e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Goldman Sachs: Ζημιογόνες οι 10 ημέρες του τριμήνου

Ζημίες κατέγραψε για δέκα ημέρες από το δεύτερο εξάμηνο του έτους η Goldman Sachs Group Inc., ενώ για τις τρεις ημέρες εξʼ αυτών, οι απώλειες ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με σημερινή αναφορά της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Απώλειες 0,45% στο Χ.Α.

Με πτώση 0,45% στις 1.705,23 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54,76 εκατομμύρια ευρώ.

Φορητοί υπολογιστές στα ολοήμερα δημοτικά με ενιάιο πρόγραμμα


Απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους θα μπορούν να προμηθευτούν τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά την διδακτική διαδικασία.

Σύντομα το επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης του ΟΑΕΕ, λέει ο Γ.Βουδούρης

Νέα διοίκηση του ΟργανισμούΓια άμεση παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου εξυγίανσης του ΟΑΕΕ δεσμεύτηκε ο νέος διοικητής του οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης, που θα στοχεύει στην εξισορρόπηση των οικονομικών του και τη διοικητική αναδιοργάνωση. Στο μήνυμά του προς τους ασφαλισμένους και υπαλλήλους του Οργανισμού, ο Γ.Βουδούρης ανέφερε ότι αναλαμβάνει με αίσθημα ευθύνης τη διοίκηση του ΟΑΕΕ «σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα και τον Οργανισμό».



Ταυτοποιήθηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου σε ασθενείς με εγκεφαλίτιδα


Επιβεβαιώνονται οι υποψίες


Συνολικά 16 περιστατικά εγκεφαλίτιδας στην περιοχή της Μακεδονίας οφείλονται πράγματι στον ιό του Δυτικού Νείλου, επιβεβαίωσε στο in.gr η υπεύθυνη του αρμόδιου εργαστηρίου.

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 23 Αυγούστου ο αναπτυξιακός νόμος

Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομίας το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ενισχύσεων σε ιδιωτικές επενδύσεις σχεδιασμού άνω των 200.000 ευρώ, διαδικασία που θα λήξει στις 23 Αυγούστου.

Πώση 0,20% του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,20% και διαμορφώνεται στα 1,3255 δολάρια. Το ευρώ διαπραγματεύεται στα 113,440 γιεν, στο 0,8298 με τη Στερλίνα και στο 1,37790 με το Ελβετικό Φράγκο.Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,65% έναντι του γιέν και διαμορφώνεται στα 85,585 γιέν. Το δολάριο διαπραγματεύεται στο 1,5968 με τη Στερλίνα και στο 1,0396 με το Ελβετικό φράγκο.

Η πολιτική της προσέγγισης είναι επιλογή και όχι μονόδρομος, διαμηνύει η Αθήνα στην Αγκυρα

«Κουτοπονηριές δεν χωρούν»

Μήνυμα στην Τουρκία πως η ελληνική πολιτική προσέγγισης με την Τουρκία είναι επιλογή και όχι μονόδρομος έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από τη νήσο Ρω, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παραμονής του στο ακριτικό Καστελόριζο. Πρόσθεσε ότι...

Στο σφυρί τα έργα που κοσμούσαν την Lehman Brothers


Διπλή δημοπρασία

Στο σφυρί βγαίνουν τον Σεπτέμβριο τα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους τοίχους της άλλοτε κραταιάς τράπεζας Lehman Brothers, η οποία κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2008 προκαλώντας ισχυρό σεισμό στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα έργα θα πωληθούν σε διπλή δημοπρασία, στις 25 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στις 29 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Κλιματική αλλαγή εργαστηρίου «επιταχύνει» την Εξέλιξη


Προσαρμογή ή θάνατος

Ορισμένα είδη θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή με εντυπωσιακή ταχύτητα, αν και στην πορεία θα εμφανίζονταν σοβαρές παρενέργειες, προκύπτει από μελέτη Αμερικανών και Ευρωπαίων ερευνητών. Το πείραμά τους κατέγραψε μάλιστα τον ταχύτερο ρυθμό εξέλιξης που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε άγριο ζώο.

Με αρνητικό πρόσημο ο γ.δ.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να σημειώνει λίγο πριν τις 15:00 μικρή πτώση 0,15% και να διαμορφώνεται...

News Corp: Πώληση μεριδίων σε τρία κινεζικά κανάλια

Στην πώληση των πλειοψηφικών μεριδίων της σε τρία κινεζικά τηλεοπτικά κανάλια θα προχωρήσει ο κολοσσός των ΜΜΕ, News Corp. σύμφωνα με σημερινή δήλωση της διοίκησης. Τα μερίδια της εταιρείας του Ρούπερτ Μέρντοχ θα αγοράσει ένα κεφάλαιο που υποστηρίζει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ΜΜΕ της Κίνας.

