e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στην τελική ευθεία για την εφαρμογή του εργόσημου

Επιστολή προς τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, την δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, ζητώντας τους να καταθέσουν τις απόψεις τους επί τεχνικών και διαδικαστικών θεμάτων τα οποία αφορούν στην εφαρμογή του "εργόσημου". Το Υπουργείο Εργασίας είναι αποφασισμένο να προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου τον ερχόμενο Μάρτιο και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Κουτρουμάνης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες της εφαρμογής να είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις δυνατότητες των ταμείων και να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την εφαρμογή του.

Δεν δίνει ευρωπαϊκό "διαβατήριο" στην Τουρκία η Μέρκελ

Όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε -μετά τις συνομιλίες της με τον Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια- πόσο συμβατή είναι η τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ένωση. Συναφώς δε πρόσθεσε ότι υπάρχουν οκτώ κεφάλαια, τα οποία ούτε καν μπορούν να ανοίξουν.

Τέλη Γενάρη η απόφαση για Olympic - Aegean

Στις 26 Ιανουαρίου αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, να αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί της προτεινόμενης συγχώνευσης της «Olympic Air» με την «Aegean Airlines».Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η προθεσμία για τη λήψη απόφασης από την Επιτροπή λήγει στις 2 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη κοινοτική διαδικασία, η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την προτελευταία -πριν τη λήξη της προθεσμίας- εβδομαδιαία τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής.

Να μην σώζουν οι φορολογούμενοι τις τράπεζες

"Οι φορολογούμενοι δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνουν ποτέ μερίδιο από τις υποχρεώσεις που προκύπτουν όταν μια τράπεζα καταρρεύσει", δήλωσε ο νέος επικεφαλής της βρετανικής Barclays, σε ομιλία του προς τους Βρετανούς βουλευτές, σε συζήτηση σχετικά με τις απολαβές του. Όπως επισημαίνει το πρακτορείο CNBC, στην αίθουσα βρισκόταν τόσος κόσμος που δημιουργήθηκε και ουρά στην είσοδο, καθώς το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο για το τι θα απαντούσε ο Bob Diamond στις ερωτήσεις της οικονομικής επιτροπής της βουλής.

ΕΕΤ:Αβάσιμες οι αιτιάσεις για μη συμμόρφωση των τραπεζών

Aβάσιμες είναι αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί ως προς τη μη συμμόρφωση των τραπεζών-μελών της με τις διατάξεις του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση...Από την έναρξη της ισχύος του νόμου μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί στις τράπεζες περισσότερα από 25.000 αιτήματα εξωδικαστικού συμβιβασμού (που αντιστοιχούν βέβαια σε σημαντικά μικρότερο αριθμό οφειλετών, καθώς πολλοί εξ αυτών έχουν υποβάλει αιτήσεις σε περισσότερες τράπεζες), τα οποία έχουν παραληφθεί στο σύνολό τους. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει ότι ουδεμία άρνηση υφίσταται από πλευράς των τραπεζών να παραλαμβάνουν αιτήματα, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Στην αντεπίθεση ο πολυμετοχικός ΠΑΟ!

Με εκτενή ανακοίνωση της απάντησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας σχετικά με την οικονομική μελέτη για την εταιρεία: «Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ως θέμα η οικονομική κατάσταση και η οικονομική προοπτική της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μεσούσης της περιόδου και ενώ η ομάδα διεκδικεί στο ακέραιο τους στόχους της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατο κρούσμα η σημερινή διαρροή και στρεβλή παρουσίαση ενός προσχεδίου της έκθεσης που διενεργήθηκε από εταιρεία οικονομικού ελέγχου με την προοπτική μεταβίβασης μετοχών.

