e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μιεώθηκε κατά 46% το έλλειμμα του προϋπολογισμού!

Καλά είναι τα νέα από το μέτωπο της οικονομίας. Το έλλειμμα δείχνει να μειώνεται αισθητά.



Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο Ιανουάριου-Ιουνίου 2010, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 9.645 εκατ. ευρώ από 17.866 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 46,0%.

"Κρεμάει" τα πλοκάμια του το χταπόδι!

Το πασίγνωστο πλέον χταπόδι που είχε το απόλυτο των προβλέψεων στο Μουντιάλ, κλέβοντας τη δόξα από τον Βίγια, τον Κασίγιας και τον Σνάιντερ, δεν θα ξανακάνει προβλέψεις...

Ενα νέο "καπάκι" για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού

Θα τοποθετήσει η BP εντός της ημέρας.

Η BP ανακοίνωσε ότι αναμένει να τοποθετήσει ένα νέο "καπάκι" (θόλο) για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού αργότερα σήμερα.

"Εχουμε μεταφέρει...

Σπάνια δημόσια εμφάνιση έκανε ο Φιντέλ Κάστρο

O ιστορικός ηγέτης της Κούβας έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου ασθένησε πριν από τέσσερα χρόνια. Εικονίζεται σε καλή διάθεση να συνομιλεί με υπαλλήλους επιστημονικού κέντρου.


Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο και ...

Σε ποια προϊόντα θα πάει ο Φ.Π.Α. από το 5,5% και το 11% στο 23%

Εκτίναξη των τιμών θα δούμε σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες μετά τη νέα αύξηση με την οποία η Κυβέρνηση υπολογίζει να βάλει στα ταμεία περίπου 1 δισ. Ευρώ.

«Καμπανάκι» ΒΕΑ για τη βιωσιμότητα των βιοτεχνιών

Αμεσα μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και στήριξης της βιοτεχνικής επιχείρησης ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), εκπέμποντας «σήμα κινδύνου» για το μέλλον των βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Στο τοπ10 των απογοητεύσεων ο Ρεχάγκελ


Ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ, συμπεριλήφθηκε στις 10 μεγαλύτερες απογοητεύσεις του Μουντιάλ σύμφωνα με αγγλική ιστοσελίδα.

Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν εκείνοι που κατάφεραν να ξεχωρίσουν αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ υπάρχουν κι αυτοί που παρά τις προσδοκίες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Σύμφωνα λοιπόν με την αγγλική ιστοσελίδα «goal.com» ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες απογοητεύσεις είναι και ο Ρεχάγκελ...

Παράνομη η απεργία στο ΜΕΤΡΟ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι



στο ΜΕΤΡΟ μετά από προσφυγή της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Εθνική Τράπεζα: νέα διάψευση σεναρίων για «γάμους», αύξηση κεφαλαίου και πώληση θυγατρικών

Σε νέα ανακοίνωση εντός δύο εβδομάδων υποχρεώθηκε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με την οποία διαψεύδει σενάρια για πώληση θυγατρικών, αύξησης κεφαλαίου αλλά και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες τράπεζες για συγχώνευση.

Η Citigroup σπάει το σερί των αρνητικών εκθέσεων για την ελληνική οικονομία

Ο οίκος εκτιμά ότι η ύφεση δεν θα είναι τόσο σοβαρή όσο αρχικά είχε εκτιμηθεί Επιτέλους ένα καλό report για την Ελλάδα μετά από σειρά απαξιωτικών και δυσοίωνων αναφορών από τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια. «Η ελληνική οικονομία μπορεί να βρίσκεται ακόμη σε ύφεση, όμως τελικά δεν είναι τόσο σοβαρή και τόσο βαθιά όσο πολλοί φοβόντουσαν πριν δύο μήνες» αναφέρει στην τελευταία της έκθεση η Citigroup. Επίσης, ο οίκος επισημαίνει ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία για τους πρώτους έξι μήνες του 2010 είναι άκρως ενθαρρυντικά και δείχνουν πως οι στόχοι του προϋπολογισμού, αυτού του έτους τουλάχιστον, είναι εύκολο να επιτευχθούν.

