e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ για την ΕΡΤ

Πλεόνασμα 50 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάζει φέτος η ΕΡΤ ΑΕ και ως το 2014 αναμένεται να έχουν απαλειφθεί όλες οι σωρευμένες ζημίες, υπογράμμισε μιλώντας στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Θανάσης Παπαγεωργίου.Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «ανεδαφική» την οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωσή της και «εξωθεσμικές» τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε, δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ.

Πτώση 0,1% στο Χ.Α.


 
Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τις συνεχείς εναλλαγές προσήμου.NAFTEMPORIKI.GR


Nέες παραβάσεις από τουρκικά μαχητικά

Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αποτελούμενοι συνολικά από 17 αεροσκάφη - τα οκτώ οπλισμένα - προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο, νότιο και κεντρικό Αιγαίο τρεις παραβάσεις και τέσσερις παραβιάσεις.Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σαρκοφάγο φυτό στήνει την ταχύτερη παγίδα του κόσμου


Γρήγορο φαγητό


Η φράση γρήγορο φαγητό έχει ιδιαίτερο νόημα για τα φυτά του γένους Urticularia: η παγίδα που στήνουν για να πιάσουν μικρά υδρόβια ασπόνδυλα κλείνει σε λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, ταχύτερα από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σαρκοφάγο φυτό.Τα υδρόβια φυτά Urticularia καραδοκούν σε λιμνάζοντα νερά όπου τα λιγοστά θρεπτικά στοιχεία δεν επαρκούν για την ανάπτυξη της βλάστησης.

Μετρό: Πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ποδηλάτων

Πιλοτικό πρόγραμμα μεταφοράς ποδηλάτων με τους συρμούς του Μετρό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας, στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο για την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Βούγιας, το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει την 1η Μαρτίου και θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα, στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, τις Τετάρτες, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και τις Κυριακές, από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη της βάρδιας.

Ευεργετική η επίδραση του κρόκου σε πάσχοντες από κατάθλιψη

Ευεργετική επίδραση στα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη αλλά και από άνοια ή Αλτσχάιμερ φαίνεται ότι έχει ένα ατοξικό φυσικό προϊόν, ο κρόκος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών που έγιναν στο Ιράν και την Ελλάδα. «Τα αποτελέσματα ερευνών που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια έδειξαν ότι ο κρόκος, βελτιώνει τη μνήμη και έχει ευεργετική επίδραση την κατάθλιψη. Έρευνες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης έδειξαν ότι ο κρόκος επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη ενώ ακολούθησε μελέτη που έδειξε ότι ο κρόκος ασκεί σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ τη δράση της γαλανταμίνης δηλαδή του φαρμάκου που χρησιμοποιεί σήμερα η ιατρική για τη νόσο αυτή.

Ζευγάρι εκβίαζε κρατικούς λειτουργούς και επιχειρηματίες

Ζευγάρι που κατηγορείται ότι εξεβίαζε δικαστικούς, άλλους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες, κλπ.μέσω μπλογκ στο οποίο ήταν διαχειριστές, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες, και την 38χρονη φίλη του οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και συκοφαντική δυσφήμιση κατ΄εξακολούθηση.

"Ο Σίλβιο ήξερε ότι ήμουν ανήλικη"

Νέα στοιχεία για το "σκάνδαλο Ρούμπι" έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο Μπερλουσκόνι δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας. Η ίδια η πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου στις ανακρίσεις της, αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον ιταλό πρωθυπουργό. "Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι".

Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο για τα αστικά λύματα

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί, εκ νέου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα για τα μη επεξεργασμένα αστικά λύματα που ρίπτονται στην ανατολική Αττική (Μαρκόπουλο, Αρτέμιδα, Ραφήνα και Κορωπί), στη Νέα Μάκρη, στο Λιτόχωρο, στη Λευκίμμη, στην Έδεσσα και στα Μέγαρα.Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι απέστειλε στις ελληνικές Αρχές προειδοποιητική επιστολή, διότι εννέα ελληνικά αστικά κέντρα (άνω των 15.000 κατοίκων) εξακολουθούν να μην διαθέτουν συστήματα επεξεργασίας για τη συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων τους, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων στις εν λόγω περιοχές.

