e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε εκτάκτως από την Πέμπτη όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Στο στόχαστρο των ξένων οίκων.
Το σχέδιο άμυνας για ομόλογα, την αγορά και τα κεφάλαια.
2 δις ευρώ για τις Τράπεζες, 2,5 δις ευρώ για το Χρηματιστήριο.
Τι «φέρνουν» Moody’s, S&P και Fitch.
Επιμένει θετικά για τα ομόλογα η Goldman Sachs.
Οι φόβοι και η προετοιμασία του επενδυτικού κοινού.
«Στραγγαλίστηκε» το ρευστό στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.


Αποκάλυψη.
Ποια επιχειρηματικά κέντρα προωθούν κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτή την Πέμπτη
Η Press Time αποκαλύπτει


-Το πολιτικό βαρόμετρο του Δεκεμβρίου από την Alco. Πέντε μονάδες μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η δύναμη των κομμάτων, πόσο ικανοποιημένοι οι πολίτες από την απόδοση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ποια η γνώμη τους για τους πολιτικούς αρχηγούς και η παράσταση νίκης.

“Φρουτάκια” και Στοίχημα. Σύγκρουση γιγάντων και συμφερόντων

 

Διαβάστε στην Deal news

 Η απόλυτη σύγκρουση για φρουτάκια και ιντερνετικό στοίχημα. Το παιχνίδι των πιέσεων που παίχτηκε τις τελευταίες ώρες και τι δρομολογεί η κυβέρνηση.
Με τον ΟΠΑΠ ή όχι στο παιχνίδι; Αυτό είναι το ζητούμενο.
Ποιοί Έλληνες επιχειρηματίες δηλώνουν παρόν για να ποζάρουν με στόχο τα υψηλά κέρδη και ποιοί νέοι παίκτες αποκαλύπτει η Deal πως έρχονται στο Ελ Ντοράντο της Ελλάδας.

Τα βήματα του Mr Κορρέ

 

Διαβάστε στην Deal news

 Γιώργος Κορρές. Ο φαρμακοποιός έχει κέρδη και ρισκάρει
-Τα 5,3 εκατομμύρια και η στρατηγική ανάπτυξη σε Ελλάδα και Ευρώπη.
-Οι ισχυρές συμμαχίες με τους εφοπλιστές.
-Ο ρόλος του Δασκαλόπουλου.

Το χρήμα και το ποδόσφαιρο

 

Διαβάστε στην Deal news

 Η επιχειρηματική διάσταση στον πόλεμο της μπάλας. Τι συνέβη στον Παναθηναϊκό. Πως, τι ποσά και γιατί επενδύουν οι ισχυροί του χρήματος στο ποδόσφαιρο.
Υπάρχουν τα λεφτά; στην πράσινη ΠΑΕ. Πως έφτασαν ξανά στη σύγκρουση οι μέτοχοι και τι θα κάνουν τώρα Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος, Πατέρας και Γιαννακόπουλος.
Ο ρόλος του Μαρινάκη και οι άλλοι επενδυτές της «στρογγυλής θεάς».

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Τα μυστικά

 

Διαβάστε στην Deal news

 Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας φαινόμενο και τα μυστικά του Λονδίνου με την πώληση της Alapis. Τι θα γίνει με τα φωσφορικά λιπάσματα. Τα σενάρια, η αλήθεια και το παρασκήνιο με τη Lamda Partners και το βουλγαροιρακινό.
Η πορεία του στο χρηματιστήριο και το πλήρες focus στη μετοχή.

Η Ελλάδα ξανά στο στόχαστρο των οίκων.

 

Διαβάστε στην Deal news

 Οι υποβαθμίσεις που έρχονται. Ποιοι τρομάζουν και πως οργανώθηκε το σχέδιο άμυνας μαζί με τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αποκάλυψη. Η θέση της Moody’s της S&P και της Fitsh. Γιατί επιμένει θετικά η Goldman Sachs.
Δύο δις για τις τράπεζες και 2,5 για το χρηματιστήριο.
Η προετοιμασία του επενδυτικού κοινού και η προώθηση κρατικών εγγυήσεων.
Στραγγαλίστηκε το ρευστό στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Επιχειρηματίες προωθούν κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

 

Διαβάστε στην Deal news


Τα επιχειρηματικά κέντρα που προωθούν την Οικουμενική Κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Ο sir, μόνιμος κάτοικος Οξφόρδης και πως προέκυψε ξαφνικά ως λύση για την πολιτική ζωή του τόπου. Η αποκάλυψη ισχυρού μεγαλοεπιχειρηματία. Ποια μέσα τον προβάλουν ιδιαίτερα και τα σενάρια-σχέδια που μπαίνουν στο τραπέζι.
Ακόμα τι απαντούν οι Έλληνες στη δημοσκόπηση. Ποιος πολιτικός θα τα καταφέρει καλύτερα στην οικονομία.

