e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πτώση 0,52% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο «άνοιξε» την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το ενδιαφέρον στραμμένο στη συζήτηση και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή.Συγκεκριμένα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 1.226,22 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,52%.

"Η Ισπανία και η Ιταλία υποφέρουν περισσότερο λόγω της Ελλάδας"

Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο εκτίμησε ότι "η Ιταλία και η Ισπανία είναι αυτή τη στιγμή οι δύο χώρες που υποφέρουν περισσότερο από τις πιέσεις" των αγορών εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα. "Είναι αλήθεια ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου ανεβαίνουν, υποβάλλονται σε τεράστιες πιέσεις", παραδέχθηκε η ισπανίδα υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης της στην ισπανική κρατική τηλεόραση.

Την εγγύηση του χρέους της Ελλάδας από την Ευρώπη προτείνει ο Βέμπερ

Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε μεγαλύτερο κόστος και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αναταραχή, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Άξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal.

ΗΣΑΠ: Νέα απόφαση για 48ωρη απεργία

Την απόφαση για 48ωρη απεργία αύριο και την Τετάρτη πήραν εκ νέου οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ.


Νωρίτερα, η Ένωση Εργαζομένων του ΗΣΑΠ είχε ανακοινώσει πως η 48ωρη απεργία μετατρέπεται σε στάσεις εργασίας για να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Απολύονται από τη δουλειά και από τη...γυναίκα τους!

Οι άνδρες που βγαίνουν στην ανεργία, είναι πολύ πιο πιθανό να χωρίσουν και να πάρουν διαζύγιο από τις εργαζόμενες συζύγους τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, που διαπίστωσε ότι ακόμα και άνδρες, οι οποίοι είναι σχετικά ευτυχισμένοι στο γάμο τους, κινδυνεύουν με χωρισμό μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λιάνα Σάγιερ του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κοινωνιολογίας «American Journal of Sociology», σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και το «Live Science», αποδίδουν το πρόβλημα κυρίως στην ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι άνδρες εξαιτίας της παραδοσιακής αντίληψης ότι αυτοί πρέπει να είναι κυρίως οι «κουβαλητές» στο οικογενειακό νοικοκυριό τους, παρόλο που στη σύγχρονη εποχή εργάζονται πολλές γυναίκες.

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30) ημέρα της γενικής απεργίας, κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που προωθεί η κυβέρνηση.Την απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

FT: Η Κομισιόν προτείνει το φόρο Τόμπιν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, προκειμένου ο κοινοτικός προϋπολογισμός να έχει αυξημένα δικά του έσοδα από το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο φόρος αυτός θα προβλέπεται στο σχέδιο για τον νέο κοινοτικό προϋπολογισμό που θα ανακοινωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Εξάμηνη παράταση για τη στήριξη των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Μέχρι το τέλος του 2011



Το πράσινο φως για την παράταση έως τα τέλη του 2011 του προγράμματος επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και άλλων μέτρων στήριξης των τραπεζών, άναψε η Κομισιόν.

Διαμαντοπούλου: Καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Για τη σημασία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μίλησε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, το οποίο, όπως είπε, αφορά τη χώρα μας και όχι μόνον. «Σ΄αυτό έχουν εστιάσει τα διεθνή και εθνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι συνιστώσα του εθνικού σχεδίου που οφείλει να υλοποιήσει η χώρα μας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό και αφορά όλους τους τομείς, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μη κατεβάσουμε τα μολύβια αλλά να ανασηκώσουμε τα μανίκια» είπε η κα Διαμαντοπούλου.

Κατά της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

Ως «χαριστική βολή» για τους βενζινοπώλες, τους καταναλωτές και την αγορά, χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος την προβλεπόμενη κλιμακωτή αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και την εξίσωση με τον ειδικό φόρο της κίνησης για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.Σύμφωνα με την ΟΒΕ, ο ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης αυξάνεται κατά 185 % για τα νοικοκυριά και κατά 1861,9 % για τις επιχειρήσεις. «Ο κλάδος δέχεται ήδη τις συνέπειες των πέντε περσινών αυξήσεων του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ο κλάδος των βενζινοπωλών, που ήδη βρίσκεται σε βαθιά κρίση, θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Εκατοντάδες νέα κλεισίματα πρατηρίων προβλέπονται, στα 1.100 που ήδη έχουν κλείσει», αναφέρει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

Γαλλικό «oui» σε μετακύληση ελληνικού χρέους

Ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε καταφατικά σε ερώτηση σχετικά με το αν οι τράπεζες της χώρας έδωσαν τη συναίνεσή τους στη μετακύληση (rollover) του ελληνικού χρέους.

Νέα τεχνολογία από τη Volkswagen

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη δημιουργία του προσωρινού αυτόματου πιλότου (TAP, Temporary Auto Pilot) για τα μελλοντικά αυτοκίνητά της, όπου και το όχημα θα μπορεί να κινείται ημι-αυτόματα μέχρι τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Επαναπατρισμός 2.500 παράνομων μεταναστών

Οι κυβερνήσεις αδράνησαν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά το φαινόμενο της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, επισήμανε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στην ημερίδα της ελληνικής αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με θέμα: «Η δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».

Αφέθηκε ελεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, υποθήκη ακινήτου και καταβολή εγγύησης 250 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων. «Αισθάνομαι αδικημένος με έμπλεξαν χωρίς να φταίω» είπε ο ίδιος.

