e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χ.Α.: Σημαντικά κέρδη με οδηγό τις τράπεζες

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 3,85% κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.474,35 μονάδες.Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται μεσοπρόθεσμα στις εξελίξεις σχετικά με πιθανή παράταση της αποπληρωμής των δανείων προς την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ

Άλλοι δύο τοίχοι οικοδομήματος στην Πομπηία κατέρρευσαν

Εξαιτίας των βροχοπτώσεων


Άλλοι δύο τοίχοι κατέρρευσαν την Τετάρτη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, στην Ιταλία. Μία ημέρα νωρίτερα ένας ακόμα τοίχος είχε καταρρεύσει εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.Οι δύο τοίχοι, συνολικού μήκους σχεδόν τριών μέτρων, δεν έφεραν τοιχογραφίες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των αρχιτεκτονικών αγαθών της Πομπηίας.

Εκδίδεται ευρωομόλογο ως 8 δισ. ευρώ

Στην πρώτη έκδοση ευρωομολόγου προχωρά τον Ιανουάριο η ευρωζώνη προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διάσωση της Ιρλανδίας, όπως μετέδωσαν οι Financial Times.Είναι η πρώτη φορά που εκδίδεται ευρωομόλογο από την ευρωζώνη.

Αρνητική η στάση των Γερμανών προς τους Μουσουλμάνους

Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τους Μουσουλμάνους περισσότερο αρνητικά απ' ό,τι κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι γείτονές τους, σύμφωνα με έρευνα. "Σε σχέση με τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία υπάρχει μία πιο αυστηρή και μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των ξένων θρησκειών στη Γερμανία", δήλωσε ο κοινωνιολόγος Ντέτλεφ Πόλακ, επικεφαλής της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Μούνστερ, στην εφημερίδα Die Zeit.

ΕΒΕΑ κατά ΣΕΒ για τις προτάσεις άρσης των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα

Την αντίθεσή του με ορισμένες από τις προτάσεις του ΣΕΒ, για την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος. Ενώ επισημαίνει ότι εν πολλοίς συμφωνεί με τη δέσμη μέτρων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, προσθέτει ότι "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" και εκφράζει απορία "για την χρησιμότητα ή ακόμη και την σκοπιμότητα που ενδέχεται να κρύβουν ορισμένες από τις προτάσεις του ΣΕΒ".

Το "μέγα βραβείο της Οικονομίας" 2010 στον Σόϊμπλε

Με το "μέγα βραβείο της Οικονομίας" 2010 τιμά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε η γαλλική ημερήσια οικονομική εφημερίδα "Les Echos"."Η διάκριση αυτή απονέμεται για μια στέρεα και συγκεκριμένη δράση στον δημόσιο τομέα, τις επιχειρήσεις ή τους ακαδημαϊκούς κύκλους στη Γαλλία ή στο εξωτερικό", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εφημερίδας, η οποία δημιούργησε το βραβείο από κοινού με το ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Classique" και το δικηγορικό γραφείο "Freshfields Bruckhaus Deringer".

Δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, διαβεβαιώνει ο Γ.Κουτρουμάνης

«Πρόσαρμογές όπου χρειάζεται»


Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων, αλλά θα επανεξεταστούν μέσω αναλογιστικών μελετών οι περιπτώσεις που δεν μπορεί να συνεχιστεί η καταβολή τους και την επόμενη πενταετία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.Κατά την παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι κάποια Ταμεία δίνουν υψηλές επικουρικές συντάξεις και εφόσον έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να τις δίνουν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Έως τα τέλη του έτους τα Ρυθμιστικά Σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Παρουσίαση από το ΥΠΕΚΑ


Τα Ρυθμιστικά Σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων αστικές αναπλάσεις, θα έχουν κατατεθεί για διαβούλευση έως τα τέλη του έτους, δίνοντας τέλος στις καθυστερήσεις για την ανάπτυξη των πόλεων.Το χρονοδιάγραμμα αυτό ανακοινώθηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, οι οποίοι παρουσίασαν τα ρυθμιστικά σχέδια

Σε κλοιό ψύχους η Ευρώπη

Το χιόνι και οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν σε περιοχές της Ευρώπης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης έκλεισε σήμερα εξαιτίας του χιονιού που πέφτει αδιάκοπα από χθες στο απόγευμα στην περιοχή.

