e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Προειδοποίηση για κακόβουλο κουμπί «Dislike» στο Facebook


Σίγουρα δεν θα αρέσει

Ένα ψεύτικο κουμπί «Dislike» («Δεν μου αρέσει»), το οποίο αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και χρεώνει τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών, είναι το τελευταίο σχέδιο εξαπάτησης στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook.Όπως προειδοποίησε η εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Sophos, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν κλικάρει συνδέσμους για την εγκατάσταση της εφαρμογής Dislike -οι δημιουργοί της φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται το πάγιο αίτημα πολλών χρηστών για ένα τέτοιο (επίσημο) κουμπί στο Facebook.

Ανοδος 2,81% στο Χ.Α.

Με σημαντική άνοδο, 2,81% στις 1.678,06 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 78,92 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αντρέα Μποτσέλι στο Ηρώδειο

Το Ίδρυμα Δράσης κατά του Καρκίνου του Μαστού προσκαλεί τον Αντρέα Μποτσέλι για μια μόνο συναυλία στο Ηρώδειο, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου για τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Κοζάνη: Πρόστιμο 60.000 ευρώ στη ΔΕΗ για τη διαχείριση της τέφρας

Πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, στη ΔΕΗ για καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας σε σχέση με τη διαχείριση 61,8 εκατ. τόνων τέφρας ετησίως, που παράγονται από την καύση του λιγνίτη στους ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, Καρδιάς και Πτολεμαΐδας, καθώς και τη διάθεσή τους στα Λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας.Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Δακής κάνει λόγο για συνεχείς παραβάσεις, εκ μέρους της ΔΕΗ, των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων και της ισχύουσας ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την καθημερινή διαχείριση των τεράστιων ποσοτήτων τέφρας, που παράγεται ως απόβλητο της καύσης λιγνίτη.

Πέθανε ο Φρανσκέσκο Κοσίγκα

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε απο τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Φραντσέσκο Κοσίγκα.



Ο Κοσίγκα είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομείο της Ρώμης με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα, ανακοινώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.

Στη Σιγκαπούρη η πριγκίπισσα Στεφανί για να εμψυχώσει την κόρη της

Η Στεφανί του Μονακό βρίσκεται στη Σιγκαπούρη με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, όχι για να προσδώσει πριγκιπική λάμψη τους αγώνες, αλλά για να υποστηρίξει την κόρη της, που αγωνίζεται στις καταδύσεις.Η κόρη της Στεφανί, η 16χρονη Πολίν Ντικριέ, θα εκπροσωπήσει το Μονακό στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων, τη Δευτέρα.

SMS προς τον Θεό η νέα εφαρμογή των έξυπνων κινητών

Προσευχές σε εικονικούς ναούς για όλες της μεγάλες θρησκείες


Ήταν θέμα χρόνου για τους πιστούς στον πλανήτη να μπορούν μέσω των έξυπνων κινητών να διαβάσουν κείμενα της Βίβλου και του Κορανίου, αλλά και να προσευχηθούν σε εικονικούς ναούς.

«Φρένο» στις γεωτρήσεις μεγάλου βάθους στη Μεσόγειο ζητά η Τίνα Μπιρμπίλη


Μετά την καταστροφή στις ΗΠΑ

Με επιστολές της προς τις Βρυξέλλες και προς Ευρωπαίους ομολόγους της, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη επισημαίνει την επικινδυνότητα των εξορύξεων πετρελαίου μεγάλου βάθους στην περιοχή της Μεσογείου και ζητά τον περιορισμό τους μέχρι να υιοθετηθεί το ανάλογο πλαίσιο.

«Φρένο» στην κερδοσκοπία με το ψωμί

Αυστηρό μήνυμα στέλνει το υπουργείο Οικονομίας, δια στόματος του γενικού γραμματέα Εμπορίου, που ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες παρακολουθούν τη διακύμανση των τιμών και δεν θα επιτραπούν αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών που επέβαλε η Ρωσία θα έχει «σχεδόν μηδενική» επίπτωση στην αγορά της Ε.Ε.«Η Ευρωπαϊκή Ενωση εισάγει λιγότερο από ένα εκατομμύριο τόννους σιτηρών από τη Ρωσία. Η εσωτερική παραγωγή σιτηρών της Ενωσης ανέρχεται σε 280 έως 300 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η σύγκριση των αριθμών αυτών δείχνει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ελάχιστες, σχεδόν ανύπαρκτες, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σιτηρών», δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ διαθέτει «μεγάλα αποθέματα σιτηρών». «Δεν υπάρχει καμία ανησυχία σε ό,τι αφορά τα αποθέματα σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση», επέμεινε.

Απροσδόκητη πτώση του ΖEW

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών συνέχισε να μειώνεται τον Αύγουστο στη Γερμανία παρά την ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο, σύμφωνα με ένα σημαντικό δείκτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.Ο δείκτης, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας ZEW, μειώθηκε κατά 7,2 μονάδες στις 14 μονάδες, έπειτα από μια παρόμοια πτώση τον Ιούλιο. Ο δείκτης είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο των τριών τελευταίων ετών πριν από περίπου ένα χρόνο, ανεβαίνοντας στο 57,7 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα... καλά της κρίσης: καφές με 1 ευρώ και δώρο η τυρόπιτα!

Το ... happy hour έχει μπει στη ζωή μας, μαζί και οι προσφορές αλά... πιτσαρία, καθώς η κρίση που χτυπάει καφετέριες και εστιατόρια έχει και τα καλά της για τους καταναλωτές “Μέχρι τώρα κανείς δεν κοίταζε τιμές” λένε οι ιδιοκτήτες, τώρα φαίνεται ότι ο Έλληνας έχει αποκτήσει άλλες συνήθειες. Έτσι άλλαξαν και οι ...

Πτώση στις πωλήσεις έτοιμου φαγητού την τελευταία διετία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Icap


Tην περίοδο 2000-2007 ο μέσος ετήσιος ρυθμός της αγοράς έτοιμου φαγητού κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα (13,3%). Την επόμενη χρονιά παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές τάσεις, (οριακή πτώση 0,4% της αξίας πωλήσεων), ενώ το 2009 η συνολική αξία εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 2,5% περίπου.

Βγαίνουν από το Χρηματιστήριο οι εκδόσεις Λυμπέρη

Την διαγραφή των μετοχών αποφάσισε η Έκτακτη, Καθολική και Αυτόκλητη Γενική Συνέλευση της εταιρίας



Αποφασίστηκε η υποβολή του σχετικού ετοίματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

ΕΤΕ: Αύξηση στα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Finansbank

Η Finansbank δημοσίευσε τα αποτελέσματα της τράπεζας για το α΄ εξάμηνο 2010 σύμφωνα με τα Τουρκικά Λογιστικά Πρότυπα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότερα, τα κέρδη...

Συνεχίζεται η επέλαση των stars στην Ελλάδα

Τι γίνεται φέτος το καλοκαίρι; Όλοι οι stars ψήφισαν Ελλάδα; Τους κάλεσε προσωπικά - πριν παραιτηθεί - η Άντζελα Γκερέκου; Μετά τους Pitt-Jolie, Cruise-Holmes, David και Victoria Beckham, Goldie Hawn, Kate Hudson, Monica Belluci, κι άλλοι celebrities πάνε κι έρχονται...

Τα Ελληνόπουλα δεν τρέφονται σωστά

Όσο σημαντικό είναι το ασβέστιο στη διατροφή του παιδιού, άλλο τόσο σημαντικά είναι τα πολυακόρεστα ωμέγα λιπαρά οξέα, διότι μέσω αυτών απορροφώνται οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (Α, D, E, K).

Τριάντα τρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του «Βασιλιά»


Εκδηλώσεις στη Γκρέισλαντ


Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, από το θάνατο του Έλβις Πρίσλεϊ. Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν στη Γκρέισλαντ για να τιμήσουν τη μνήμη του «Βασιλιά».

Χ.Α.: Διευρύνονται τα κέρδη

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με αιχμή τις τράπεζες, οι οποίος ενισχύονται σε ποσοστό περίπου 3%.

Στο υπουργικό συμβούλιο το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ

Στη διαγραφή όλων των χρεών της Τραινοσέ προς τον ΟΣΕ και την ΕΔΙΣΥ, αλλά και των χρεών του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, προχωρεί σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου «Αναδιάρθρωση, εξυγίανση και ανάπτυξη του ομίλου ΟΣΕ και Τραινοσέ».

Πρόστιμο 298 εκατ. δολ. στην Barclays

Ποσό ύψους 298 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Barclays στο πλαίσιο διακανονισμού με τις αμερικανικές αρχές σχετικά με τις κατηγορίες της παραποίησης στοιχείων και της απόκρυψης συναλλαγών με τράπεζες από χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις, όπως η Κούβα, το Ιράν και η Λιβύη.Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η βρετανική τράπεζα παραποίησε στοιχεία, αποκρύπτοντας συναλλαγές που είχε με πιστωτικά ιδρύματα των εν λόγω χωρών.

Oι Γερμανοί "δίνουν" 6 έως 8 ευρώ ανά τουρίστα

Δραματική πτώση στον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι υπογραμμίζει στον Flash 96 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενοικιαζόμενων Δωματίων. Ο Κώστας Μπρεντάνος εκτιμά ότι η μείωση των αφίξεων τουριστών αγγίζει το 11% ενώ στα έσοδα η βουτιά φτάνει ακόμη και το 25%.

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΡΤ –Παναγόπουλου

Η απάντηση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ και η ανταπάντηση του τωρινού ΔΣ



Με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Χρήστου Παναγόπουλου και της τωρινής διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης.

Κυρίαρχη θέση και το 2010 για την ελληνόκτητη ναυτιλία

Μερίδιο 15% στην παγκόσμια χωρητικότητα


Την κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία διατηρεί και το 2010 η ελληνόκτητος ναυτιλία, η οποία, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, κατέχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο με μερίδιο 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας.

Νέο «ψαλίδι» στα εισοδήματα με ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ και αύξηση ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα


Τσουχτερός λογαριασμός το Σεπτέμβριο


Τριπλό «ψαλίδι» στα εισοδήματα των πολιτών έρχεται το Σεπτέμβριο, καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι θα βρουν στα γραμματοκιβώτιά τους την επόμενη «φουρνιά» των σημειωμάτων για την είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και τα πρώτα για τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που αντικαθιστά το ΕΤΑΚ.Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται, κατά πάσα πιθανότητα, η μετάταξη του 30% των βασικών υπηρεσιών και προϊόντων καθημερινής διατροφής από τον μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει η θερμοκρασία και σήμερα

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος στην Αθήνα
 
Τους 41 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος. Οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή. Πτώση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο, με την ενίσχυση του μελτεμιού.

Αντίθετος με την κατασκευή τεμένους στο «Σημείο Μηδέν» ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Εκτός γραμμής Ομπάμα


Μπορεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να τάχθηκε δημοσίως υπέρ της κατασκευής τεμένους κοντά στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, ωστόσο ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, εξέφρασε την αντίθεσή του.«Το πρώτο άρθρο του Συντάγματος προστατεύει την ανεξιθρησκία. Ο Γερουσιαστής Ρέιντ σέβεται τη ρήτρα αυτή αλλά πιστεύει πως το τέμενος θα πρέπει να ανεγερθεί σε άλλο σημείο» τόνισε ο εκπρόσωπός του.

Μείωση 3,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τον Ιούλιο



Πτώση ζήτησης λόγω ύφεσης


Μείωση της τάξεως του 3,49% σημείωσε τον Ιούλιο η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή και μέση τάση (νοικοκυριά και εμπορικές επιχειρήσεις), όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ.Η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς από τις αρχές του 2010, καθώς τον Ιανουάριο η πτώση ήταν 0,8%, το Φεβρουάριο 4,55%, το Μάρτιο 2,9%, τον Απρίλιο 1,62%, τον Μάιο 3,2% και τον Ιούνιο 3,4%.

Φλωρεντία και Ρώμη «μονομαχούν» για το άγαλμα του Δαβίδ


Ιταλικός «εμφύλιος»


«Εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, και συγκεκριμένα ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Ρώμη, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να διεκδικήσει τη μεταφορά στην πρωτεύουσα του αγάλματος του Δαβίδ του Μικελάντζελο.Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, δύο δικηγόροι πραγµατοποίησαν -κατά παραγγελία της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι- εκτεταµένη έρευνα σε αρχεία αιώνων και, σύµφωνα µε αποδείξεις που ισχυρίζονται πως διαθέτουν, το άγαλµα δεν ανήκει στην πόλη του ιταλικού Βορρά αλλά πρέπει να περιέλθει στην περιουσία του κράτους και εποµένως να µεταφερθεί στη Ρώµη.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Άλεξ



Προσφυγή από τα τρία Ελληνόπουλα


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο προσέφυγαν τρία από τα έξι παιδιά που καταδικάστηκαν για την υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ Μεσχισβίλι από τη Βέροια, το 2006. Τα τρία Ελληνόπουλα, μετά την αμετάκλητη καταδίκη τους από το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, προσέφυγαν στο Ευρωδικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά τους τόσο στη δίκη όσο και στα επόμενα νομικά στάδια.Σύμφωνα με τα Νέα, στην πολυσέλιδη προσφυγή τους κατά του Ελληνικού Δημοσίου καταγγέλλουν ως παραβίαση των δικαιωμάτων τους το γεγονός ότι δεν δικάστηκαν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σήμα SOS εκπέμπουν χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για πολλές μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, αφού πάνω από 100 χιλιάδες αναμένεται να «κατεβάσουν ρολά» την επόμενη διετία. Όσο για την απώλεια θέσεων εργασίας, υπολογίζονται σε 200 χιλιάδες...