Πρόσβαση ανηλίκων υπηκόων τρίτων χωρών στην εκπαίδευση

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, η ανεξάρτητη αρχή κάνει γνωστό ότι το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα εγκύκλιο που κάνει σαφές ότι όλοι οι ανήλικοι υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, μπορούν να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη επισημαίνει ότι παρότι είχε εκδοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας το 2005, σχετικώς με την πρόσβαση των ανήλικων υπηκόων τρίτων χωρών στην εκπαίδευση, η αρχή εξακολουθούσε να δέχεται αναφορές πολιτών για το ίδιο ζήτημα, δηλαδή την άρνηση σχολείων να εγγράψουν αλλοδαπούς μαθητές, που δεν διέθεταν άδεια παραμονής.

Πρόταση για φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MW στο Αλιβέρι από Greenpeace και τοπικούς φορείς


Πρόταση για πράσινες επενδύσεις στο Αλιβέρι, με αιχμή του δόρατος την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 50 μεγαβάτ, κατέθεσε τη Δευτέρα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων


Αλιβερίου σε συνεργασία με την Greenpeace.

Κλήση σε απολογία στον Τ. Μαντέλη

Κλήση για να απολογηθεί την Τετάρτη για την υπόθεση της Siemens απέστειλε η ειδική εφέτης ανακριτής Μαρία Νικολακέα στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη.


Aegean: Διαψεύδει συζητήσεις για μετοχική συνεργασία

Ανυπόστατο χαρακτηρίζει η Aegean Airlines [AGNr.AT] δημοσίευμα στον Τύπο, το οποίο κάνει λόγο για νέες συζητήσεις της εταιρείας σχετικά με ενδεχόμενο μετοχικής συνεργασίας.


Νόμιμες οι κατασχέσεις

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής σε γνωμοδότησή του, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας, αναφέρει ότι μετά την αναστολή των πλειστηριασμών κάτω των 200.000 ευρώ οι Τράπεζες, μπορούν να προβαίνουν σε αναγκαστική κατάσχεση των ακινήτων των οφειλέτων.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξετάζουν την ιδέα δημιουργίας ταμείου διάσωσης

Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες συζητούν τη δημιουργία ενός ταμείου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο θα μπορούσαν να προσφύγουν σε περίπτωση νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, γράφει σε άρθρο του στην εφηmeρίδα Financial Times ο γενικός διευθυντής της ιταλικής τράπεζας UniCredit.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ η Αθήνα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης

24ωρη απεργία αποφάσισαν αιφνιδιαστικά σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ. Ετσι οι συρμοί θα


ακινητοποιηθούν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για 24 ώρες.

Παπανδρέου: Αναγκαία η αναδιανομή του πλούτου


Η διαφάνεια, η αναδιανομή του πλούτου και η ενίσχυση των ελέγχων είναι, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, οι αναγκαίες προϋποθέσεις για έξοδο από την κρίση...

Facebook: «Πλήκτρο πανικού» για την προστασία των ανήλικων χρηστών


Στην εγκατάσταση ενός «πλήκτρου πανικού» με στόχο τη βελτίωση της διαδικτυακής ασφάλειας των ανήλικων χρηστών, προχωρά το Facebook, παρακινούμε από το Κέντρο για την Διαδικτυακή Προστασία και την Εκμετάλλευση του Παιδιού (CEOP)...

Αντιδράσεις ξενοδόχων για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive»

Για επιπολαιότητα και ερασιτεχνισμό κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη με αφορμή τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού για να υπάρξει περιορισμός στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο στη λειτουργία του συστήματος "all inclusive".

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ επισημαίνει ότι "ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξακολουθεί να μην συνειδητοποιεί προς ποία κατεύθυνση πρέπει να επικεντρώσει τις λιγοστές δυνάμεις και πόρους του υπουργείου του. Ενεργεί με επιπολαιότητα, χωρίς καμμία συνενόηση με τους αρμόδιους φορείς και με πρόδηλη άγνοια των διαλαμβανομένων στην αγορά. Αναλώνεται σε ερασιτεχνικές και μη αποδοτικές προσπάθειες, αγνοώντας ότι τέτοιες ενέργειες, μπορεί μεν να ακούγονται ευχάριστες στην εκλογική του πελατεία, δεν προσδίδουν όμως προστιθέμενη αξία, δεν επιφέρουν κάτι στην αναστροφή της μείωσης του τουρισμού μας, ούτε στην αναπτυξιακή προοπτική του, αλλά απεναντίας εάν γίνουν πράξη θα αποστερήσουν από τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις την σταθερά παγκόσμια αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών ΄΄all inclusive΄΄, ιδιαίτερα στις υψηλές κατηγορίες".