Σύστησαν Επιτροπή Ελέγχου για την υγεία

Ειδική επιτροπή που θα ελέγχει της δεσμεύσεις της χώρας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Παράλληλα, ανέφερε πως στις προτεραιότητες του υπουργείου για το νέο έτος, συγκαταλέγονται η εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος, ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων κι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών.Επικεφαλής της ειδικής επιτροπής ορίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

Στην αναζήτηση του "σωματιδίου του Θεού"

Ο αμερικανικός επιταχυντής σωματιδίων Tevatron δεν πρόκειται να επεκτείνει τη λειτουργία του μέχρι το 2014, πράγμα που αφήνει μόνο του τον ευρωπαϊκό επιταχυντή του CERN στην "κούρσα" εύρεσης του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και "σωματιδίου του Θεού", κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη κι εντός του 2011.Πολλοί αμερικανοί φυσικοί επεδίωκαν μια χρονική παράταση με την ελπίδα να προλάβουν πρώτοι να βρουν το σωματίδιο, πριν τους ευρωπαίους συναδέλφους τους, όμως λόγω έλλειψης των αναγκαίων κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (χρειάζονταν άλλα 35 εκατ. δολάρια ετησίως έως το 2014), το Εργαστήριο Fermilab, όπου ανήκει ο Tevatron και το οποίο, με τη σειρά του, ελέγχεται από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι τελικά δεν θα δοθεί η αιτούμενη παράταση, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist.

Έντεκα Έλληνες στο «top 100» της παγκόσμιας ναυτιλίας

Μία «Χρυσή 11άδα» Ελλήνων εφοπλιστών φιγουράρει στις 100 μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Εκεί βρίσκουμε τα ονόματα των Ιωάννη Αγγελικούση, Γιώργου Οικονόμου, Πήτερ Γεωργιόπουλου, Αγγελικής Φράγκου, Θανάση Μαρτίνου, Βίκτωρα Ρέστη, Επ.Εμπειρίκου, Θόδωρου Βενιάμη, Κωστή Κωνσταντακόπουλου, Παναγιώτη Τσάκου και Ευάγγελου Μαρινάκη.Εφοπλιστές με τη δική τους συμβολή στη ναυτιλία, με παρεμβάσεις στα διοικητικά κέντρα και με ρευστότητα που κινεί την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ακινητοποιημένο για οκτώ ώρες το Μετρό την Τετάρτη

Θα υπολειτουργήσει την Τετάρτη (12/1) το Μετρό, καθώς θα μείνει ακινητοποιημένο για πάνω από 8 ώρες, λόγω των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε αυτό και συγκεκριμένα το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών.Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το δημοφιλές αυτό μέσο σταθερής τροχιάς θα παραμείνει ακινητοποιημένο από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την τζαζ...

Τη τζαζ διάσταση στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι επιχειρούν να ανιχνεύσουν η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Μίλτο Λογιάδη και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή στην κοινή τους εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής και στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 15 Ιανουαρίου.Συνδυάζοντας διαφορετικά είδη μουσικής, τεχνικής αλλά και τεχνοτροπίας, το δημοφιλές σύνολο εγχόρδων της Καμεράτα θα συμπράξει με τους διακεκριμένους Έλληνες «jazzmen» του συγκροτήματος του Δημήτρη Καλαντζή: τον Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνο), τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα και φλικόρνο), τον Γιώργο Γεωργιάδη (μπάσο), τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη (τύμπανα) και βέβαια τον ίδιο τον Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο).

Προσωρινή σύνταξη που θα απονέμεται άμεσα

Προσωρινή σύνταξη, η οποία θα ανέρχεται στο 80-90% της οριστικής, θα απονέμεται άμεσα σ΄όσους συνταξιοδοτούνται, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Σήμερα οι ασφαλισμένοι σ΄όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία παραμένουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι, μέχρι να τους εγκριθεί η οριστική σύνταξη που δικαιούνται.

Γερμανία: ελεγχόμενη πτώχευση για χώρες της Ευρωζώνης

Το επιστημονικό συμβούλιο του γερμανού υπ. Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε (FDP) προτείνει σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης για χρεοκοπημένα κράτη της Ευρωζώνης. Οι σύμβουλοι του φιλελεύθερου υπουργού θεωρούν ότι μία χώρα θα πρέπει να μπορεί να οδηγηθεί σε πτώχευση ακόμη και αν είναι μέλος της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο γερμανικό τύπο (Spiege-online, Frankfurter Rundschau), οι σύμβουλοι του κ. Μπρίντερλε προτείνουν ένα σχέδιο ελεγχόμενης πτώχευσης, που θα είχε διπλή στόχευση. Αφενός θα έστελνε "ένα σημαντικό μήνυμα" στους ιδιώτες επενδυτές να λάβουν σοβαρά υπόψη το ρίσκο της στάσης πληρωμών ενός κράτους και αφετέρου θα επιδρούσε θετικά στη δημοσιονομική συμπεριφορά των κρατών-μελών. "Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι στο μέλλον κανένα κράτος-μέλος δεν θα μπορεί να επαναπαυτεί ότι θα γλιτώσει την πτώχευση έχοντας την οικονομική στήριξη των εταίρων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα των συμβούλων.

