e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πτώση 1,33% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε την εβδομάδα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.280,10 μονάδες, με απώλειες 1,33%.Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Απέχουν από τα βαθμολογικά κέντρα εκπαιδευτικοί-διορθωτές

Μετά από απόφαση της ΟΛΜΕ


Αποχή από τα Βαθμολογικά Κέντρα για τους εκπαιδευτικούς - διορθωτές που μετακινούνται εκτός Περιφερειακής Ενότητας, κήρυξε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι η αποχή θα συνεχιστεί, έως ότου εξασφαλιστούν τα οδοιπορικά των συναδέλφων και εξοφληθούν οι παλαιότερες αντίστοιχες οφειλές. Η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών συνεχίζεται κανονικά από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν εντός Περιφερειακής Ενότητας, όπου βρίσκεται το Βαθμολογικό Κέντρο.

Επίτιμο μέλος της «Κοινωνίας των Πολιτών Βελβεντού» ο Μ. Γλέζος

Στο πλευρό της κοινωνίας του Βελβεντού που διεκδικεί την αυτονομία της από τον Δήμο Σερβίων - Βελβεντού και την εξαίρεσή της από τον «Καλλικράτη» βρέθηκε ο Μανώλης Γλέζος.

Παιδιά...on line

Τα παιδιά γίνονται σταδιακά πιο αδύναμα, λιγότερο μυώδη και πιο ανίκανα να εκτελέσουν γυμναστικές ασκήσεις και γενικότερα σωματικές δραστηριότητες σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων γενεών.

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από τη μείωση ενοικίων

Πολύ θετική χαρακτηρίζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, την πρόσφατα εξαγγελθείσα ρύθμιση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με την οποία μειώνει τον συντελεστή υπολογισμού του ετήσιου μισθώματος των ακινήτων που ανήκουν σε ακίνητα του Δημοσίου και χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία, από το 6% στο 4,8% επί της αντικειμενικής τους αξίας.

Κέρδη 1,1 εκατ.ευρώ αναμένουν για Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires μεταξύ 12 αναλυτών, τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς αναμένονται στα 1,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα

Στο επίκεντρο για άλλη μια φορά το θέμα της βίας στα γήπεδα, καθώς θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της αστυνομίας αλλά και των ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα. Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής τόνισε την περασμένη Πέμπτη μετά τη συνάντηση του με τους κ. Πιλάβιο και Κομνηνό ότι η πολιτεία βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου.

«Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους»

Κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάχθηκε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ιβ Μερς, υιοθετώντας την επίσημη θέση της ΕΚΤ η οποία έχει διατυπωθεί τόσο από τον διοικητή της Ζαν-Κλοντ Τρισέ όσο από το άλλο μέλος της, τον Γιούργκεν Σταρκ.«Σίγουρα δεν θα διαφωνούσα με τη δήλωση αυτή», δήλωσε ο Μερς μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση στη Ζυρίχη.

Αδιέξοδο βλέπει το 58,4% των επιχειρήσεων

Αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία της ICAP Group για την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κατά το χρονικό έτος του 2010 με το 58,4% αυτών να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις.Συνολικά αξιολογήθηκαν 215.548 ΑΕ και ΕΠΕ όλων των τομέων δραστηριότητας (Βιομηχανία – Εμπόριο – Υπηρεσίες) οι οποίες είχαν διαβαθμιστεί από 1/1/2003 έως 31/12/2010.