Μαζεύουν καπάκια για καλό σκοπό

Καθημερινά, στα γραφεία του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ν.Πέλλας, με έδρα την πόλη των Γιαννιτσών, καταφθάνουν μέσα σε χάρτινα κιβώτια και σε τσάντες εκατοντάδες πλαστικά καπάκια. Στόχος είναι να μαζευτούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες για να αγοραστούν ηλεκτρονικά αμαξίδια και διάφορα άλλα ορθοπεδικά είδη για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ο οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ αναλαμβάνει την ηγεσία της Bundesbank

Ο διάδοχος του Βέμπερ


Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι ο μέχρι σήμερα οικονομικός της σύμβουλος Γιενς Βάιντμαν θα διαδεχθεί τον Αξελ Βέμπερ στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.«Ο διορισμός του θα συμβάλει στην υπεράσπιση των γερμανικών συμφερόντων και στο να παραμείνει προσηλωμένη η ΕΚΤ στην πολιτική της νομισματικής σταθερότητας» δήλωσε η καγκελάριος.

Πακέτο στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 80 δισ.

Συνολικά 80 δισ. ευρώ θα δοθούν στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Ιταλός Επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Α. Ταγιάνι.Ο κ. Ταγιάνι εξήγγειλε και τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών μέσω της πρότασης για μείωση της φορολογίας στον τομέα αυτό.

«Δεν έχουμε καμία βλέψη για το Ερρίκος Ντυνάν»

Κατηγορηματικός ήταν σε δήλωση του - στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής- σχετικά με το «Ερρίκος Ντυνάν», ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος ανέφερε ο όμιλος Marfin δεν έχει καμία βλέψη για εξαγορά, συνεργασία ή οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή.Ο κ. Βγενόπουλος κλήθηκε από τη Βουλή για το θέμα της καταγγελίας του δανείου του Ντυνάν από την τράπεζα ΜΡΒ και όπως ανέφερε στην ομιλία του η τράπεζα θέλει να εξασφαλίσει το δάνειό της και την αποπληρωμή του ώστε να μην χάσει τα κεφάλαιά της και γι' αυτό μόνο ενδιαφέρεται.

Από αύριο η ανταλλαγή εισιτηρίων στον ΗΣΑΠ

Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε πως από αύριο, Πέμπτη 17/02/2011 θα μπορεί το επιβατικό κοινό να ανταλλάσει τα παλιά εισιτήρια που έχει στην κατοχή του με τα νέα που ισχύουν από την πρώτη Φεβρουαρίου.

Αλλαγή της νομοθεσίας για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων ζητεί η Κομισιόν

Διακρίσεις για τις καταθέσεις εξωτερικού


Η Κομισιόν ζήτησε την Τετάρτη από την Ελλάδα να αλλάξει το νόμο για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, με το επιχείρημα ότι δημιουργεί διακρίσεις εις βάρος των κεφαλαίων που διατηρούνται σε καταθέσεις του εξωτερικού.Βάσει του επίμαχου νόμου, φορολογούμενοι που δηλώνουν εκούσια και επαναπατρίζουν τα κεφάλαια που διατηρούσαν εκτός Ελλάδος φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή απ' αυτά που παραμένουν στο εξωτερικό.

