e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ανοδος 0,39% στο Χ.Α.

Με μικρή άνοδο της τάξεως του 0,39% έκλεισε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, καθώς τα κέρδη έως 2,6% που καταγράφονταν νωρίτερα εξανεμίστηκαν λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Το Βερολίνο διαψεύδει τα περί διεύρυνσης του EFSF


Για μια ακόμη φορά το Βερολίνο διαψεύδει τα περί αύξησης των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), υπογραμμίζοντας πως οι συζητήσεις που διεξάγονται αφορούν την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και όχι την επέκτασή τους. Η χρηματοδοτική ικανότητα του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης δεν θα αυξηθεί πέρα από τα ήδη προβλεπόμενα 440 δισ. ευρώ, ούτε και πρόκειται να επεκταθεί η συμμετοχή της Γερμανίας πέρα από τα 211 δισ. ευρώ που έχει ήδη συμφωνηθεί, ξεκαθάρισε σήμερα ο Μάρτιν Κότχαουζ, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.

"Εκτοξεύτηκαν" οι ανεγέρσεις κατοικιών στις ΗΠΑ


Άλμα της τάξης του 15% κατέγραψαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών στις ΗΠΑ σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο.

Νέα ημερομηνία εμφάνισης των Mission στην Αθήνα


Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στο Fuzz club θα εμφανιστούν τελικά οι Mission στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής περιοδείας τους, για τα 25 χρόνια επιτυχημένης μουσικής πορείας!

Έρχονται "εισαγόμενοι" αντεξουσιαστές


Αντιεξουσιαστές από την Ιταλία, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αύριο στην Αθήνα. Οι ομάδες των αναρχικών θα φτάσουν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν στην περικύκλωση της Βουλής, που προγραμματίζεται για αύριο, ήμερα που εισάγεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

Νευρικότητα στο ΧΑΑ

Πιέσεις που οδήγησαν στην απώλεια των αρχικών κερδών δέχεται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των διάχυτων φόβων αναφορικά με την διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Τραπεζικά καρτέλ στην αγορά Euribor αναζητά η Κομισιόν

 Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν βρεθεί πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, με έρευνες που επικεντρώνονται σε υποψίες για την ύπαρξη καρτέλ και πρακτικών χειραγώγησης των επιτοκίων σε βάρος των πελατών τους. Στελέχη της Κομισιόν πραγματοποίησαν εφόδους σε ευρωπαϊκές τράπεζες και κατέσχεσαν έγγραφα, με σκοπό να διαπιστώσουν αν τα επιτόκια δανεισμού που παρέχουν στους πελάτες τους βρίσκονται σε λογική αντιστοιχία ή όχι με το διατραπεζικό επιτόκιο του ευρώ, Euribor.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τον κύκλο επαφών του, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, με τους πολιτικούς αρχηγούς ολοκλήρωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.

Η Scarlett Johansson "είναι πολύ sexy"

Ο David Fincher είπε «ευχαριστούμε αλλά δεν είσαι η κατάλληλη» στην Scarlett Johansson όταν εκείνη πέρασε από audition για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αμερικάνική κινηματογραφική προσαρμογή του “The Girl With The Dragon Tattoo”.

Υπέρ του Ψωμιάδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας τέθηκε σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την υπόθεση μείωσης των προστίμων σε πρατηριούχο πρότεινε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κονταξής.

Υπευθυνότητα ζητά ο Παπανδρέου μέσω twitter


"Πρέπει όλοι να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων. Το πολιτικό σύστημα, οι κοινωνικοί εταίροι, οι δικαστές, οι τράπεζες, τα ΜΜΕ" δήλωσε μέσω twitter ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου."Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να χρηματοδοτούν κανάλι με χρέη 500 εκατ. ευρώ και να μην δίνουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις" πρόσθεσε.

Μπαρόζο: Αναμένουμε ισχυρή απάντηση από τη Σύνοδο

Παρότι η Σύνοδος Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου δεν αναμένεται να δώσει μια οριστική λύση στην κρίση χρέους που πλήττει την Ευρωζώνη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, φέρεται αισιόδοξος ότι την προσεχή Κυριακή θα επιτευχθεί συμφωνία αναφορικά με το ζήτημα της παροχής εγγυήσεων προς τα κράτη - μέλη. «Στη σύνοδο της Κυριακής, προφανώς περιμένουμε μια απάντηση, μια ισχυρή απάντηση, για την παροχή εγγυήσεων σε όλες της χώρες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πυρά» Παπαϊωάννου κατά δικαστών


Ο υπουργός δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου «κατηγόρησε» τους απεργούς δικαστές για ωμή παραβίαση του Συντάγματος.

Αλλεπάλληλες επαφές Σαρκοζί-Μέρκελ


Σχεδόν καθημερινές είναι οι επαφές του γαλλογερμανικού άξονα εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Κυριακή.

Βραβείο για την "καλύτερη έξοδο" χώρας από το ευρώ


Τονίζοντας την ανάγκη για μια σταθερή ευρωζώνη, γνωστός βρετανός επιχειρηματίας προσφέρει χρηματικό έπαθλο 282.000 ευρώ σε εκείνον τον οικονομολόγο, ο οποίος θα καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το πώς μπορεί μια χώρα να βγει από την ευρωζώνη.

Ασιάτες σφάζουν και πουλάνε σκύλους στο κέντρο της Αθήνας

Πληθώρα καταγγελιών έχουν φθάσει στα γραφεία της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας για την εγκληματική συμπεριφορά αλλοδαπών Ασιατών, που έχει σχέση με τη βρώση σκύλων και γατιών.

Αυξήθηκαν τα κέρδη της BlackRock


Αύξηση κερδών κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η διαχειρίστρια κεφαλαίων BlackRock Inc., η οποία έχει αναλάβει το ξεσκόνισμα των ελληνικών τραπεζών για λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 595 εκατ. δολ., ή 3,23 δολ. ανά μετοχή, από 551 εκατ. δολ., ή 2,83 δολ. ανά μετοχή. Σε προσαρμοσμένη βάση ωστόσο τα κέρδη της BlackRock υποχώρησαν 3% στα 521 εκατ. δολ., ή 2,83 δολ. ανά μετοχή. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet Research τοποθετούσαν τα κέρδη στα 2,69 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 6% στα 2,23 δισ. δολ.

Κατσέλη: Δεν ψηφίζω το άρθρο 37


Στην απόφασή της να καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου επιμένει η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Εξυπνες συσκευές λειτουργούν σαν "ντέντεκτιβ"


«Έξυπνα» συστήματα και συσκευές, ικανά να γνωρίζουν ακόμη κι αν κάποιο κοντέινερ παραβιάστηκε στη διάρκεια της διαδρομής του από το ένα άκρο της Γης στο άλλο, τίθενται άμεσα στην υπηρεσία των διεθνών εμπορευματικών μεταφορών και του κλάδου των logistics.

Όταν η Lady Gaga τραγούδησε στον Clinton!


Όπως και η Marilyn Monroe πριν από 49 χρόνια είχε τραγουδήσει για τα γενέθλια του τότε πρόεδρου της Αμερικής, John F. Kennedy, έτσι και η Lady Gaga αποφάσισε να κάνει μια παρόμοια εμφάνιση για την επέτειο συμπλήρωσης 10 ετών λειτουργίας του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Bill Clinton.

Douglas-Damon ως gay ζευγάρι


Μετά από την σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Michael Douglas επιστρέφει στην μεγάλη του αγάπη, την υποκριτική, αναλαμβάνοντας έναν νέο απαιτητικό και «κόντρα» ρόλο.

Στο «ψυγείο» το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Σε μακέτα μπορούν να απολαμβάνουν, όσοι θέλουν, το αεροδρόμιο στο Καστέλλι καθώς το έργο δεν προσέλκυσε κανέναν ενδιαφερόμενο να αναλάβει την κατασκευή του.

Παίρνει τα πάνω του το Χ.Α.Α.

Τα γύρισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μετά τη πρωινή πτώση, σημειώνει άνοδο 2,03%, με το τζίρο να διαμορφώνεται στα 15,48 εκατ. ευρώ. Η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται στα 1,38270 δολάρια ενώ το spread του δεκαετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνεται στις 2.263,4 μονάδες βάσης.

Βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός

Άρχισε τις πυρετώδεις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπανδρέου προς αναζήτηση «συμμάχων» για κοινή γραμμή στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Μηχανή που "βλέπει" τα φρούτα από μέσα!

Το αν θα φάμε καλό φρούτο είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα τύχης (υπάρχουν άλλωστε τα γνωστά γνωμικά), καθώς ακόμη και ο πιο έμπειρος καταναλωτής δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα αποδειχτεί εύγευστο και ζουμερό.Μία μηχανή που κατασκευάστηκε στην Ισπανία δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό καθώς χρησιμοποιεί "τεχνητή όραση" με ακτίνες UV έτσι ώστε να σκανάρει το φρούτο και να μας λέει αν είναι καλό πριν το κόψουμε.

Βενιζέλος: Πάμε στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς μεγάλες προσδοκίες

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται την Κυριακή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει το καλύτερο για τη χώρα και για την ευρωζώνη.

Αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ με πιο τσουχτερό επιτόκιο


Σε δανεισμό 1,625 δισ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται 5 μονάδες βάσης, υψηλότερα από αυτό της προηγούμενης έκδοσης του Σεπτεμβρίου.

Επιστράτευση των εργαζομένων στην Καθαριότητα


Σε επίταξη των απορριμματοφόρων και επιστράτευση των οδηγών όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια που μοιάζουν με πύργους στους δρόμους.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με «άρωμα» χρεωκοπίας


Σε μια συμφωνία η οποία θα προβλέπει, ως οροφή, ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, της τάξης του 40%, φαίνεται να προωθείται στο πλαίσιο μιας άτυπης συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και Ευρωζώνης.

Κλειστόν άστυ η Αθήνα

Σε φρούριο έχει μεταταραπει το κέντρο της Αθήνας λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων από τα συνδικάτα.

Commerzbank: Κίνδυνος να σταματήσει η χρηματοδότηση της Ελλάδας

Εάν δεν υπάρξει αποτελεσματική δημοσιονομική συμμόρφωση της Ελλάδας, τότε υπάρχει η πιθανότητα οι εταίροι να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της χώρας, σύμφωνα με τον επικεφαλή της της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη Deutsche Welle.