e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Κέρδη κατέγραψε η Boeing στο τρίτο τρίμηνο


Λόγω ανάκαμψης της αγοράς


Θετικότερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Boeing Co, της μεγαλύτερης αεροναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας παγκοσμίως. Η εταιρεία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης, υπό το φως της ανάκαμψης που παρουσιάζει η αγορά επιβατικών αεροσκαφών.Η εταιρία, βασική ανταγωνίστρια της ευρωπαϊκής Airbus, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν κατά το τρίτο τρίμηνο σε 837 εκ.δολ. ή 1,12 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 1,56 δισ.δολ. ή 2,23 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εικόνες ντροπής είδε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ σε ελληνικές φυλακές και κρατητήρια

Μελανά χρώματα στην έκθεση


Mε ιδιαίτερα μελανά χρώματα περιγράφει ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές, στα κρατητήρια και γενικά στα Αστυνομικά Τμήματα.Ο Μάνφρεντ Νόβακ αναγνώρισε, πάντως, ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών δεν μπορεί να το επωμίζεται μόνο η Ελλάδα και ότι χρειάζεται ενεργότερη ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Απογοητευτικά παραμένουν τα έσοδα της Yahoo παρά την άνοδο στα κέρδη

Προβλημάτων συνέχεια


Τα κέρδη της Yahoo υπερδιπλασιάστηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2010, τα έσοδα όμως παρέμειναν στάσιμα, κατάσταση που δοκιμάζει την υπομονή των επενδυτών που βλέπουν την εταιρεία να μένει πίσω από τον ανταγωνισμό της Google και του Facebook.Στο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, η μεγάλη διαδικτυακή πύλη είχε κέρδη 396,1 εκατ. δολαρίων, συγκριτικά με 186 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Όμως τα έσοδα σημείωσαν οριακή μόνο άνοδο 2% στα 1,6 δισ.

Αγγλικά με πιστοποίηση από το δημόσιο σχολείο

Από την Α' Δημοτικού θα ξεκινά η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημόσιο σχολείο με τρόπο ώστε το παιδί να προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας και να μην χρειάζεται φροντιστήρια, τόνισε η υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της διημερίδας «Τα Αγγλικά στις πρώτες τάξεις του Σχολείου».

Απαγόρευση του ναρκωτικού μεφεδρόνη ζητά η Κομισιόν

Διακίνηση μέσω Διαδικτύου


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την Τετάρτη να απαγορευτεί η μεφεδρόνη, μια συνθετική διεγερτική ουσία με δράση παρόμοια με αυτή της κοκαΐνης ή του ecstacy, η οποία πωλείται στο Διαδίκτυο και παραμένει νόμιμη σε 12 χώρες της ΕΕ.Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεφεδρόνη είναι ύποπτη για τουλάχιστον 37 θανάτους στη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Μercedes: Ανακαλούνται 1244 αυτοκίνητα

Πρόκειται για τα μοντέλα C-Class, E-Class και GLK-Class
 
Στην ανάκληση 1.244 οχημάτων, μοντέλα C-Class, E-Class και GLK-Class, προχωρεί η Μercedes Benz Eλλάς ΑΕΕ για έλεγχο στη σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού.

Συγκεκριμένα πρόκειτια για 1.244 αυτοκίνητα, παραγωγής από Ιούνιο 2009 έως Μάρτιο 2010, στα οποία υπάρχει περίπτωση διαρροής στη σύνδεση της αντλίας υποβοήθησης τιμονιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια ελιγμού παρκαρίσματος μπορεί να υπάρξει δυσκολία στο χειρισμού του τιμονιού. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζεται, δεν χάνεται η δυνατότητα ελέγχου του οχήματος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Επί τάπητος η εξυγίανση της ΑΤΕ

Συνάντηση με τον διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Θεόδωρο Πανταλάκη είχε, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πανταλάκης, με τον υπουργό συζητούνται συμπληρωματικά σχέδια για την εξυγίανση της ΑΤΕ, αλλά και το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τής τράπεζας κατά 325 εκατ. ευρώ.Το τελευταίο, πάντως, πρέπει να τεθεί υπόψη και της τρόικας, τουλάχιστον όσον αφορά στη συμμετοχή του Δημοσίου στην αύξηση.

Η Γερμανία πιστεύει σε συμφωνία των "27" για αλλαγή της Συνθήκης

Η γερμανική Κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να πείσει τις άλλες 26 χώρες της ΕΕ να αποδεχτούν τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη για να διασφαλισθεί η σταθερότητα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Την περασμένη Δευτέρα, η Καγκελάριος της Γερμανίας κυρία Άγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί συμφώνησαν για τους νέους κανόνες που θα διέπουν την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης, ενώ λίγο αργότερα υπήρξε συμφωνία και στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας για το ίδιο θέμα υπό τον Πρόεδρο της ΕΕ κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Αυξήθηκε 3,1% ο δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων

Αύξηση 3,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Σεπτέμβριο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2009, έναντι μείωσης 2,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008.Ο γενικός δείκτης τον Σεπτέμβριο 2010, σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2010, σημείωσε αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2009.

Αυξήθηκε 17,1% ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία

Αύξηση 17,1% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Αύγουστο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2009, έναντι μείωσης 25,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η αύξηση του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Μειώθηκε 44,5% το έλλειμα του Ισοζύγιου Τρεχουσών Συναλλαγών

Σημαντική μείωση κατά 44,5% παρουσίασε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών τον Αύγουστο υποχωρώντας στα 250 εκατ. ευρώ. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος το έλλειμμα υποχώρησε κατά 2,5% και διαμορφώθηκε στα 15,8 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κατά κύριο λόγο τη συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας εξαιτίας της ύφεσης. Πιο αναλυτικά στο εμπορικό Ισοζύγιο καταγράφεται μείωση των πληρωμών για εισαγωγές κατά 9,7% (1,7 δισ. ευρώ) με ταυτόχρονη πολύ μικρότερη μείωση των εισπράξεων από εξαγωγές κατά 3,6% (270 εκατ.ευρώ). Ωστόσο, οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 1,.060 δισ.ευρώ ή 20,7%, ενώ οι καθαρές πληρωμές για αγορές πλοίων αυξήθηκαν οριακά κατά 62 εκατ. ευρώ ή 2,5%.

ΕΚΤ: Ευσημα σε Ελλάδα, αιχμές σε ΔΝΤ

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ ασκεί κριτική στο ΔΝΤ για την πρόταση να παραταθεί η αποπληρωμή των δανείων που παίρνει η Ελλάδα από το Μηχανισμό Στήριξης. «Έχω μπερδευτεί με το ΔΝΤ που προτείνει τώρα κάτι τέτοιο, μολονότι πριν από έξι μήνες είχε δώσει τη συγκατάθεσή του στο σημερινό πρόγραμμα», λέει ο κ. Σταρκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Die Welt” (Ντι Βελτ, 20.10.10).

Στο νοσοκομείο με λοίμωξη η Θάτσερ

Η τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ μεταφέρθηκε απόψε σε νοσοκομείο του Λονδίνου καθώς υποφέρει από κάποια λοίμωξη για να υποβληθεί σε εξετάσεις, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.Η Θάτσερ που πριν μια εβδομάδα συμπλήρωσε τα 85, αποχώρησε από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της στη Ντάουνινγκ Στριτ καθώς είχε εκδηλώσει συμπτώματα γρίπης, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

"Αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο"

«Πόλεμο» στη μίζα , τη διαφθορά και το φακελάκι έχει ανοίξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) η οποία άρχισε να διανέμει αφίσα στην οποία αναγράφεται: "Φίλε συμπολίτη αν σου ζητήσουν φακελάκι δώσε ένα άδειο".Μη συμμετέχεις βοήθησε να απαλλαγούμε από τη διαφθορά. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας η αφίσα μέχρι την Παρασκευή θα έχει διανεμηθεί σε όλες τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της χώρας προκειμένου να αναρτηθεί σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας .

Πάνω από το 1,38 δολάριο επιστρέφει το ευρώ μετά από τρεις ημέρες πτώσης


Εν αναμονη των νέων μέτρων της Fed


Πάνω από το 1,38 δολάριο επέστρεψε την Τετάρτη το ευρώ, έπειτα από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από την Fed.

Καθαρή εισροή 1,1 δισ. ευρώ για άμεσες επενδύσεις


Μετοχές του εξωτερικού αγοράζουν οι Έλληνες


Καθαρή εισροή 1,1 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010.Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 η καθαρή εισροή κεφαλαίων μη κατοίκων για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ, ενώ σημειώθηκε εκροή ύψους 0,7 εκατ. ευρώ για άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος.

