαγγελέας

Και της οικογένειάς του


Ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να επιδιώξει το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, της συζύγου του και των γιων του.Το προηγούμενο διάστημα οι αιγυπτιακές Αρχές είχαν ζητήσει από τις ΗΠΑ και από ευρωπαϊκές χώρες το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος Μουμπάρακ, αλλά όχι του ίδιου του τέως προέδρου.

ΣΕΤΕ:Η Κυβέρνηση δεν κατανοεί το ρόλο του τουρισμού

Μειώνονται οι ελπίδες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει το ρόλο του τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια, σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων υπογραμμίζοντας ότι ακόμα μια απόδειξη γι αυτό αποτελεί η πρόσφατη άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει πιστώσεις ύψους 50 εκατ. Ευρώ για να χρησιμοποιηθούν από τον ΕΟΤ στην αποπληρωμή του χρέους προς τα ΜΜΕ (40 εκατ. Ευρώ) και στην προβολή του ελληνικού τουρισμού (10 εκατ. Ευρώ).

Πτώση 2,73% στο Χ.Α.

Απώλειες της τάξης του 2,73% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας στις 1.668,25 μονάδες.

Συμφωνία ΕΟΤ - Aegean για αύξηση τουριστικής κίνησης

Συμφωνία με την ελληνική αεροπορική εταιρία Aegean σύναψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμός με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τις αγορές του εξωτερικού προς την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ξεχωρίζει η συνεργασία των δυο φορέων για την από κοινού κατάρτιση προγραμμάτων προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για προορισμούς City Break, στην προβολή των οποίων, τόσο ο ΕΟΤ όσο και η Aegean μπορούν να συμβάλλουν άμεσα και αποτελεσματικά με το δίκτυο τους στο εξωτερικό και ειδικά σε αγορές δεξαμενές για τον ελληνικό τουρισμό (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ). Παράλληλα η συνεργασία θα επεκταθεί και σε προγράμματα ειδικότερου ενδιαφέροντος με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης. Μάλιστα προβλέπεται και υλοποίηση κοινών προγραμμάτων προώθησης ενδεχομένως και σε συνεργασία με άλλους φορείς τουρισμού.

Απεργούν και οι τράπεζες την Τετάρτη

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Φεβρουαρίου και στο συλλαλητήριο, που διοργανώνεται την ίδια ημέρα στο Πεδίον του Άρεως και ώρα 11.00 το πρωί, συμμετέχει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Μιμόζα «μη μου άπτου», έμπνευση για αεροπλάνα που ανοιγοκλείνουν τα φτερά

Δυναμικές κατασκευές


Ο θάμνος Mimosa pudica, ο οποίος μπορεί να κλείνει απότομα τα φύλλα του με το παραμικρό άγγιγμα, θα μπορούσε να εμπνεύσει νέες, «προσαρμοστικές» κατασκευές, όπως αεροπλάνα στα οποία οι πτέρυγες αλλάζουν σχήμα εν πτήση.Η M.pudica, γνωστή και ως «μη μου άπτου» είναι ένας μικρός θάμνος της Νότιας Αμερικής, ο οποίος έχει επεκταθεί ως ζιζάνιο σε όλη την τροπική ζώνη. Έχει μικρά, σύνθετα φύλλα, τα οποία κλείνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν καθίσουν πάνω τους έντομα.

Πρώτα ο ελληνοϊταλικός αγωγός αερίου και μετά ο Nabucco, τονίζει η ΔΕΠΑ

Ευρω-πιέσεις για συγχώνευση


O ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου (ITGI) πρέπει να κατασκευαστεί πριν από τον Nabucco, δήλωσε την Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο κοινοπραξιών. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν τους εταίρους των δύο στρατηγικής σημασίας αγωγών να συγχωνευθούν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ροή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη και να περιοριστεί η ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.

Βundesbank: Βαρύ "nein" πριν τη συνάντηση Μέρκελ- Παπανδρέου

Γκρίζα σύννεφα στο Βερολίνο ενόψει της κρίσιμης συνάντησης Μέρκελ- Παπανδρέου, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας εμφανίστηκε με εξαιρετικά σκληρή γραμμή, απορρίπτοντας επί της ουσίας όλες τις προτάσεις που υποστηρίζει η Ελλάδα.Συγκεκριμένα, η Bundesbank εμφανίζεται απορριπτική στην ιδέα της αγοράς κρατικών ομολόγων από το ταμείο του μηχανισμού στήριξης EFSF, με το σκεπτικό ότι έτσι θα η ΕΕ θα εξέπεμπε τα λάθος μηνύματα προς τις αγορές και τις κυβερνήσεις.

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσαν οι δηλώσεις Στρος-Καν για την ελληνική προσφυγή στο ΔΝΤ

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης


Οι δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ πυροδότησαν νέο γύρο αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.Ο Αντώνης Σαμαράς σχολίασε σχετικά: «Την κυβέρνηση τη ρωτήσαμε. Τους ρωτήσαμε και δεν απάντησαν. Και δεν χρειάζεται πια να απαντήσουν. Όλοι έχουν καταλάβει».

Συμφωνία 7,2 δισ. δολάρια στην Ινδία για BP

Σε μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ινδία προχωρά η BP, η οποία σύναψε συμφωνία ύψους 7,2 δισ. δολαρίων με τη Reliance Industries στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων.Σε σημερινή ανακοίνωσή της η BP αναφέρει ότι θα καταβάλει στην ινδική εταιρεία 7,2 δισ. δολάρια καθώς και πρόσθετο ποσό έως 1,8 δισ. δολαρίων, αν η συνεργασία οδηγήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ανακαλύψεων.

Κόκκινο κρασί κατά του καρκίνου

Διπλασιάζονται οι πιθανότητες ανάρρωσης από καρκίνο του μαστού...

Φεύγει από τα ομόλογα των ΗΠΑ ο Gross

Η πολιτική της FED εξώθησε τον απόλυτο «γκουρού» των αμερικανικών κρατικών τίτλων να ξεπουλήσει.

«Οι τοποθετήσεις του σε fund και σε τίτλους του Δημοσίου μειώθηκαν από 22% του συνόλου, που ήταν το Δεκέμβριο στο 12% τον Ιανουάριο».Ξεπουλά τις θέσεις του σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα το μεγαλύτερο fund ομολόγων στον κόσμο. Το Total Return Fund της PIMCO, διαχειριστής του οποίου είναι ο ιδρυτής της εταιρείας, Bill Gross, ανακοίνωσε ότι οι τοποθετήσεις του σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα μειώθηκαν από 22% του συνόλου που ήταν το Δεκέμβριο, στο 12% τον Ιανουάριο.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σε θέση μάχης τα κόμματα


Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή προς συζήτηση, το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Το ν/σ υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για τη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, την καθιέρωση Εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.Επίσης, προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή μη εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (κάτω από 75.000 ή 150.000 κατά περίπτωση) ενώ πάνω από τα ποσά αυτά θα ασκείται ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Ανοδικά το spread του δεκαετούς

Άνοδο καταγράφει τη Δευτέρα το spread του ελληνικού δεκαετούς, ενώ τα πενταετή CDS υπερβαίνουν τις 900 μ.β.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει εκρηκτική με αποτέλεσμα την προσφυγή των επενδυτών σε πιο ασφαλείς τίτλους, όπως τα γερμανικά ομόλογα bund.Την ίδια στιγμή, μικτές τάσεις εμφανίζουν τα spread της υπόλοιπης περιφέρειας με τα ιρλανδικά, πορτογαλικά και ισπανικά να υποχωρούν ελαφρώς στις 591 μ.β. (-2,63 μ.β.), 426 μ.β. (-3,46 μ.β.) και 216 μ.β. (-1,46 μ.β.), αντίστοιχα. Στον αντίποδα τα ιταλικά spread τα οποία διευρύνονται κατά 4,63 μ.β. την Δευτέρα διαμορφούμενα στις 159 μ.β.

«Μέχρι τώρα Ελλάδα και Ιρλανδία πάνε καλά»

«Στην περίπτωση της Ελλάδας συζητάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αυτό οδηγεί στη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Το ίδιο ισχύει και όταν το Ταμείο Διάσωσης παίρνει ομόλογα σε τιμές αγοράς ή όταν θέτει στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης χρήματα, προκειμένου να επαναγοράσει ελληνικά ομόλογα. Όλες οι εκδοχές σημαίνουν ότι οι πιστωτές θα χάσουν μέρος των απαιτήσεών τους.