Πότε σας συμφέρει να βγείτε στη σύνταξη.

 
Διαβάστε στην Press Time


 Τι χάνετε και πώς μπορείτε να κερδίσετε. Ένας χρήσιμος οδηγός.

Ώρα μηδέν για τον Παναθηναϊκό.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Οι επόμενες κινήσεις του Βαρδινογιάννη, του Βγενόπουλου, του Πατέρα και του Γιαννακόπουλου, η σύγκρουση του πολυμετοχικού και η επόμενη μέρα.

Ποιοι ήθελαν να «φάνε» τον αρχηγό ΓΕΣ;

 

Διαβάστε στην Press Time


 Οι συλλήψεις για τον εκβιασμό, η κόρη του, οι εκπομπές της και το θρίλερ.

Τι έκαναν οι 50 Ρώσοι αρχινονοί στην Αθήνα.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Δολοφονίες μαφιόζων, πρώην πράκτορες της KGB με επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ο αρχιμαφιόζος με τα χίλια πρόσωπα που αναζητείται στη χώρα μας.

Σοκ: Άλλα 50 άτομα από τα σαλόνια της Αθήνας για το κύκλωμα της κόκας

 

Διαβάστε στην Press Time

 Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ. Η εμπλοκή τηλεστάρ, οι καλλιτέχνες και το συγγενικό πρόσωπο υπουργού.

Το πολιτικό βαρόμετρο του Δεκεμβρίου από την Alco.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Πέντε μονάδες μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ. Ποια είναι η δύναμη των κομμάτων, πόσο ικανοποιημένοι οι πολίτες από την απόδοση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Ποια η γνώμη τους για τους πολιτικούς αρχηγούς και η παράσταση νίκης.

Απώλειες 0,69% στο Χ.Α.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις προειδοποιήσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης για πιθανή υποβάθμιση της Ελλάδας.Μετά τους οίκους Moody΄s και Standard & Poor's, την Τρίτη και ο οίκος Fitch έθεση υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση BBB- της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Η κρίση στο ποδόσφαιρο

ΑΡΘΡΟ TOY ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΣΜΕΤΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ WWW.DEALNEWS.GR




Η μεγάλη κρίση που περνάει η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό (ας μην βιασθούμε, ακόμα, να μιλήσουμε για διάλυση της) φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το...επιχειρηματικό δίλημμα: αποτελεί, σήμερα επένδυση το ελληνικό ποδόσφαιρο για τους «ισχυρούς του χρήματος»;
Η πρώτη απάντηση είναι όχι, συμπέρασμα το οποίο ενισχύεται αν ανατρέξουμε και στην παλαιότερη δήλωση του Σωκράτη Κόκκαλη, σύμφωνα με την οποία ο Ολυμπιακός του στοίχισε 200 εκατ. ευρώ στα 17 έτη που ο ίδιος ήταν το απόλυτο αφεντικό της ΠΑΕ. Γιατί ακόμα και σε χρονιές ιδιαίτερα προσοδοφόρες, λόγω των «αστρονομικών» εσόδων από το Τσάμπιονς Λιγκ, εξ' ίσου...αστρονομικά ήταν και τα έξοδα, λίγο πάνω, η λίγο κάτω από τα 60 εκατ. ευρώ!

Τις εκπτώσεις περιμένουν οι καταναλωτές για να κάνουν αγορές

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας, οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους δεν θα προβούν σε εκτενείς αγορές για είδη ένδυσης και υπόδησης, την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά θα περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων.