"Μονοπωλιακές οι συμφωνίες ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών – Ρωσίας"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε σήμερα διαδικασίες παράβασης κατά της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας για τις διμερείς συμφωνίες αεροπορικών μεταφορών που έχουν συνάψει με τη Ρωσία. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι διμερείς συμφωνίες ενδέχεται να παρεμποδίζουν τον ανταγωνισμό μεταξύ ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών και να παρέχουν την επιβολή τελών υπερπτήσης της Σιβηρίας, τα οποία είναι ίσως παράνομα με βάση τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ. Επίσης, σύμφωνα με την Επιτροπή, οι συγκεκριμένες διμερείς συμφωνίες επιβάλλουν διαφορετικούς όρους στις αεροπορικές εταιρείες της ΕΕ (αναλόγως της χώρας όπου έχουν την έδρα τους), γεγονός που δημιουργεί μία ακόμη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Κομισιόν: Απελευθέρωση δυνατότητας εγκατάστασης σε Κεντρικές Αγορές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να ζητήσει από την Ελλάδα να άρει τα εμπόδια που παρακωλύουν την ελεύθερη εγκατάσταση των χονδρεμπόρων νωπών γεωργικών προϊόντων και νωπού κρέατος στις Κεντρικές Αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, επί του παρόντος στις περιφέρειες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης η δραστηριότητα χονδρικής πώλησης νωπών γεωργικών προϊόντων και νωπού κρέατος πρέπει να ασκείται υποχρεωτικά στις Κεντρικές Αγορές. Εξάλλου, απαγορεύεται η εγκατάσταση χονδρεμπόρων νωπών γεωργικών προϊόντων και νωπού κρέατος σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων γύρω από τις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Αλλαγές στους όρους εγκατάστασης φωτοβολταϊκών

Σε τροποποιήσεις ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα, οικόπεδα και κτίρια προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Συγκεκριμένα με τις αλλαγές:

Αρχίζει η διαδικασία απόσυρσης αυτοκινήτων

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αρχίζει η διαδικασία της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, καθώς η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπουργεία Οικονομικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) έλαβε ΦΕΚ από τις 11 Φεβρουαρίου (ΦΕΚ Β' 246/11.2.2011).Με βάση την ΚΥΑ, η απόσυρση, που θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου εφέτος, θα άρχιζε 10 ημέρες μετά από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ. Με την απόσυρση, δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου, έως και 2000 κ.ε. με μερική ή ολική απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου (για το οποίο έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έως και 31/12/1998). Παράγοντες της αγοράς αυτοκινήτου, εκτιμούν ότι η απόσυρση αφορά περίπου 2,5 εκατ. οχήματα παλαιάς τεχνολογίας.

Το κράτος δεν ξέρει τί πληρώνει για ενοίκια

Το δημόσιο θα λάβει φέτος από ενοίκια μόνο 19 εκατ. ευρώ ενώ έδωσε το 2010 πάνω από 186 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την στέγαση υπηρεσιών του, πολλές εκ των οποίων δεν υπάρχουν πλέον...Σύμφωνα με το "capital.gr" η δημόσια δαπάνη στέγασης για το 2011 δεν είναι ακόμη γνωστή. Το ποσό φημολογείται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο, αν συνυπολογιστεί πλήθος ακινήτων που ενοικιάζονται στεγάζοντας υπηρεσίες ΔΕΚΟ, φορέων του ευρύτερου δημοσίου αλλά και υπηρεσίες «φαντάσματα» που έχουν καταργηθεί.

Κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών

Κίνητρα για υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς και να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εισηγείται το υπουργείο Μεταφορών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Χάρης Τσιόκας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5". Ο κ. Τσιόκας τόνισε πως είναι ώριμη η ιδέα να δοθούν κίνητρα για τα υβριδικά αυτοκίνητα και σημείωσε: «Έχουμε ήδη στείλει τις παρατηρήσεις μας στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο οικονομικά στηρίζει το πρόγραμμα. Έχουμε υποβάλει αυτή την πρόταση».

Απαγόρευση πώλησης δημόσιας ιδιοκτησίας με νόμο

''Οι όποιες αποκρατικοποιήσεις πρέπει να προσδίδουν οφέλη στο δημόσιο, από τις υπεραξίες που διαμορφώνονται και να καταλήγουν στην αξιοποίηση του προϊόντος τους, με τοποθετήσεις που βελτιώνουν τις προοπτικές της οικονομίας. Να μην αποτελούν όμως, κάτω από την πίεση των καταστάσεων, λύσεις πανικού, που θα μετατρέψουν το επιχειρούμενο νοικοκύρεμα της οικονομίας σε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ωφελούν μονοσήμαντα τους δανειστές''.

Η νέα Lancia Ypsilon στη Γενεύη

Την παρθενική της εμφάνιση θα κάνει η νέα γενιά της μικρότερης Lancia στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο και αναμένεται να διαθέτει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από την μεγαλύτερη Delta.Μηχανικά, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις απο τους Ιταλούς, να τοποθετούν τόσο τον 1.4 lt Multiair των 135 και 170 ίππων, όσο και το νέο Twinair των 900cc απόδοσης 86 PS.

