e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Χ.Α.: Κάτω από τις 1.600 μονάδες ο Γ.Δ.

Σημαντικές απώλειες της τάξης του 1,97% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου ΑΘηνών, υποχωρώντας κάτω από τις 1.600 και συγκεκριμένα στις 1.579,76 μονάδες, μετά και από την υποβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's.Η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε 'BB-' από 'BB+', αλλά και της Πορτογαλίας σε 'ΒΒΒ-' από 'ΒΒΒ', ενώ προειδοποίησε ότι πιθανόν να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της Ελλάδας κατά μία ή δύο βαθμίδες, αν χειροτερέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Έκτη σε αιτήσεις ασύλου η Ελλάδα στην Ευρώπη

Η Ελλάδα, μαζί με τη Δανία και την Ολλανδία κατατάσσεται στην έκτη θέση των ευρωπαϊκών χωρών που δέχονται τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου μεταναστών, ανάλογα με τον πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία του 2010, για το άσυλο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στην Κούβα με πρόσκληση από τον Ραούλ Κάστρο ο Τζίμι Κάρτερ

Πίσω στην Αβάνα


Δεύτερο ταξίδι σε διάστημα εννέα ετών πραγματοποιεί στην Κούβα ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ, αυτή τη φορά με πρόσκληση του ίδιου του Ραούλ Κάστρο.

Η Κίνα πλησιάζει τις ΗΠΑ σε αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων

Η έρευνα πάει Ασία


Η χώρα που ανακάλυψε την πυξίδα, το μπαρούτι, το χαρτί και την τυπογραφία, η Κίνα, επιστρέφει δυναμικά: θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε επιστημονικές ανακαλύψεις το 2013 - πολύ νωρίτερα απ' όσο αναμενόταν. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα της της βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας, η οποία χαρακτηρίζει «ιδιαιτέρως εντυπωσιακή» την άνοδο των κινεζικών επιστημών.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στο πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας για 55.000 ανέργους, τονίζει η Λ. Κατσέλη

«Δεν θα χαθεί ούτε μία θέση»


«Παντελώς ανυπόστατα», είναι σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη, τα σενάρια που κάνουν λόγο για προβλήματα στην υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας, ύψους 280 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα απασχοληθούν 55.000 άνεργοι σε όλη τη χώρα σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.

6,5 εκατ. το μήνα η συμμετοχή στη Λιβύη

Την ώρα που η οικονομική κατάσταση ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, την ώρα που εκπαιδευτικές δαπάνες περικόπτονται, την ώρα που δαπάνες για την αγορά ανταλλακτικών του στρατιωτικού εξοπλισμού έχουν παγώσει, την ίδια ώρα η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκει 6,5 εκατ. ευρώ το μήνα για τη συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση αποκλεισμού της Λιβύης.

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την εξάρθρωση σπείρας εκβιαστών που δρα τα τελευταία δυο χρόνια με θύματα κυρίως ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Τέλος για τα παλιά εισιτήρια ΟΑΣΑ την Παρασκευή

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 15 Απριλίου, η προθεσμία για την ανταλλαγή των παλαιών εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών με τα νέα, που ήδη ισχύουν από τον περασμένο μήνα. Όπως ανακοινώθηκε η ανταλλαγή γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 13.30, εργάσιμες ημέρες .

Τις επόμενες μέρες το πόρισμα για τα «Πόθεν έσχες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του "πόθεν έσχες" πολιτικών προσώπων και την διερεύνηση τυχόν αποκλίσεων ανάμεσα στις υποβληθείσες δηλώσεις και τα δεδομένα των τραπεζικών τους λογαριασμών, όπως είχε ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens.

Σαμαράς: «Ναι» στις εκλογές, «όχι» στη συγκυβέρνηση

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκτελεστική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι έτοιμο για εκλογές, «οποτεδήποτε και αν γίνουν», αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δε θα δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Απεργούν αύριο δάσκαλοι-καθηγητές

Απεργούν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις των σχολείων


Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Αύριο στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

«Άλλο το μάνατζμεντ και άλλο ο κρατικός έλεγχος των δικτύων» λένε από το ΥΠΕΚΑ


Στο επίκεντρο η ΔΕΗ


«Άλλο πράγμα ο έλεγχος των δικτύων από το κράτος και άλλο η παραχώρηση του μάνατζμεντ», τονίζουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφερόμενες στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων του ενεργειακού τομέα, με επίκεντρο την ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης του μάνατζμεντ δημοσίων επιχειρήσεων, διατηρώντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

Τρώγοντας για ενέργεια

Η άνοιξη είναι πλέον γεγονός και, καθώς η μέρα μεγαλώνει, νιώθετε μεγαλύτερη ενέργεια και περισσότερο ανανεωμένες από ό,τι νιώθετε μέσα στο κρύο του χειμώνα. Πολλοί άνθρωποι όμως έχουν ακριβώς το αντίθετο σύνδρομο. Την άνοιξη, δηλαδή, νιώθουν κουρασμένοι και χωρίς καθόλου ενέργεια. Μερικές τροφές μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας:

Στον αέρα το σχολείο που έχτιζε η Madonna

Προτού καλά-καλά αρχίσει να υλοποιείται, πάγωσε η κατασκευή του σχολείου που θα φιλοξενούσε φτωχά παιδιά από το Μαλάουι της Αφρικής και αποτελούσε όνειρο ζωής για τη βασίλισσα της pop, Madonna. Μετά από λογιστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε ότι ξοδεύτηκαν 2,4 εκατομμύρια δολάρια εντελώς άσκοπα!

Σχολείο έως τις 4 το απόγευμα

Σχολείο έως τις 4 το απόγευμα με διάλειμμα μιας ώρας για γεύμα, με ενοποίηση μαθημάτων και με έμφαση στην διδασκαλία ξένων γλωσσών, αλλά και σε εξωσχολικές δραστηριότητες περιλαμβάνει η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Ολοήμερο γυμνάσιο και Δημοτικό. Η πρόταση αυτή και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Με κραχ απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία

Ένα βήμα πριν από το ταμειακό κραχ βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ανεργίας αλλά και της αδυναμίας καταβολής εισφορών από τις επιχειρήσεις.

Γκαλά των υποτρόφων «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 2 Απριλίου


Άριες και σύνολα από μεγάλα έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου που έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής τις δύο τελευταίες δεκαετίες, θα ερμηνεύσουν δέκα εκλεκτοί καλλιτέχνες που υπήρξαν υπότροφοι του Σωματείου Υποτροφιών «Μαρία Κάλλας» και του Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής Αλεξάνδρα Τριάντη», στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» το Σάββατο 2 Απριλίου (ώρα έναρξης: 20.30).Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στη διαχρονικά δημοφιλέστατη τριλογία των Μότσαρτ-Ντα Πόντε «Γάμοι του Φίγκαρο», «Ντον Τζιοβάννι» και «Έτσι κάνουν όλες».

Αύξηση 8,5% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Φεβρουάριο

Στα ύψη οι τιμές


Στο 8,5% επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, από 7,3% τον Ιανουάριο και 6,7% τον Φεβρουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

«Από το να καεί η Ελλάδα, καλύτερα τα ακριβά ελικόπτερα» απαντά ο Χρ.Μαρκογιαννάκης

Στη Βουλή ο φάκελος για τα ελικόπτερα


Εξηγήσεις για την υπόθεση της ενοικίασης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων το 2009, για την οποία η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, έδωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο τέως υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Παραδέχθηκε πως τα ελικόπτερα ενοικιάστηκαν ακριβά, υποστηρίζοντας όμως ότι αυτό συνέβη προκειμένου να μην καεί ολόκληρη η Ελλάδα.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη

Στάση αναμονής στην αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης να παραμένει στο επίκεντρο της αγοράς.

Νέα παράταση μέχρι τις 27 Ιουνίου για τον διαγωνισμό κατασκευής του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο

«Γρίφος» η συμμετοχή της Cosco


Σε νέα παράταση του διαγωνισµού για την κατασκευή του εµπορευµατικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο οδηγήθηκε η ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται η συµµετοχή της κινεζικής Cosco.

Frontex και στην Κρήτη για το κύμα παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη

Επέκταση της επιχείρησης «Ποσειδών»

Μετά το Αιγαίο, η ευρωπαϊκή δύναμη για τη φύλαξη των συνόρων, Frontex, επεκτείνει τη δράση της και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο, λόγων των γεγονότων στη Λιβύη, που έχει δημιουργήσει μεγάλο κύμα μετανάστευσης.Ενδεικτικό είναι ότι στο μικρό νησί της Ιταλίας Λαμπεντούζα μέσα σε ένα 24ωρο έφθασαν περίπου 2.000 παράνομοι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, ενώ συνολικά ο αριθμός έχει αγγίξει τις 5.000.