e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ D€ALnews

Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Τελεσίγραφο σε 10 εισηγμένες για μετοχοποίηση και κατασχέσεις.
Οι τράπεζες ζητούν εδώ και τώρα δραματική μείωση του κόστους.

Τα μυστικά του αφεντικού της Τράπεζας Κύπρου.

 

Διαβάστε στην Deal news


Ανδρέας Ηλιάδης. Ανάβουν φωτιές οι συγκρούσεις του τραπεζίτη.
Η τράπεζα Κύπρου, τα εσωτερικά μέτωπα, οι επισφάλειες και οι ανταγωνιστές.
Ο Ρώσος, η Εκκλησία και τα σχέδια για την ελληνική αγορά.

Ο Συγγελίδης και η κόντρα με τη Fiat

 

Διαβάστε στην Deal news


Τι θα κάνει τώρα ο Συγγελίδης. Οι αντιπροσωπείες που χάνει, η σύγκρουση με τη Fiat, το παζάρι και η λύση που προκρίνει με τα κινέζικα αυτοκίνητα. Όλες οι λεπτομέρειες των εξελίξεων που έφερε ένα παγκόσμιο deal.

Αντιδρούν στο φόρο Οι κινήσεις Δαυίδ Καταγγελίες Τσακίρη

 

Διαβάστε στην Deal news


«Αφρίζουν» οι εταιρίες αναψυκτικών για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Οι θέσεις των επιχειρήσεων. Το ραντεβού του Δαυίδ της Coca Cola 3E με κυβερνητικά στελέχη και οι νέες απειλές για αποχώρηση. Η εταιρία προχωράει σε περικοπές προσωπικού αν και τα κέρδη της φθάνουν τα 651εκατ.ευρώ.
Ακόμα. Τσακίρης κατά tasty foods. O πόλεμος των πολυεθνικών γιγάντων και για τα… πατατάκια.

Νέο θρίλερ με τον Δασκαλαντωνάκη

 

Διαβάστε στην Deal news



Νέα προβλήματα για τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Τα εξώδικα και το θρίλερ των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση των δανείων. Η δύσκολη απόφαση που πήρε η πάλε ποτέ κραταιά εταιρία ξενοδοχείων για του εργαζόμενούς της.

Οι Κινέζοι ρίχνουν χρήμα στη θάλασσα



Διαβάστε στην Deal news


Οι Κινέζοι χρηματοδοτούν τους Έλληνες εφοπλιστές. Μέσα σε ένα χρόνο οι τράπεζες τους υπερδιπλασίασαν το χαρτοφυλάκιο των δανείων για τη ναυπήγηση νέων πλοίων. Αναλυτικός πίνακας. Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο των χρηματοδοτήσεων των μεγαλύτερων ναυτιλιακών τραπεζών.

Νέα σύγκρουση Βαρδινογιάννη - Λάτση


Διαβάστε στην Deal news


 Νέα μεγάλη σύγκρουση ενόψει.
Βαρδής Βαρδινογιάννης και Σπύρος Λάτσης αντιμέτωποι και στο μέτωπο του υγραερίου. Η συμφωνία της Motor Oil με τον Coral Gas για τη δημιουργία πρατηρίων και η απάντηση του Λάτση.
Ακόμα. Οι συμφωνίες που έκλεισαν τα Super Market με τις εταιρίες πετρελαιοειδών.

Κατηγορώ κατά του Κόκκαλη

 
Διαβάστε στην Deal news


 Σκωτσέζικο ντους για τον Σωκράτη Κόκκαλη από το Ιλινόις. Πως και γιατί η Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορεί την Intralot και οι αποκαλύψεις που κάνει για την εταιρία μέσα από 32 επίσημες σελίδες. Το πρόβλημα που κρατήθηκε μυστικό.

Στο σφυρί η ΝΕΛ από την Τράπεζα

 

Διαβάστε στην Deal news

 Η Millennium βγάζει στο σφυρί τη ΝΕΛ. Οι συζητήσεις με κορυφαίο Έλληνα επιχειρηματία που ως τώρα δεν έχει αναμιχθεί στην ακτοπλοΐα και πως θα γίνει η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Οι αλλαγές που επέρχονται στο «χάρτη του Αιγαίου» και τι άλλο θα φέρει η συμφωνία.

Το σχέδιο του Λάτση για την «προίκα» της Eurobank


Διαβάστε στην Deal news


H Eurobank βγάζει στο στο «σφυρί» την προίκα της. Πρόταση εξαγοράς της θυγατρικής στην Πολωνία από Ιταλική Τράπεζα. Η δεσμευτική προσφορά για την Polbank που υπέβαλε η Intesa Sanpaolo. Οι δηλώσεις του επικεφαλή της τράπεζας που βεβαιώνουν την κίνηση.
Ο στόχος του Λάτση.

Το τελεσίγραφο των τραπεζών σε 10 εισηγμένες

Διαβάστε στην Deal news
Τελεσίγραφο των τραπεζών δε δέκα εισηγμένες που κλονίζονται από την κρίση. Μειώστε τώρα τα κόστη και τις ζημιές ή προχωράμε σε κατασχέσεις και μετοχοποίηση δανείων.

Ποιες εταιρίες κινδυνεύουν. Τι συμβαίνει ξεχωριστά για Euromedia, Βωβό, Nutriart, ΝΕΛ, Μηχανική, ΄Εδρση, Cardico, Atticat, Ατλάντικ. Οι διαπραγματεύσεις και η παράταση που ζητούν οι εταιρίες.

Αυτό είναι το «πακέτο» των αποκρατικοποιήσεων Τα φιλέτα που «χτυπούν» οι ισχυροί


Διαβάστε στην Deal news
Επιχείρηση αποκρατικοποιήσεις τώρα.







Το «πακέτο» του 2011 και τα χρυσά φιλέτα που θα βγουν στο σφυρί μέσα σε μια τριετία. Το σχέδιο για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ. Ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να μπουν στο «κόλπο» και τι θα χτυπήσουν. Οι κυβερνητικές παλινωδίες και τα λάθη που έχουν στοιχήσει.






Τα ομόλογα και το γερμανικό σχέδιο

 
Διαβάστε στην Deal news


Τι σχεδιάζουν οι γερμανοί για τα ομόλογα. Ο σάλος και οι αντιδράσεις. Το νέο «καπέλο» που επιχειρεί να μας βάλει η Μέρκελ.
Τα spread απειλούν ξανά. Το παιχνίδι που παίζεται με την Ιρλανδία και πως επηρεάζεται η Ελλάδα.
Γιατί μπαίνουν στη σειρά Πορτογαλία και Ισπανία.
Χρηματιστήριο της Αθήνας. Επιχείρηση απομάκρυνσης από τις 1.450 μονάδες. Το χτύπημα των σορτάκηδων, η φυγή των ξένων και τι συμβαίνει με Εθνική, Πειραιώς και Κύπρου

Πονοκέφαλος για τη NASA τα προβλήματα στο Discovery


Νέα αναβολή στην εκτόξευση


H NASA αναγκάστηκε να αναβάλει εκ νέου την τελευταία αποστολή του Discovery πριν από τη συνταξιοδότηση του σκάφους -οι μηχανικοί της υπηρεσίας δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τα αίτια των ρωγμών που εμφανίστηκαν στην εξωτερική δεξαμενή καυσίμων.Το γηραιότερο από τα τρία εναπομείναντα διαστημικά λεωφορεία επρόκειτο να αναχωρήσει στις αρχές Νοεμβρίου για μια από τις τελευταίες αποστολές συναρμολόγησης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Καμπανάκι από ΓΣΕΒΕΕ: Πιθανό να χαθούν 200.000 θέσεις εργασίας

Η αύξηση των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ (από 11% στο 13%) θα εντείνει περαιτέρω την ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, με άμεσο αντίκτυπο τη μείωση των θέσεων απασχόλησης και τη δραματική αύξηση της ανεργίας. Οι συνέπειες αυτής της οικονομικής πολιτικής θα επηρεάσουν αρνητικά και τα έσοδα του Κράτους, δεδομένου ότι θα συρρικνώσουν επικίνδυνα την φορολογική του βάση. Αντίθετα μια μείωση του ΦΠΑ, έστω και κατά μία μονάδα, θα προσέφερε περισσότερα τόσο στην διατήρηση των θέσεων απασχόλησης όσο και στην βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς.