Κουτρουμάνης: Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων μέχρι 25%

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών μέχρι 25% σε βάθος τριετίας, μέσω της δημιουργίας κατάλληλων προϋποθέσεων, προανήγγειλε από του βήματος της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τη διεύρυνση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με τοπικά ολοκληρωμένα προγράμματα, με στόχο αφενός τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αφετέρου τη δημιουργία νέων. Κατά την ομιλία του επί του προϋπολογισμού 2011 αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα της ανεργίας, τονίζοντας πως με τα 17 προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη έχει επιτευχθεί περιορισμός του ρυθμού αύξησης της ανεργίας.

Ερρίκος Ντυνάν: Πρόταση εξαγοράς του Νοσοκομείου από το Ιατρικό Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν στη συνεδρίαση του και μετά από θετική εισήγησή του πρόεδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, έκανε αποδεκτή την από 20 Δεκεμβρίου 2010 πρόταση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών και του στρατηγικού του εταίρου Asklepios Kliniken και τους χορήγησε δικαίωμα αποκλειστικότητας μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, ώστε να συγκροτήσουν το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να υποβάλουν αξιόπιστη προσφορά εξαγοράς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» δημιουργήθηκε με δαπάνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λειτουργεί ως κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, προσφέροντας κοινωνικό έργο στους τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, διαθέτοντας το σύνολο του πλεονάσματος κάθε χρήσης του σε κοινωφελείς σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στα ιαπωνικά καταστήματα οι πρώτες 3D τηλεοράσεις που δεν χρειάζονται γυαλιά

Πρώτη η Toshiba


Η Toshiba λανσάρει την Τετάρτη στην ιαπωνική αγορά τον «πρώτο στον κόσμο» τηλεοπτικό δέκτη που προβάλλει τρισδιάστατη εικόνα χωρίς να απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών. Ένα δεύτερο, λίγο μεγαλύτερο μοντέλο αναμένεται το Σάββατο.Η πρώτη από τις δύο τηλεοράσεις Regza GL1 έχει οθόνη υγρών κρυστάλλων με διαγώνιο 12 ιντσών, και τιμάται στην Ιαπωνία 120.000 γεν (1.090 ευρώ). Η δεύτερη τηλεόραση της ίδιας σειράς θα έχει οθόνη 20 ιντσών, αναφέρει από το Τόκιο το AFP.

Τσιμέντο και όχι εκρηκτική ύλη περιείχε το ύποπτο δέμα στο μετρό της Ρώμης

Λανθασμένος συναγερμός


Το ύποπτο δέμα που εντοπίστηκε την Τρίτη στο μετρό της Ρώμης προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές και ανησυχία στους πολίτες δεν περιείχε παρά σωλήνες γεμάτους με τσιμέντο και όχι εκρηκτική ύλη όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, μεταδίδουν την Τετάρτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Έπειτα από την ανάλυση της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι η μαύρη σκόνη ήταν στην πραγματικότητα ανθρακικό ασβέστιο, ένα από τα συστατικά του τσιμέντου, και όχι πυρίτιδα, αναφέρουν οι ιταλικές εφημερίδες.

Έτοιμη να αγοράσει πορτογαλικά ομόλογα 5 δισ. ευρώ φέρεται η Κίνα

Στήριξη από το Πεκίνο


Η Κίνα φέρεται να είναι έτοιμη να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας, ύψους 4-5 δισ. ευρώ, για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των αγορών, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τετάρτη η πορτογαλική εφημερίδα Jornal de Negocios, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.Η συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα οδηγήσει την Κίνα στην αγορά πορτογαλικών ομολόγων σε δημοπρασίες ή τις δευτερογενείς αγορές το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Καταδίκες για Εφραίμ και Αρσένιο για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου

Από το Εφετείο Θράκης


Το Εφετείο Θράκης έκρινε την Τετάρτη ενόχους την πρώην πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης Μαρία Ψάλτη, τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος, παραβίασης δικαστικού απορρήτου και ηθικής αυτουργίας στην υπόθεση του Βατοπαιδίου.Το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή στην Μαρία Ψάλτη για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και παραβίασης δικαστικού απορρήτου και την ίδια ποινή στους Εφραίμ και Αρσένιο για ηθική αυτουργία.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες δεν ανήκουν όλοι στο ίδιο είδος