Ο Ντέμης Ρούσσος στηρίζει την επέκταση του Δρυμού στον Όλυμπο



Έβαλε ψηφιακά την "υπογραφή" του στη σχετική φόρμα που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο.

Ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης είναι πλέον ένας από τους 5.842 πολίτες που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού.

ΤτΕ: Μείωση 32,6% του ταμειακού ελλείμματος στο 7μηνο

Μείωση 32,6%, στα 14,474 δισ. ευρώ, παρουσίασε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου φέτος, σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των δανειακών αναγκών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Μείωση 12,4% για την οικοδομική δραστηριότητα το Μάιο


Σε βαθιά ύφεση η αγορά ακινήτων

Μείωση 12,4% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Μάιο, σε ετήσια βάση, βάσει του αριθμού των αδειών που εκδόθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σχέδιο παραχώρησης του λιμένα της Βάρνα εξετάζει η Βουλγαρία

Το ενδεχόμενο παραχώρησης του λιμένα της πόλης Βάρνα εξετάζει η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αλεξάντερ Τσβέτκοφ.


ΕΚΤ: «Απλοϊκές» οι εικασίες για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

H Ελλάδα έχει επιδείξει αξιέπαινη αποφασιστικότητα στο να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και οι όποιες εικασίες ότι είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους της είναι "λανθασμένες" και "απλοϊκές", υπογράμμισε, ο Αθανάσιος Ορφανίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Όργιο αισχροκέρδειας στη βενζίνη και το Κράτος... σφυρίζει αδιάφορα

Ό,τι τιμή θέλουν βάζουν οι βενζινοπώλες που ακόμη και στον ίδιο δρόμο έχουν διαφορές στην τιμή από 10 ως και 27 λεπτά το λίτρο!



Απουσία ελέγχων, ακόμη και οι τιμές που αναρτώνται στο διαδίκτυο, όπως επιβάλει ο νόμος, βγάζουν... μάτι!Ούτε οι φόροι, ούτε οι τελευταίες κινητοποιήσεις δικαιολογούν τις αυξήσεις. Κανένας λόγος δεν υπάρχει λένε οι άνθρωποι της αγοράς. Πρόκειται για καθαρή αισχροκέρδεια ελλείψει ελέγχων...

Λουκέτο στο 17% των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας

Σε Σταδίου και Πανεπιστημίου τα περισσότερα κλειστά εμπορικά


Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον εμποροικό κόσμο τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων.Το λιανεμπόριο στην Αττική βιώνει βαθιά κρίση. Ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας η αναλογία των κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων φτάνει περίπου το 17%. Ειδικότερα, η υψηλότερη αναλογία καταγράφεται στην οδό Σταδίου, όπου το ποσοστό των κλειστών μαγαζιών ανέρχεται σε 25%, ενώ ακολουθούν η οδός Πανεπιστημίου, όπου το 20% των καταστημάτων είναι κλειστά και η Ερμού, με την αναλογία να φθάνει στο 15%.

Πτώση 4,5% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο

Υποχωρεί το βιομηχανικό προϊόν

Μείωση της τάξεως του 4,5% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Μπάσκετ "αστέρων" για τον Ομπάμα!

Ο Πρόεδρος της Αμερικής γίορτασε τα γενέθλια του με έναν αγώνα μπάσκετ, με όλα τα μεγάλα "αστέρια" του ΝΒΑ.

Αναγέννησαν νεύρα του νωτιαίου μυελού

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγεννήσουν νεύρα του νωτιαίου μυελού σε πειραματόζωα που κατάφεραν να κάνουν και πάλι κινήσεις ...

“Νάο” : Το πρώτο ρομπότ που αναπτύσει συναισθήματα μικρού παιδιού!

Συμμετέχουν και Έλληνες ερευνητές στο εγχείρημα


Η νέα τεχνολογική εφεύρεση παρουσιάστηκε από Ευρωπαίους επιστήμονες στο πλαίσιο του προγράμματος "Feelix Growing", με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τη συνεργασία οκτώ πανεπιστημίων και εταιρειών ρομποτικής από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Δανία.

Νέο “τσεκούρι” στα επιδόματα των Δημοσίων Υπαλλήλων

Μονάχα το οικογενειακό και το επίδομα θέσης θα γλιτώσουν από τις περικοπές που φέρνει από το 2011 το νέο μισθολόγιο.

Αυξήσεις “φωτιά” στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ενδεικτικά παραδείγματα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις...Ο «εξορθολογισμός» εκτινάσει στα ύψη τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Σε βάθος τριετίας η αύξηση θα αγγίξει το 105%, ενώ τα τιμολόγια των αγροτών θα ακριβύνουν πάνω από 60%, καθώς και αυτά της βιομηχανίας. Μειώσεις θα γίνουν στα λεγόμενα εμπορικά τιμολόγια.

Ανακάλυψη γονιδίων που σχετίζονται με τη μηνιγγίτιδα

Σε μία σημαντική ανακάλυψη που ενδέχεται να διευκολύνει την ανάπτυξη εμβολίων κατά των πλέον επικίνδυνων στελεχών των βακτηρίων της μηνιγγίτιδας, προχώρησε διεθνής επιστημονική ομάδα.

Στα 566.000 άτομα οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον Ιούνιο

Μιρκή μείωση σε σχέση με το Μάιο



Στα 566.804 άτομα ανήλθαν τον Ιούνιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός...

«Λουκέτο» έβαλαν οι Γερμανοί στο τέμενος όπου προσεύχονταν οι δράστες της 11ης Σεπτεμβρίου

Αποφάσεις στο Αμβούργο

Οι αρχές του Αμβούργου ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός τεμένους, όπου προσεύχονταν οι δράστες των πολύνεκρων επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Περί τα 6,1 δισ. δολάρια έχει στοιχίσει στη ΒΡ η διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού


Προσωρινός απολογισμός

Στα 6,1 δισ. δολάρια (4,6 δισ. ευρώ) έχει «σκαρφαλώσει» το ύψος των κονδυλίων που έχει διαθέσει, μέχρι στιγμής, η BP για την αντιμετώπιση της διαρροής πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού -της χειρότερης περιβαλλοντικής καταστροφής στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο


Θετικό κλίμα στην αγορά

Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.

Πρόγνωση καιρού

Βορείους ανέμους 6 Μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).



Αναλυτική πρόγνωση...

ΒΡ: Σταμάτησε η διαρροή πετρελαίου

Επιτυχής ήταν διαδικασία τσιμεντοποίησης του φρέατος στην εξέδρα άντλησης «Deepwater Horizon» στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP στην ιστοσελίδα της, αναφερόμενη στα αποτελέσματα από τις δοκιμές που έκανε.

Υπό έντονες αντιδράσεις ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη Μάργκαρετ Θάτσερ

«Σιδηρά Κυρία» η Μέριλ Στριπ

Πολύ σύντομα θα αρχίσουν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή και την 11χρονη ενδεκάχρονη θητεία στην Ντάουνιγκ Στριτ της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, με την βραβευμένη ηθοποιό Μέριλ Στριπ στον ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας».

Προτάσεις πώλησης καταστημάτων εξετάζει η εταιρεία Ατλάντικ

Αλλαξαν χέρια τα πρώτα δύο

Προτάσεις πώλησης καταστημάτων του δικτύου της εξετάζει η Ατλάντικ, οι οποίες θα υλοποιούνται στο πλαίσιο του πλάνου αναδιάρθρωσης και με γνώμονα την μείωση των υφιστάμενων υποχρεώσεων και την ενίσχυση της ρευστότητας της.

Άνοδος των βάσεων στις σχολές «μεσαίας βαθμολογίας», μεγάλο ενδιαφέρον και για ΤΕΙ

Προτίμηση σε σχολές που «δίνουν» δουλειά

Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν φέτος οι αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες -και περιζήτητες- σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του μεγάλου αριθμού αριστούχων (10.571 έναντι 10.688 πέρσι), ενώ σε πολλά τμήματα «μεσαίας βαθμολογίας» αναμένεται...

Σε επιφυλακή οι αρχές μετά τα διαδοχικά κρούσματα εγκεφαλίτιδας

Ο ιός του Δυτικού Νείλου

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειoνομικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο θάνατος, από εγκεφαλίτιδα, ενός άνδρα ηλικίας 79 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για δύο περιστατικά ασθενών στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.

Στον έλεγχο της Hyatt περνά το 51% του Καζίνου του Πάρνηθας


Aποκτά επιπλέον 2% έναντι 7,2 εκατ. ευρώ
 
Στον έλεγχο της Ηyatt Regency Ξενοδοχειακής και Τουριστικής ΑΕ περνά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, με απόφαση της διαιτησίας επιπλέον 2% του Καζίνου της Πάρνηθας, με αποτέλεσμα η κοινοπραξία να ανεβάσει το ποσοστό της στο 51%.