Προετοιμασία για ενδεχόμενη απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου

Η ΕΕ προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόρριψης των μέτρων λιτότητας από την ελληνική βουλή που είναι προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland, "εάν το πακέτο λιτότητας αποτύχει, η ΕΕ θα προσπαθήσει κατ΄αρχήν να κερδίσει χρόνο για να μεταπείσει την συντηρητική αντιπολίτευση προκειμένου να συναινέσει. Μία χαμένη ψηφοφορία δεν είναι και πτώχευση της χώρας, λένε κύκλοι στην ΕΕ", γράφει η εφημερίδα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε όμως να συγκεντρώσει τα τελευταία δισεκατομμύρια για να πληρώσει τα λήγοντα τον Ιούλιο κρατικά ομόλογα», τονίζει η εφημερίδα.

Μπεγλίτης: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια"

Εξαιρετική προσοχή στους βουλευτές όλων των κομμάτων όταν αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως "υπερβολή" τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου σε ισπανική εφημερίδα, περί εξόδου των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες σε περίπτωση που η χώρα εισέλθει σε κατάσταση αναρχίας, και επιστρέψει στη δραχμή, λόγω μη ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Μπεγλίτης δήλωσε: "Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους τους συναδέλφους από κάθε κόμμα να μην εμπλέκουν με δήλωση οποιασδήποτε μορφής το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια δεν έχουν, έχουν με την εξωτερική ασφάλεια. Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα".

Σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια για το jacket... Thriller!

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενική τιμή για ένα jacket, αλλά όταν πρόκειται για το κόκκινο jacket που φορούσε ο βασιλιάς της ποπ Michael Jackson στο θρυλικό video clip του ''Thriller'' πριν από 30 χρόνια, τότε εκείνος που θα ήθελε να το κάνει δικό του θα έπρεπε να πληρώσει αδρά...

Έχει σχέση ο πρίγκιπας Harry με την Pippa;

Η αλήθεια είναι ότι ο πρίγκιπας Harry, αδελφός του William, και η Pippa Middleton, αδερφή της δούκισσας Catherine, είναι κάτι παραπάνω από διαχυτικοί μεταξύ τους. Εκείνη τον φωνάζει ''Captain'', εκείνος ''Commando'' υπονοώντας ότι δεν φοράει εσώρουχο (έτσι αποκαλούν οι Σκωτσέζοι τις κοπέλες που δε φοράνε εσώρουχο). Τελικά είναι μαζί;

Τα πουλιά κελαηδούν με...γραμματική και συντακτικό!

Οι άνθρωποι τελικά δεν είναι οι μόνοι που ξέρουν από γραμματική και συντακτικό. Τα πουλιά φαίνεται πως χρησιμοποιούν "κανόνες" γραμματικής και συντακτικού όταν τιτιβίζουν, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ιαπωνική επιστημονική έρευνα.

Νέα τέλη και έκτακτη εισφορά στα ΙΧ

Είδος πολυτελείας γίνεται πλέον το αυτοκίνητο καθώς εκτοξεύονται τα τέλη κυκλοφορίας, απογειώνονται τα τεκμήρια ενώ έρχεται και έκτακτη εισφορά για τα οχήματα από 2000 κυβικά και πάνω.

Στο τέλος θα βγούμε και σωτήρες

«Κέντρο επιχειρήσεων» έχουν στήσει οι εταίροι μας για την σωτήρια της Ελλάδας που κατά βάθος αποσκοπεί στην αποφυγή εκτροχιασμού του ευρώ και επέκτασης της κρίσης στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Δεν βλέπει την Ελλάδα ως απειλή για την ευρωζώνη

«Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 5% της ευρωπαϊκής οικονομίας» πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει δεν απειλούν την ευρωζώνη στο σύνολό της, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί.Ο Λαμί τόνισε ότι δεν είναι ακόμα «πολύ αργά» να σωθεί η χώρα από τη στάση πληρωμών και ότι «είναι μια κλασική ιστορία μιας μικρής χώρας που για καιρό ξόδευε περισσότερα απ'όσα κέρδιζε επειδή δανιζόταν με πολύ χαμηλά επιτόκια».

Χαμηλές πτήσεις στο Χ.Α.Α.

Σε πτωτική τροχιά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος αλλά και των γενικών αναταραχών που αναμένονται στη χώρα το επόμενο διήμερο.

Διακανονισμός προστίμου για τα υποβρύχια

Σε διακανονισμό για την καταβολή προστίμου 177 εκ. ευρώ οδηγείται η δίωξη της Ferrostaal από την εισαγγελία του Μονάχου για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel" (Ντερ Σπίγκελ, 26/2011), ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου.

Απαιτούν έξοδο από το ευρώ

Εκπρόσωποι 100 Γερμανικών εταιρειών απέστειλαν επιστολή προς την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας να διαπραγματευτεί άμεσα τη δημιουργία μηχανισμού εξόδου χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, οι εταιρείες αυτές «δείχνοντας» την Ελλάδα, απαιτούν από την Μέρκελ να βάλει ένα τέλος στην καταστροφική για τη Γερμανία πολιτική δανεισμού και να βρει άμεσα τρόπο να «διώξει» από την ευρωζώνη προβληματικές χώρες σαν τη δική μας.

Περαιτέρω συνεισφορά της Ισπανίας στην Ελλάδα

Σίγουρη για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από την Βουλή είναι η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Ελένα Σαλγάδο. Σε συνέντευξή της στην ισπανική τηλεόραση, επεσήμανε επίσης ότι η Μαδρίτη θα πρέπει να συνεισφέρει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς Τρίτη και Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο και μεθαύριο ταπερισσότερα μέσα μαζικής μεταφορά, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και τη ΑΔΕΔΥ, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Συγκεκριμένα: