e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Ντοκουμέντο.
Όλο το σχέδιο από το 2011 ως το 2015.
Ο φάκελος του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι αποκρατικοποιήσεις, οι στόχοι, τα χαράτσια.
Αναλυτικά οι πίνακες για τους μισθούς, τις δαπάνες, τη φορολογία, τη μείωση των επιχορηγήσεων, το δημόσιο τομέα κ.λ.π.
Ο ρυθμός ανάπτυξης και τα τρία σενάρια του δημόσιου χρέους.


Ποιοι επιχειρηματίες «χτυπούν» εταιρείες και ακίνητα.
Η επόμενη μέρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
ΟΤΕ, Λιμάνια, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, Λάρκο, ΟΔΙΕ. Ποιος θα τα πάρει.

Το ALTER, τα «φέσια» και οι διαφημιστικές

 

Διαβάστε στην Deal news


 Φάκελος ντόμινο – διαφημιστικές. Τα «φέσια» από το ALTER και οι επιταγές που «σκάνε» με ρυθμό πολυβόλου.
Όλος ο πίνακας με τα «φέσια» των διαφημιστικών εταιριών από το κανάλι.
Το γεύμα του Παπανδρέου σε ψαροταβέρνα με Χατζηνικολάου, Κωστόπουλο και πως τοποθετήθηκε.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Εκροές από τις Τράπεζες

 

Διαβάστε στην Deal news


 Κάνουν «φτερά» 4δις το μήνα από τις τράπεζες. Ο εφιάλτης με τις εκροές των τραπεζικών καταθέσεων που πλέον σπάνε το φράγμα των 180δις ευρώ. Απ΄ αυτά που αποσύρουν σήμερα οι έλληνες τα μισά φεύγουν στο εξωτερικό και το υπόλοιπο 50% πηγαίνει για την κάλυψη των αναγκών.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ξεπούλημα όπως στην Ανατολική Γερμανία

 

Διαβάστε στην Deal news


 Πάμε για «ξεπούλημα» τύπου Ανατολικής Γερμανίας. Να γιατί τέθηκε ζήτημα 180 βουλευτών . Η αποκάλυψη του ολλανδού υπουργού Οικονομικών για τις μυστικές συζητήσεις με τον Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο.
Οι κρίσιμες εξελίξεις, τα σενάρια και τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες την ώρα που η κυβέρνηση ήθελε να ανακοινώσει ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν όπως με τα Ολυμπιακά Ακίνητα του 2004.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η «δραχμή» τα σενάρια και το τραπεζικό καρτέλ

 

Διαβάστε στην Deal news


 Ποιοι παίζουν με τη δραχμή και γιατί δεν υφίσταται το σενάριο. Το διεθνές τραπεζικό καρτέλ θα πληρώσει 100δις δολάρια αν επιστρέψουμε στο εθνικό μας νόμισμα. Μας φοβίζουν για να πουλάνε τα συμβόλαια στη διπλή τιμή από πέρσι. Ήδη το καρτέλ κέρδισε 7δις από τα CDS που λήγουν.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ο φάκελος του υπουργικού συμβουλίου 2011-2015 όλες οι αποφάσεις για την οικονομία και τις αποκρατικοποιήσεις

 

Διαβάστε στην Deal news



 Ντοκουμέντο. Η Deal αποκαλύπτει το φάκελο του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.
Όλο το σχέδιο από το 2011 ως το 2015 για τη δημοσιονομική πολιτική και τις αποκρατικοποιήσεις. Οι στόχοι και τι μας περιμένει.
Αναλυτικά οι πίνακες με τα «φιλέτα» που βγαίνουν στο σφυρί, οι μισθοί, οι μειώσεις, η φορολογία οι επιχορηγήσεις το δημόσιο.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Τα σχέδια του Mr Chipita

 

Διαβάστε στην Deal news


 Σπύρος Θεοδωρόπουλος : οι διεθνής επενδύσεις του Mr Chipita
- Ρίσκο ή πρόκληση; Τα σχέδια για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
- Η «επιστροφή» του, η πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό και οι άραβες
- Οι σχέσεις του με τον Δασκαλόπουλο


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Φωτορεπορτάζ : Η βάφτιση των drillship του Αγγελόπουλου στην Κορέα

 

Διαβάστε στην Deal news




Τα drillship του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η καθέλκυση και η τελετή βάπτισης με νονά τη Γιάννα στην Κορέα.
Φωτορεπορτάζ
Όλο το σχέδιο του έλληνα επιχειρηματία που «σαλπάρει» για την εξόρυξη πετρελαίου στα πέρατα των θαλασσών.


Deal και στην online εποχή www.dealnews.gr
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Σύγκρουση ισχυρών για τις αποκρατικοποιήσεις

 
Διαβάστε στην Deal news


 Ποιοι επιχειρηματίες χτυπούν τις εταιρίες και τα ακίνητα του Δημοσίου.
Η επόμενη μέρα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τι θα κάνουν οι άλλες τράπεζες. Γιγαντομαχία για ΟΤΕ, λιμάνια, ΔΕΠΑ , ΕΥΑΘ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, ΕΥΔΑΠ.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πτώση 0,21% στο Χ.Α.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.286,88 μονάδες, με απώλειες 0,21%.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 69,80 εκατ. ευρώ.

Έναρξη των αποκρατικοποιήσεων με την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom

Προσδοκίες για έσοδα έως 5,5 δισ. ευρώ


Ακόμα και το προσεχές Σαββατοκύριακο ενδέχεται να ζητήσει η κυβέρνηση από την Deutsche Telekom να προχωρήσει η πώληση του 10% του ΟΤΕ, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί και για τις άλλες επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, ωστόσο η πρώτη κίνηση θα αφορά στην άσκηση του δικαιώματος του Δημοσίου, βάσει της συμφωνίας του 2008, για να προχωρήσει η γερμανική εταιρία στην απόκτηση του συγκεκριμένου ποσοστού του ΟΤΕ.

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο

Έπειτα από αίτημα του Πρωθυπουργού



Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για αύριο στις 12.30 μ.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η σύσκεψη ακολουθεί τη σειρά επαφών του Πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς σε αναζήτηση συναίνεσης για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

B. Βαρδινογιάννης: Πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα

Μετά από μια μικρή ανασκόπηση για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο της Motor Oil, ο πρόεδρος του ομίλου Βαρδής Βαρδινογιάννης υποστήριξε –μιλώντας στη γενική συνέλευση των, μετόχων- ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τη χώρα, να ξεπεράσει τα προβλήματα έξω από κόμματα και μικροπολιτικές.Ο ίδιος και ο αναπληρωτής CEO, Π. Τζανετάκης τόνισαν ιδιαίτερα τον ρόλο των εργαζομένων στην ανάπτυξη και στις επιτυχίες του ομίλου.

Αποκρατικοποιήσεις και μεσοπρόθεσμο στο επίκεντρο των συνομιλιών Παπακωνσταντίνου - τρόικας

Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση


Σε εξελίξη βρίσκεται από το πρωί η διαπραγμάτευση ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και κατά τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος ορίζοντας ολοκλήρωσης.

"Πήρε τα πάνω του" το ΧΑΑ

Σε υποτονικό κλίμα συνεχίζονται οι συναλλαγές στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τιμές των μετοχών να έχουν περιορίσει τα αρχικά τους κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 1.300,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,83%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 1.310,80 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,64%.

Στο μικροσκόπιο συμφωνίες διαφημιστικών-ΜΜΕ

Στο «στόχαστρο» του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπήκαν οι συμφωνίες των διαφημιστικών με τα Μέσα Ενημέρωσης αφού ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας για το καθεστώς που εφαρμόζεται μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών και ΜΜΕ όσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων σε μεγάλα διαφημιστικά πακέτα.

Στην κυκλοφορία ολόκληρο το δίκτυο του ΗΣΑΠ

Παραδίδεται στην κυκλοφορία την Τρίτη 7 Ιουνίου ολόκληρη η γραμμή του ΗΣΑΠ δηλαδή από Πειραιά μέχρι Κηφισιά, με μετεπιβίβαση των επιβατών, μέσω της κεντρικής αποβάθρας του σταθμού «Ομόνοια».Όπως ανακοινώθηκε επίσης από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, κλειστό θα παραμείνει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου το τμήμα Μοναστηράκι Άνω Πατήσια.

Διαψεύδει σενάρια "haircut" η Λαγκάρντ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της σε ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.«Μπορώ να σας κοιτάξω κατάματα και να πω: Το ζήτημα δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων», υπογραμμίζει η κ. Λαγκάρντ στο εβδομαδιαίο περιοδικό STERN που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο ενορχηστρωτής Τρισέ και οι μπλόφες

Πόκερ για δυνατούς παίκτες φαίνεται πως εξελίσσεται η εύρεση αποτελεσματικής λύσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να γνωρίζει -όπως όλα δείχνουν- καλά πώς να μπλοφάρει και να πιέζει τις καταστάσεις.Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΚΤ έχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο κινήσεων και ελιγμών από ό,τι αφήνει τις αγορές να πιστέψουν για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και της ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους με τους αξιωματούχους της να επιμένουν στο στενό μαρκάρισμα προς την ελληνική κυβέρνηση.

Απειλεί το ΔΝΤ

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 3 Ιουνίου έχει θέσει στη χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οπότε και θα κλειδώσει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και θα αποτελέσει το διαβατήριο για την 5η δόση η οποία το τελευταίο διάστημα περνάει από «40 κύματα».

"Μην «πνίξετε» το Ίντερνετ" διαμηνύουν Facebook-Google

«Μήνυμα» στις κυβερνήσεις του πλανήτη να μην μπουν στον πειρασμό να επιβάλουν υπερβολικές ρυθμίσεις στο διαδίκτυο, γιατί θα το «πνίξουν», έστειλαν δύο από τις σημαντικότερες διεθνείς προσωπικότητες στο πεδίο της τεχνολογίας και των υπολογιστών, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο επικεφαλής της Google Έρικ Σμιτ.

Θέτει ως όρο τη συναίνεση η Ολλανδία

«Για να συνεχίσει η Ολλανδία τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να υποστηρίξει το πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Μείωση 36,4% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Πτώση της τάξης του 36,4% κατέγραψε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας το Μάρτιο του 2011, με αποτέλεσμα, στο τέλος του α΄ τριμήνου το εμπορικό έλλειμμα να έχει περιορισθεί κατά 33,4%, γεγονός που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη άνοδο των εξαγωγών και τη συρρίκνωση, λόγω περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης, των εισαγωγών.Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές, που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συνολική αξία των εισαγωγών- αφίξεων (χωρίς τα πετρελαιοειδή) τον Μάρτιο 2011, ανήλθε στο ποσό των 3.016,7 εκατ. ευρώ έναντι 3.999,5 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 24,6%.

«Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει» λέει ο Ζισκάρ ντ' Εστέν


Δείχνει την έξοδο από το ευρώ


«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στη γαλλική εφημερίδα «Les Echos».

«Κούρεμα» 40% και έκδοση ευρωομολόγων για την Ελλάδα προτείνει σύμβουλος της Μέρκελ

Στο στόχαστρο τα υψηλά επιτόκια


Η απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 40% και η έκδοση κοινών ευρωομολόγων θα βοηθούσε την Ελλάδα με τη μείωση των τόκων εξυπηρέτησης του χρέους και θα συνέβαλε στη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, εκτιμά το μέλος του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Μέρκελ, Πίτερ Μπόφινγκερ.Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα έπρεπε να εξετάσουν τη δυνατότητα της διαγραφής τμήματος της αξίας των ομολόγων (haircut), καθώς και της έκδοσης ευρωομολογων, ώστε μειωθεί ο τεράστιος όγκος του χρέους σε χώρες όπως η Ελλάδα, είπε ο κ. Μπόφινγκερ, μιλώντας την Τετάρτη σε εκδήλωσε στο Αμβούργο.

Υπερδιπλάσιοι κάθε χρόνο οι Έλληνες που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό

Της... μόδας το ευρωπαϊκό βιογραφικό


Υπερδιπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι οι οποίοι αποφασίζουν να συμπληρώσουν μέσω Διαδικτύου ένα ευρωπαϊκό βιογραφικό, προκειμένου να αναζητήσουν δουλειά σε χώρες του εξωτερικού.Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, Κώστας Καλτσάς, το 2008 συμπλήρωσαν ευρωπαϊκό βιογραφικό 22.000 Έλληνες, το 2010 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 46.000, ενώ μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2011 27.000 Έλληνες συμπλήρωσαν ευρωπαϊκό βιογραφικό.

«Έφυγε» ο πολυβραβευμένος ποιητής Γιάννης Βαρβέρης


Σε ηλικία 56 ετών


Στα 56 του χρόνια και από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, το βράδυ της Τετάρτης, ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης.Ο Γιάννης Βαρβέρης σπούδασε νομικά, εξέδωσε έντεκα βιβλία ποίησης, καθώς και μεταφράσεις ξένης λογοτεχνίας και αττικής κωμωδίας.