Σε ιστορικό ανοδικό επίπεδο το δεκαετές ομόλογο

Ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αγγίζοντας το 17.01%. Συνακόλουθα το περιθώριο spread με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο διευρύνθηκε στο επίπεδο του 14%. Οι πιέσεις που εμφανίζονται σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων συνδέονται με την ενδεχόμενη αναβολή της πέμπτης δόσης του δανείου από την Ε.Ε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Όταν η λιτότητα αποτυγχάνει"

Για την οικονομική κρίση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «μίλησε» μέσα από το άρθρο του με τίτλο «Όταν η λιτότητα αποτυγχάνει»- στους New York Times ο Αμερικανός οικονομολόγος Paul Krugman, τονίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμπεριφέρεται σαν να είναι αποφασισμένη να προκαλέσει οικονομική κρίση». Έτσι εκλαμβάνει ο Krugman την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ «παρά τη δεινή κατάσταση πολλών ευρωπαϊκών οικονομιών», σχολιάζοντας ότι την ίδια στιγμή η Γερμανία επιλέγει μια σκληρή γραμμή απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βοήθειας προς τις προβληματικές χώρες, ακόμα κι αν ένα πρόγραμμα βοήθειας λειτουργούσε ως ασπίδα για τις γερμανικές τράπεζες.

Πτώση στην τιμή πετρελαίου

Μειώθηκε περίπου 3 δολαρίων κατέγραψαν σήμερα πι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη έχουν «σπρώξει» το δολάριο σε υψηλό διμήνου έναντι του ευρώ.

Εκτός στόχου το έλλειμμα τετραμήνου

Στα 7.246 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 6.924 εκατ. ευρώ και ελλείμματος 6.371 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010, διαμορφώθηκε το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2011.

Αναχώρηση παράνομων μεταναστών για την πατρίδα τους

Πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής


Αναχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος με 40 Αφγανούς, παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους, στο πλαίσιο της εθελούσιας επιστροφής αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και λίγους μήνες.Οι Αφγανοί παράνομοι μετανάστες αναχώρησαν με πτήση τσάρτερ της εταιρίας GULF AIR για Μπαχρέιν, απ' όπου με άλλο αεροσκάφος θα φθάσουν στη χώρα τους.

ΔΝΤ: Ξεκίνησε επίσημα η κούρσα διαδοχής

Από σήμερα έχουν τη δυνατότητα, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν έως τις 10 Ιουνίου και η απόφαση θα ληφθεί έως τις 30 του ίδιου μήνα.

Με την Άνγκελα Μέρκελ συναντάται τη Δευτέρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις


Συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει ο προεδρεύων του Eurogroup, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο. Στη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, κι οι τελευταίες εξελίξεις της κρίσης στην Ελλάδα, εν όψει της έκθεσης που ετοιμάζει η τρόικα.

Ενα "ποτηράκι" καταπολεμά το Αλτσχάιμερ

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτηράκι κρασί ή άλλο αλκοόλ τη μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα πορίσματα προηγούμενων μελετών. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ζίγκφριντ Βάιερερ του Κεντρικού Ινστιτούτου Νοητικής Υγείας του Μανχάιμ, που δημοσίευσαν τη σχετική έρευνα στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Aging", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", παρακολούθησαν επί τρία χρόνια περίπου 3.200 εθελοντές συνταξιούχους, άνω των 75 ετών, οι οποίοι δεν είχαν άνοια στην αρχή της μελέτης, ενώ 217 απέκτησαν στην πορεία.

«Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο»

Το Σάββατο, 21 Μαϊου, ήταν η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Παχυσαρκία, η οποία φέτος έχει ως σύνθημα: «Σταματήστε τις δίαιτες γιο-γιο».

Ο Μπομπ Ντίλαν ήταν εξαρτημένος από την ηρωίνη

Ο θρύλος της αμερικανικής μουσικής Μπομπ Ντίλαν είχε παραδεχθεί, σε συνέντευξή του που είχε ηχογραφηθεί το 1966, αλλά αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα από το BBC, πως ήταν εξαρτημένος από την ηρωίνη και πως είχε σκεφτεί την αυτοκτονία.