Ξαδέλφια, όχι αδέλφια


Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν σήμερα οι περισσότεροι βιολόγοι, οι ελέφαντες που βόσκουν στην αφρικανική σαβάνα δεν ανήκουν στο ίδιο είδος με τους ελέφαντες της αφρικανικής ζούγκλας: νέα γενετική μελέτη δείχνει ότι τα δύο παχύδερμα διαφέρουν μεταξύ τους «όσο διαφέρει ο ασιατικός ελέφαντας από τα μαμούθ».Το ερώτημα του εάν οι αφρικανικοί ελέφαντες ανήκουν όλοι στο ίδιο είδος προβληματίζει τους βιολόγους εδώ και δεκαετίες. Στην προσπάθεια να επιλυθεί αυτή η διαμάχη, ένα πρώτο στοιχείο είναι οι σημαντικές εμφανισιακές διαφορές: ο ελέφαντας της σαβάνας, με βάρος έως και επτά τόνους, είναι διπλάσιος σε μέγεθος από τον συγγενή του που ζει στα δάση.

Θέλουν να κόψουν το πορνό στο Ίντερνετ

Πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

Να απαγορεύσει το πορνό στο Ίντερνετ επιχειρεί η κυβέρνηση της Βρετανίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από ανθρώπους που την κατηγορούν για λογοκρισία, ενώ οι πάροχοι διευκρινίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι τεχνικά αδύνατο.Η πρόταση να μπλοκαριστεί η πρόσβαση στο online πορνογραφικό υλικό έγινε την Κυριακή από τον υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας, Εντ Βέιζι, ο οποίος δήλωσε ότι η πορνογραφία πρέπει να σταματήσει στην «πηγή», δηλαδή στο Ίντερνετ.

Επιταχύνονται οι επενδύσεις στο εξωτερικό από την Τέρνα Ενεργειακή

«Ο νόμος δεν ευνοεί τα μεγάλα έργα»


Η Τέρνα Ενεργειακή υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς το επενδυτικό της πρόγραμμα στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να υπερβεί τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρίας, Γιώργος Περιστέρης, σε συνέντευξή του στο Reuters την Τετάρτη.Το 50% περίπου των προγραμματισμένων επενδύσεων, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα πραγματοποιηθούν εκτός Ελλάδος, σε χώρες μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία και η Πολωνία, είπε ο κ. Περιστέρης.

Νοητικές ικανότητες ανάλογα με την ηλικία

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι η ικανότητα των ανθρώπων να αναγνωρίζουν και να θυμούνται των πρόσωπα των γύρω τους, φτάνει στο αποκορύφωμά της στην ηλικία των 30-34 ετών, δηλαδή περίπου μια δεκαετία αργότερα σε σχέση με τις υπόλοιπες νοητικές και γνωστικές λειτουργίες, οι οποίες φτάνουν στην μέγιστη απόδοσή τους στην ηλικία των 23-24 ετών.

Τεστ έγκαιρης διάγνωσης του Αλτσχάιμερ!


Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν επιτέλους ένα τρόπο να κάνουν έγκαιρη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστούν τα οδυνηρά συμπτώματά της. Ένα τεστ οσφυϊκής παρακέντησης, σε συνδυασμό με ένα εγκεφαλικό τεστ, μπορούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους με τις πρώιμες ενδείξεις άνοιας, που θα καταλήξει σε Αλτσχάιμερ.Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επιτρέψει στους γιατρούς να επιλέγουν εκείνους τους ασθενείς, στους οποίους θα πρέπει να δοθούν έγκαιρα φάρμακα, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να «φρενάρουν» την εξέλιξη της επώδυνης νευροεκφυλιστικής πάθησης, η οποία πλήττει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και για την οποία μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, παρά μόνο σχετική επιβράδυνση της εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Προς το παρόν, η νόσος διαγιγνώσκεται συνήθως σε προχωρημένο στάδιο, οπότε η αντιμετώπισή της είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Εμπορική Τράπεζα: έκλεισε το κατάστημα στη Φρανκφούρτη

Το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη Γερμανίας έκλεισε και περάτωσε τις εργασίες του στις 13/12/2010, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Προσωρινός πρόεδρος ο Βεκρής

Ο Γιάννης Βεκρής επιβεβαίωσε ότι του έχει προταθεί να αναλάβει προσωρινά πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί αύριο στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Βεκρής υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 ότι μπορεί να αναλάβει προσωρινά, έως την Γενική Συνέλευση.