Το μακρύ χέρι του νόμου και στο Facebook

Το «μακρύ χέρι» του νόμου έγινε ακόμη πιο μακρύ στην Αυστραλία. Ήδη η αστυνομία ειδοποιεί πολίτες για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον τους ακόμα και μέσω του... Facebook.

ΔΕΗ: Ως το τέλος του χρόνου τα νέα τιμολόγια

Η ΔΕΗ έχει αποστείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένει την τελική έγκριση, προκειμένου οι νέες χρεώσεις να ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός σήμερα, στο περιθώριο του συνεδρίου του Εκόνομιστ για την κλιματική αλλαγή.Στις αρχές του μήνα το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις 4-10 % σε εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και αυξήσεις 5 - 7 % στα αγροτικά. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν αφού συνυπολογιστούν, εκτός από τις χρεώσεις για την ενέργεια, επιπλέον τα πάγια, οι λεγόμενες «μονοπωλιακές» χρεώσεις (για τη χρήση των δικτύων, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Προκηρύσσεται το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον

Σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ιδιωτικές κατοικίες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ, για την Κλιματική αλλαγή.Το συνολικό ύψος των επενδύσεων θα φθάσει σε 1.2 δισ. ευρώ, από τα οποία 400 εκατ. είναι η δημόσια συμμετοχή και τα υπόλοιπα θα δοθούν από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα δίνει επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μόνωση τοίχων, ταρατσών, κ.α. σε κατοικίες που κατασκευάστηκαν πριν το 1980, και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω από 1500 ευρώ, ανά τετραγωνικό.

Η showbiz πάει... εκλογές!

Η παρουσία τους προσφέρει την απαραίτητη λάμψη στα ψηφοδέλτια των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. Δεκάδες ''επώνυμοι'' από τον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό χώρο ζητάνε την ψήφο σας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιοί είναι; Ποιους στηρίζουν; Και πού ''κατεβαίνουν''; ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αντιπαραγωγική» η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, λέει το ΔΝΤ

Περισσότερες οι ζημίες από τα οφέλη


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε για μία ακόμα φορά, την Τετάρτη, κατά μίας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι θα προκαλούσε περισσότερες ζημιές από οφέλη στην οικονομία της. «Συμφωνούμε με τις ελληνικές αρχές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το κόστος μιας αναδιάρθρωσης χρέους θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα οφέλη της», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ο Αντζάι Τσόπρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη.

Δεν θα θιγούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός

«Όχι» σε νέα μέτρα


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, ότι δεν επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών συντελεστών επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.Πρόσθεσε ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν συμβάλει «και με το παραπάνω» στην προσπάθεια που γίνεται για την ελληνική οικονομία και ότι τώρα οι προσπάθειες θα στραφούν στη μείωση της σπατάλης, αλλά και προς όσους κρύβουν εισοδήματα και ζουν παρασιτικά, εις βάρος των άλλων.

Φάρμακο - ελπίδα για πάσχοντες από λευχαιμία

Ένα ποσοστό των ασθενών που πάσχουν από χρόνια μυελογενή λευχαιμία, θα μπορούσαν να θεραπευτούν σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου, που παρουσίασαν Γάλλοι επιστήμονες σε ένα επιστημονικό περιοδικό.Οι ογκολόγοι μέχρι τώρα πίστευαν ότι η συγκεκριμένη αργά εξελισσόμενη πάθηση θα επανεμφανιζόταν σίγουρα, αν οι ασθενείς σταματούσαν τη θεραπεία με αντικαρκινικά φάρμακα όπως το Glivec (imatinib) της Novartis. Όμως, μια μικρή κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό για θέματα ογκολογίας "The Lancet Oncology", υπό τον Φρανσουά-Χαβιέ Μαχόν του πανεπιστημίου του Μπορντό, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τη βρετανική "Ιντεπέντεντ", δείχνει ότι μερικοί ασθενείς μπορούν να επιζήσουν - χωρίς να επανεμφανιστεί ο καρκίνος- μέχρι και δύο χρόνια μετά τη διακοπή της φαρμακευτικής θεραπείας.