Σε αδιέξοδο κινδυνεύουν να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα κατά της κρίσης χρέους

Σύγκρουση στην Ευρωζώνη


Η σκληρή στάση που ακολουθούν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας, αυξάνει τις πιθανότητες να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η προσπάθεια των χωρών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν πάνω σε ένα αποτελεσματικό πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.  

Η Ρωσία διαψεύδει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Διάψευση από την Transneft


H Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά θέλει να «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι΄αυτόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Transneft Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο κ. Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στην κοινοπραξία του αγωγού.

Το θέμα της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία καυτηριάζει ο Αμερικανός πρεσβευτής

Αφορμή η σύλληψη δημοσιογράφων


Την ανησυχία του για την κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία εξέφρασε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα Φράνσις Ριτσαρντόνε, ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη τεσσάρων δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης ιστοσελίδας Oda TV, στο όνομα της έρευνας για την υπόθεση «Εργκένεκον». Σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ριτσαρντόνε δήλωσε στη διάρκεια δεξίωσης: «Από τη μια συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και από την άλλη γίνονται ομιλίες για την ελευθερία του λόγου. Δεν το κατανοούμε αυτό».

Υπό τον έλεγχο της γαλλικής Sanofi-Aventis περνά η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme

Εξαγορά-μαμούθ


Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme έναντι του ποσού των 20,1 δισ. δολαρίων.Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία στην ιστορία της βιοτεχνολογίας, με την οποία η Sanofi αποκτά πρόσβαση στην αγορά θεραπείας σπάνιων ασθενειών.

Με αυστηρούς όρους το νέο πακέτο στήριξης 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες

Πώληση θυγατρικών


Αυστηρές προϋποθέσεις θα συνοδεύουν τη χορήγηση των νέων εγγυήσεων του Δημοσίου ύψους 30 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας. Σύμφωνα με ανώτατες τραπεζικές πηγές, οι διοικήσεις των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τον Μάιο αναλυτικές εκθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου θα περιγράφουν μεσοπρόθεσμα σχέδια για την ενίσχυση της χρηματοδότησης τους από άλλες πηγές πέραν του ευρωσυστήματος.

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για επενδυτικούς περιορισμούς

Την παραπομπή της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την αιτιολογία ότι η χώρα μας διατηρεί επενδυτικούς περιορισμούς κατά παράβαση των ενωσιακών κανόνων σχετικά με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι επενδυτικοί περιορισμοί στις αποκαλούμενες «στρατηγικές επιχειρήσεις» επιβάλλουν δυσανάλογα ανώτατα όρια στην ικανότητα ενός προσώπου να αποκτήσει μετοχές πέραν ορισμένου επιπέδου. Το Νοέμβριο 2008 η Επιτροπή απέστειλε στην Ελλάδα «αιτιολογημένη γνώμη» καλώντας την να συμμορφωθεί με το ενωσιακό δίκαιο. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές ούτε κατήργησαν ούτε τροποποίησαν τον αμφισβητούμενο νόμο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδας στη Σουηδία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαφημιστική εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Σουηδία.

Ειδικότερα, η εταιρία North Events ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση TUR, που θα πραγματοποιηθεί στο Γκέτεμποργκ, στο Σουηδικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο στις 24 και 25 Μαρτίου, για τους επαγγελματίες και 26 και 27 Μαρτίου για το ευρύ κοινό.Στόχος είναι η παρουσίαση των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, τουριστικές υπηρεσίες) σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας (500.000 Σουηδοί ταξιδεύουν κάθε έτος στην Ελλάδα).