Στο «δρόμο» προς την Ελλάδα ο «Παπανικολής»

Χιονισμένο ξεκίνησε το ταξίδι του από το Κίελο της Γερμανίας προς την Ελλάδα το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Tο ευρώ σημειώνει άνοδο 0,93% έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,93% και διαμορφώνεται στα 1,3103 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 110,010 γιεν, στο 0,83970 με τη Στερλίνα και στο 1,3162 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,37% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 83,975 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5599 με τη Στερλίνα και στο 1,004 με το Ελβετικό φράγκο.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων

Περισσότερα τα συνεργεία


Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων ανήγγειλε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία των ελεγκτών θα πενταπλασιαστούν κατά τη διάρκεια των γιορτών.Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις κεντρικές αγορές, προειδοποίησε ότι το παρεμπόριο γύρω από τις αγορές δεν θα γίνει ανεκτό, ενώ θα δοθεί βάρος και στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων.

Οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων


Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών


Οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης των δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί Ακινήτων του έτους 2010, απέστειλε με εγκύκλιο του προς όλες τις εφορίες της χώρας το υπουργείο Οικονομικών.

Αποδέχθηκε η Κομισιόν τις δεσμεύσεις για τις ενισχύσεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

H Κομισιόν είπε την Τετάρτη ότι αποδέχθηκε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σχετικά με την ανάκτηση κρατικής βοήθειας που διατέθηκε παράτυπα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η αρμόδια αρχή της ΕΕ ζήτησε από την Ελλάδα το 2008 να ανακτήσει κρατικές επιχορηγήσεις, ύψους 539 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στα Ναυπηγεία, μέρος των οποίων ελέγχει η γερμανική ThyssenKrupp.

Ψηφίστηκε η παράταση για τους ημιυπαίθριους

Ψηφίστηκε, από την Ολομέλεια της Βουλής, η δίμηνη παράταση για τις αιτήσεις τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, που αποστέλλονται ταχυδρομικά, η οποία προβλέπεται σε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου "Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας, εποπτεία και βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου οχημάτων" που κατάθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή προβλέπει ακόμη ότι:

...και αυτή έκανε σάουνα! Η ιστορία της Ανγκελα Μέρκελ

Πέμπτη απόγευμα, 9 Νοεμβρίου 1989. Εκατοντάδες βερολινέζοι, στον ανατολικό τομέα, συρρέουν προς το Τείχος που στοιχειώνει έναν ολόκληρο κόσμο. Μια από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Μια 35χρονη εκείνη την ώρα ήταν με τις φίλες της για σάουνα. Το όνομά της, Ανγκελα Μέρκελ.Η ιστορία λέει πως όταν η 35χρονη τότε κόρη του λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάρσερ βγήκε στο δρόμο και κατάλαβε τι συμβαίνει τηλεφώνησε στη μητέρα της και τη ρώτησε αν έχει δυτικογερμανικά μάρκα, «διότι ήρθε η ώρα να φάμε στρείδια στο ξενοδοχείο Κεμπίνσκι στη δυτική πλευρά, όπως ονειρευόμαστε πάντα». Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία ενός κοριτσιού, μέλους της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Λαϊκης Δημοκρατίας της Γερμανίας, που εξελίχθηκε σε Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης.

Ο Μπόνο στον αγώνα κατά της φτώχιας και του AIDS

Στην Αυστραλία βρίσκεται για σειρά συναυλιών ο διάσημος ιρλανδός τραγουδιστής Μπόνο (Bono) μαζί με το συγκρότημά του «U2» (η πρώτη συναυλία θα δοθεί απόψε στη Μελβούρνη), αλλά παράλληλα, έχει συνομιλίες και με την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Τρισέ: Ελλάδα- Ιρλανδία αντιμετώπισαν προβλήματα ρευστότητας, όχι φερεγγυότητας

Η Ελλάδα και η Ιρλανδία είναι δύο χώρες που αντιμετώπισαν προβλήματα ρευστότητας, όχι όμως και φερεγγυότητας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ σε χθεσινή παρέμβασή του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου υπογράμμισε τις προσπάθειες των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Εργασία το Σάββατο και συμψηφισμό υπερωριών με μείωση ωραρίου, ζητεί ο ΣΕΒ

«Εμπόδια στην επιχειρηματικότητα»


Εργασία και το Σάββατο, με χορήγηση συμπληρωματικής ανάπαυσης, καθώς και συμψηφισμός των υπερωριών με μείωση του ωραρίου εργασίας, σε ορίζοντα τετραμήνου, περιλαμβάνονται στις προτάσεις του ΣΕΒ για «την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα».Στα εργασιακά, οι προτάσεις του ΣΕΒ περιλαμβάνουν ακόμη τη μείωση κατά 50% (από 8% σε 4 %) του ποσοστού των προσλήψεων που καλύπτεται υποχρεωτικά από ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνους, κ.ά.), να αναθεωρηθεί η λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Βαριές ευθύνες σε «γαλάζιους» υπουργούς για το σκάνδαλο με τα ομόλογα

Ευθύνες σε «γαλάζιους» υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων και ανώτατα στελέχη κρατικών οργανισμών επιρρίπτει το πόρισμα της Βουλής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.Οι βαρύτερες ευθύνες καταλογίζονται από την αρμόδια επιτροπή στους τότε γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Γιώργο Κουρή, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένη Μαμμωνά, αλλά και στους προϊσταμένους τους, υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, και υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, οι οποίοι είχαν υπογράψει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Και η Μαδρίτη στο «χορό» των επικριτών κατά της Ανγκελα Μέρκελ

«Αυξάνει την αναταραχή στις αγορές»


Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο κατηγορεί εμμέσως την Ανγκελα Μέρκελ ότι αυξάνει την αναταραχή στις αγορές, αναφερόμενη σε δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου τη στιγμή που τα ισπανικά επιτόκια βρίσκονται στο υψηλότερο ιστορικά επίπεδό τους.«Είναι πολύ εύκολο να συσχετίσουμε τις ημερομηνίες που η αστάθεια αυξάνεται στις αγορές με ορισμένες δημόσιες δηλώσεις που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε η Έλενα Σαλγάδο σε ομιλία της την Τρίτη στη Χερόνα της βορειοανατολικής Ισπανίας.

Γαλλία: Πρωτοποριακή μέθοδος ανάπλασης τραχείας

Μια ομάδα γάλλων χειρουργών ανακοίνωσε ότι πέτυχε μια παγκόσμια πρωτιά χρησιμοποιώντας με επιτυχία σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο μια τεχνική ανάπλασης της τραχείας από ένα κομμάτι δέρματος και τμήματα από τα πλευρά του ασθενούς."Είναι το πρώτο αξιόπιστο υποκατάστατο τραχείας στον κόσμο", διαβεβαίωσε ο καθηγητής Φιλίπ Νταρτεβέλ, επικεφαλής του τμήματος θωρακικής και αγγειακής χειρουργικής στο Κέντρο Μαρί Λανελόνγκ, στο Πλεσίς Ρομπινσόν (περιοχή του Παρισιού) που πραγματοποποίησε αυτήν την καινοτομία σε συνεργασία με έναν πλαστικό χειρουργό, τον Δρ. Φρεντερίκ Κολμπ.

Intralot: Νέος προμηθευτής της Λοταρίας της Washington DC

Τη μετάβαση στο σύστημά της, συνδέοντας σε αυτό περισσότερα από 522 τερματικά σε σημεία πώλησης σε όλη την Πολιτεία της Κολούμπια, ολοκλήρωσε με επιτυχία στις 23 Νοεμβρίου η Intralot, o νέος προμηθευτής της Λοταρίας της Washington DC. Δεδομένης της πολυπλοκότητας που εμπεριέχει μία πλήρης μετάβαση και της αντικατάστασης ενός βασικού αριθμοπαιχνιδιού, του "DC6" από ένα νέο παιχνίδι, το "Race 2 Riches", το οποίο δεν είχε διαφημισθεί ακόμα, οι πωλήσεις των βασικών τυχερών παιχνιδιών της λοταρίας, DC3, DC4, DC5 και ΚΙΝΟ ήταν ικανοποιητικές, παραμένοντας σε σταθερά θετική πορεία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ σημειώνει άνοδο, σε ποσοστό 0,60%, έναντι του δολαρίου και διαμορφώνεται στα 1,3060 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 109,410 γιεν, στο 0,8365 με τη στερλίνα και στο 1,3121 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,10% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 83,745 γιεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5613 με τη στερλίνα και στο 1,004 με το ελβετικό φράγκο.

Σε βαθιά ύφεση παρέμεινε η μεταποίηση το Νοέμβριο

Αναιμική η ζήτηση

Ο ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με την εγχώρια ζήτηση να παραμένει αναιμική, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 43,9 μονάδες, από 43,6 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit, παραμένοντας σταθερά χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση.

Στα 570 εκατ. ευρώ οι ζημιές των εισηγμένων εταιρειών στο εννεάμηνο του 2010

Στη δίνη της ύφεσης


Ζημιές ύψους 570 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι εισηγμένες εταιρίες στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με την Πήγασος ΑXΕΠΕΥ, η οποία τονίζει, σε σχετική ανάλυση των αποτελεσμάτων, ότι κάτι άλλαξε προς το καλύτερο στο τρίτο τρίμηνο της φετινής χρήσης χωρίς όμως να προκαλεί ενθουσιασμό ή να δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για το σύνολο της χρήσης.Όπως επισημαίνει η Πήγασος ΑXΕΠΕΥ, η μείωση των ζημιών στα 570 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο (εξάμηνο: 1,37 δισ. ευρώ) είναι μια μικρή επιτυχία από τη στιγμή που οι τράπεζες ως κύριος μοχλός βελτίωσης της εταιρικής κερδοφορίας τα προηγούμενα χρόνια, φέτος έχουν συνεισφέρει ως κλάδος μόνο ζημιές.

Δριμύ κατηγορώ σε υπουργούς, υφυπουργούς και ΤτΕ ρίχνει το πόρισμα για τα ομόλογα

Σε γγ υπουργείων οι μεγαλύτερες ευθύνες


Βαρύ κατηγορώ για υπουργούς, γενικούς γραμματείς, διοικήσεις ταμείων, χρηματιστές αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2007, επιρρίπτει η επιτροπή της Βουλής με το πόρισμα της, που είναι έτοιμο να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί.Το πόρισμα, που αποκαλύπτει την Τετάρτη Το Βήμα online, εξιστορεί τα γεγονότα και πώς στήθηκε το μεγάλο «κόλπο» σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων, ενώ αποκαλύπτει τις διαδρομές των χρημάτων που διακινήθηκαν ακόμη και με βαλίτσες.

Ο Έλληνας που θέλει να αλλάξει το Ίντερνετ

«A Human Right»: Το σχέδιο που θα δώσει Ίντερνετ στο 95% του πλανήτη


«Το Ίντερνετ μας επιτρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να χτίσουμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Από σήμερα ολοήμερα 25 νοσοκομεία

Θα λειτουργούν και το απόγευμα από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.

Από σήμερα αρχίζει η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη. Τα νοσοκομεία που θα λειτουργούν και το απόγευμα, από τις 15:00 έως τις 22:00, είναι τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού, Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αγιος Σάββας, Γεννηματάς Αθήνας, Ερυθρός, Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Αττικόν, Μεταξά, Θριάσιο, Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, Θεαγένειο, Καβάλας, Λάρισας, Βόλου και το Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Λειτουργικός από το α' τρίμηνο του 2011 ο επενδυτικός νόμος

Σχέδιο δράσης για τη νεανική επιχειρηματικότητα


Σχέδιο δράσης για τη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός χαρακτήρισε τη νέα γενιά «κοιμώμενο γίγαντα που αναζητά παράθυρο ευκαιρίας για να αποφύγει την ανεργία μέσα στην κρίση» και δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει με πολλαπλές δράσεις τη νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, που προβλέπει μεταξύ άλλων:

Μειώθηκαν στο Εφετείο οι ποινές Καλούση και Μπουρμπούλια

Ολοκληρώθηκε η δίκη


Με καταδικαστικές αποφάσεις, αλλά και με σημαντική μείωση των ποινών, ολοκληρώθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο πρώην δικαστών Ευάγγελου Καλούση και Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια για τη συμμετοχή τους στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα. Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μείωσαν τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην πρωτοδίκες, επιβάλλοντας στον Ευάγγελο Καλούση κάθειρξη 12 χρόνια, από τα 20 έτη και 2 μήνες της πρωτόδικης απόφασης, και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια 7ετή κάθειρξη, από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο πρώην ανακριτές οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Συστράτευση όλων στη μάχη κατά του ΑIDS ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του ιού HIV


Κάλεσμα συστράτευσης απευθύνει στη διεθνή κοινότητα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. «Ας θέσουμε ως στόχο μας την επίτευξη των 'τριών μηδέν' -μηδέν νέες μολύνσεις HIV, μηδέν διακρίσεις και μηδέν θανάτους που σχετίζονται με το AIDS» αναφέρει στο μήνυμά του.«To 2011 η επιδημία του AIDS θα κλείσει 30 χρόνια ζωής. Η επέτειος αυτή αποτελεί την ευκαιρία να σκεφτούμε αλλά και να ανανεώσουμε την αποφασιστικότητά μας. Σε αυτές τις τρεις δεκαετίες, το AIDS έχει προξενήσει ανείπωτη δυστυχία και θάνατο. Ωστόσο, μια άλλη ιστορία εκτυλίχτηκε αυτά τα χρόνια. Η ιστορία της παγκόσμιας κοινότητας που ενώνεται με πάθος για να αναλάβει δράση και να σώσει ζωές. Οι προσπάθειες αυτές κάνουν την πραγματική διαφορά σε όλο τον κόσμο» τονίζει ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών και σημειώνει:

Προς υποβάθμιση η Πορτογαλία από την Standard & Poor's

«Καμπανάκι» για πιθανή υποβάθμιση της Πορτογαλίας χτύπησε χθες η StandardandPoor’sένα επιδεινωθούν περαιτέρω οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας ή εάν συμμετέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι σε πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της.Σημειώνεται ότι η απόφαση για το αν θα υποβαθμιστεί η αξιολόγηση Α-minus της Πορτογαλίας θα ληφθεί το επόμενο τρίμηνο, όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης.

Παπούλιας: «Να πληρώσουν και οι έχοντες»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλο και τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας ζήτησε «Να πληρώσουν και οι έχοντες».«Νομίζω ότι θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά, από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους. Γιατί φοβάμαι ότι πολλοί από τους έχοντες έχουν "καβούρια" μέσα στην τσέπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας και έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο», για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη

Αντιστροφή κλίματος στις αγορές


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς το κλίμα στις διεθνείς αγορές βελτιώθηκε, με αφορμή τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την κινειζκή οικονομία.