e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Χ.Α.: Ανεκόπη το πτωτικό σερί

Ανεκόπη το πτωτικό σερί των τελευταίων επτά συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη τιμών να καταγράφει άνοδο 2,63% και να κλείνει στις 1.528,67 μονάδες.Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 115,38 εκατ. ευρώ.

X.A.: Αγοραστές το Μάρτιο οι Ελληνες επενδυτές

Εκροές της τάξης των €302,5 εκατ. εμφάνισαν το Μάρτιο του τρέχοντος έτους οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους.

Οι Λειψοί, το δεύτερο «πράσινο νησί» στην Ελλάδα

Μετά τον Αη-Στράτη


Οι Λειψοί θα είναι το δεύτερο «πράσινο νησί», μετά τον Αη-Στράτη, που θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε από το συνέδριο του Economist η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

"Τα ψέματα του Μπουτάρη"

Διέψευσε τις κατηγορίες του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, για τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υποστηρίζοντας πως αυτό αποδεικνύεται από τον προϋπολογισμό του 2011 που κατατέθηκε πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο.

Προγράμματα για προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών

Μετά τη δημοσίευση της απαιτούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων του πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμων και Περιφερειών) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 55 έως 64 ετών, αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Κουτρουμάνης με έγγραφο του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου.

Έρχονται τα «έξυπνα» τιμολόγια

Υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες, όταν η ζήτηση είναι μικρή θα ισχύσουν στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνον σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός.Ωστόσο για να υλοποιηθεί το σχέδιο θα πρέπει πρώτα να γίνει η αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης καθώς οι ήδη υπάρχοντες δεν 'έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διαφοροποιημένες χρεώσεις.

«Αμετάβλητη» η θέση της Γερμανίας για το ελληνικό χρέος

Η θέση του Βερολίνου αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχει αλλάξει, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας τα σχετικά σενάρια που έχουν ανατροφοδοτηθεί τις τελευταίες μέρες.«Υπό τις τρέχουσες συνθήκες δεν υπάρχει κάποιο εργαλείο για μια τέτοια αναδιάρθρωση. Από το 2013, με τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης, θα υπάρχει ένα τέτοιο εργαλείο... Αλλά μέχρι τότε όχι», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Νέες αποδοκιμασίες κατά Πάγκαλου

Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, με γιαούρτια στην Κερατέα, σήμερα σειρά είχαν αποδοκιμασίες αυτήν τη φορά από την «ομάδα» του Δημήτρη Κολλάτου.Το κίνημα του γνωστού σκηνοθέτη, εκπροσωπούμενο από ομάδα περίπου 30-40 ατόμων, βρισκόταν την Τετάρτη το μεσημέρι έξω από το πολιτικό γραφείο του κ. Πάγκαλου, στο Κολωνάκι, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «γιαούρτια να φας, όπου και να πας».

Μέσω ΑΣΕΠ οι μετατάξεις στο Δημόσιο


Αμέσως μετά τη θέσπιση του νέου, ενιαίου μισθολογίου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου με το οποίο θα καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια για τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίες θα περάσουν στον άμεσο και απόλυτο έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τις προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο.

Ερωτικές σκηνές μεταξύ ανδρών σε ταινία του 1953!

Δύο κορυφαίοι stars της χρυσής εποχής του Hollywood, η Deborah Kerr και ο Burt Lancaster, πρωταγωνιστούσαν στην ταινία ''From Here to Enternity'', που επανακυκλοφορεί με κάποιες gay σκηνές που έκοψε τότε η λογοκρισία. Σε μία από αυτές και ο Frank Sinatra! Ο ήρωας που υποδύεται στην ταινία ο νεαρός τότε τραγουδιστής, που λίγο αργότερα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, εμφανίζεται να κάνει στοματικό έρωτα σε έναν άλλον άνδρα! Μάλιστα γι' αυτόν τον ρόλο ο Sinatra κέρδισε Όσκαρ, ενώ η ταινία απέσπασε συνολικά οκτώ Όσκαρ!

Ανοιχτή γραμμή μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας για την κρίση στη Λιβύη

Συνέντευξη Δρούτσα


Σε στενή επαφή με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να τερματιστεί η κρίση της Λιβύης. Για το ίδιο θέμα σε διαρκή συνεννόηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται και ο Γιώργος Παπανδρέου.Αυτό επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung o κ. Δρούτσας, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία να επισκεφθεί την Αθήνα -και στη συνέχεια την Αγκυρα και τη Μάλτα- ο απεσταλμένος της Τρίπολης Αμπντούλ Ατί αλ ομπεϊντί ανήκε στη λιβυκή πλευρά και ενημερώθηκαν για την επίσκεψη αυτή η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και αραβικές χώρες.