«Θετικές ενδείξεις» για φυσικό αέριο στην Κύπρο βλέπει η Noble Energy

Ως τις αρχές του 2012 οι γεωτρήσεις


«Θετικές ενδείξεις» για κοιτάσματα φυσικού αερίου στο «Οικόπεδο 12» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, δήλωσε την Τετάρτη ότι βλέπει ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρτ, ο οποίος μαζί με εμπειρογνώμονες της αμερικανικής εταιρείας ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο Δ.Χριστόφια για τους σχεδιασμούς της αναφορικά με τις εργασίες εξόρυξης.«Η πρόθεσή μας είναι να επιταχύνουμε την εξόρυξη των κοιτασμάτων στο οικόπεδο 12 στην Κύπρο και ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το τέταρτο τρίμηνο του 2011 ή πιθανώς στις αρχές του 2012, λόγω των διαδικασιών», ανέφερε ο κ. Γκέρχαρτ και εξήγησε ότι οι διαδικασίες αφορούν σε θέματα, όπως η προκήρυξη προσφορών για εξοπλισμό.

Συνεδριάζει η διυπουργική Επιτροπή για το μεταναστευτικό

Πριν την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Θράκη


Ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εν όψει της επίσκεψής του στη Θράκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται να προεδρεύσει σήμερα το μεσημέρι σε συνεδρίαση διυπουργικής Επιτροπής.

ΓΣΕΒΕΕ: Η ΤτΕ παραβλέπει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας

''Ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των τραπεζών φαίνεται να λειτουργεί ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος'' δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλος σχολιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της οικονομίας μας που παρουσίασε χθες στον πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Ασημακόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ότι η Τράπεζα της Ελλάδος λειτουργεί ''με αυτισμό καθώς ασχολείται με τη λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλους τους άλλους κλάδους πλην του τραπεζικού. Ουσιαστικά είναι σα να παραβλέπει τη σημασία της καλής λειτουργίας του ανταγωνισμού στις τράπεζες για την εύρυθμη λειτουργία όλης της οικονομίας''.

Ματαιώθηκε η ελληνογαλλική άσκηση στο Αιγαίο

Τη ματαίωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή, άσκησης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με αντίστοιχες μονάδες του Charles de Gaulle Battle Group, στο νότιο Αιγαίο, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.Σύμφωνα με το ΓΕΝ η άσκηση ματαιώνεται λόγω τροποποίησης του προγράμματος του γαλλικού Battle Group.

Οι αρνητικές εξελίξεις οδηγούν τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη ύφεση

Πέρα από κάθε πρόβλεψη «έτρεξαν» μέσα στο 2010 οι επισφάλειες των δανείων στις τράπεζες.


Το γεγονός ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 είχαν σπάσει το φράγμα του 10% είναι ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται και της πολύ δύσκολης θέσης στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά.Κι αυτό γιατί η αρχική εκτίμηση υποστήριζε ότι αυτό το 10% θα καταρριφθεί το 2ο τρίμηνο του 2011, αλλά όλα δείχνουν ότι τότε θα "πέσει" τελικά το φράγμα του 12%. Τί συνεπάγονται όλα τα παραπάνω; Ότι οι αρνητικές εξελίξεις στη χώρα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, οδηγώντας την οικονομία σε ακόμα βαθύτερη ύφεση. Ήδη, το αρνητικό πρόσημο που συνοδεύει την ελληνική οικονομία, έχει παγιωθεί.

Την άνοδο πήραν τα spread στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια

Η δυσκολία της ΕΕ να καταλήξει σε μία συνολική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρώπη επηρεάζει αρνητικά τις αγορές ομολόγων των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης. Το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά κυμαίνεται σήμερα περί τις 860 μονάδες βάσης (8,6 εκατοστιαίες μονάδες), ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε υποχωρήσει στις 760 μονάδες βάσης.

FT: "Λίγο" το πακέτο μέτρων της ΕΕ

Το συνολικό πακέτο μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους κινδυνεύει να είναι πολύ λίγο, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

Νέες κινητοποιήσεις δικηγόρων, που αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος

Αποχή ώς τις 21 Φεβρουαρίου


Στο συμβολικό αποκλεισμό των δικαστικών μεγάρων Πάτρας και Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τετάρτη οι δικηγόροι, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της προωθούμενης ρύθμισης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας (πλην της Αθήνας), οι δικηγόροι θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους ώς τις 21 Φεβρουαρίου.