Δημιουργήθηκε μια τελείως νέα πηγή φωτός από σούπερ-φωτόνια

Γερμανοί κβαντικοί φυσικοί δημιούργησαν μια εντελώς νέα πηγή φωτός, που μπορεί μελλοντικά να έχει ποικίλες εφαρμογές, όπως νέου τύπου λέιζερ που θα λειτουργούν όπως οι ακτίνες-Χ, καλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα, πιο ισχυρούς επεξεργαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και μικρότερου μεγέθους ηλεκτρονικές συσκευές.Η νέα πηγή φωτός αποτελείται από σούπερ-φωτόνια, καθώς είναι ένα «συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν» από φωτόνια, κάτι που μέχρι πρόσφατα εθεωρείτο αδύνατο να υπάρξει. Για πρώτη φορά, το 1995 δημιουργήθηκε ένα τέτοιο συμπύκνωμα από άτομα αλλά όχι από φωτόνια, όταν κατέστη δυνατό άτομα ρουβιδίου να ψυχθούν κοντά στο απόλυτο μηδέν (-273 βαθμοί Κελσίου) και να συγκεντρωθούν (συμπυκνωθούν) σε ένα περιορισμένο χώρο, οπότε άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν ένα μοναδικό πελώριο «σούπερ-σωματίδιο» ή «συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν».

Οι εκδότες της Daily Mail ανακοίνωσαν αύξηση των εσόδων

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ενδεχόμενο η εφετινή χρονιά να είναι χρονιά ανάπτυξης, εκφράζει η βρετανική εκδοτική εταιρεία Daily Mail & General Trust μετά την αύξηση 2% που σημείωσαν οι πωλήσεις της εφημερίδας το δωδεκάμηνο Οκτώβριος 2009- Σεπτέμβριος 2010.

Μείωση 40,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου

Νέα μεγάλη μείωση, κατά 40,9%, σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Σεπτέμβριο εφέτος, με αποτέλεσμα στο τέλος του εννεαμήνου το εμπορικό έλλειμμα να έχει συρρικνωθεί κατά 33,8%. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις εμπορευματικές συναλλαγές της χώρας, οφείλεται στην, έστω και μικρή, ανάκαμψη των εξαγωγών και στη σημαντική πτώση, λόγω του περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης, των εισαγωγών. Πάντως, τον Σεπτέμβριο, οι εξαγωγές ήταν μειωμένες, λόγω κυρίως των προβλημάτων στις οδικές μεταφορές.

Γερμανική πρόταση για έκδοση ομολόγων με «ρήτρα ευθύνης ιδιωτών» από το 2011

Αναδιάρθρωση με τέσσερις τρόπους


Η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση, σύμφωνα με την οποία τα ομόλογα που θα εκδίδονται από χώρες της Ευρωζώνης από το 2011 θα περιλαμβάνουν «ρήτρα ευθύνης» ιδιωτών ομολογιούχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο μηχανισμό διάσωσης της ΕΕ μετά το 2013, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.Η «ρήτρα συλλογικής δράσης» (collective action clauses - CAC's) θα επιτρέπει σε χώρες να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους εάν δεν μπορούν να το εξυπηρετήσουν ομαλά, με τέσσερις εναλλακτικούς τρόπους:

«Σταματήστε να φοβάστε τη ραδιενέργεια, σας κάνει καλό!»

Η ραδιενέργεια προκαλεί τρόμο στους ανθρώπους, ιδίως μετά την εξαφάνιση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις ατομικές βόμβες, αλλά και τα κατά καιρούς πυρηνικά ατυχήματα.

Το «τζετ-λαγκ» φέρνει αφηρημάδα και μαθησιακές δυσκολίες

Όσοι κάνουν συχνά υπερατλαντικά και διηπειρωτικά ταξίδια, είναι πιθανό να νιώθουν όχι μόνο κόπωση, αλλά αφηρημάδα και μαθησιακές δυσκολίες μέχρι κι ένα μήνα μετά την επιστροφή τους στο κανονικό πρόγραμμά τους, επειδή το «τζετ-λαγκ» προκαλεί μακρόχρονες μεταβολές στον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας και νευροβιολογίας Λανς Κρίγκσφελντ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Μπέρκλεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι παρόμοιες εγκεφαλικές διαταραχές μπορούν να παρατηρηθούν σε οποιονδήποτε άνθρωπο εργάζεται νυχτερινές βάρδιες ή ασυνήθιστα ωράρια το βράδυ.

Δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες κατά της παχυσαρκίας

Η διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και παράλληλα φτωχή σε κατεργασμένους υδρογονάνθρακες και άμυλο, όπως λευκό ψωμί και άσπρο ρύζι, είναι ιδανική για την απώλεια βάρους, χωρίς ακρότητες και…

"Κανένας κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης"

Το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης "είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο", εκτιμά ο πρόεδρός του Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Bild και ενώ υπάρχει ήδη έντονη φημολογία στις αγορές για το ποια θα είναι η επόμενη χώρα που θα προσφύγει σ΄αυτό μετά την Ιρλανδία. "Γεγονός είναι ότι μόνο η Ιρλανδία έχει ζητήσει βοήθεια. Όμως τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται και για άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Τα προβλήματα είναι διαφορετικά κάθε φορά:άλλες φορές έχουμε έναν πολύ ανεπτυγμένο τραπεζικό τομέα, άλλες μια πολύ ασθενή ανάπτυξη. Όμως το ταμείο διάσωσης είναι αρκετά μεγάλο για όλο τον κόσμο", τόνισε.

Το «Δημόσιο Σήμα» ενώνει Κεραμεικό με Ακαδημία Πλάτωνος

Δεκατρία χρόνια, μετά την ανακάλυψη Δημοσίου Σήματος στην περιοχή του Κεραμεικού, δηλαδή του νεκροταφείου της πόλης των Αθηνών που θάβονταν ήρωες και επιφανείς Αθηναίοι μια νέα ανακάλυψη στην οδό Μυκάλης έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στην αρχαιολογική σημασία της περιοχής. Το Δημόσιο Σήμα που ήρθε στο φως χρονολογείται ανάμεσα στον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ περιλαμβάνει ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα ενώ η έκταση του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη. Στον περίβολο αυτού ανακαλύφθηκε ένα επιβλητικό άγαλμα λέοντα 1,5 μέτρου ύψους και 2μ. μήκους , όπως και ψήγματα χρυσού που μαρτυρούν πως οι ταφέντες ήταν πλούσια οικογένεια ή σημαίνοντα πρόσωπα της εποχής.

Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη


Διακυμάνσεις στις αγορές


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς στις διεθνείς αγορές κυριαρχούν οι φόβοι για εξάπλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, παρά το πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας.

Αμφιβολίες στις αγορές για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας

Βλέπουν αναδιάθρωση του χρέους


Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ, απέτυχε να περιορίσει το κόστος δανεισμού καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα χρέη της, μόλις λήξει η βοήθεια, όπως επισημαίνουν αναλυτές στο Bloomberg.Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς (benchmark) έχει αυξηθεί κοντά στο 11,93% ενώ πριν τη συμφωνία για την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, στις 2 Μαίου, ήταν στο 8,96%.


Η Citibank κλείνει 31 καταστήματα στην Ελλάδα


Βάζει λουκέτο λόγω κρίσης


Λουκέτο σε 31 από τα 72 καταστήµατα που διατηρεί στην Ελλάδα, βάζει η Citibank, στο τέλος Νοεµβρίου, απόφαση που συνεπάγεται την απώλεια 190 θέσεων εργασίας.Οι εργαζόµενοι ενηµερώθηκαν την Τετάρτη από εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας ότι έως τις 30 Νοεµβρίου θα κλείσουν 31 καταστήµατα, εκ των οποίων 28 στην Αττική, 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στα Γιάννενα.

Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι εξαγορές συμβολαίων ζωής

«Σπάνε» συμβόλαια για ρευστό


Ξεπέρασαν τα 500 εκατ. ευρώ οι εξαγορές συμβολαίων ζωής, ενώ πτώση παρατηρείται και στην παραγωγή ασφαλίστρων ζωής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιρειών για το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.Οι εξαγορές στον κλάδο ζωής ανήλθαν σε 523,69 εκατ. ευρώ, έναντι 501 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σημειώνοντας αύξηση 4,5%.

Η ανάπτυξη στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου θα συνεδριάσει το μεσημέρι (12.30 μ.μ) το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα εξετάσει τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής και τις πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρεθούν οι εισηγήσεις των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοϊδη.Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να επισημάνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει το 2011 με διαφορετικούς όρους, βαθιές τομές και αλλαγές , εστιάζοντας στις «κακοδαιμονίες» που είναι τα μεγάλα ελλείμματα στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, η τεράστια σπατάλη στο χώρο της υγείας, το μεγάλο πρόβλημα της φοροδιαφυγής και το γενικό πρόβλημα της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.