Το πρώτο i-bank store εγκαινίασε η ΕΤΕ

Το πρώτο i-bank store εγκαινίασε σήμερα στο «The Mall Athens» η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για έναν πολυχώρο ηλεκτρονικής τραπεζικής εξυπηρέτησης, όπου παρουσιάζονται όλες οι υπηρεσίες i-bank (Internet Banking, Mobile Banking, Phone Banking, ATM, Κέντρα Αυτόματων Πληρωμών-APS, πάγιες εντολές).Όπως αναφέρει η ΕΤΕ, σε ένα high tech περιβάλλον, ο επισκέπτης είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης ομάδας i-bank store μπορεί να εξερευνήσει μια νέα οπτική εύκολης και γρήγορης εκτέλεσης των καθημερινών τραπεζικών του συναλλαγών.

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες, τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, στο διαδίκτυο και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ .Η Ενωση Συντακτών στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για «συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και τους εργοδότες» και ζητεί:

«Λουκέτα» σε 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι το 2012 βλέπει η ΕΣΕΕ

Κατεβάζουν ρολά στις 23 Φεβρουαρίου


Περίπου 8 δισ. ευρώ εκτιμά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ότι θα χάσει το Δημόσιο από τα φορολογικά έσοδα, χωρίς να συνυπολογίζονται έκτακτοι φόροι και εισφορές, εάν κλείσουν μέσα στον επόμενο χρόνο 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις έχουν πλέον ζημιές. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα λουκέτα αφορούν 24.000 αυτοαπασχολούμενους (20%) με απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο από αυτή την κατηγορία 309.494.880 ευρώ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ συνδέεται άμεσα τόσο με τη μείωση του κόστους παραγωγής όσο και με την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και την επέκτασή της σε νέες αγορές, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνστντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων προχώρησε στην πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων για να συνδράμουν στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας και αναζήτησης κατάλληλων στατηγικών επενδυτών. Σε κάθε περίπτωση ο σχεδιασμός της διαδικασίας αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με τρόπο και βαθμό που διασφαλίζεται: α) η αξιοποίηση της εργασίας, τεχνογνωσίας και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, β) η ισχυρή και αποφασιστική παρουσία του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο και γ) η εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Στα 285 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός για επαρχιακό οδικό δίκτυο

Στα 285.000.000 ευρώ ανέρχεται ο διαθέσιμος προϋπολογισμός προκειμένου να καλυφθούν παρεμβάσεις σε έργα κατασκευής ή και βελτίωσης επαρχιακού-τοπικού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο του άξονα 2 του ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου.Μολονότι όμως δικαιούχοι είναι και οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Πελοποννήσου καθώς και οι υφιστάμενες Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου, μέχρι σήμερα κανείς τους δεν έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη στο συγκεκριμένο έργο.

Νέες ενδείξεις Στρος-Καν για διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας

Ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν έδωσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μερικές ενδείξεις ότι προτίθεται να είναι το 2012 υποψήφιος για την προεδρία στη Γαλλία, δίνοντας στο λόγο του μια κοινωνική απόχρωση και διαβεβαιώνοντας ότι η Γαλλία του λείπει. Ο 61χρονος Στρος-Καν αρνείται προς το παρόν να μιλήσει ρητά για μια υποψηφιότητα, μολονότι οι δημοσκοπήσεις τον κάνουν το μεγάλο φαβορί της κούρσας για την προεδρία με αντίπαλο τον Νικολά Σαρκοζί.

EΔΕ για τη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακού - ΠAO

Τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) αναφορικά με τη μετάδοση του αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟ το απόγευμα του Σαββάτου ζήτησε το πρωί ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ. Το πόρισμα της ΕΔΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 48ωρών. Διεμήνυσε ακόμη «πως η ΕΡΤ δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να είναι ο "σάκος του μποξ" που πάνω της εκτονώνεται ένα σύστημα, που χρόνια τώρα λειτουργεί με λάθος τρόπο. Ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ο ρόλος της ΕΡΤ δεν είναι να αναδεικνύει ασχήμιες και ύβρεις, ο ρόλος της ΕΡΤ είναι να συμβάλλει στην εκτόνωση του επικίνδυνου κλίματος το οποίο προφανώς δε δημιούργησε η ίδια».