Ολική έκλειψη ηλίου στο Νότιο Ειρηνικό

Το φεγγάρι κάλυψε εντελώς τον ήλιο στο Νότιο Ειρηνικό, όπου η Γαλλική Πολυνησία και ,κατακλύσθηκαν από τουρίστες, οι οποίοι έφτασαν για να παρακολουθήσουν το θέαμα.

Κέρατο… κατακαλόκαιρα! Πιο ευάλωτοι οι σύντροφοι το καλοκαίρι


Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), το «παιχνίδι» της απιστίας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί ανδρικό προνόμιο. Άντρες και γυναίκες απιστούν σε μεγάλο ποσοστό, με τις γυναίκες που απατούν τους συντρόφους τους να έχουν πλέον «πάρει κεφάλι». Από τις 1.800 Ελληνίδες, ηλικίας 35 έως 45 ετών, που συμμετείχαν σε.....

Καραμανλής: "Δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας"

Ένα άκρως προκλητικό αφιέρωμα για τους υπευθύνους της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη έκανε το γαλλικό περιοδικό «Marianne». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο, καθώς ανάμεσα στα επτά πρόσωπα που ευθύνονται για την οικονομική «κατρακύλα» της Ευρώπης βρίσκεται ο Έλληνας πολιτικός, Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται ως...

΄Αγνωστα είδη ψαριών κάτω από την πετρελαιοκηλίδα της BP...

Eιδικοί προτείνουν να μπουν στη «μάχη» τα ρωσικά βαθυσκάφη Mir...



Η τεράστια οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού, ίσως η μεγαλύτερη στην ιστορία των ΗΠΑ μοιάζει σαν ένας εφιάλτης δίχως τέλος…

Ποιες τροφές να τρώτε για να μαυρίσετε

Θέλετε τροπικό μαύρισμα και χρυσαφένια όψη; Δείτε τι πρέπει να βάζετε στο πιάτο σας και θα το πετύχετε στο μισό χρόνο ηλιοθεραπείας!Το μαύρισμα είναι sexy γι' αυτό και οι περισσότερες από εμάς περνάμε ώρες ατέλειωτης ηλιοθεραπείας αυτή την εποχή. Είχες, όμως, αναρωτηθεί ποτέ ότι εκτός από τα οφέλη του ήλιου, υπάρχει πάντα και η άλλη όψη; Εκείνη που μας γεμίζει ρυτίδες φωτογήρανσης και αφυδατώνει την επιδερμίδα μας; Το ιδανικό θα ήταν, λοιπόν, να ανακαλύψουμε τρόπους για να μαυρίζουμε στο μισό χρόνο θωρακίζοντας το δέρμα μας από τις καταστροφικές συνέπειες. Και τους βρήκαμε! Η κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη ανοίγει τη λίστα της με τις τροφές που επιτυγχάνουν δύο σε ένα αποτέλεσμα! Κράτησε σημειώσεις:

Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!

Η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για Android κινητά, η οποία βρίσκει στους χρήστες της χώρους στάθμευσης!



Η νέα υπηρεσία της Google, ονομάζεται Open Spot και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση που μόλις ξεπάρκαραν το αμάξι τους, επιτρέποντας έτσι σε άλλους οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν τ' αμάξι τους να τη βρίσκουν.

Σχέδιο για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών επεξεργάζεται η γερμανική κυβέρνηση

Σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας κρατών φέρεται να εξετάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.


Στο σχέδιο που φέρεται να εξετάζει η γερμανική καγκελαρία, περιγράφεται λεπτομερώς η διαδικασία για την ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Πτώση 5,8% στις ελληνικές εξαγωγές


Ανησυχία ΣΕΒΕ για την πορεία των εξαγωγών

Μειωμένες κατά 5,8% είναι οι εξαγωγές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Β.Ε.). Επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ο Σ.Ε.Β.Ε. κάνει λόγο για συρρίκνωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην πτώση των ελληνικών εξαγωγών τον Μάιο κατά 5,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009.

