e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΤΕ: Περικοπές απολαβών σε υψηλόβαθμα στελέχη

Σε περικοπές έξτρα απολαβών που είχαν υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ, αλλά και των θυγατρικών του, προχωράει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Πώληση του 50% της Phaistos Networks από ΔΟΛ

Στην πώληση του 50% που κατείχε στην Phaistos Networks AE, έναντι τιμήματος 800 χιλ. ευρώ στους λοιπούς μετόχους της εταιρείας, προέβη η θυγατρική του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ΔΟΛ Digital.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία δεν ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου ΔΟΛ διότι δεν υφίστατο έλεγχος είτε σημαντική επιρροή.

Οι κορυφαίες επιλογές μετοχών για το 2011 Προτεινόμενο


Τις μετοχές τωνCoca-Cola 3E, ΟΤΕ, Τρ. Κύπρου, Motor Oil και ΜΕΤΚΑ προβάλλει ως κορυφαίες επιλογές της η Εθνική Χρηματιστηριακή για το 2011, στην εφ' όλης της ύλης ανάλυσή της με τίτλο «Greek Investment Book 2011».Την ίδια στιγμή ξεχωρίζει επίσης ως προτιμώμενους και τους τίτλους των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Alpha Bank και Folli Folli με λογική όμως βραχυπρόθεσμης τοποθέτησης.

Έκρηξη μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Αργεντινή

Χωρίς θύματα


Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το πρωί της Πέμπτης μπροστά από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες.

Η μεσογειακή δίαιτα «ακονίζει» το μυαλό των ηλικιωμένων

Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προσθέσει μια ακόμη «ψηφίδα» στο «παζλ» των πολλών ωφελειών από την μεσογειακού τύπου δίαιτα, τόσο για το σώμα γενικά, όσο και για τον εγκέφαλο ειδικότερα.Οι ερευνητές, υπό την Κριστίνα Τάνγκνι του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου 4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ αποφασίζει η Γενική Συνέλευση


Αποτελεί επιταγή του Μνημονίου


Τον διαχωρισμό των δικτύων της ΔΕΗ με την ίδρυση δύο θυγατρικών εταιρειών αναμένεται να εγκρίνει σήμερα Πέμπτη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης. Η εν λόγω πρόταση διαχωρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής οδηγίας, η οποία επιβάλλει τον διαχωρισμό των δικτύων από τη δραστηριότητα της παραγωγής ενέργειας.

Μήνας δοκιμασίας ο Ιανουάριος για τις εκδόσεις ομολόγων στην Ευρωζώνη


Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά στην Ισπανία


"Μήνα δοκιμασίας" για τις εκδόσεις ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η περίοδος της δοκιμασίας θα ξεκινήσει μετά τις 10 Ιανουαρίου, όταν θα αρχίσει η πρώτη πλήρης εργάσιμη εβδομάδα του νέου έτους και οι κρατικοί Οργανισμοί Διαχείρισης Χρέους της Ευρωζώνης θα επιχειρήσουν να αντλήσουν ένα σημαντικό ποσοστό του προγράμματος δανεισμού τους για το 2011.

Οι αναφορές του Φόρεϊν Οφις για τον Ανδρέα

Τις απόψεις της βρετανικής διπλώματίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου καταγράφουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του Φόρεϊν Οφις από το1980 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το Λονδίνο φαίνεται ότι είχε προβλέψει την ανάρρηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και επιθυμούσε τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με τον μετέπειτα πρωθυπουργό της Ελλάδας.Στις εμπιστευτικές αναφορές -που δημοσιεύονται τριάντα χρόνια μετά τη σύνταξή τους- γίνεται αναφορά τόσο στον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και στον Χ. Φλωράκη.

Πέθανε ο Βλάνταν Μπάτιτς, ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης κατά του Σλ.Μιλόσεβιτς

Πέθανε την Τετάρτη μετά από χρόνια και βαριά ασθένεια σε ηλικία 62 ετών ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Σερβίας και μέλος του Σερβικού Κοινοβουλίου, Βλάνταν Μπάτιτς.Ως αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ίδρυσε το 1997, ανέλαβε το συντονισμό της Αντιπολιτευόμενης Συμμαχίας για την Αλλαγή που συγκροτήθηκε το 1999 και οργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη Σερβία κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Στη συνέχεια συμμετείχε στη συγκρότηση του πολυκομματικού συνασπισμού Δημοκρατική Αντιπολίτευση Σερβίας (DOS) στις 10 Ιανουαρίου του 2000 που απομάκρυνε από την εξουσία τον Μιλόσεβιτς.

«Θα συνεχιστεί η απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού»

''Για το 2011 αναμένεται να συνεχιστεί η απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού. Ήδη οι διακοπές επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο έχουν αυξηθεί κατά 50% μεταξύ των ετών 2009 - 2010'' δηλώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Π. Ραβάνης σε δήλωσή του για τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το 2011.''Ευχή όλων βεβαίως'' συνέχισε ''είναι ο τελικός απολογισμός να καταλήξει θετικός για τον τόπο και την οικονομία και να οδηγηθούμε στον επιδιωκόμενο εκσυγχρονισμό με αλλαγή αντιλήψεων, εξορθολογισμό στη λειτουργία του τομέα Υγείας, των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ και σε ένα αποτελεσματικότερο κράτος να ανακοπεί το κύμα ανεργίας, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και κύρια να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον ώστε να γίνει φιλικότερο για το επιχειρείν. Προς το παρόν πάντως δεν έχουν φανεί τέτοια σημάδια.

Υποτονικά κινείται το ΧΑΑ

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, εν μέσω υποτονικών συναλλαγών.O Γενικός Δείκτης Τιμών και στις 11:15 υποχωρεί στις 1.422,31 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,41%.

Πρέπει να μαζευτούν 57,5 δισ. ευρώ το 2011

Από την πρώτη μέρα του νέου έτους ξεκινά ο νέος Γολγοθάς της κυβέρνησης ώστε να μαζευτούν τα έσοδα που προβλέπει ο προϋπολογισμός και να περιοριστούν στο ελάχιστο τα φαινόμενα φοροδιαφυγής που οδήγησαν τον προϋπολογισμό του 2010 ένα βήμα πριν την κατάρρευση.


Ίσχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε λίγο μετά τις 08:22 το πρωί η περιοχή γύρο από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκυπους, αφού λίγα λεπτά νωρίτερα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο το οποίο ήταν σταθμευμένο στη νησίδα που βρίσκεται έξω από την είσοδο του Πρωτοδικείου.