O Moody's διαφωνεί με τις προτάσεις της Κομισιόν

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, ένας από τους τρεις μεγάλους διεθνείς οίκους, διαφωνεί με προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις οποίες επιδιώκεται να τεθούν ειδικοί κανόνες για τις αξιολογήσεις κρατικού χρέους. Στις προτάσεις, τις οποίες έδωσαν για διαβούλευση οι Βρυξέλλες στα τέλη του 2010, περιλαμβάνεται η υποχρέωση των οίκων αξιολόγησης να ειδοποιούν τις χώρες αρκετές ημέρες πριν από την έκδοση των αξιολογήσεων τους και να δίνουν δωρεάν στους επενδυτές την πλήρη έκθεση των αξιολογήσεων.

Ελ. Τράπεζα: Λειτουργία πρώτου καταστήματος στη Ρωσία

Το πρώτο κατάστημά της στη ρωσική πρωτεύουσα, προσφέροντας πλήρεις τραπεζικές υπηρεσίες από σήμερα 11 Ιανουαρίου 2011, λειτουργεί η Ελληνική Τράπεζα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κατάστημα στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην καρδιά της Ρωσικής πρωτεύουσας.Ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας υλοποιεί ακόμη ένα στρατηγικό του στόχο και ενδυναμώνει την παρουσία του στο εξωτερικό προσφέροντας διαρκή και ποιοτική εξυπηρέτηση σε μεγάλες εταιρείες και ιδιώτες στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Στο 4,90% το επιτόκιο του Ομολόγου

Στις αγορές κατέφυγε σήμερα η Ελλάδα, προσπαθώντας να αντλήσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.Η εν λόγω δημοπρασία αποτελούσε κρίσιμο τεστ για το ελληνικό χρέος, ενώ πραγματοποιήθηκε εν μέσω της χειρότερης συγκυρίας των τελευταίων μηνών μετά από σειρά υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από πιστωτικούς οίκους.

Ανοίγει η ψαλίδα των εξοπλισμών Ελλάδας, Τουρκίας

Όσοι περίμεναν να διαφωτιστούν με κάποιο νεότερο στοιχείο για το θέμα των υποβρυχιων τύπου "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" ,αλλά και για τους εξοπλισμούς γενικότερα από τη χθεσινοβραδυνή τηλεοπτική παρουσία του πρώην Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β.Βασιλάκου,προφανώς απογοητεύτηκαν. Ο κ.Βασιλάκος προφανώς γνωρίζει πολλά,αλλά δεν είναι διατεθειμένος να πει δημόσια τίποτα.Αν έχει πράγματι διαφωτίσει την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά τους εξοπλισμούς από το 1996 και μετά θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα.

65 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Ε/2010 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου Επιστημονικού Προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.2190/1994. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πρόσληψης περιλαμβάνει προσωπική συνέντευξη. Οι θέσεις ανά γνωστικό αντικείμενο καθώς και τα γενικά και ειδικά προσόντα πρόσληψης έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Διαβάστε αναλυτικά για το διαγωνισμό στη διεύθυνση : www.asep.gr

Στον Μέσι για δεύτερη σερί χρονιά η Χρυσή Μπάλα!

Την Χρυσή Μπάλα για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι. Μετά το 2009, ο 23χρονος άσος της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του κόσμου και για το 2010 σε εκδήλωση που διεξήχθη στη Ζυρίχη το βράδυ της Δευτέρας (10/1), νικώντας στη διεκδίκηση του σπουδαίου αυτού βραβείου τους συμπαίκτες του στους "μπλαουγκράνα", Τσάβι (που ήταν φαβορί) και Αντρές Ινιέστα.Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, προπονητής και των τριών υποψηφίων στην Μπαρτσελόνα, παρέδωσε το βραβείο στον Μέσι, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις των ομοσπονδιακών προπονητών και αρχηγών των εθνικών ομάδων, αλλά και των αθλητικών συντακτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Έτσι, ο διεθνής Αργεντινός έγινε ο πρώτος που κατακτά το βραβείο για δεύτερη σερί χρονιά μετά τον Μάρκο φαν Μπάστεν της Μίλαν, το 1988 και το 1989.

H Madonna τώρα και ιδιοκτήτρια club

Έναν νέο επαγγελματικό τίτλο φαίνεται πως είναι έτοιμη να προσθέσει στο ενεργητικό της η Madonna. Ποιον ακριβώς; Αυτόν της ιδιοκτήτριας νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, αφού σκέφτεται πολύ σοβαρά να αγοράσει ένα club στην καρδιά του Λονδίνου! Η 52χρονη βασίλισσα θέλει να επεκτείνει τις δουλειές της...Η τραγουδίστρια βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Tony Fernandes, προκειμένου να αγοράσει ένα μερίδιο μετοχών από την εταιρεία του 'The Aura Group', η οποία περιλαμβάνει αρκετά clubs, μεταξύ των οποίων και το Aura Mayfair, για το οποίο η Madonna έχει ιδιαίτερες βλέψεις. Όπως μάλιστα δήλωσε συνεργάτης της, 'η Madonna το βλέπει σαν απόλυτα φυσιολογική κίνηση και έχει πολύ φιλόδοξα σχέδια'.

Προετοιμαστείτε, έρχονται εξωγήινοι!

Η ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών (που δεν θα έχουν κατ' ανάγκη φιλικές προθέσεις) είναι μια πιθανότητα, που φαίνεται όλο και...

Tεράστια μαύρη τρύπα δίπλα μας!

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν μια πελώρια μαύρη τρύπα, που έχει μάζα περίπου ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον ήλιο μας, στο κέντρο ενός σχετικά κοντινού γαλαξία-νάνου. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται μια τεράστια μαύρη τρύπα στο επίκεντρο ενός πολύ νέου σε ηλικία και μέγεθος γαλαξία, πράγμα που ενισχύει την άποψη ότι στο επιστημονικό ερώτημα "οι μαύρες τρύπες ή οι γαλαξίες δημιουργήθηκαν πρώτα;", η απάντηση μάλλον θα πρέπει να γέρνει υπέρ των μαύρων τρυπών, καθώς, όπως φαίνεται, είναι δυνατό να υπάρξει μια υπερμεγέθης μαύρη τρύπα, χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένα πολύ μεγάλος γαλαξίας.

Ελλείψεις σε βασικά φάρμακα στην ελληνική αγορά

Αδειάζουν σταδιακά τα ράφια των φαρμακείων, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε 400 φάρμακα. Αντιβιοτικά, οινόπνευμα, ασπιρίνη, καρδιολογικά φάρμακα, βαριά ψυχοφαρμάκα λείπουν από τα ράφια. Κερδοσκοπία βιομηχανιών και εμπόρων καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί.

Ανοδικές τάσεις στο ΧΑΑ

Ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά την χθεσινή έντονη πτώση.O Γενικός Δείκτης Τιμών και στις 11:15 διαμορφώνεται στις 1.362,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,55%.

FT: Πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας.


Σε ρεπορτάζ με τίτλο "Τα δεινά της Ευρώπης επαναφέρουν την αναδιάρθρωση του χρέους στην ατζέντα", οι Financial Times χαρακτηρίζουν για μια ακόμα φορά «πολύ πιθανή» την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για ορισμένους αναλυτές η προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους κάποιας χώρας της Ευρωζώνης είναι «τόσο σίγουρη όσο ο θάνατος και οι φόροι».

Ισοτιμίες νομισμάτων - δολαρίου

Οι ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων έναντι του δολαρίου είχαν διαμορφωθεί στις 11.00 ώρα Ελλάδος στο Λονδίνο ως εξής:

Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες αναμένονται για σήμερα, Τρίτη. Στα δυτικά από το απόγευμα τοπικές βροχές και τη νύχτα καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Έρχεται νέα αύξηση στα τσιγάρα

Η αύξηση του παγίου φόρου από το 10% στο 15%, στο τέλος του 2010 η κυβέρνηση, θα φέρει πολύ σύντομα και νέα αύξηση στις τιμές των τσιγάρων. Εκτιμάται ότι η αύξηση θα είναι της τάξης των 20 λεπτών, αρχής γενομένης από τα φθηνά σήματα, κυρίως τα ελληνικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένα πακέτο ελληνικής καπνοβιομηχανίας που σήμερα κοστίζει 2,40 ευρώ θα πωλείται μετά από την επιβολή του φόρου στα 2,60 ευρώ, ενώ οι περιπτερούχοι εκτιμούν ότι δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα ούτε τα ξενα σήματα.

ΙΟΒΕ: Περαιτέρω επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Περαιτέρω υποχώρηση σημείωσε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ το Δεκέμβριο και διαμορφώθηκε στις 65,6 μονάδες από 67,3 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.Στους επιμέρους τομείς της οικονομίας η εικόνα είναι πάντως μικτή. Στη Βιομηχανία ο σχετικός δείκτης υποχώρησε, ενώ στις Υπηρεσίες και το Λιανικό Εμπόριο το κλίμα βελτιώνεται.

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις το επόμενο βήμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Αναλογιστικές μελέτες έως τον Σεπτέμβριο


Στα επικουρικά ταμεία ασφάλισης επικεντρώνεται πλέον το επόμενο βήμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, καθώς οι αναλογιστικές μελέτες των μεγάλων ταμείων κύριας ασφάλισης, δείχνουν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο καλοκαίρι είναι επαρκή και διασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα των ταμείων έως το 2060.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «ΒΗΜΑonline», το υπουργείο Εργασίας έχει στα χέρια του τις αναλογιστικές μελέτες για τα τρία μεγαλύτερα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), τις οποίες πρόκειται να παρουσιάσει την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης.

Προς αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων η Ιαπωνία

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να αγοράσει ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να συμβάλει στη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης."Είναι πρέπον η Ιαπωνία, μία σημαντική χώρα, να αγοράσει κάποιο ποσοστό" από τα ομόλογα που το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ετοιμάζεται να εκδώσει, εξήγησε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, προσθέτοντας ότι αυτή η αγορά θα ενισχύσει την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών τίτλων.

Οι δηλώσεις Σεραφείμ επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τετάρτη

Αναταραχή και εντός της Εκκλησίας


Αναταραχή και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που εξαπολύει τις τελευταίες ημέρες ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για Εβραίους και μουσουλμάνους.Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συζητήσει την Τετάρτη το θέµα των δηλώσεων του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείµ στην συνεδρίασή της, µιας και οι φραστικές επιθέσεις του Σεραφείµ – που αυτή την περίοδο είναι και µέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις κοινότητες Εβραίων και µουσουλµάνων στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ωράριο Ευρώπης ζητούν οι έμποροι

Αλλαγές στο ωράριο των καταστηµάτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, άνοιγµά τους περισσότερες από µία Κυριακές τον χρόνο και νέο καθεστώς προσφορών και εκπτώσεων θα θέσει προς συζήτηση στους κοινωνικούς εταίρους και στην κυβέρνηση η Εθνική Συνοµοσπονδία Ελληνικού Εµπορίου.

Υπάρχει λύση στην κρίση;

Trader και αναλυτές από το City του Λονδίνου, με τους οποίους μίλησε το nooz.gr, αποκαλύπτουν τους προβληματισμούς τους για μία «κρυφή διεθνή τραπεζική κρίση», όπως λένε χαρακτηριστικά, η οποία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και συνεχίζεται δίχως κόπωση, έχοντας , ωστόσο, μεταφερθεί στην Ευρώπη, καθώς η Αμερική είναι σε καλύτερο επίπεδο. Το πρόβλημα ξεκινά από την αναζήτηση κεφαλαίων. Από τη μία τα κράτη, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου αφέμαξη των πολιτών, μέσω της αυξημένης φορολογίας σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας και από την άλλη, οι τράπεζες οι οποίες θέλουν τα χρήματά τους πίσω από το δανεισμό που έχουν προσφέρει στην προηγούμενη δεκαετία.