"Ξέμειναν" με ελληνικά ομόλογα οι ευρωπαϊκές τράπεζες


Με ελληνικά ομόλογα ύψους 100 δισ. ευρώ τα οποία δεν μπορούν να "ξεφορτωθούν", "ξέμειναν" οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.Οι μεγαλύτεροι κάτοχοι των ομολόγων είναι οι ελληνικές τράπεζες, με την έκθεση τους να φτάνει τα 50 δισ. ευρώ, ενώ η έκθεση των γερμανικών τραπεζών τα 19 δισ. ευρώ και των γαλλικών τα 15 δισ. ευρώ.

Οι τομείς που πρέπει να ποντάρει η Ελλάδα

Εκτροχιασμό της πορείας της χώρας μας προς την δημοσιονομική εξυγίανση βλέπει ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεση του και τονίζει ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η αυστηρή προσήλωση στο μνημόνιο ενώ θα πρέπει να προωθήσει ακόμα πιο σκληρές και εκτενείς μεταρρυθμίσεις.Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μαζικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς αγορές εργασίας, προϊόντων, δημοσιονομικής διαχείρισης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Πώς βλέπουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων

«Το κίνημα 15Μ πέρασε τα σύνορα»


«Το κίνημα 15Μ πέρασε τα σύνορα» γράφει την Πέμπτη η ισπανική El Pais αναφερόμενη στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων σε διάφορες πόλης της χώρας. Η εφημερίδα αναδημοσιεύει μάλιστα και το σύνθημα στο πανό μπροστά από τη Βουλή: «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν».

Ανοδικές τάσεις στο Χ.Α.

Ανοδικά κινείται σήμερα το Χ.Α., με τους αναλυτές να αναμένουν ωστόσο άλλη μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου από ΕΕ/ΔΝΤ.«Θα πρέπει να αναμένουμε ανάλογες συνεδριάσεις ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας», αναφέρει στο σχόλιό της η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG).

Εξαγορά της φαρμακευτικής Specifar από την αμερικανική Watson έναντι 400 εκατ. ευρώ

Deal στο φάρμακο


Στην εξαγορά της φαρμακευτικής Specifar έναντι 400 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά η πολυεθνική Watson Pharmaceuticals.

Μείωση 63,8% στα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο του 2011

Πτώση τζίρου, κερδοφορίας


Μείωση της τάξεως του 63,8% στα 93,3 εκατ. ευρώ σημείωσαν στο πρώτο φετινό τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση την Πέμπτη.

Επιμήκυνση χρέους με μείωση επιτοκίων προτείνει ο Νουριέλ Ρουμπινί για την Ελλάδα

«Δάνεισε και προσευχήσου»


Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μία «ομαλή αναδιάρθρωση» του κρατικού χρέους, καθώς η τακτική του «δάνεισε και προσευχήσου» που ακολουθούν οι χώρες της Ευρωζώνης θα αποτύχει, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

Θετική αναφορά της Χίλαρι Κλίντον για τις προσπάθειες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση

Υπέρ συναίνεσης και αποκρατικοποιήσεων


Υπέρ του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων -το οποίο θεωρεί καλό σήμα για τις αγορές- καθώς και της πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τάχθηκε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γ.Παπανδρέου, στο περιθώριο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ.

Παραμένουν στους δρόμους οι «Αγανακτισμένοι» Έλληνες, νέα συγκέντρωση το απόγευμα

«Η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε...»


Με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, αρκετοί πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η λεωφόρος Αμαλίας δόθηκε στην κυκλοφορία τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook αναφέρουν ότι «η αρχική ιδέα όλου αυτού που έγινε σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) ανήκε σε έναν 18χρονο από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους».

«Εγκλωβισμένες» σε ελληνικό χρέος 100 δισ. ευρώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες


Δεν μπορούν να πωλήσουν


Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 100 δισ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 50 οι ελληνικές, τα οποία δεν μπορούν αν θέλουν να πωλήσουν ή ακόμα και να ασφαλίσουν, και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περιμένουν και να ελπίζουν για το καλύτερο, δηλαδή να αποφευχθεί μία αναδιάρθρωση με «κούρεμα».Η έκθεση των γερμανικών τραπεζών ανέρχεται στα 19 δισ. ευρώ, ενώ για τις γαλλικές τράπεζες σε 15 δισ. ευρώ.