e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ανοδος 0,13% στο Χ.Α.

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ανακοίνωση του πρώτου «κύματος» αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΟΛΠ [OLPr.AT] , ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, αλλά και του νέου πακέτου μέτρων για φέτος.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.281,72 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,13%.

Σε εφαρμογή "πράσινο νησί" και "πράσινο χωριό"

Την παρουσίαση των προγραμμάτων για το "πράσινο νησί" και το "πράσινο χωριό" παρουσίασε πραγματοποίησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο την επιλογή μεταξύ των ενδιαφερόμενων Κοινοτήτων και την υπογραφή των συμβολαίων ως το τέλος Νοεμβρίου.

Άρχισε η συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Προδικαστικά ερωτήματα του ΣτΕ


Ξεκίνησε την Τρίτη η ενώπιον ακροατηρίου συζήτηση της υπόθεσης της εκτροπής του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να καλείται να απαντήσει σε προδικαστικά ερωτήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ερμηνεία της κοινοτικής οδηγίας για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης υδάτινων πόρων και, κυρίως, για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης περιοχής λεκάνης απορροής ποταμού. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χαρακτηρίζει την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου ως «ευρείας κλίμακας έργο, το οποίο δεν αποσκοπεί μόνον στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στην ύδρευση ορισμένων αστικών περιοχών της Θεσσαλίας».

Επαναφορά της βίζας σε έκτακτες περιπτώσεις προτείνει η Κομισιόν

Ανησυχία για εισροή μεταναστών


Σε περίπτωση μαζικής εισροής μεταναστών, οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να επαναφέρουν προσωρινά τις θεωρήσεις εισόδου (βίζα) για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τρίτες χώρες, πρότεινε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Η πρόταση θα πρέπει πάντως να εγκριθεί πρώτα από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ η μεταβολή των σημερινών κανόνων για τις βίζες θα απαιτούσε πιθανότατα αρκετά χρόνια, επισημαίνει το Reuters.

Yποδοχή με αιχμές για Σαμαρά από τον Δ.Δασκαλόπουλο στην συνέλευση του ΣΕΒ

Πατριώτες και Έλληνες


Τη ρήση του Οδυσσέα Ελύτη, ότι αγάπησε στο μέγιστο βαθμό την Ελλάδα όντας στον ελάχιστο βαθμό πατριώτης, επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προσφωνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου. «Είναι άλλη μια μελαγχολική διαπίστωση σε μια συγκυρία, όπου όλοι δηλώνουμε πατριώτες, αλλά μάλλον έχουμε ξεχάσει να λειτουργούμε ως Έλληνες - εννοώ ως μέλη μιας κοινότητας που έχει τη βούληση να διεκδικήσει συλλογικά τη θέση της στον χάρτη των υπολογίσιμων κρατών» είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Μετά την αξιολόγηση της τρόικας το πρόγραμμα σταθερότητας

Μετά την ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από την τρόικα θα γίνουν οι παρεμβάσεις προκειμένου να καταρτιστεί και να κατατεθεί στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας, διευκρίνισε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εξειδικευμένα μέτρα είναι «υποθέσεις και σενάρια».Η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζει ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις για το 2011, καθώς και αυτές που εντάσσονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και μετά το διάλογο με τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Σε υπηρεσίες μιας στάσης οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης

Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών


Σε υπηρεσίες μιας στάσης σχεδιάζει να μετατρέψει τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μεταναστών. Παράλληλα, σχεδιάζει τη βελτίωση λειτουργίας των Διευθύνσεων των δήμων που σχετίζονται με τη χορήγηση αδειών παραμονής.

Θετική η αντίδραση της Κομισιόν για νέα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις

Δηλώσεις Αλταφάζ


Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης για νέα μέτρα με στόχο τη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση στο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο πάντως θα εξεταστεί από την Κομισιόν.«Η Επιτροπή καλωσορίζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων» δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Mεγάλη έρευνα: Οχι στο κόκκινο κρέας

Μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες διεθνείς έρευνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από ειδικούς στον τομέα του καρκίνου, συμβουλεύει τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος (μοσχαρίσιου, χοιρινού, αρνίσιου) και, αν είναι δυνατό, να αποφεύγουν τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το ζαμπόν, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο για καρκίνο, ιδίως του εντέρου.

Εντολές Γ. Παπακωνσταντίνου για αυστηρούς φοροελέγχους

Ενεργοποιείται το επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.