Στα απογευματινά νοσοκομεία θα καλύπτονται πλέον οι διαγνωστικές εξετάσεις

Και μέρος των ιατρικών επισκέψεων


Το σύνολο των διαγνωστικών εξετάσεων και μέρος των ιατρικών επισκέψεων θα καλύπτεται στο εξής τα απογεύματα στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας, Μ.Τιμοσίδης και η γενική γραμματέας Υγείας, Αθ.Δρέττα μαζί με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ, Κ.Σουλιώτη σε συνέντευξη Τύπου.Ο ΟΠΑΔ θα συνάψει άμεσα τις σχετικές συμβάσεις, οι οποίες θα επεκταθούν στη συνέχεια στα άλλα ταμεία, όπως αναφέρει το BHMA online.

Υπεγράφη το καταστατικό της εταιρείας υλοποίησης του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου

Κόστος ύψους 130 εκατ. ευρώ


Υπογράφηκε την Τρίτη στη Σόφια, σε επίπεδο εταιρειών, το καταστατικό της εταιρείας η οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB).Ο αγωγός θα έχει συνολικό μήκος 170 χιλιόμετρα (τα 25 χλμ σε ελληνικό έδαφος) και θα κατασκευαστεί από την Κομοτηνή έως τη Στάρα Ζαγόρα, στη Βουλγαρία.

Νέα ανοικτή επιστολή επιστημονικών φορέων στον πρωθυπουργό για τα κλειστά επαγγέλματα

Αιχμές κατά κυβέρνησης και ΜΜΕ


Εννέα πρόεδροι επιστημονικών φορέων απέστειλαν νέα, δεύτερη, ανοικτή και σε αυστηρό τόνο, επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την άρνησή του να τους συνάντησει αναφορικά με το ζήτημα του ανοίγματος των λεγομένων κλειστών επαγγελμάτων. Στην επιστολή γίνεται παράλληλα αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Άνοδος των spreads στα ομόλογα της ευρω-περιφέρειας εν μέσω ανησυχιών για νέες υποβαθμίσεις

Πάνω από τις 900 μονάδες


Άνοδο των επιτοκίων των ελληνικών κρατικών ομολόγων προκάλεσε η προειδοποίηση της Fitch για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας.Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό αυξήθηκε έως τις 920 μονάδες βάσης (9,20%), από τις 900 μονάδες, ενώ η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε κοντά στο 12,2%.

Δημόσιο, ιδιώτες και κόμματα οφείλουν στο ΙΚΑ 640 εκατ. ευρώ

Πρόβλημα ρευστότητας


Πρόβληµα ρευστότητας αντιµετωπίζει το ελλειµµατικό ΙΚΑ, ενώ ιδιώτες και δηµόσιοι φορείς, ακόµη και τα πολιτικά κόµµατα, οφείλουν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας συνολικά 640 εκατοµµύρια ευρώ.Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σύµφωνα µε τον νέο προϋπολογισµό του ΙΚΑ για το 2011, χωρίς την κρατική επιχορήγηση το Ίδρυµα προβλέπει οργανικό έλλειµµα 3,2 δισ. ευρώ (3.212.768.000 ευρώ).

Ποσό 553,6 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει στην αμερικανική εφορία η Deutsche Bank

Έκλεισε την υπόθεση φοροδιαφυγής


Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει στις εφοριακές αρχές (Internal Revenue Service, IRS) των ΗΠΑ Deutsche Bank ποσό 553,6 εκατ. δολαρίων για να επιλυθεί μια μακρόχρονη διένεξη για φορολογικά θέματα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας την Τρίτη.Σε αντάλλαγμα για την καταβολή των χρημάτων η ομοσπονδιακή εισαγγελία συμφώνησε να διακοπούν οι έρευνες και να μην ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της τράπεζας.

Στη Δικαιοσύνη το Bloomberg κατά της ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps

Ζητεί αποκάλυψη των στοιχείων
 
Στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσέφυγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, με τα οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι «έκρυβε» την πραγματικότητα για τα δημοσιονομικά της μεγέθη. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση.