e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




-Συνομωσία σιωπής. Ποιοι έφαγαν τα λεφτά; Ο υφυπουργός Πάνος Μπεγλίτης κατήγγειλε ότι φτιάχτηκαν περιουσίες από τους εξοπλισμούς. Να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα τον κάλεσε η ΝΔ. Πρώην υπουργοί αλλά και επιχειρηματίες που είναι εν δυνάμει ύποπτοι, σιώπησαν, αλλά το «κατάπιε» και ο ίδιος ο Μπεγλίτης στο τέλος. Όμηροι στο θέατρο του παραλόγου, πασπαλισμένο με… συγκάλυψη ξανά.

Τρομοκρατούν βουλευτές για τη Siemens!

 

Διαβάστε στην Press Time


 Καταγγελίες για απειλητικά τηλεφωνήματα και καταδιώξεις. Έξι μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τοποθετούνται: «Να ζητήσουμε τώρα δύο δισεκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για το σκάνδαλο της εταιρίας».

Η Αμερικανίδα που «κάρφωσε» τον Δρούτσα

 
Διαβάστε στην Press Time


 Τα… ψώνια στη Νέα Υόρκη και ο χαρακτηρισμός “shopaholic”. Ο θόρυβος που ξέσπασε με τις αποκαλύψεις της.

Παράνομα τα πρόστιμα για το τσιγάρο

 


Διαβάστε στην Press Time



Υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας των δημοτικών αστυνομικών! Σύγχυση και με τις αρμοδιότητες.

Συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη.

 

Διαβάστε στην Press Time


 Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλά για το έργο του και τα σχέδιά του. «Η Αθήνα, είναι η αγάπη μου, είναι για μένα έργο ζωής. Στις εκλογές κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του λάθους».



Θησαυρίζουν ανενόχλητες οι πολυεθνικές στην πλάτη μας.




Διαβάστε στην Press Time



Από 30 ως 400% τα «καπέλα». Τεράστιες οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων των ίδιων εταιριών σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μόνο στην Ελλάδα χτυπούν οι κερδοσκόποι; Ποιος θα μας προστατεύσει; Γιατί πουλά ακριβότερα εδώ η Coca Cola; Γιατί πληρώνουμε 0,95 ευρώ το Νουνού και οι Κύπριοι 0,83; Γιατί η Nestle τα… υπερτιμολογεί σχεδόν όλα; Ο καφές Jacobs, το απορρυπαντικό Dixan και τα άλλα «αλμυρά» προϊόντα.

Συνομωσία σιωπής. Ποιοι έφαγαν τα λεφτά;

 




Διαβάστε στην Press Time

 Ο υφυπουργός Πάνος Μπεγλίτης κατήγγειλε ότι φτιάχτηκαν περιουσίες από τους εξοπλισμούς. Να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα τον κάλεσε η ΝΔ. Πρώην υπουργοί αλλά και επιχειρηματίες που είναι εν δυνάμει ύποπτοι, σιώπησαν, αλλά το «κατάπιε» και ο ίδιος ο Μπεγλίτης στο τέλος. Όμηροι στο θέατρο του παραλόγου, πασπαλισμένο με… συγκάλυψη ξανά.

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες ετοιμάζει το ΑΣΕΠ


Για ταχύτερη διεκπεραίωση


Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το ΑΣΕΠ τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που σχεδιάζει για το άμεσο μέλλον, προκειμένου να επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών.Για τον ίδιο λόγο, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού επιδιώκει και την επίτευξη διαλειτουργικότητας με φορείς που εκδίδουν πιστοποιητικά για τους διαγωνισμούς του.

«Ψαλίδισμα» στο εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων αποφάσισε η διακομματική επιτροπή


Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις


Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε την Παρασκευή η διακομματική επιτροπή. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τον Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας



Κλειστοί οι δρόμοι για ΙΧ


Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του οποίου το κέντρο της Αθήνας μένει κλειστό για τα αυτοκίνητα.