Εντολές για επιτάχυνση των προσπαθειών που σχετίζονται με τη φορολογική συμμόρφωση θα δώσει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου που εμπλέκονται στο εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα αναφερθεί στην ανάγκη πιστής εφαρμογής του τριετούς σχεδίου, αλλά και αγαστής και διαρκούς συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία.

Που μπήκαν πωλητήρια

Πήραν μολύβι και χαρτί στο υπουργικό Συμβούλιο, τα έβαλαν κάτω αποφάσισαν ότι δεν βγαίνουν και είπαν να πουλήσουν. Έτσι ολοκληρώθηκε στο πολύωρο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημόσιου, με πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ποσοτικοποιημένους στόχους.

Ζημιές 2,92 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο ΟΛΠ στο α' τρίμηνο του 2011

Αποτελέσματα για το Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς


Σε 2,92 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες μετά από φόρους (τρέχοντες και αναβαλλόμενους) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) έναντι κερδών 1,73 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του α' τριμήνου του 2011.

Τα χρήματα φθάνουν μέχρι τον Ιούλιο δεν προλαβαίνουμε εκλογές, δηλώνει ο Α.Λοβέρδος

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση»


Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια. Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει ότι ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει.

Συνάντηση Ομπάμα με τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Συναντάται σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος με τη βασίλισσα της Βρετανίας και το νιόπαντρο πριγκηπικό ζεύγος, Ουίλλιαμ και Κέιτ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ θα συναντηθούν σήμερα με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Κάθριν, πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.Όπως ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ οι Ομπάμα θα συναντηθούν και με τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά τη συνάντησή τους με το πριγκηπικό ζεύγος.

"Τυχόν αναδιάθρωση θα επιδεινώσει την κατάσταση"

Ο πρόεδρος του της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι επεσήμανε τους κινδύνους που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μια επιλογή που συζητούν ορισμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Διάθεση 21% του «Ελ. Βενιζέλος»

Παράταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνή αερολιμένα Αθηνών, «Ελ. Βενιζέλος» επιδιώκει το Υπουργείο Οικονομικών ενώ παράλληλα αναμένεται να διαθέσει το 21% από 55% που κατέχει σήμερα.

Τα είπαν Παπανδρέου – Σαμαράς

Απέφυγε να κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φοροκαταιγίδα ύψους 7,6 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 - 2015

Και μετά τους νέους φόρους.. κι άλλοι φόροι


Πρόσθετους φόρους ύψους 7,6 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι την περίοδο 2011 - 2015, με τα 2,1 δισ. ευρώ να αφορούν σε φορολογικά μέτρα που θα επιβληθούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

"Ο θόρυβος γύρω από την Ελλάδα θα κοπάσει"

Η UBS σε σημερινή της ανάλυση μειώνει τις τιμές-στόχους των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας πως «ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα γύρω από την Ελλάδα, θα κοπάσει, και το κλίμα θα βελτιωθεί».

Κατάληψη στα γραφεία διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή του


Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πραγματοποιούν από νωρίς σήμερα το πρωί κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίησή του. «Οι μάσκες έπεσαν. Σήμερα η κυβέρνηση αποκάλυψε το προσωπείο της. Πουλάει τα ασημικά του Δημοσίου. Η Τρόικα διατάζει. Η κυβέρνηση εκτελεί την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στάση πληρωμών στα μεσα Ιουλίου, αν δεν πάρουμε την 5η δόση, δηλώνει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

«Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη πολιτική»


Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φθάνουν έως τα μέσα Ιουλίου, μετά δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και η χώρα «κατεβάζει ρολά» τόνισε.

Στα επίπεδα των 1.300 μονάδων επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Καταλύτης οι αποκρατικοποιήσεις


Στα επίπεδα των 1.300 μονάδων επέστρεψε σήμερα Τρίτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Το ΧΑΑ στηρίζει η άνοδος μετοχών εταιρειών που εμπλέκονται στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων.Στις 10:50 ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε κέρδη 1,75% στις 1.1302,45 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 15 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά με ζητούμενο τη συναίνεση

Άρχισαν οι επαφές


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Αλ.Παπαρήγα) με ζητούμενο τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στα νέα οικονομικά μέτρα.

Τελειιώνει σήμερα η γενική απογραφή

Χωρίς προβλήματα η διαδικασία


Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η διαδικασία κύλησε χωρίς προβλήματα. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, στόχος ήταν να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times

«Δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» η κυβέρνηση


Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, την Τρίτη, στο οποίο χαρακτηρίζουν «δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη» την ελληνική κυβέρνηση.