Ο Φιντέλ βγαίνει τώρα και στην τηλεόραση

Μετά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από τέσσερα χρόνια, ο Φιντέλ Κάστρο προγραμματίζει και τηλεοπτική εκπομπή, όπου σκοπεύει να αναπτύξει την άποψή του ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου…

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, ο 83χρονος ιστορικός ηγέτης, που ζούσε από το 2006 στην αφάνεια, σκοπεύει να εμφανιστεί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στην κρατική τηλεόραση, προκειμένου να εκφράσει τις προβλέψεις του ότι η αντιπαράθεση των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε σύρραξη με πυρηνικά όπλα. Την άποψη αυτή, άλλωστε, έχει διατυπώσει ο Κάστρο σε πρόσφατο άρθρο του στον κουβανέζικο τύπο.

Το «Forum για την Ελλάδα» ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Στην τελική ευθεία για το κόμμα

Το «Forum για την Ελλάδα», έναν όμιλο προβληματισμού, προάγγελο του πολιτικού φορέα που κατά πάσα πιθανότατα θα δημιουργήσει, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, με μήνυμά της στην προσωπική της ιστοσελίδα η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπερασπίζεται την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο στήριξης, κατηγορεί την

Σε καλό δρόμο η οικονομική ανάκαμψη κατά Στρος Καν

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, διακήρυξε σήμερα Δευτέρα πως δεν προσδοκά κάποιο πισωγύρισμα σε ύφεση και πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται σε καλό δρόμο...

40 χρόνια δουλειάς και στο Δημόσιο

Νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους προβλέπει το σχέδιο νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει τα εξής νέα όρια ηλικίας: Το 65ο έτος της ηλικίας για άνδρες και...

Εξι βόμβες στην αγορά ακινήτων


Εξι... αγκάθια «ματώνουν» την ελληνική κτηματαγορά που διανύει φάση ύφεσης, με τους ειδικούς να προβλέπουν «ελεύθερη πτώση» των τιμών έως 30% την επόμενη διετία και να τοποθετούν την ανάκαμψη από το β΄ εξάμηνο του 2012 και μετά.

Κρίσιμος ο Σεπτέμβρης

Οπως ίσως θυμόμαστε όλοι, ο πρωθυπουργός αντελήφθη τον πραγματικό κίνδυνο της χρεοκοπίας όταν πήγε στο Νταβός και βρέθηκε να τον κυνηγούν στους διαδρόμους τραπεζίτες, ξένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ο κ. Παπανδρέου ήταν τακτικός θαμών στις συναντήσεις του Νταβός και λάτρευε πάντοτε τις συνεδριάσεις που είχαν να κάνουν με διεθνή κοινωνιολογικά ή κλιματολογικά ζητήματα. Υπέστη...

Δια τρία πληρώνει τελικά ο ΟΠΑΠ τον πρώτο σκόρερ


Ο ΟΠΑΠ τελικά πληρώνει δια τρία τον πρώτο σκόρερ του Mundial και όχι δια τέσσερα, αν και μέχρι χτες έλεγε πως η απόδοση θα είναι δια τέσσερα. Έκαναν σκόντο τον ένα και τελικά...

Σήμερα η καταβολή του προστίμου για τους ημιυπαίθριους

Σήμερα η καταβολή του προστίμου για τους ημιυπαίθριους Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι πολίτες, που προβαίνουν στην ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, θα πρέπει να προσκομίζουν, από σήμερα, το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει, συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής....

Σε ποιον να κάνετε τα παράπονα σας για την απογραφή;

Για να κάνετε τα ..παράπονα σας για την απογραφή ένα είναι το κατάλληλο πρόσωπο!Ο κύριος Σπινέλης που είναι και ο καθ ύλην ...

Προκαταρκτική για εκδήλωση - «φάντασμα» του υφυπουργείου Αθλητισμού


Προκαταρκτική εξέταση για εκδήλωση που είχε διοργανώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού το 2006, η οποία δεν έγινε ποτέ και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατ. ευρώ διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών...