e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΠΓΔΜ

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΠΓΔΜ, από αρνητική σε σταθερή, προχώρησε ο οίκος Fitch.

Οι παράγοντες για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΠΓΔΜ από τον συγκεκριμένο οίκο σχετίζονται με την αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, τη σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, το χαμηλό δημόσιο χρέος, καθώς και το ικανοποιητικό επίπεδο των συναλλαγματικών αποθεμάτων της ΠΓΔΜ.Την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση αυτή από την Fitch εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι.

Απόρριψη των αιτήσεων Βοσκόπουλου για τα χρέη εισηγείται το ΣτΕΕ

Εν αναμονή της απόφασης


Στο Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (προεδρεύων ο σύμβουλος Επικρατείας Δ. Κωστόπουλος) συζητήθηκαν οι επτά αιτήσεις του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου με τις οποίες ζητά να αναιρεθούν αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες υποχρεώνεται να καταβάλει στην εφορία πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους περίπου 5,6 εκατ. ευρώ, λόγω μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών και άλλων φορολογικών παραβάσεων.Ο δικηγόρος του τραγουδιστή με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την σύντομη αναβολή εκδίκασης των υποθέσεων επικαλούμενος προβλήματα υγείας του κ. Βοσκόπουλου, αλλά και το γεονός ότι αντικαταστάθηκε ο δικηγόρος του προ δύο ημερών και ο νέος δεν έχει ενημερωθεί πλήρως επί της δικογραφίας.

Μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά

Ποιος δεν θα ήθελε να γεμίζει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του με νερό αντί με βενζίνη; Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο μάλλον βρισκόμαστε πολύ κοντά, χάρη στις έρευνες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), τις οποίες χρηματοδότησε η Νομαρχία Αθηνών, με το ποσό των 672.682,93 ευρώ. Σήμερα ο επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού - αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC) Ευάγγελος Χριστοφόρου, και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, παρουσίασαν τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου για την ολιστική μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό.

Ζημιές στο τρίμηνο ανακοίνωσε η Deutsche Bank

Το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημίες τρίτου τριμήνου ύψους 1,2 δισ.ευρώ, μετά τη συμφωνία για την επικείμενη εξαγορά της τράπεζας Postbank, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 2,3 δισ.ευρώ, μετέδωσε το BBC.

ΓΕΕΘΑ: "Αναχαιτίζονται όσοι μπαίνουν στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης"

"Όλα τα ίχνη που εισέρχονται στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει το σχέδιο πτήσης, που προβλέπεται από τον ICAO, αναχαιτίζονται και αναγνωρίζονται κατά πάγια πρακτική", κατέστησε σαφές το ΓΕΕΘΑ, με αφορμή δημοσίευμα στην "Ελευθεροτυπία" υπό τον τίτλο "αποχαρακτηρίζουν από "εχθρικά" τα τουρκικά (πολεμικά αεροσκάφη)για λιγότερες αναχαιτίσεις".Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο του πρώην διοικητή του υποστρατηγείου της Λάρισας (7 CAOC) και σημερινού Α/ΓΕΑ προς τον Αμερικανό διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, από το οποίο προκύπτει ότι η τωρινή ανάκληση των ελληνικών αναχαιτίσεων είχε δρομολογηθεί από το 2009.

Απειλές κατά της Γαλλίας περιλαμβάνει νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Προειδοποιεί με απαγωγές


Στην «άδικη μεταχείριση» των μουσουλμάνων από τη Γαλλία έριξε την... ευθύνη για την απαγωγή των πέντε Γάλλων πολιτών στο Νίγηρα τον προηγούμενο μήνα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σε ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera.«Δεν είναι σωστό να καταλαμβάνετε τις χώρες μας και να σκοτώνετε τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας και να περιμένετε να ζήσετε με ειρήνη και ασφάλεια» ανέφερε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

«Όχι» στην αναστολή ψήφου για τις χώρες με υψηλά ελλείμματα, λέει ο πρόεδρος του Eurogroup

Διχασμένη η ΕΕ για τις αλλαγές


O πρόεδρος του Εurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απορρίπτει κάθε σκέψη για αναστολή του δικαιώματος ψήφου στα όργανα της ΕΕ για κράτη-μέλη που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης, όπως δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα την Τετάρτη.

Αρνείται τα πάντα ο Χριστοφοράκος

Ο πρώην πρόεδρος της "Siemens Hellas" Μιχάλης Χριστοφοράκος αρνείται ότι δωροδόκησε κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα, όπως επίσης και ότι είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα.Όπως δήλωσε ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας, μέλος του κλιμακίου της εξεταστικής επιτροπής της ελληνικής βουλής που εξέτασε στο Μόναχο τον κ. Χριστοφοράκο, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens ισχυρίστηκε ότι "δεν είχε φιλία με κανέναν πολιτικό, δεν έχει δώσει δώρα ούτε είχε υποσχεθεί σε κανέναν πολιτικό, κόμματα, ούτε του ζητήθηκαν τέτοια δώρα σημαντικής αξίας".

Χωρίς τη Γαλλία και τη Γερμανία δεν «κινείται» η ΕΕ, λέει η Ανγκελα Μέρκελ


Πιέζει για αναθεώρηση της Λισαβόνας


«Χωρίς συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία δεν είναι δυνατό να γίνουν πολλά πράγματα στην Ευρώπη» δηλώνει η Ανγκελα Μέρκελ, παραμονή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες κατά την οποία Παρίσι και Βερολίνο θα ασκήσουν συντονισμένες πιέσεις για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας με κεντρικό άξονα τη ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ.Η γαλλογερμανική πρόταση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας έως το 2013, με στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαχείρισης οικονομικών κρίσεων, πρόκειται να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των «27» στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Υπεγράφη η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Έκλεισε το θέμα


Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και έτσι την Τετάρτη υπεγράφη η σχετική συμφωνία, βάσει της οποίας περνούν υπό αραβικό έλεγχο.

Η αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας είναι στόχος της κυβέρνησης, λέει ο Μ.Χρυσοχοΐδης


Συνάντηση με τους εμπόρους


H αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας ήταν το βασικό θέμα συζήτησης που είχε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ.Χρυσοχοΐδης, με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Έκκληση Παπούλια στον Ιρακινό ομόλογό του να μην εκτελεστεί ο Ταρέκ Αζίζ

«Μια τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως»


O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε έκκληση προς τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί να παρέμβει «διά την μη εκτέλεση της θανατικής ποινής που επεβλήθη εις τον πρώην υπουργό των Εξωτερικών του Ιράκ Τάρεκ Αζίζ» αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Εις το μήνυμά του ο κ. Πρόεδρος υπογραμμίζει ότι μία τέτοια χειρονομία θα εκτιμηθεί δεόντως από τους φίλους του Ιράκ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς και θα καταδείξει την διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού παρόντος και του παρελθόντος της χώρας.»

Παρατείνεται μέχρι τα τέλη του 2010 η προθεσμία για τον «επαναπατρισμό» κεφαλαίων

Έως τις 31 Δεκεμβρίου


Τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 η προθεσμία «επαναπατρισμού» κεφαλαίων από την αλλοδαπή, κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή.

Αναστολή της απεργίας της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου στον ΟΣΕ

Νέες κινητοποιήσεις στο μέλλον


Tην αναστολή της απεργίας της Παρασκευής 29 Oκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Πάντως, η ΠΟΣ προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις η μορφή των οποίων θα καθοριστεί στο μέλλον.«Ταυτόχρονα, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους Διεθνείς Οργανισμούς έτσι ώστε ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

15.500 Έλληνες προσπαθούν να κάνουν... D€AL!


Στις 3 πρώτες εβδομάδες προβολής (4 εβδομάδες από τη μέρα που βγήκε στον αέρα το trailer με τα στοιχεία για τις δηλώσεις συμμετοχής), οι άνθρωποι του D€ALστον Ant1 με τον Χρήστο Φερεντίνο έχουν λάβει 9000 email και 6500 sms για συμμετοχή στο παιχνίδι...Περίπου 800 άτομα καθημερινά δηλώνουν συμμετοχή στο τηλεπαιχνίδι που έχει μοιράσει τα περισσότερα χρήματα στην ελληνική τηλεόραση. Φέτος, το D€AL έχει ήδη μοιράσει μέχρι στιγμής πάνω από 200.000 ευρώ!

Πάμε Εθνικό... με 10 ευρώ!


Κάλεσμα στους νέους κάνει το Εθνικό Θέατρο, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Για όλο το Νοέμβριο, το πρώτο κρατικό θέατρο της χώρας δίνει την ευκαιρία στους νέους μέχρι 23 ετών, να δουν όλες τις παραστάσεις του μόνο με 10 ευρώ!Το Εθνικό Θέατρο πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση προωθεί καινούργιους τρόπους για να υποστηρίξει κυρίως τους νέους, αυτούς που πλήττονται ιδιαιτέρως από την κρίσιμη οικονομική κατάσταση.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Ηλεκτροσόκ για παίκτες-Ολυμπιακό


Προ των ευθυνών τους έθεσε ο Νικόλας Πατέρας τους παίκτες του Παναθηναϊκού και μίλησε για τελευταία ευκαιρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Προσπάθεια πώρωσης των ποδοσφαιριστών για να αλλάξουν την εικόνα τους και αιχμές για τους ερυθρόλευκους.Η χτεσινή παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Παιανία ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές. «Ή παίζετε μπάλα και αλλάζετε συμπεριφορά ή θα έχετε πρόβλημα», ήταν το γενικό περιεχόμενο της σκληρής ομιλίας, ενώ ξεχώρισαν και οι ατάκες του για τον Ολυμπιακό.

Το 1/5 της χλωρίδας και πανίδας απειλείται από εξαφάνιση

Περίπου ένα στα πέντε σπονδυλωτά ζώα και φυτά της Γης απειλείται με αφανισμό, σύμφωνα με την μεγαλύτερη έως τώρα επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 174 ερευνητές ανά τον κόσμο και έρχεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας. Το ζήτημα είναι επίκαιρο καθώς ήδη διεξάγεται στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας η σύνοδος κορυφής 200 χωρών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με την ελπίδα ότι οι κυβερνήσεις αυτή τη φορά θα μπορέσουν να θέσουν έως το 2020 νέους ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους στόχους για την προστασία των ειδών και των οικοσυστημάτων, που κινδυνεύουν από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, την μόλυνση και την κλιματική αλλαγή.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι κοκαϊνη!


Ο έρωτας με την πρώτη ματιά διαρκεί μόλις ένα πέμπτο του δευτερολέπτου και η ευφορία που προκαλεί στον ερωτευμένο είναι ανάλογη με τη διέγερση που προκαλούν στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι χημικές ουσίες της κοκαΐνης, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

NDM-1: Σούπερ μικρόβιο, παγκόσμια απειλή

Η Κίνα επιβεβαίωσε τα τρία πρώτα κρούσματα του σούπερ μικροβίου NDM-1 ανθεκτικού στα αντιβιοτικά σε δύο βρέφη και έναν ηλικιωμένο άντρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στα 208 δισ. δολάρια μειώθηκαν οι απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας στο β' τρίμηνο

Μείωση κατά 27 δισ. δολάρια


Οι απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, των τραπεζών και των επιχειρήσεων, μειώθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 κατά 27 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.Συγκεκριμένα, το σύνολο των απαιτήσεων των ξένων τραπεζών ανήλθε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, στα 208 δισ. δολάρια, από 235 δισ. δολάρια στο τέλος του Μαρτίου. Η μείωση είναι μικρότερη, αν υπολογισθεί σε ευρώ, λόγω της ανατίμησης που σημείωσε το δολάριο στο διάστημα αυτό έναντι του ευρώ (η BIS εκτιμά τη συναλλαγματική επίδραση σε 7,5 δισ. δολάρια).

Αύξηση 5,8% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Σεπτέμβριο


Ισχυρές πιέσεις στις τιμές


Αύξηση 5,8% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στην εγχώρια βιομηχανία τον Σεπτέμβριο και, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον περυσινό Σεπτέμβριο είχε σημειωθεί μείωση, προοιωνίζονται περαιτέρω πληθωριστικές πιέσεις, όταν το βιομηχανικό κόστος παραγωγής μετακυληθεί στην κατανάλωση.Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Τετάρτη, ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 5,8% έναντι μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του 2009 προς το 2008.

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news

Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.

Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.

Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.

H Πειραιώς σέρνει το χορό.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το reverse split.

Ακολουθεί και η Alpha bank.

To «σορτάρισμα» και το «παιχνίδι» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Προς το 1,38 δολάριο υποχωρεί το ευρώ εν αναμονή των νέων μέτρων της Fed


Στα 5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, σε επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. O κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα αυξηθούν περαιτέρω οι ελληνικές επενδύσεις στην τουρκική οικονομία.

Προς το 1,38 δολάριο υποχωρεί το ευρώ εν αναμονή των νέων μέτρων της Fed

Θα προχωρήσει σε αγορές ομολόγων


Ανοδικά κινείται το δολάριο την Τετάρτη μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Federal Reserve ενδέχεται να παρουσιάσει τα σχέδιά της για σταδιακές αγορές ομολόγων, στη συνεδρίαση της, την επόμενη εβδομάδα. Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας, το 1,3802 δολάριο, από 1,3859 την Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο ενισχύεται και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 81,74 γεν, από 81,43 την Τρίτη.

Πτώση 17,9 % καταγράφουν οι επενδύσεις σε ακίνητα

Μείωση κατέγραψαν οι επενδύσεις σε κατοικίες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 με ετήσιο ρυθμό 17,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι επενδύσεις σε κατοικίες αντιστοιχούσαν μόνο στο 3% του ΑΕΠ έναντι 7,7% την περίοδο 2000-2006. Δεδομένου ότι ο αριθμός των οικοδομικών αδειών, ο οποίος αποτελεί πρόδρομο δείκτη των επενδύσεων σε κατοικίες, υποχωρούσε συνεχώς στη διάρκεια του 2009, εκτιμάται ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες δεν θα ανακάμψουν εντός του 2010. Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) κατέγραψαν στο πρώτο τρίμηνο του 2010 μέση μείωση 1,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο (-5,7%). Ήτοι στο πρώτο εξάμηνο του έτους σημείωσαν υποχώρηση 3,75%.

Προς τις 750 μονάδες ενισχύεται το spread στα ομόλογα εν μέσω ρευστού πολιτικού κλίματος

Αβεβαιότητα στην αγορά


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, στη διακαναλική συνέντευξη της περασμένης Δευτέρας, σε συνδυασμό με τα κερδοσκοπικά σενάρια περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας, ωθούν ανοδικά το κόστος κρατικού δανεισμού, όπως αυτό αποτυπώνεται στη διαφορά των επιτοκίων των ελληνικών με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα.Στη συνέντευξή του, ο κ. Παπανδρέου είχε υπογραμμίσει ότι δεν έχει πρόθεση να προσφύγει σε εκλογές, αλλά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, μαζί με άλλα δεδομένα, θα συνεκτiμηθούν και «αν βαρύνει η κατάσταση για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει αλλαγές, τότε θα πρέπει να υπάρξει απόφαση του ελληνικού λαού».

Έως 3% η ύφεση το 2011

Συρρίκνωση έως 3% θα παρουσιάσει το ελληνικό ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Η ανάπτυξη θα συρρικνωθεί κατά 4% φέτος και τον επόμενο χρόνο μεταξύ 2,5% και 3%» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε συνέδριο στη Λεμεσό.