H Madonna σε κόντρα με τη Lady Gaga;

Με το που κυκλοφόρησε το νέο single της Lady Gaga με τον τίτλο 'Born This Way', πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να το συγκρίνουν με την παλιά επιτυχία της βασίλισσας της pop, Madonna, το 'Express Yourself'. Η εκκεντρική τραγουδίστρια λίγο πριν την εμφάνισή της στα βραβεία Grammy, απάντησε για το θέμα που έχει προκύψει..."Δεν υπάρχει κανείς άλλος που να είναι μεγαλύτερος θαυμαστής της Madonna από εμένα. Είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστριά της, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά", ανέφερε η Gaga και σημείωσε πως ήρθε σε επικοινωνία με το περιβάλλον της τραγουδίστριας και όλα είναι εντάξει με το τραγούδι.

Ελληνικής καταγωγής ο νέος πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών

Ελληνικής καταγωγής είναι ο νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ρέινς Πρίμπους γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1972 στην πόλη Κενόσα της πολιτείας Γουισκόνσιν από μητέρα ελληνικής καταγωγής και πατέρα γερμανικής.Ο 38χρονος πολιτικός διαδέχτηκε τον πρώτο Αφροαμερικανό πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών, Μάικλ Στιλ.

"Βabis restaurant" στην Αλάσκα!

Σε μία από τις πιο σκληρές πόλεις της Αλάσκας, εκεί όπου η θερμοκρασία πέφτει το χειμώνα στους -38 βαθμούς Κελσίου, ένας ομογενής έχει δημιουργήσει τη δική του ελληνική γωνιά. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Νικολαΐδη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Φαίρμπανκς (Fairbanks). Το "Μπάμπης Ρέστοραντ", που έχει δημιουργήσει, με καθαρά ελληνικό ύφος, προσελκύει ακόμα και τους περαστικούς, που ακούν ελληνική μουσική από τα εξωτερικά ηχεία που έχει φροντίσει να τοποθετήσει. Σε άπταιστα ελληνικά ο κ. Νικολαΐδης, μίλησε στη συνεργάτιδα της Φωνής της Αμερικής, Αθηνά Κρικέλη, για την αγάπη του για την πατρίδα (σ.σ. Ελλάδα) και δηλώνει έτοιμος να τα παρατήσει και να τρέξει κοντά της όποτε αυτή τον καλέσει.

Νέα συνδρομητική υπηρεσία της Apple για ηλεκτρονικές εφημερίδες και περιοδικά

Με παρακράτηση 30% της συνδρομής


Η Apple παρουσίασε την από καιρό αναμενόμενη νέα συνδρομητική υπηρεσία της για την online πρόσβαση των χρηστών σε εφημερίδες και περιοδικά μέσω συσκευών, όπως οι υπολογιστές-ταμπλέτες iPad και τα «έξυπνα» κινητά iPhones. Οι χρήστες-συνδρομητές θα μπορούν να αγοράζουν τις ψηφιακές συνδρομές μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος App Store της εταιρείας και η Αpple θα κρατά το 30% της συνδρομής. Ανάλογες συνδρομές -με παρόμοιους όρους- θα μπορούν να αγοράζουν οι χρήστες και για online υπηρεσίες παροχής βίντεο και μουσικής, όπως οι Netflix και Rhapsody. Μέχρι τώρα, οι κάτοχοι των συσκευών της Apple μπορούσαν να αγοράζουν online μόνο μεμονωμένα τεύχη ή εκδόσεις.

«Επιτακτική η ανάγκη θεσμοθέτησης γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ», λέει η Γενική Ομοσπονδία

Ζητεί διαχωρισμό τουρισμού, πολιτισμού


Την πλήρη ανεξαρτητοποίηση του Τουρισμού από τον τομέα του Πολιτισμού, με σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των εποπτικών αρχών, ζητεί η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι είναι «η μοναδική λύση για την αναγέννηση» του σημαντικότερου κλάδου της ελληνικής οικονομίας.Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, το τρέχον σχήμα όπου υπουργός, υφυπουργός αλλά και πρόεδρος του ΕΟΤ εμπλέκονται «σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης», με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας, κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που, κατά την Ομοσπονδία, επιβεβαιώνεται και από την πορεία του κλάδου, τόσο από πλευράς αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη.

Τον Μάιο η εφαρμογή της "Κάρτας του Μετανάστη"

Με ηλεκτρονική κάρτα διαμονής, την «κάρτα του μετανάστη», θα εφοδιάζονται πλέον οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας, αφού βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών από τις 21 Μαΐου εισάγεται ως υποχρεωτική η έκδοση των αδειών διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. υπό τον τύπο του αυτοτελούς εγγράφου.Ο τίτλος διαμονής θα έχει τη μορφή μίας ηλεκτρονικής κάρτας και όχι αυτοκόλλητης ετικέτας που ίσχυε μέχρι σήμερα. Θα περιλαμβάνει δύο βιομετρικά δεδομένα, και συγκεκριμένα μία ψηφιακή φωτογραφία προσώπου (τύπου διαβατηρίου) και δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα. Σημειώνεται ότι η προθεσμία συμπερίληψης των δύο ψηφιακών δακτυλικών αποτυπωμάτων εκπνέει ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή την 20ή Μαΐου 2012.

Μόσιαλος: "Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας είναι καταγεγραμμένο"

Μόνο το 15% της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου είναι γνωστό και πλήρως καταγεγραμμένο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος είπε, επίσης, ότι το 40% των ακινήτων έχει καταπατηθεί, ενώ για το 22% αυτών τα στοιχεία είναι ελλιπή.

Αντισυνταγματική η δημοσίευση καταλόγων φορολογουμένων στο Internet

Αντισυνταγματική, αντίθετη στο χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η δημοσιοποίηση των καταλόγων φορολογουμένων στο διαδίκτυο, αποφάνθηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Αρχή (όπως προβλέπει η νομοθεσία) να γνωμοδοτήσει για το αν συνάδει με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα η δημοσιοποίηση από το υπουργείο Οικονομικών, καταλόγων φορολογουμένων στο Internet.

Ο ψευδάργυρος καταπολεμά το κρυολόγημα

Ο ψευδάργυρος σε μορφή σιροπιού, χαπιών ή παστίλιας μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, μειώνοντας τόσο τη διάρκεια, όσο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.Σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται να δρα τόσο προληπτικά, απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης κρυολογήματος, όσο και θεραπευτικά, αν ληφθεί από την πρώτη μέρα εκδήλωσης των συμπτωμάτων.

Mικρή άνοδος στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στις ξένες αγορές.«Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί με επιφυλακτικότητα σήμερα, επιχειρώντας να σταθεροποιηθεί», επισημαίνει η Proton Bank [PRBr.AT] στο πρωινό της σχόλιο.

Η φαλάκρα συνδέεται με τον καρκίνο του προστάτη

Οι άνδρες που αρχίζουν να χάνουν τα μαλιά τους στην ηλικία των 20 ετών περίπου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου.Οι ερευνητές του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, του Ινστιτούτου Κιουρί και του νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού», υπό τον Φιλίπ Ζιρό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας “Annals of Oncology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επί 28 μήνες σύγκριναν 388 άνδρες που έκαναν θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, με 281 υγιείς άνδρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τη νόσο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους υγιείς, να έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους από τα 20 τους.

Θρίλερ με τη μυστική συνταγή της Coca Cola

Θρίλερ στις ΗΠΑ για τη μυστική συνταγη της coca cola, η οποία εδω και 125 χρόνια περνά από γενιά σε γενιά με συγκεκριμένο τελετουργικό για να μην αποκαλυφθεί. Ομως αμερικανική ραδιοφωνική εκπομπή ισχυρίζεται ότι βρήκε τα συστατικά του διασημότερου αναψυκτικού στον κόσμο.Σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής " Τhis american Life" εντόπισαν το μυστικό σε ένα άρθρο για την ιστορία της coca cola που είχε δημοσιευτεί σε τοπική εφημερίδα της Ατλάντα, της πατρίδα του αναψυκτικού. Ως εικονογράφηση το δημοσίευμα είχε ενα αντίγραφο της πρωτότυπης συνταγης του Τζον Πέμπερτον, του εφευρέτη της coca cola. Πρόκειται για μια σελίδα από σημειωματάριο, στο οποίο ένας φίλος του Πέμπερτον φέρεται να είχε αντιγράψει τη λίστα με τα συστατικά.