Πιθανή η εθελοντική αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, λέει ο Όλι Ρεν

Στο προσκήνιο η επιμήκυνση


H ευρωζώνη θα μπορούσε να εξετάσει μια εθελοντική αναδιάταξη του ελληνικού χρέους, εφόσον αυτή δεν θα οδηγήσει σε πιστωτικό επεισόδιο, δήλωσε την Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.«Θα εξεταστεί επίσης μια εθελονική επιμήκυνση των λήξεων των δανείων, η επονομαζόμενη αναμόρφωση ή επαναπρογραμματισμός σε εθελοντική βάση με τον όρο ότι δεν θα προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο», είπε ο κ. Ρεν, σύμφωνα με το Reuters.

Το πατριωτικό καθήκον δεν επιτρέπει ολιγοψυχία, είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό

«Δεν επιτρέπεται πισωγύρισμα»


Το πατριωτικό καθήκον δεν επιτρέπει ολιγοψυχία, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τους υπουργούς στην κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι.

Θετική θα είναι η αξιολόγηση της τρόικας για την Ελλάδα, λέει ο Έβαλντ Νοβότνι της ΕΚΤ

Πράσινο φως για την 5η δόση


Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας παρουσιάζει κάποια προβλήματα, αλλά η αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται να είναι θετική, δήλωσε την Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβόντι, μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters Insider.

Με συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων η επόμενη κυβέρνηση, προβλέπει ο Γ.Τραγάκης

Και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων


Κυβέρνηση από τα δυο μεγάλα κόμματα και με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων μετά τις επόμενες εκλογές προβλέπει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης.

Χρεοκοπία ή συναίνεση το δίλημμα, σύμφωνα με τον Χρήστο Πρωτόπαππα

«Η συνεννόηση είναι χορός για δύο»


«Έχουμε ή το δρόμο της χρεοκοπίας ή έναν δύσκολο, σκληρό και επώδυνο τρόπο που είναι η συμφωνία της διαπραγμάτευσης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «ΒΒ» προχώρησε η Fitch

Αναμενόμενη κίνηση


H Fitch υποβάθμισε την Δευτέρα την αξιολόγηση της για την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ σε «ΒΒ» από «ΒΒΒ-», λόγω κυρίως της πρόσφατης υποβάθμισης του Ελληνικού Δημοσίου κατά τρεις βαθμίδες.«Η ενέργεια ακολουθεί την μείωση κατά τρεις βαθμίδες της αξιολόγησης του ελληνικού Δημοσίου (σε «Β+»)», είπε η Fitch, διευκρινίζοντας ότι η υποβάθμιση αντανακλά περισσότερο τα προβλήματα του Δημοσίου, παρά τις επιδόσεις του ΟΤΕ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ «ενώνει» το δυτικό κόσμο στην κούρσα για τη νέα ηγεσία του ΔΝΤ

Στην τελική ευθεία


«Ανεβαίνουν οι μετοχές» της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στην κούρσα διαδοχής του παραιτηθέντος από το ανώτατο αξίωμα του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.Καθώς οι αναδυόμενες χώρες αδυνατούν να δείξουν «ομοψυχία» επιλέγοντας έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής, οι ανεπτυγμένες οικονομίες της Δύσης φαίνεται να συγκλίνουν στην επιλογή της Γαλλίδας υπουργού.

Επιστροφή του Νέλσον Μαντέλα στο χωριό που γεννήθηκε


Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια της υγείας του


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό Κούνου, μετέβη ο πρώην πρόεδρος της Ν.Αφρικής Νέλσον Μαντέλα. Πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι εκτός Γιοχάνεσμπουργκ, από τον Ιανουάριο, οπότε βγήκε από το νοσοκομείο, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Πράσινο φως από την ΕΕ στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας

Επαρκή τα μέτρα για την Αγροτική


Το πράσινο φως για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ATEbank άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι με αυτό η τράπεζα θα αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.

Μεγαλύτεροι τζογαδόροι οι Αυστραλοί

Ερευνα του Economist δείχνει ότι ξοδεύουν 1.300 δολάρια το χρόνο


Μεγαλύτεροι τζογαδόροι του πλανήτη είναι οι Αυστραλοί και, μάλιστα, μακράν των υπολοίπων, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού περιοδικού «Economist». Τα στοιχεία για τον τζόγο το 2010 δείχνουν ότι κάθε Αυστραλός ξοδεύει στον τζόγο περίπου 1.300 δολάρια (930 ευρώ) τον χρόνο σημειώνει το περιοδικό, γεγονός που κάνει τον Αυστραλό "πρωταθλητή" στο συγκεκριμένο «σπορ», εξαιρουμένης, βέβαια, της περίπτωσης της Σιγκαπούρης 1180 δολάρια (840 ευρώ), όπου τα εκεί δύο λειτουργούντα καζίνο καταγράφουν τζίρο όσο όλα μαζί τα καζίνο του Λας Βέγκας.

Αυστηρούς όρους για τη στήριξη της Ελλάδας θέτει το ΔΝΤ

Επιστρέφει την Τρίτη ο Πολ Τόμσεν


Στην Αθήνα επιστρέφει την Τρίτη ο Πολ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, ενώ μια ημέρα αργότερα θα επιστρέψουν στην χώρα και οι κ.κ. Ματθίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο με συνταγματική αναθεώρηση σχεδιάζει η κυβέρνηση

«Κατοχυρωμένοι μόνο οι άξιοι»


Ανοίγει σιγά-σιγά από την κυβέρνηση η συζήτηση γύρω από το θέμα της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.Λίγες μέρες μετά τη δημόσια παραδοχή πως μέσω των μετατάξεων και των αξιολογήσεων του ΑΣΕΠ θα επέλθουν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ.Ραγκούσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ότι «η μονιμότητα θα είναι πλέον κατοχυρωμένη μόνο για τους άξιους».

Θρίλερ για την τύχη του Μουλά Ομάρ

Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, Μουλά Ομάρ φέρεται νεκρός στο Πακιστάν ενώ οι Ταλιμπάν διαψεύδουν και υποστηρίζουν ότι είναι σώος στο Αφγανιστάν.


Οι Ταλιμπάν απέρριψαν ως «προπαγάνδα» τις πληροφορίες που θέλουν τον αρχηγό τους Μουλά Μοχαμάντ Ομάρ να έχει σκοτωθεί από πράκτορες του Πακιστάν και υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στο Αφγανιστάν. Από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους του κόσμου ο Μουλά Ομάρ φέρεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πακιστανικών μέσων, να έχει σκοτωθεί ανάμεσα στην Κέτα και το βόρειο Γουαζιριστάν στο Πακιστάν.

Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν θα πληρώσουν ποτέ τα χρέη τους, λέει η Wall Street Journal

«Αναπόφευκτη» η αναδιάρθρωση


«Το μόνο σοβαρό ερώτημα είναι πλέον τι μπορούμε να αποκομίσουμε από τις (επερχόμενες) πτωχεύσεις» αναφέρει άρθρο της Wall Street Journal και ο συντάκτης του, Ιρβάιν Στέλτζερ είναι κατηγορηματικός, καθώς, όπως λέει, «όπως και αν αποκαλέσεις την πτώχευση, αναδιάταξη, ήπια αναδιάρθρωση ή εθελοντική διακράτηση ομολόγων, παραμένει αναδιάρθρωση». «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι ανίκανη να επιτύχει ακόμα και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει βοήθεια. Και αυτός ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που οι τρεις δανειστές της απειλούν να αποσυρθούν από την προσπάθεια διάσωσης», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Απολογείται η Αικ.Πελέκη για την υπόθεση Βατοπεδίου


Η συμβολαιογράφος αρνείται τις κατηγορίες


Η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, που κατηγορείται στην υπόθεση των ανταλλαγών του Δημοσίου με την Ιερά Μονή Βατοπεδίου απολογείται ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού.

Προς τις 1.280 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο


Αρνητικό κλίμα στην αγορά


Σε αρνητικό έδαφος υποχωρεί το Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.