e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




- Ανάλυση: Η Αίγυπτος και ο κίνδυνος για την Ελλάδα. Τα 10 λάθη του προέδρου Μουμπάρακ και γιατί Δύση και Ανατολή τρέμουν την Ιρανοποίηση της χώρας.


- Θωρακισμένες λιμουζίνες για Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή. Οι πανάκριβες 7αρες αντιαρματικές BMW με τα αλεξίσφαιρα τζάμια και τα run-flat λάστιχα. «Γκρίνιες» για τη χλιδή, αλλά και φόβοι ότι οι υπουργοί είναι πιθανοί στόχοι.


- Κι άλλη… μεταρρύθμιση! Σύνταξη στα 67 και βλέπουμε! Οι πιέσεις της Τρόικας και ποιους «πιάνει» το μέτρο.


- «Λένε ψέματα για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου». Τα νέα στοιχεία που λέει ο γαμπρός του ηθοποιού ότι έχει για την υπόθεση και τι απαντά η υπεράσπιση του Γεωργιανού.


- Παράνομα καζίνο στην Αθήνα. Λειτουργούν κάτω από τη μύτη των αρχών. Η αποθέωση της διαφθοράς. Χαμός και στην επαρχία. Πώς δουλεύουν οι ναοί του παράνομου τζόγου.

Θωρακισμένες λιμουζίνες για Παπακωνσταντίνου και Παπουτσή.

 

Διαβάστε στην Press Time


 Οι πανάκριβες 7αρες αντιαρματικές BMW με τα αλεξίσφαιρα τζάμια και τα run-flat λάστιχα. «Γκρίνιες» για τη χλιδή, αλλά και φόβοι ότι οι υπουργοί είναι πιθανοί στόχοι.

Η διαφήμιση πρόκληση της Vodafone

 

Διαβάστε στην Press Time


 

Πρόβαλε τη σημαία της Ανεξαρτησίας της Κρήτης. Πώς την απέσυρε από την τηλεόραση.

Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδιά της Αλλαγής.

 

Διαβάστε στην Press Time

 

Η επέτειος από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Τι θα έλεγε, τι θα έκανε, ποιους θα έβλεπε εάν ζούσε;

Ανάλυση: Η Αίγυπτος και ο κίνδυνος για την Ελλάδα.

 

Διαβάστε στην Press Time



 Τα 10 λάθη του προέδρου Μουμπάρακ και γιατί Δύση και Ανατολή τρέμουν την Ιρανοποίηση της χώρας.

Aναδιάρθρωση χρέους «βλέπει» η UBS

Αναδιάρθρωση χρέους «βλέπει» στη σημερινή της έκθεση για την Ελλάδα η επενδυτική τράπεζα UBS στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε βιώσιμη τροχιά χωρίς να βγει η χώρα από την ευρωζώνη.

Πως ο Πόλυς πήρε πίσω την «προίκα» από τον Φράγκο

Η 17χρονη δικαστική διαμάχη της Κλέλιας Χατζηιωάννου με τον πρώην σύζυγό της Γιάννη Φράγκο έλαβε τέλος, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται πως μόνο ανώδυνα δεν ήρθε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου

Ισχυροί άνεμοι στα πελάγη


Σε ισχύ τέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων και στο λιμάνι του Βόλου. Κλειστό από τα πορθμεία είναι μόνο η σύνδεση Καβάλας-Πρίνου.

Τέλειωσαν και επίσημα οι ελεύθερες διαδικτυακές διευθύνσεις

IP γιοκ


Η δεξαμενή των διαθέσιμων διαδικτυακών διευθύνσεων φαινόταν κάποτε ανεξάντλητη, τελικά όμως στέρεψε: «Είναι τελείως άδεια. Δεν υπάρχουν άλλες» ανακοίνωσε νωρίς την Παρασκευή η ICANN, η αμερικανική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται τις βασικές υποδομές του Διαδικτύου.«Η δεξαμενή των τεσσάρων δισεκατομμυρίων διαδικτυακών διευθύνσεων άδειασε σήμερα το πρωί [απόγευμα Πέμπτης ώρα Ελλάδας» ανακοίνωσε ο Ροντ Μπέκστρομ, επικεφαλής της Διαδικτυακής Εταιρείας Ονοματοδοσίας και Αριθμοδότησης.

Οικονομικά και θεσμικά θέματα επί τάπητος στη συνάντηση Ραγκούση με τους 13 περιφερειάρχες

Τα προβλήματα του «Καλλικράτη»


Συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας είχε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με αντικείμενο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις περιφέρειες, μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».Οικονομικά και θεσμικά ήταν, πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά τη συνάντηση.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από τη ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη

Έργο προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ


Η ΔΕΗ απηύθυνε την Παρασκευή πρόσκληση σε μεγάλους ενεργειακούς ομίλους να εκδηλώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου

στην Κοζάνη.Το έργο προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 200 μεγαβάτ περίπου, καθώς και τη δημιουργία μονάδας κατασκευής φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Αισιοδιοξία στο υπουργείο Υποδομών για μείωση των τιμών των διοδίων

Ενώ έπονται νέες κινητοποιήσεις


«Συζητάμε τις μειώσεις των διοδίων και θα τις πετύχουμε. Τις συμβάσεις θα τις διορθώσουμε και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα. Τώρα συζητούν και οι παραχωρησιούχοι τις αλλαγές», δήλωσε ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής διοργανώνεται νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι πέντε κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης, έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου.

"Μπλόκο" Ναπολιτάνο στον Μπερλουσκόνι

Όπως μετέδωσε το κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Due, ο ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε επιστολή του προς τον Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζει ότι "δεν είναι σε θέση να επικυρώσει, με την υπογραφή του, το νομοθετικό διάταγμα για την υιοθέτηση του ομοσπονδιακού μοντέλου, διότι, όπως ορίζει ο νόμος, η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να πληροφορήσει σχετικά το Κοινοβούλιο". Το πρωί, ο "Καβαλιέρε", είχε υπογραμμίσει από τις Βρυξέλλες: "ελπίζω να μην υπάρξουν προβλήματα με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Καταρχήν συναίνεση για το Ταμείο Σταθερότητας

Καταρχήν συναίνεση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) διαφαίνεται μεταξύ των 17 ηγετών της ευρωζώνης, σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, το οποίο ήρθε στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Στο σχέδιο κοινής δήλωσης, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τονίζουν ότι στη συνολική στρατηγική που προωθούν από το Δεκέμβριο για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, περιλαμβάνεται το νομοθετικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση, τα τεστ αντοχής των τραπεζών και η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς και η εφαρμογή του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου».

"Ο ελληνικός τουρισμός δεν πρέπει να ποντάρει στη δυστυχία του γείτονα"

Ο ελληνικός τουρισμός δεν πρέπει να "ποντάρει" στη δυστυχία του γείτονα για να κερδίσει οφέλη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, Γιάννη Ρέτσο, ο οποίος σε δηλώσεις του τονίζει, ότι όσα τουριστικά οφέλη προκύπτουν για την Ελλάδα από την κρίση στην Αίγυπτο μόνο ως πρόσκαιρα μπορούν να λογιστούν. Πρόκειται όπως είπε για μια «κοντόφθαλμη» προσέγγιση, καθώς τέτοιες ταραχές επιβεβαιώνουν φήμες που θέλουν την Ανατολική Μεσόγειο ανασφαλή περιοχή για την πραγματοποίηση ταξιδιών και άρα δεν συμβάλλουν στην προώθηση της θετικής εικόνας που θέλει να εκπέμπει η χώρα μας.

Κουβανή γιορτάζει το 126α γενέθλιά της

Η Κουβανή Χουάνα Μπαουτίστα ντε λα Κανδελαρία Ροδρίγκες, γνωστή και ως "Καντούλια", γιόρτασε την Τετάρτη τα 126α γενέθλιά της, μαζί με τους στενούς της συγγενείς, ευχόμενη να φθάσει τα 130. "Μου λένε ότι είμαι η γηραιότερη στη χώρα, εγώ δεν το βλέπω έτσι, πάντως ελπίζω να φθάσω και τα 130", δήλωσε στην εφημερίδα Gramma.

Δημοπρασία για 6μηνα έντοκα γραμμάτια την Τρίτη

Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη 8 τρέχοντος. Πρόκειται για έκδοση εντόκων εξάμηνης διάρκειας με στόχο εισπραχθεί ποσό 300 εκατ ευρώ. Παράλληλα με τη δημοπρασία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους και θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία. Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής. Η περίοδος εγγραφών είναι : από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 έως και Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011.

Παναγόπουλος:Όχι σε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

"Να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για μείωση των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας" ζητεί, από "την τρόικα την Κυβέρνηση και τους εργοδότες", με σημερινή του δήλωση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος επισημαίνει ότι για τα ελλείμματα, "ευθύνονται οι μονίμως φοροκλέποντες και φοροδιαφεύγοντες" και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι "παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας". Ακόμη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ζητά από την Κυβέρνηση "να τηρήσει και να υπερασπίσει το θεσμικό πλαίσιο που ομόφωνα έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το συλλογικό δίκαιο, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο πρέπει να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας."

Το Βέλγιο απορρίπτει το σχέδιο Γαλλίας - Γερμανίας

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου απέρριψε απερίφραστα σήμερα μια γαλλο-γερμανική πρόταση για ενισχυμένο συντονισμό των εθνικών οικονομικών πολιτικών στη ζώνη του ευρώ, κάτι που θα σήμαινε την κατάργηση στη χώρα του της σύνδεσης των μισθών από τις τιμές. "Πρέπει να υπάρχει περισσότερη οικονομική συνεργασία (στην Ευρώπη), όμως τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν το χώρο για να ασκούν τις δικές τους πολιτικές", δήλωσε ο Ιβ Λετέρμ κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, που είναι κυρίως αφιερωμένη στις απαντήσεις στην κρίση του χρέους.

Θεσμικοί επενδυτές πίσω από την αύξηση πληθωρισμού

Το «φάντασμα» του πληθωρισμού φαίνεται να κάνει την επανεμφάνισή του στην παγκόσμια οικονομία, με τους περισσότερους τραπεζίτες ανήμπορους να δράσουν.

Προτελευταία η Αθήνα στο ενδιαφέρον επαγγελματιών real estate

Η Αθήνα κατατάχθηκε στην προτελευταία θέση μεταξύ 27 ευρωπαϊκών πόλεων όσον αφορά το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από επαγγελματίες του real estate, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας PricewaterhouseCoopers (PwC) που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Η έρευνα, που έγινε σε 600 επαγγελματίες που ασχολούνται με την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, έδειξε στην πρώτη θέση την Κωνσταντινούπολη και στην τελευταία θέση το Δουβλίνο.

«Παράθυρο» για την πυρηνική ενέργεια ανοίγει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

Υπόσχονται «προσιτές τιμές»


Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται ότι θα δεσμευθούν την Παρασκεύη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα «σε προσιτές τιμές», ενώ η Γαλλία θα επιμείνει να περιληφθεί η πυρηνική ενέργεια στο πεδίο των ενεργειών με τις οποίες θα μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από το εξωτερικό.Στο σχέδιο της τελικής διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τονίζεται η ανάγκη να «προωθηθούν οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές και στις ενέργειες χαμηλών εκπομπών άνθρακα» (το οποίο θεωρείται ως αναφορά στην πυρηνική ενέργεια), ενώ παράλληλα επιβάλλονται «πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας» για τη σχάσιμη ενέργεια.

Καθυστερούν οι αλλαγές, το φάσμα της χρεοκοπίας παραμένει, εκτιμά ο Economist

Ακόμα και μετά από αναδιάρθρωση


Για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών, κάνει λόγο ο Economist, εκτιμώντας παράλληλα ότι παρά το «εντυπωσιακό», όπως το χαρακτηρίζει, πρόγραμμα λιτότητας, οι αμφιβολίες παραμένουν για την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει πλήρως το χρέος της, ακόμα και έπειτα από επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της τρόικας και την εφαρμογή εθελούσιας αναδιάρθρωσης.

«Βουτιά» 58,6% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιανουάριο

Ραγδαία πτώση της ζήτησης

Νέα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον πρώτο μήνα του 2011.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιανουάριο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα 13.562 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 58,6% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

"'Εφυγε" ο χορευτής Αλέκος Μπάλσας

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος Έλληνας χορευτής στο εξωτερικό Αλέκος Τσούνης Μπάλσας. Σε ηλικία 81 ετών ο Αλέκος άφησε την τελευταία του πνοή σε οίκο ευγηρίας στο Λουτράκι. Ο Αλέκος Τσούνης Μπάλσας γεννήθηκε στο Στροφύλι Κηφισιάς και ήταν ο μικρότερος από τα δεκατρία παιδιά της οικογένειας του. Με τεράστιο ταλέντο στο μπαλέτο ο Αλέκος, που ήταν από τους χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εξασφάλισε υποτροφία και συνέχισε τις σπουδές του στον χορό, στο Μιλάνο.

Το μυστικό της πυραμίδας

Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, ενδέχεται να διαθέτει δύο μυστικές, μέχρι σήμερα, αίθουσες στο εσωτερικό της, αποκαλύπτει ο γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν Πιερ Ουντέν, γνωστός για τις θεωρίες του για το πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες.Ο γάλλος αρχιτέκτονας σε συνεργασία με τον αμερικανό αιγυπτιολόγο Μπόμπ Μπρίερ παρουσίασαν, σε συνέντευξη Τύπου, μια τρισδιάστατη απεικόνιση των σταδίων κατασκευής της Πυραμίδας, όπου φαίνεται πώς μετακινούνταν και πώς έμπαιναν στη θέση τους οι τεράστιοι ογκόλιθοι.

Συντήρηση πρωτομινωικού οικισμού στο Μύρτος Ιεράπετρας

Την ομόφωνη απόφαση να εγκρίνει τη μελέτη στερέωσης και συντήρησης των αρχιτεκτονικών καταλοίπων του προϊστορικού οικισμού του Μύρτου, στη θέση «Φούρνου Κορυφή» Λασιθίου, έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), κατά την τελευταία του συνεδρίαση .Ο πρωτομινωικός αυτός οικισμός, που βρίσκεται 3,5 χιλιόμετρα από το χωριό Μύρτο της Ιεράπετρας, πάνω σε λόφο 66 μέτρων, άκμασε την περίοδο 2800-2200 π.Χ.Είναι από τους πρώτους οικισμούς που ιδρύθηκαν στην Κρήτη και από τους λίγους που δεν έχουν καταστραφεί από μεταγενέστερες οικιστικές φάσεις.

Η Goldman Sachs Γερμανίας προτρέπει για αναδιάρθρωση

Ο πρόεδρος της Goldman Sachs Γερμανίας Αλεξάντερ Ντιμπέλιους προειδοποιεί για τους κινδύνους που περικλείει μία πιθανή πτώχευση της Ελλάδας και προτρέπει σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Δεν επιτρέπεται να οδηγηθούμε σε μία πτώχευση της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση ή μία εξυγίανση του ελληνικού χρέους, αυτό πιθανόν να καταστεί αναπόφευκτο», λέει ο κ. Ντιμπέλιους στην εφ. Bild („Μπιλτ», 04.04.11). Εκτιμά επίσης ότι είναι απαραίτητο «ένα μείγμα βοήθειας, πειθαρχίας και πίεσης προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην οδό της αρετής».Μολονότι η χώρα αποτελεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ελλάδα έχει καταστεί σύμβολο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, λέει ο κ. Ντιμπέλιους και «δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στην αποτυχία ενός μεγάλου νομισματικού συστήματος». Προσθέτει πως «η έγκαιρη αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς είναι το μικρότερο κακό. Τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν κατά πολύ».

Τέλος στο «πάρτι» της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση

Με ιδιώτες γιατρούς στο ΙΚΑ


Φρένο στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση με την αποκλειστική χρήση συνταγολογίων του ιδρύματος από τους γιατρούς του ΙΚΑ βάζει το υπουργείο Εργασίας. Οι ασφαλισµένοι θα αποκτήσουν ατοµικό συνταγολόγιο, όπως σε όλα τα υπόλοιπα µεγάλα Ταµεία, µε το οποίο θα µπορούν να απευθύνονται και σε ιδιώτες γιατρούς.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω πλημμύρων στο λεκανοπέδιο

Επί ποδός η Πυροσβεστική


Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες στην Αττική προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν στην Αττική, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν, ενώ χάος επικρατεί σε πολλούς δρόμους της πόλης. Ουρά 10 χιλιομέτρων έχουν σχηματίσει τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής (στο ρεύμα προς Κόρινθο), καθώς η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων.

H Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη, τόνισε ο πρωθυπουργός

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής


H Ελλάδα απέδειξε ότι έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να διαχειριστεί ορισμένα από τα συστημικά προβλήματα των οικονομιών της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει συνειδητοποίηση και αισιοδοξία σχετικά με τη θέληση και την ικανότητα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σημαντικές αποφάσεις περιμένει ο Μπαρόζο

Την πίστη του ότι στη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες θα ληφθούν «συγκεκριμένες και σημαντικές αποφάσεις» για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.«Είμαι πεπεισμένος ότι σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής θα ληφθούν συγκεκριμένες και σημαντικές αποφάσεις. Θα γίνει μια καλή συζήτηση για το σχέδιο ευρείας οικονομικής συνεργασίας της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της», δήλωσε ο Μπαρόζο μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγη μόνο ώρα πριν να ξεκινήσει μία από τις κρισιμότερες συνόδους στην ιστορία της Ευρωζώνης.

Αυστηρές κυρώσεις συνοδεύουν την εφαρμογή της Οδηγίας Μπόλκενσταϊν στην Ελλάδα

Δικλείδες ασφάλειας για τους καταναλωτές


Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 για τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά, της ευρύτερα γνωστής ως Οδηγίας Μπόλκενσταϊν.Η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει τη διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Δίκαιο με τον Ν.3844/2010 αποσκοπεί στην διευκόλυνση της ελευθερίας της εγκατάστασης φυσικών και νομικών προσώπων στον τριτογενή τομέα και της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπηρεσιών χωρίς εγκατάσταση.

Δήλωση Μέρκελ για την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος πρέπει να εγγυηθεί ότι οι διαδηλώσεις θα είναι "ελεύθερες και ειρηνικές", τόνισε σήμερα η γερμανίδα καγγελάριος Αγγελα Μέρκελ, κατά την άφιξή της στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. "Περιμένουμε από τις δυνάμεις ασφαλείας να αποφασίσουν ότι από αυτήν την αποφασιστικής σημασίας Παρασκευή, οι διαδηλώσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται ελεύθερα και ειρηνικά", επισήμανε η Μέρκελ. Το θέμα της στάσης που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στην Αίγυπτο θα συζητηθεί στη σύνοδο.

Αυξήσεις ρεκόρ των τιμών των τροφίμων παγκοσμίως

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ κατά τον μήνα Ιανουάριο και μάλιστα προβλέπεται οι τιμές να αυξηθούν περισσότερο, κάτι που στις φτωχές χώρες του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές, έστω κι αν έχουν αντληθεί μαθήματα από τις "ταραχές λόγω πείνας" το 2008.Μετά τον Δεκέμβριο, τον προηγούμενο μήνα πολλές τιμές τροφίμων σημείωσαν αισθητή αύξηση 3,4% κι ο σχετικός δείκτης του ΟΗΕ διαμορφώνεται πρωτόγνωρα υψηλά τώρα, (ο δείκτης αυτός καταρτίστηκε το 1990), στο 231. Ο δείκτης καταρτίζεται από τις αποτιμήσεις πολλών γεωργικών προϊόντων και ειδών διατροφής. Για τα λιπαρά προϊόντα και τα γαλακτοκομικά έχουμε μηνιαίες αυξήσεις 5,6% και6,2%, αντίστοιχα, γιά τα δημητριακά αυξήσεις 3%, επειδή σπανίζει σχετικά το σιτάρι και το καλαμπόκι, αμετάβλητη προς το παρόν είναι η τιμή των κρεάτων.

Χρηματιστηριακά στοιχήματα για πετρέλαιο στα 250 δολ.

Πετρέλαιο στα 250 δολάρια στο τέλος του 2011 βλέπουν μερικοί επενδυτές οι οποίοι μάλιστα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν προκειμένου να κερδίσουν αν ο μαύρος χρυσός απογειωθεί σε αυτό το εξωφρενικό επίπεδο τιμών. Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών ποντάρει σε πιο ρεαλιστικές τιμές, περιμένοντας το πετρέλαιο να έχει αυξηθεί και να παραμείνει επάνω από τα 100 δολάρια ως το Μάρτιο, με άλλους να ποντάρουν σε αυτήν την τιμή για το Δεκέμβριο του 2011 ενώ αρκετοί επενδυτές βλέπουν την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 120 δολάρια ως το τέλος του έτους.

Επιστροφή στην κάρτα εισόδου, με ηλεκτρονική όψη

Το χτύπημα της κάρτας κατά την έλευση και κατά την αποχώρηση του εργαζομένου από την εταιρεία που απασχολείται, θα θυμίζει στους παλαιότερους, "άλλες" εποχές. Πλέον επιστρέφει, με μοντέρνα όψη και σε ηλεκτρονική μορφή.Ηλεκτρονική κάρτα εργασίας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως και 10% προβλέπει το Σώμα Επιιθεωρητών Εργασίακάρτας σε σχετικό νομοσχέδιο.

Από χθες το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας δόθηκε στους κοινωνικούς εταίρους  και δεν προβλέπει τελικά ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό π.χ. συνταξιοδότηση και στον ιδιωτικό τομέα στα 37 χρόνια κ.λ.π.

Πάντως, προβλέπει, ότι όσοι από τους επιχειρηματίες δεχθούν εθελοντικά να τοποθετήσουν στην εταιρεία τους την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου και εξόσου, θα λάβουν ως "δώρο" μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αν, όμως, δεχθούν και δεν τηρούν την ηλεκτρονική καταγραφή, θα επιβάλλεται πρόστιμο 400 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, με προοπτική διετίας έτσι ώστε να καρπωθεί ο επιχειρηματίας έκπτωση 25%.

Αύξηση ωρών εργασίας στο Δημόσιο

Αύξηση του ωραρίου εργασίας κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, όπως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, και αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας, με λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και το απόγευμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνάντηση του με την ΑΔΕΔΥ.Ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν μιλάμε για διακεκομμένο ωράριο αλλά για συνεχές".

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα ελληνικά swaps», λέει ο επικεφαλής της Eurostat

«Η υπόθεση έχει λυθεί»


«Κανένα απολύτως πρόβληµα δεν υπάρχει µε τα ελληνικά swaps, η υπόθεση έχει λυθεί», επισηµαίνει σε τηλεφωνική του συνέντευξη στα «Νέα» ο γενικός διευθυντής της Eurostat Βάλτερ Ραντερµάχερ, έπειτα από τους ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία του στα στοιχεία που παραχωρήθηκαν από τις ελληνικές αρχές τους προηγούµενους µήνες.Στις αρχές Σεπτεµβρίου του 2010 ο κ. Ραντερµάχερ εµφανίστηκε σε ρεπορτάζ του Bloomberg, αναφέροντας πως κανείς στη Eurostat δεν έχει δει ακόµα τα επίσηµα στοιχεία για τα ελληνικά swaps, ενώ αυτά έχουν ζητηθεί από τον Φεβρουάριο.

Προς τις 1.700 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο την Παρασκευή


Θετικό κλίμα στην αγορά


Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.  

Στην πώληση του 70% της Polbank προχώρησε η Eurobank

Έναντι 490 εκατ. ευρώ


Η Eurobank ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συμφώνησε στην πώληση ποσοστού 70% της πολωνικής της θυγατρικής, Polbank, στην αυστριακή τράπεζα Raiffeisen.Το τίμημα της συναλλαγής είναι 490 εκατ. ευρώ σε μετρητά.