Νέο ρεκόρ για χρυσό και ασήμι

Σε νέα επίπεδα - ρεκόρ έφθασαν σήμερα οι τιμές του χρυσού και του ασημιού, μετά το χτεσινό ράλι. Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,6% και έφθασε τα 1.458,8 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ χθες είχε περάσει το επίπεδο των 1.450 δολαρίων ανά ουγγιά.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την οικονομία και τις «προμήθειες» Siemens και υποβρυχίων

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια


Ανέβηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι τόνοι στη Βουλή για τις υποθέσεις της Siemens και των υποβρυχίων, αλλά και της οικονομίας. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «δίδυμα και σιαμαία» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις δύο υποθέσεις, κατηγορώντας τους ότι ενθυλάκωσαν χρήματα από την υπόθεση της Siemens.

Στα ύψη οι τιμές του πετρελαίου, στα 123 δολάρια το Μπρεντ

Νευρικότητα στις αγορές


Στα 123 δολάρια το βαρέλι εκτινάχθηκε, προς στιγμήν, την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, καθώς το ευρώ ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, εν όψει της συνάντησης του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη για τα επιτόκια. Η συγκυρία καθιστά πιο ελκυστικά τα εμπορεύματα ως αντιστάθμισμα έναντι των πληθωριστικών πιέσεων.

Η τήξη των πάγων στην Αρκτική «απειλεί το Ρεύμα του Κόλπου και το κλίμα»

Μετά την επόμενη μέρα


Επιστήμονες που μελετούν το λιώσιμο των πάγων υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της ποσότητας επιπλέοντος ψυχρού ύδατος στον Αρκτικό Ωκεανό το οποίο υπάρχει περίπτωση να διεισδύσει ξαφνικά στον Ατλαντικό Ωκεανό ανατρέποντας τις ισορροπίες.

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για μη συμμόρφωση σε νομοθεσία για τα ύδατα

Μαζί με Βέλγιο, Πορτογαλία, Δανία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Τετάρτη να παραπέμψει το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία της ΕΕ για τα ύδατα και δεν υπέβαλαν σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους. Τα σχέδια θεωρούνται απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ σχετικά με την «καλή κατάσταση» των ευρωπαϊκών υδάτων μέχρι το 2015, και έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009.

Αιχμές του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά των πολιτικών ηγεσιών στην Ευρώπη για την κρίση χρέους

Έλλειψη συντονισμού


Στην έλλειψη συντονισμού αλλά και θεσμικών οργάνων που θα εφάρμοζαν μια «συλλογική οικονομική διακυβέρνηση» απέδωσε τα προβλήματα της Ευρωζώνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.

Kαλύτερο το σπριντ από το μαραθώνιο για την καρδιά

Οι σύντομης διάρκειας "εκρήξεις" σωματικής δραστηριότητας, όπως οι αγώνες δρόμου ταχύτητας ("σπριντ"), είναι καλύτερες -ιδίως για τους εφήβους- όσον αφορά την υγεία της καρδιάς και την κυκλοφορία του αίματος, σε σχέση με τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων, όπως ο μαραθώνιος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντάνκαν Μπούκαν του πανεπιστημίου της Δυτικής Σκωτίας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα ανθρώπινης βιολογίας "American Journal of Human Biology", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ανακάλυψαν ότι η απόσταση, ο χρόνος και οι θερμίδες που απαιτούνται στο σπριντ είναι πολύ λιγότερες, σε σχέση με τις αντίστοιχες παραμέτρους στους δρόμους αντοχής, για να επιφέρουν τα ίδια οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Παρατυπίες στο ίδρυμα της Madonna

Δεν της φτάνουν τα προβλήματα που έχει στο Μαλάουι, μετά το πάγωμα της κατασκευής του σχολείου που σχεδίαζε η Madonna, τώρα έχει και άλλα μπλεξίματα...

Πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους, γράφουν οι Financial Times

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times».

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010 σκαρφαλώνει το ευρώ

Εν αναμονή της ΕΚΤ


Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010, πάνω από τα 1,43 δολάρια, σκαρφάλωσε το ευρώ, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 0,25% την Πέμπτη.Συγεκριμένα, ανήλθε έως τα 1,4314 δολάρια, υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Ιανουαρίου 2010, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 1,4292.

Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας

Σειρά επαφών για το εθνικό σχέδιο για την κρίση


Συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη, σε μία προσπάθεια να συγκεκριμενοποιηθεί το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου με τη συμμετοχή των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και Χ.Παμπούκη, με βασικό αντικείμενο την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας. Το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας, που σκοπεύει να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, µε µπαράζ δηµόσιων παρεµβάσεων την προσεχή εβδοµάδα, θα αποτελέσει το πολιτικό πλαίσιο για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας και θα συνοδευθεί με σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Στο κυνήγι της χαμένης περαίωσης το ΥΠΟΙΚ

Στο «στόχαστρο» του Υπουργείου Οικονομικών έχουν μπει όσοι δεν ήταν συνεπείς στην καταβολή της περαίωσης.

"Ικανές να αντιμετωπίσουν τα stress tests οι ελληνικές τράπεζες"

Σε καλή θέση να αντιμετωπίζουν τα stress tests που θα γίνουν σε λίγο καιρό είναι οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, με εξαίρεση την ATEbank, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλη Ράπανο.

Νέο ρεκόρ στην τιμή της αμόλυβδης

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η αμόλυβδη βενζίνη, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ το λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ το λίτρο.Το προηγούμενο ρεκόρ 1,68 ευρώ το λίτρο είχε καταγραφεί στις 16 Μαρτίου.

Πρόσκληση Κ.Παπούλια στους Αζέρους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν


Στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας από τα σημάδια που έχει αφήσει η παγκόσμια οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά κυρίως στις αναπτυξιακές δυνατότητες που διαμορφώνονται αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κηρύσσοντας με τον ομόλογό του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ το ελληνοαζερικό επιχειρηματικό φόρουμ το πρωί της Τετάρτης στο Μπακού.

Στην υποβάθμιση επτά πορτογαλικών τραπεζών προχώρησε η Moody's

Ανησυχία στις αγορές


Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας επτά πορτογαλικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s την Τετάρτη, επικαλούμενη την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης και την πιθανότητα η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα να οδηγήσει σε περιορισμό της κρατικής στήριξης του κλάδου.

Για τις 31 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ»

Λίγα λεπτά μετά την έναρξή της


Αναβλήθηκε για τις 31 Μαΐου η δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ» λίγα λεπτά μετά την έναρξή της στο Μιλάνο. Ο Καβαλιέρε, ο οποίος έλαμψε διά της απουσίας του στο δικαστήριο, κατηγορείται για συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκων -για σεξουαλική επαφή επί πληρωμή με την ανήλικη Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως Ρούμπι- και για κατάχρηση εξουσίας προκειμένου να συγκαλύψει όσα διαδραματίζονταν στα περιβόητα πάρτι στη βίλα του Άρκορε.

Έρευνες σε ιταλικό μοναστήρι για να βρεθούν τα οστά της Μόνα Λίζα

CSI: Φλωρεντία...


Ανασκαφές σε μοναστήρι στη Φλωρεντία θα πραγματοποιήσουν Ιταλοί ερευνητές με έναν άκρως φιλόδοξο στόχο: να βρουν τα οστά μιας γυναίκας της Αναγέννησης που πιστεύεται ότι ήταν το μοντέλο για την Μόνα Λίζα. Αν επιτύχουν, η έρευνα μπορεί να πιστοποιήσει την ταυτότητα της γυναίκας που εικονίζεται στο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι -ένα μυστήριο που έχει απασχολήσει ειδικούς και εραστές της τέχνης επί αιώνες και έχει οδηγήσει σε αμέτρητες θεωρίες.

Διερεύνηση τυχόν ευθυνών ολόκληρου του ΚΥΣΕΑ για τα υποβρύχια, ζητά η Δικαιοσύνη

Στη Βουλή ο φάκελος


Να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς και άλλων πρώην υπουργών και μελών του ΚΥΣΕΑ, βάζοντας στο πλάνο ακόμα την κορυφή της κυβέρνησης την εποχή της υπογραφής της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων, ζητά από τη Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ.Κατσιρώδης, ο οποίος έκρινε ότι ο φάκελος πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Έκλεισε η ρωγμή στον αντιδραστήρα 2 της Φουκουσίμα

Οι μηχανικοί κατάφεραν να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενέργειας


Οι εργαζόμενοι στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα κατάφεραν να κλείσουν τη ρωγμή και να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όμως, χθες αναγκάστηκαν να ρίξουν 11,5 εκατομμύρια λίτρα μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στη θάλασσα επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα αποθήκευσης του.

Τέλος στα ευνοϊκά δάνεια για τους δημοσίους υπαλλήλους από το Ταμείο Παρακαταθηκών

Στοπ στα χαμηλά επιτόκια


Τα υφιστάµενα δάνεια του Ταµείου Παρακαταθηκών και ?ανείων δεν θίγονται από τις νέες ρυθµίσεις του νοµοσχεδίου για την αναµόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του, σύµφωνα µε τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, ενώ οι ευνοϊκοί όροι οι οποίοι ισχύουν σήµερα για τα δάνεια στους δηµοσίους υπαλλήλους θα ισχύσουν και για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν ή εγκρίθηκαν πριν από την έναρξη της ισχύος του υπό ψήφιση νόµου.

Αρκετές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Στο προσκήνιο τα σενάρια


Αρκετές κυβερνήσεις χωρών της Ευρωζώνης δεν «αποκλείουν πλέον» το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική έκδοση των Financial Times.