Στο Google τα "Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας"

ισραηλινή εφορία Αρχαιοτήτων και το Google ανακοίνωσαν πως δρομολογούν πρόγραμμα για την δημοσίευση στο διαδίκτυο των Χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας , τα οποία περιέχουν ορισμένα από τα παλαιότερα βιβλικά κείμενα.Το σχέδιο, συνολικού κόστους 3,5 εκατ,. δολαρίων (2,5 εκατ. ευρώ) έχει στόχο να φέρει δωρεάν εγγύτερα στο ευρύ κοινό τα κείμενα αυτά, που πρέπει να γράφτηκαν πριν από περίπου 2.000 χρόνια. «Είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα και πρόκειται να τη μοιραστούμε όλοι μας χάρις στην πιο προηγμένη τεχνολογία του 21ου αιώνα», τόνισε έμπλεα χαράς η υπεύθυνη του προγράμματος της ισραηλινής εφορίας Αρχαιοτήτων Πνίνα Σορ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Οι φαρμακοβιομηχανίες επηρεάζουν τους γιατρούς...

Οι γιατροί διεθνώς τείνουν να συνταγογραφούν περισσότερο τα φάρμακα που τους έχουν προωθήσει κατάλληλα οι φαρμακευτικές εταιρίες και το αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία τελικά να πληρώνουν περισσότερα χρήματα, χωρίς να παίρνουν πάντα την καταλληλότερη για την περίπτωσή τους φαρμακοθεραπεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αναδείξει την παγκόσμια εμβέλεια ενός προβλήματος, που είναι ταυτόχρονα δαπανηρό και εν δυνάμει επικίνδυνο για την υγεία.

Ποια επιδόματα απειλούνται με ψαλίδι στο δημόσιο

Νέο "μαχαίρι" όχι μόνο στις δαπάνες αλλά και στις λεγόμενες πρόσθετες αμοιβές στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να φέρει η επικείμενη αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,5% του ΑΕΠ, που θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες με μαχαίρι απειλούνται:

Απώλειες 900 εκατ. ευρώ για την DT από τον ΟΤΕ, ζητεί αλλαγές σε εργασιακά και «ευέλικτη» νομοθεσία


Ο Μ.Τσαμάζ αναλαμβάνει τα «ηνία»


Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και πιο «ευέλικτη» νομοθεσία στον όμιλο του ΟΤΕ ζήτησε, την Τρίτη, μιλώντας στο 12ο συνέδριο του ΙnfoCom, το στέλεχος της Deutsche Τelekom για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, Γκουίντο Κέρκοφ.Ο κ. Κέρκοφ αποκάλυψε ότι η μητρική εταιρεία αναγκάστηκε να διαγράψει 900 εκατ. ευρώ από τα 3,8 δισ. ευρώ που είχε επενδύσει στον ΟΤΕ, δηλαδή το 1/3 των κεφαλαίων της.

Αντιδράσεις μετά τη ματαίωση της επένδυσης στον Αστακό


Απέσυρε το ενδιαφέρον του το Κατάρ


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Κατάρ για τη ματαίωση του έργου της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου πετρελαϊκού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών αποδείχθηκε αγεφύρωτη, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.

Πάνω από τα 80 δολάρια το πετρέλαιο εν μέσω αισιοδοξίας για την αύξηση της ζήτησης


Ανοδος μετά την πτώση κατά 4,3%


Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, επιστρέφοντας και πάλι στα επίπεδα άνω των 80 δολαρίων το βαρέλι και ανακτώντας τμήμα από τις υψηλότερες απώλειες των οκτώ τελευταίων μηνών που σημείωσε την Τρίτη.Την Τρίτη, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 4,3% (η μεγαλύτερη πτώση από τις 4 Φεβρουαρίου), καθώς οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απρόσμενη αύξηση των κιενζικών επιτοκίων, για πρώτη φορά από το 2007.

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Στις 1.580 μονάδες η αγορά


Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.Στις 11:35 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 0,77% στις 1.585,15 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,2 εκατ. ευρώ.

Η Mercedes-Benz τονίζει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα


Διαψεύδει τη φημολογία


«Η Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ, όχι μόνο δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα, αλλά θα συνεχίσει να επενδύει και να προσφέρει στους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες της προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικές υπηρεσίες», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

Για τα μέσα Νοεμβρίου μετατίθεται η ανακοίνωση των στοιχείων για το έλλειμμα της περισόδου 2006-2009

Μετά τις εκλογές η «λυπητερή»


Προς τα μέσα Νοεμβρίου, ενδεχομένως μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μετατίθεται η ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, την περίοδο 2006-2009.