Ο Ποδηλατικός Γύρος περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διαδρομές, ανάλογα με τις δυνατότητες και τη διάθεση του ποδηλάτη.Η μεγάλη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων ξεκινάει από το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου και θα υπάρχει ειδικός χώρος για τη φύλαξη των ρούχων των συμμετεχόντων (ροζ χρώμα στον χάρτη).

Πέρασε το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ

Μείωση προσωπικού, περικοπές δρομολογίων, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αυξήσεις στα εισιτήρια από το 2011 προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανση του ΟΣΕ που κατατέθηκε χτες βράδυ στη Βουλή.Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, από τις τρεις εταιρείες του Ομίλου που θα παραμείνουν στον νέο ΟΣΕ (ΟΣΕ Α.Ε./ ΕΔΙΣΥΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ/ΓΑΙΟΣΕ), προβλέπεται ότι θα αποσπαστούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου περίπου 1.350 άτομα, ενώ περίπου 1.000 θα συνταξιοδοτηθούν. Συνολικά, στον νέο ΟΣΕ θα μείνουν περίπου 3.700 εργαζόμενοι από τους περίπου 6.050 σήμερα. Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα αυξήσεις στα εισιτήρια και απελευθέρωση του κομίστρου από 1/1/2011.

Ενας στους τρεις Ευρωπαίους 25-34 ετών ζει στο σπίτι των γονιών του


Ένας άνδρας στους τρεις και μια γυναίκα στις πέντε, ηλικίας 25 ως 34 ετών, εξακολουθούσαν, το 2008 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να κατοικούν στο σπίτι των γονιών τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat.Στις ηλικίες 18 - 24 ετών, η αναλογία των νέων που ζουν με τους γονείς τους είναι πολύ υψηλότερη. Το 2008, 71% των γυναικών αυτής της ηλικίας και 82% των ανδρών ζούσαν στην οικογενειακή εστία.

Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για ένα «ροζ βιάγκρα»

Άβυσσος η λίμπιντο της γυναίκας



Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. «Η απόφαση δεν ήταν απλή, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άντρεας Μπάρνερ.

Πρωτοποριακό «τεστ αγάπης» για ζευγάρια

Αμερικανοί επιστήμονες σχεδίασαν ένα "τεστ αγάπης" που, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια αν η σχέση δύο ανθρώπων θα έχει αίσια εξέλιξη ή αν θα καταλήξει στον χωρισμό. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρόναλντ Ρόγκε, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", κατάφεραν -με την χρήση του σχετικού "κουίζ"- να προβλέπουν με επιτυχία για περισσότερα από 50 ζευγάρια αν θα χώριζαν μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Για εξαγορά της Adobe φέρεται να ενδιαφέρεται η Microsoft


«Μυστική συνάντηση»


H μετοχή της Adobe εκτινάχθηκε στα ύψη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έπειτα από δημοσίευμα που κάνει λόγο για ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας από τη Microsoft.

O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Στιβ Μπάλμερ είχε «πρόσφατα» μυστική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Adobe Σαντάνου Ναράγιεν, ανέφεραν οι New York Times. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα από πολλά τα θέματα που συζητήθηκαν «ήταν η Apple και ο έλεγχος που ασκεί στην αγορά κινητών τηλεφώνων, καθώς και το πώς οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον πόλεμο κατά της Apple».

Οι κολονοσκοπήσεις «χάνουν» περίπου το 8% των διαγνώσεων καρκίνου

Η κολονοσκόπηση θεωρείται η καταλληλότερη διαγνωστική μέθοδος για τυχόν παθήσεις στο έντερο, όμως μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα κρούει τον κώδωνα κινδύνου ότι η συγκεκριμένη εξέταση, κατά μέσο όρο, αποτυγχάνει στο 7% έως 8% των περιπτώσεων (περίπου μια στις δεκατρείς περίπου) να διαγνώσει την ύπαρξη καρκίνου. Οι καναδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι το εύρημά τους πρέπει να θέσει σε εγρήγορση τους γιατρούς σχετικά με τη συγκεκριμένη διαγνωστική εξέταση, καθώς και τους ασθενείς, ώστε να ληφθούν μέτρα που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά της.

Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Φθινοπωρινό θα είναι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα για αύριο προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λιγες βροχές μικρής διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις, λίγες νεφώσεις που το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Μοριακή ανακάλυψη βοηθά για την θεραπεία του AIDS

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τη δομή του μορίου μιας σημαντικής πρωτεΐνης, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του καρκίνου, όσο και στην μόλυνση του οργανισμού με τον ιό του AIDS. Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και ελέγχου της δραστηριότητας της πρωτεΐνης-υποδοχέα με την ονομασία CXCR4, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά φάρμακα.Η ανακάλυψη, υπό τον καθηγητή Ρέιμοντ Στίβενς του Ινστιτούτου Ερευνών Σκριπς της Καλιφόρνια, η οποία παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το Live Science, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να σταματήσει η επιζήμια δράση του συγκεκριμένου μορίου.

Μείωση της μηνιαίας καταναλωτικής δαπάνης

Μείωση της καταναλωτικής δαπάνης των ελληνικών νοικοκυριών από το 2008 και παράλληλα- παρά το γεγονός ότι βελτιώθηκαν σημαντικά οι συνθήκες διαβίωσης- μια ανισότητα που επιμένει, καταγράφουν οι στατιστικές έρευνες στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς 2008, που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παρατηρείται επίσης μεταβολή του καταναλωτικού προτύπου των πολιτών, με μετατόπιση στις δαπάνες για στέγαση, μεταφορές, εκπαίδευση και ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια. Όπως και μείωση στο οικογενειακό τραπέζι των προϊόντων που συνιστούν τη "μεσογειακή διατροφή".

Στα 18,5 δισ. ευρώ μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα

Σε 18.504 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 25.603 εκατ. ευρώ πέρυσι, μειώθηκε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2010 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 36.175 εκατ. ευρώ από 34.947 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ευχαριστίες ΣΕΔ προς τον Σ. Καπράλο

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο πρόεδρο του Χ.Α., κ. Σπύρο Καπράλο.

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:«Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου ευχαριστεί τον κ. Σπύρο Καπράλο για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε την τελευταία εξαετία κατά την οποία ήταν Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ η προσφυγή κατά του Μνημονίου

Αναβλήθηκε για τις 23 Νοεμβρίου 2010 η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του Μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, που επρόκειτο να γίνει σήμερα. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων, κ.ά. στρεφόμενοι κατά των περικοπών των μισθών, δώρων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, αλλά στρέφονται και ευθέως κατά του Μνημονίου.

ΤτΕ: Μείωση ταμειακού ελλείμματος κατά 28%

Στα 18,5 δισ. ευρώ από 25,6 δισ. ευρώ πέρυσι, μειώθηκε το ταμειακό έλλειμμα της Ελλάδας στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πτώση 28%, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ.

Επιστήμονες ζητούν την απαγόρευση της κωδεΐνης


Το ευρέως χρησιμοποιούμενο αναλγητικό κωδεΐνη δεν έχει αποτελεσματικότητα σε μερικούς ανθρώπους, ενώ για άλλους μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο για τη ζωή τους, συνεπώς η χρήση της θα έπρεπε να απαγορευτεί, σύμφωνα με καναδούς επιστήμονες.Οι ερευνητές Στιούαρτ ΜακΛέοντ και Νόνι ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ αναφέρουν στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, σύμφωνα με το New Scientist, ότι το πρόβλημα αφορά ιδιαίτερα τα νήπια, φέρνοντας το παράδειγμα δύο παιδιών που πέθαναν μετά την χορήγηση κωδεΐνης ύστερα από μια επέμβαση αμυγδαλεκτομής.

Ο άνθρωπος με τους 135 γάμους, τα 85 διαζύγια και τα 300 παιδιά!

Το όνομά του θα μπορούσε να είναι συνώνυμο της ''γεμάτης ζωής''. Μπορεί στις 3 Οκτωβρίου να έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, αλλά ο Κενυάτης Ακούκου είχε προλάβει να παντρευτεί 135 φορές, να πάρει 85 διαζύγια και να γίνει πατέρας 300 παιδιών!Και μη φανταστείτε ότι ήταν απλώς ένας ''ασυγκράτητος'' πάτερ - φαμίλιας! Μπορεί να μη προλάβαινε να παντρεύεται και να χωρίζει, αλλά ο Ακούκου ήταν και ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας. Ξεκινώντας από ένα χωριό της Κένυας, 370 χλμ δυτικά του Ναϊρόμπι, ο Ακούκου ίδρυσε μία εταιρεία με μικρά λεωφορεία, η οποία του απέφερε κέρδη που του επέτρεψαν να αγοράσει γη και κοπάδια. Σύντομα ολόκληρη σχεδόν η περιοχή του ανήκε!

Τεράστιες οι ανισότητες στην κατανάλωση μεταξύ φτωχών και πλούσιων νοικοκυριών


Κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 19% του πληθυσμού


Μεγάλες ανισότητες στην κατανάλωση, μείωση της ανοδικής τάσης των καταναλωτικών δαπανών και μεταβολή του καταναλωτικού προτύπου, καταγράφει μεταξύ άλλων η Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών έτους 2008 που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).Τα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών καταδεικνύουν ότι μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών ανήλθε το 2008 στα 2.117,67 ευρώ (αύξηση 18,2% σε σύγκριση με το 2004). Η αύξηση αυτή σε πραγματικούς όρους, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβολή των τιμών κατά το διάστημα 2004 – 2008, ανήλθε σε 6,8%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών για την περίοδο 1998 – 2004 ανήλθε σε 12,2%, δηλαδή καταγράφεται μείωση της ανοδικής τάσης της καταναλωτικής δαπάνης από αγορές

«Χαμένο» έργο του Βιβάλντι βρέθηκε στη Σκωτία


Θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο


Ανάμεσα στα χιλιάδες έγγραφα των Κρατικών Αρχείων της Σκωτίας βρέθηκε η παρτιτούρα για ένα από τα τέσσερα «χαμένα» κονσέρτα του Αντόνιο Βιβάλντι, για το κονσέρτο για φλάουτο Il Gran Mogol.
Σύμφωνα με το BBC, η παρτιτούρα εντοπίστηκε ανάμεσα στα έγγραφα της οικογένειας του Μαρκησίου του Λόθιαν από τον Άντριου Γούλεϊ, ερευνητή του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον.

Άρση του casus belli εάν εγκαταλειφθεί η ιδέα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, λέει σύμβουλος του Ερντογάν


Πλέκει το εγκώμιο του Γ.Παπανδρέου


Την άρση του casus belli από την πλευρά της Άγκυρας με ταυτόχρονη ακύρωση, από την πλευρά της Αθήνας, της απόφασης που δίνει στην ελληνική Βουλή το δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, προτείνει ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. Οι δηλώσεις Καλίν έγιναν σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή, καθώς στις 22 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναμένεται στη χώρα μας.«Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αποσύρουμε ταυτόχρονα και τις δύο αποφάσεις και να αφήσουμε τη ρύθμιση του ζητήματος στη συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών προβλημάτων» δηλώνει ο Ιμπραΐμ Καλίν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Στον φυλακισμένο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό το Νόμπελ Ειρήνης

Βραβεύτηκε για τον αγώνα του για ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Στον φυλακισμένο αντιφρονούντα Λιου Σιαομπό απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής της Σουηδικής Ακαδημίας, το βραβείο του απονέμεται «για τον μακρύ και μη βίαιο αγώνα του για θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα».Το βραβείο συνοδεύεται από 10 εκατ. σουηδικές κορόνες (περίπου 1 εκατ. ευρώ) και θα απονεμηθεί στον Σιαομπό στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου.

Εν αναμονή μετατάξεων περίπου 50.000 υπάλληλοι του Δημοσίου



Περιμένουν τα ...«φύλλα πορείας»


Αναβρασμός επικρατεί στον Δημόσιο τομέα, καθώς περισσότεροι από 50.000 υπάλληλοι έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ώς τα μέσα του επόμενου έτους το δρόμο της μετάταξης, βάσει των ρυθμίσεων για τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών. Σύμφωνα με το Βήμα, ήδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους.

Στα συσσίτια της Εκκλησίας προσφεύγουν καθημερινά δεκάδες Έλληνες


Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού


Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που προσφεύγουν καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας δείχνουν τα στοιχεία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής. «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι Έλληνες αυξήθηκαν δραματικά» τονίζει στο «Βήμα» ο διευθυντής Οικονομικών του Ταμείου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης.

Διευκρινίσεις για την 25ετία αναμένουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι


Ενδεχόμενο «σωσίβιο» για όσους συνταξιοδοτούνται στα τέλη του 2010


Την ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν. 3865/2010 αναμένουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μέχρι πρότινος θεωρούσαν πως έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης βάσει της 25ετίας, αλλά μετά τον Ιούλιο και τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου επιβαρύνθηκαν με πρόσθετα έτη ασφάλισης.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το άρθρο 6 του Ν. 3865/2010 για τη Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή με μειωμένες συντάξιμες αποδοχές (λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης).

Αυστραλοί και Έλληνες από τους πλέον παχύσαρκους

Tα ποσοστά των παχύσαρκων Αυστραλών είναι τα πλέον αυξανόμενα μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών

Οι Αυστραλοί παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης της παχυσαρκίας, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, τα ποσοστά των παχύσαρκων Αυστραλών είναι τα

«Αγριεύει» η Εφορία για να ανακάμψουν τα δημόσια έσοδα


Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων


Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με τη συνδρομή εισαγγελέα προχωρεί το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής, ενώ με λουκέτα αλλά και απώλεια του αφορολογήτου κινδυνεύουν χιλιάδες μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες που συλλαμβάνονται από τους ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να μην εκδίδουν αποδείξεις. O επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ.Καπελέρης δήλωσε την Πέμπτη ότι το πρώτο εννεάμηνο έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,4 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ως το τέλος του έτους αναμένεται τα συνολικά πρόστιμα να ξεπεράσουν τα 5 δισ. ευρώ.

Παπακωνσταντίνου: «Δεν θα χρειαστούμε παράταση του Μνημονίου μετά το 2012»


«Υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να ζητήσει παράταση του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης μετά το 2012 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην The Wall Street Journal.Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στο τέλος του 2012 η Ελλάδα θα καταγράφει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα και θα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και ως εκ τούτου δεν θα χρειασθεί να ζητήσει από την τρόικα επέκταση του χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης.

Επίσημη παρουσίαση του «ψηφιακού σχολείου» στη Λήμνο



Παρουσία του πρωθυπουργού


Η επίσημη παρουσίαση του «ψηφιακού σχολείου» θα γίνει σήμερα, Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρουσία του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου.Η παρουσίαση του ψηφιακού σχολείου θα μεταδοθεί ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο www.sch.gr.

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή


Νευρικά κινούνται οι διεθνείς αγορές


Με απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή. Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις οι επενδυτές προχωρούν σε ήπιες ρευστοποιήσεις.
Στις 10:40 ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωνε πτώση 0,57% στις 1.544,95 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 4 εκατ. ευρώ.Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έχανε 0,59%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε ισχνή πτώση 0,17% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε ισχνά κέρδη 0,07%.