Αισιόδοξος για έξοδο από την κρίση εμφανίστηκε από τα Ιωάννινα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Στην επέτειο απελευθέρωσης


Την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση εξέφρασε και τη Δευτέρα από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά τη λήξη της μεγάλης παρέλασης για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.Σήμερα, είπε ο κ. Παπούλιας, είναι μια εξαιρετική μέρα, μια μέρα τιμής, σεβασμού και περισυλλογής. Τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς νεκρούς, τιμής και σεβασμού σε όλους όσους έτρεξαν να πυκνώσουν τις τάξεις του απελευθερωτικού αγώνα.

Ασύμφοροι οι όροι της Εθνικής Τράπεζας για τη συγχώνευση, λέει ο Γ.Κωστόπουλος

«Κλείνει» το παράθυρο


Ασύμφοροι είναι οι όροι που πρότεινε για τη συγχώνευση η Εθνική Τράπεζα, τονίζει ο πρόεδρος του ομίλου της Alpha Bank κ. Γ.Κωστόπουλος, σε ανακοίνωση που απέστειλε την Δευτέρα στο προσωπικό του ομίλου. Ο κ. Κωστόπουλος επισημαίνει ότι το ΔΣ έλαβε αυτή την απόφαση, με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας.

Η καθημερινή ομιλία μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να καθυστερήσει την άνοια

Όσοι άνθρωποι είναι δίγλωσσοι, δηλαδή χρησιμοποιούν συχνά, εκτός από την μητρική τους, μια δεύτερη ξένη γλώσσα, όπως π.χ. οι κάθε είδους μετανάστες, «γυμνάζουν» τον εγκέφαλό τους πολύ καλύτερα από ό,τι αν έλυναν σταυρόλεξα ή Σουντόκου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εμφάνιση άνοιας ή Αλτσχάιμερ επί περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες έρευνες, οι οποίες έχουν συνδέσει την χρήση δεύτερης γλώσσας με την καλύτερη λειτουργία των νοητικών/γνωσιακών διαδικασιών μέχρι την προχωρημένη ηλικία.

Νέα συσκευή- ρολόι χειρός φέρνει επανάσταση στην μέτρηση της πίεσης του αίματος

Μια ιατρική συσκευή που μπορεί να φορεθεί σαν ρολόι στο χέρι, ετοιμάζεται να φέρει, τα επόμενα χρόνια, επανάσταση στον τρόπο που μετρείται η πίεση του αίματος, παρέχοντας πολύ πιο ακριβή στοιχεία. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λέστερ στη Βρετανία, υπό τον καθηγητή Μπράιαν Ουίλιαμς, σε συνεργασία με την εταιρία ιατρικού εξοπλισμού HealthSTATS International της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με το ΒΒC, ανέπτυξαν μια συσκευή που καταγράφει την πίεση στην μεγαλύτερη αρτηρία του σώματος, την αορτή, δίνοντας μάλιστα πολύ πιο ακριβείς μετρήσεις σε σχέση με την παραδοσιακή συσκευή στο μπράτσο.

Το τραύλισμα μπορεί να οφείλεται σε γονίδια

Στην -ήδη βραβευμένη και υποψήφια για πολλά Όσκαρ- ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», ο Κόλιν Φερθ που υποδύεται τον βασιλιά Γεώργιο τον 6ο της Βρετανίας, προσπαθεί να καταπολεμήσει το τραύλισμα που έχει από μικρό παιδί πιθανώς λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και καταπίεσης της αριστεροχειρίας του. Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το τραύλισμα είναι εξίσου πιθανό να οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, κάτι που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο του γιατί μερικά παιδιά, κυρίως αγόρια, αρχίζουν να τραυλίζουν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους (συνήθως τριών έως τεσσάρων ετών) και μετά, σε αντίθεση με άλλα παιδιά που είχαν ανάλογο πρόβλημα, δεν μπορούν ποτέ πια να το ξεπεράσουν.

Ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα για William - Kate;

Παντρεύονται στις 29 Απριλίου, αλλά ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι οι προτάσεις για τον προορισμό του γαμήλιου ταξιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του William, πρίγκιπας Κάρολος, επιμένει να επισκεφθούν την Κέρκυρα...Το νέο πριγκιπικό ζευγάρι, William και Kate, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιλέξει τη χώρα μας για το ταξίδι του μέλητος και μάλιστα την πανέμορφη Κέρκυρα. Άλλωστε η άνοιξη θα έχει προχωρήσει για τα καλά και ο Μάιος είναι ό,τι πρέπει για διακοπές σε ένα ελληνικό νησί.

Πατέρας και πάλι ο Rod Stewart στα 66 του

Ο βετεράνος τραγουδιστής της ροκ, Rod Stewart, έγινε πατέρας για όγδοη φορά στα 66 του χρόνια. Η σύζυγός του, Penny Lancaster, μοντέλο, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Ο Aiden, ο οποίος γεννήθηκε την Τετάρτη, είναι το δεύτερο παιδί του ζεύγους που έχει ένα ακόμα αγοράκι, τον πεντάχρονο Alastair Wallace. Ο αστέρας της ροκ έχει έξι άλλα παιδιά από προηγούμενες σχέσεις του.Το ζευγάρι δυσκολεύτηκε να αποκτήσει παιδί με φυσικό τρόπο και η 39χρονη Lancaster υποβλήθηκε σε πολλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι να μείνει έγκυος. Η Lancaster, μοντέλο και φωτογράφος, έγινε το 2007 η τρίτη σύζυγος του Rod Stewart, τον οποίο γνώριζε πολλά χρόνια πριν.

Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου

Απόντες από το εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, παρά την εντολή των δικαστών για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στη δίκη για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.Οι δύο αθλητές δεν εμφανίστηκαν στη δίκη τους, που διεξάγεται με παρόντες τους κατηγορούμενους Χρήστο Τζέκο και τους γιατρούς του ΚΑΤ.

Ανοίγει (και πάλι) ο δρόμος για την αποκατάσταση του ξενοδοχείου «Ακροπόλ»

Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα


Το δρόμο για την αποκατάσταση του ξενοδοχείου «Ακροπόλ», επί της Πατησίων, ανοίγει η έγκριση του τεχνικού προγράμματος του 2011 του υπουργείου Πολιτισμού, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Μεταξύ άλλων, στο τεχνικό πρόγραμμα της φετινής χρονιάς περιλαμβάνεται η αρχιτεκτονική και στατική αποκατάσταση του διατηρητέου, και ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού, κτηρίου που αποτελεί διαμάντι της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου.

Τη συντήρηση των έργων του Θεόφιλου ανακοίνωσε ο Π.Γερουλάνος

Επίσκεψη στη Λέσβο


Τα μουσεία Τεριάντ και Θεόφιλου στη Βαρειά της Λέσβου επισκέφθηκε ο Παύλος Γερουλάνος και από εκεί ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να προχωρήσει, σε συνεργασία με τον Δήμο, στη συντήρηση των έργων του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου.Ειδικά για το μουσείο Θεόφιλου, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Δήμο, το υπουργείο έχει αναλάβει να συντηρήσει τα έργα που έχουν υποστεί φθορές και με τρόπο τέτοιο ώστε το μουσείο να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί παράλληλα.

Τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια πλανήτες στο γαλαξία μας

Ο γαλαξίας μας περιέχει ένα αστρονομικό αριθμό πλανητών, τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια, από τους οποίους περίπου 500 εκατομμύρια βρίσκονται στην λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» (ούτε πολύ κρύοι, ούτε πολύ καυτοί), σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιστημόνων.Ο Ουίλιαμ Μπορούκι, ο επικεφαλής επιστήμων της αποστολής του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ» της NASA, που αναζητά εξωπλανήτες, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των πλανητών στον γαλαξία μας βασίζονται στα πρώτα δειγματοληπτικά αποτελέσματα της έρευνας του «Κέπλερ», το οποίο μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και εστιάζοντας σε ένα μικρό τμήμα του νυχτερινού ουρανού (μόλις στο ένα τετρακοσιοστό), έχει ήδη βρει εκατοντάδες πιθανούς εξωπλανήτες.

Μειώθηκαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές της Κομισιόν

Σημαντικές μειώσεις στις καθυστερήσεις πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς ΜΚΟ, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, και άλλες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα και συμβάσεις διαπιστώνει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, ύστερα από ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε. Αναφέροντας ότι οι καθυστερήσεις των σχετικών πληρωμών μειώθηκαν κατά 22% το 2008 και κατά 14% το 2009, ο Διαμεσολαβητής επισημαίνει ακόμη ότι πάνω από το 50% μειώθηκαν οι καθυστερήσεις που αφορούσαν την καταβολή των συνολικών ποσών που οφείλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους συνεργάτες της.

Στα 105 δολάρια το μπρεντ

Η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε σήμερα στο Λονδίνο πάνω από τα 105 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο στο οποίο είχε να φτάσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2008.

Ενισχυμένη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Ενίσχυση της ανάπτυξης και των πληθωριστικών πιέσεων στην Ευρωζώνη δείχνουν για το Φεβρουάριο τα στοιχεία της έρευνας της βρετανικής εταιρίας Markit σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών. Ο συνολικός δείκτης PMI, που παρέχει μία ένδειξη για τη δραστηριότητα στη βιομηχανία και τις υπηρεσίες, έφθασε τις 58,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2006 (κάθε τιμή του δείκτη πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει αύξηση της δραστηριότητας και κάτω από τις 50 μονάδες μείωση της δραστηριότητας).

Πτώση 25,3% στην οικοδομική δραστηριότητα

Σημαντική πτώση 31,4%, σημείωσε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα στο τέλος του 11μηνου 2010, η μείωση να ανέρχεται πλέον σε 25,3%.Η συνεχιζόμενη «καθίζηση» της πάλαι ποτέ «ατμομηχανής της οικονομίας», επηρεάζει αρνητικά το ΑΕΠ και αυξάνει περαιτέρω τον αριθμό των ανέργων.

Πτώση του Ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,18% και διαμορφώνεται στα 1,3674 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 113,730 γιεν, στο 0,8423 με τη Στερλίνα και στο 1,2969 με το Ελβετικό Φράγκο.

Στη Βουλγαρία οι Έλληνες για αγορά εξοχικών

Ενδιαφέρον για αγορά εξοχικών κατοικιών στη Βουλγαρία εκδηλώνουν πολίτες από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, καθώς και την Πολωνία, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Ραγκούσης: Έλεγχος των προσλήψεων στο δημόσιο

Να μην προβούν σε διορισμό ή πρόσληψη προσωπικού μέχρις ότου εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων στην κάλυψη των αναγκών, καθώς και των θέσεων, που θα εγκριθούν τελικώς ανά φορέα και υπηρεσία, ζητεί με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών από τα υπουργεία και όλες τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου. Ο κ. Ραγκούσης προχώρησε στην έκδοση της εγκυκλίου, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος στον προγραμματισμό των προσλήψεων και να μην αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο η αναλογία μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο.

Ξεκίνησε η υποβολή δικαιολογητικών στις εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος

Μέχρι 31 Μαρτίου


Από σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 31 Μαρτίου μπορούν οι φοιτητές να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους εφορίες για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στους γονείς των φοιτητών, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε ανώτερες σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και ακαδημίες εμπορικού ναυτικού, καθώς και σε σχολές του πανεπιστημίου της Κύπρου, που περιλαμβάνονται στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της κυβέρνησης δήλωσε ο Θ.Πάγκαλος

Και επιμένει στο «μαζί τα φάγαμε»


Την εκτίμηση ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού της κυβέρνησης εξέφρασε, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. Όσον αφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ πρωθυπουργού και Ντομινίκ Στρος - Καν το 2009, ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε πως με τα δεδομένα που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο θα ήταν παράλογο να μην υπάρξει τέτοιου είδους συζήτηση μεταξύ των δύο. Τόνισε, δε, ότι η παρουσία της τρόικας εγγυάται πως δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια.Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αστοχίες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι είναι προφανές πως υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση.

Στα 340 δισ. ευρώ ανήλθε το δημόσιο χρέος στα τέλη Δεκεμβρίου 2010

Στα 7,1 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα


Σε 340 δισ. ευρώ ανερχόταν το δημόσιο χρέος στα τέλη Δεκεμβρίου 2010, έναντι 336 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στα τέλη του έτους ανήρχοντο σε 7,1 δισ. ευρώ.Από το σύνολο του δημοσίου χρέους το 70,7% αφορούσε σε δάνεια σταθερού επιτοκίου και το 29,3% σε δάνεια κυμαινομένου επιτοκίου. Το 84% του χρέους ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου διαπραγματεύσιμο, έναντι 16% που δεν διαπραγματευόταν. Από τα 340 δισ. ευρώ του χρέους το 98,2% αφορά σε δανεισμό σε ευρώ και μόλις το 1,8% σε νομίσματα εκτός ζώνης ευρώ. Το ύψος των εγγυημένων δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο ανήλθε σε 25,8 δισ. ευρώ.

Το πρώτο βιονικό χέρι τοποθετήθηκε σε Βρετανό

Βιονικό χέρι απέκτησε ένας βρετανός στρατιώτης, ο οποίος είχε χάσει το χέρι του σε επίθεση με ρουκέτα στο Αφγανιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Αντριου Γκαρθγουέιτ είναι ο πρώτος στρατιώτης που του τοποθετείται βιονικό χέρι.

Κοντά στα 1.400 δολάρια ο χρυσός, σε υψηλό 30ετίας το ασήμι

Αναζητούν «ασφαλή καταφύγια»


Στο υψηλότερο επίπεδο των επτά τελευταίων εβδομάδων ανέρχεται την Δευτέρα η τιμή του χρυσού, ενώ το ασήμι σκαρφαλώνει σε νέο υψηλό 30ετίας, καθώς οι επενδυτές αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» για τα χρήματα τους σε μία περίοδο έντονων αναταράξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.Συγκεκριμένα, ο χρυσός άμεσης παράδοσης ενισχύθηκε (για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση) έως 0,50% στρα 1.396,35 δολάρια η ουγγιά, για να υποχωρήσει ελαφρά αργότερα, στα 1.394,78 δολάρια.

Κiνεζικό ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας

Στο Πεκίνο ο Γ.Διαμαντίδης


Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των κινεζικών τραπεζών να προχωρήσουν σε απευθείας χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς δεκάδες στελέχη από τις πέντε μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες βρίσκονται στην Ακτή Μιαούλη και έχουν συναντήσεις με εφοπλιστές, μεσίτες και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, ώστε να κατανοήσουν τη λειτουργία της ελληνικής ναυτιλίας σε σχέση με τις επενδύσεις για την κατασκευή νέων πλοίων.

Καμία πρόσθετη επιβάρυνση για τους ημιυπαίθριους, διαβεβαιώνει ο Ν.Σηφουνάκης

Λήξαν θεωρείται το θέμα


Λήξαν κρίνεται από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Σηφουνάκη το θέμα των ημιυπαιθρίων αφού, όπως διαβεβαιώνει, δεν θα επιβληθούν -άμεσα ή έμμεσα- πρόσθετες οικονομικές επιβαρύνσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση για την τακτοποίησή τους.«Το θέµα µε τους ηµιυπαίθριους χώρους έχει ξεκαθαριστεί µε τις νοµοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΕΚΑ, συγκεκριµένα µε τον Ν. 3843/2010 και το άρθρο 22 του Ν. 3897/2010. Οι ρυθµίσεις αυτές υπακούουν σε µία βασική αρχή, τη δικαιολογηµένη εµπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιµα που προβλέπει ο Ν. 3843/2010 για τη διατήρηση των ηµιυπαίθριων χώρων τους για 40 χρόνια χωρίς να τους επιβάλλονται, άµεσα ή έµµεσα, πρόσθετες οικονοµικές επιβαρύνσεις» αναφέρει σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Απεργιακό «μπλακάουτ» την Τετάρτη

«Παραλύουν» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


«Ρολά» θα κατεβάσουν την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με μισθολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα.Στις 11 το πρωί οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια οργανώνει το ΠΑΜΕ.