e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Βουτιά οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Υποχώρησαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα τέλη Ιανουαρίου στα 204,8 δισ. ευρώ από 208,9 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αύξηση των εξαγωγών προς τη Ρωσία

37,18% αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία, ενώ ενώ ανοδικά κατά 57,74% κινήθηκαν και οι εξαγωγές των προϊόντων προέλευσης Ρωσίας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την πορεία του διμερούς εμπορίου.

Βουτιά 4,33% στο Χ.Α.

Βουτιά 4,33% σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κλείνοντας στις 1.590,44 μονάδες, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ιαπωνία.

Φεύγουν τα ασθενοφόρα από τα γήπεδα

Αποσύρονται από την Κυριακή όλα τα ασθενοφόρα από τους αθλητικούς χώρους ποδοσφαίρου επαγγελματικών κατηγοριών, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.«Κανένα αυτοκίνητο του ΕΚΑΒ δεν θα παρκάρει, δεν θα αγκαζάρεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ας τα βρουν τα θέματα μόνοι τους», είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι διαμορφώνεται ένα νέο πλαίσιο για το θέμα της παρουσίας των ασθενοφόρων στους χώρους των αθλητικών διοργανώσεων. «Θα είναι σε ιδιαίτερη επιφυλακή τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ, αλλά στο ΕΚΑΒ», διευκρίνισε ο υπουργός.

Ογδοντάχρονοι στο facebook

Ογδοντάχρονοι μπαίνουν στο facebook, γράφουν στο twitter και διαβάζουν τα e-mail τους. Την ίδια ώρα, μικρά παιδιά ξεφυλλίζουν περιοδικά με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στο Wii κι ακούν μουσική. Όλα αυτά συμβαίνουν καθημερινά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ένα στέκι για μικρούς και μεγάλους, που αποτελεί πρότυπο βιβλιοθήκης για όλη τη χώρα.

Ο Καντάφι απειλεί τους πάντες πλην Γερμανίας

Ο λίβυος ηγέτης Καντάφι επέκρινε τις δυτικές δυνάμεις σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, δηλώνοντας ότι μόνο η Γερμανία θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί στο μέλλον το λιβυκό πετρέλαιο.

Δωρεά Σισέ στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ

Προσφορά στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό έκανε ο Τζιμπρίλ Σισέ.


Ο αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟ σε εκδήλωση που έκανε ο Ερασιτέχνης, έκανε γνωστό πως θα συμβάλλει στην ενίσχυση των τμημάτων του συλλόγου με ένα ποσό 5.000 και 10.000 ευρώ.

Σε εφαρμογή από τον Ιούνιο πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση ποδηλάτου

Σε τέσσερις πόλεις


Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «το ποδήλατο στη ζωή μας» παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διαμόρφωση δυνατοτήτων πρόσβασης σε κάθε πολίτη, σε αθλητικές υποδομές ή δραστηριότητες.

«Βουτιά» στο χρηματιστήριο

Σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς προχωρούν σήμερα οι επενδυτές, καθώς στις διεθνείς αγορές κυριαρχούν οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ιαπωνία και τις επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού και του καταστροφικού τσουνάμι στην παγκόσμια οικονομία.Στις 16:28, ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση κατά 4,13% και βρισκόταν στις 1.593,78 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 127,42 εκατ. ευρώ.

Τετραπλασιάστηκε το ποσό των ακάλυπτων επιταγών το πρώτο δίμηνο του έτους

Δικαιολογημένη αύξηση λέει ο Τειρεσίας ΑΕ


Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ακάλυπτων επιταγών καταγράφηκε από την «Τειρεσίας ΑΕ» το Φεβρουάριο σε σχέση με το περασμένο έτος.Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο η αξία των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 182,03 εκατ. ευρώ έναντι μόλις 39,16 εκατ. ευρώ το 2010.

Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΥΠΕΞ το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα περί ελληνικού πλοίου με όπλα στη Λιβύη

«Απαράδεκτη δυσφήμηση»


Καμία πληροφορία του υπουργείου Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ρεπορταζ του αραβόφωνου τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, στο οποίο βάσει ισχυρισμού «αυτόπτη μάρτυρα», την Παρασκευή 11 Μαρτίου, πλοίο με ελληνική σημαία εκφόρτωσε οπλισμό στο λιμάνι της Τρίπολης.

Ξεκινά η λειτουργία του Πανελλήνιου Δικτύου υποστήριξης υπερχρεωμένων καταναλωτών

Ξεκινάει η λειτουργία του Πανελλήνιου Δικτύου υποστήριξης των υπερχρεωμένων καταναλωτών και παροχής νομικής συνδρομής στο στάδιο της προσπάθειάς τους για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους, με τη συμμετοχή δικηγορικών συλλόγων και ενώσεων καταναλωτών από όλη τη χώρα.

Για πρώτη φορά σε ανοδική τροχιά η απασχόληση στην Ευρωζώνη

Αυξήθηκε κατά 0,3% η απασχόληση και έπεσε κάτω από το 10% η ανεργία


Η απασχόληση στην Ευρωζώνη αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης αφήνοντας περιθώρια αισιοδοξίας για ανάκαμψη. Το τέταρτο τρίμηνο του 2010 οι εργαζόμενοι στην Ευρωζώνη έφθασαν τα 144 εκατομμύρια 800 χιλιάδες και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 0,3% σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.

Αναθεώρηση στην πυρηνική πολιτική εξετάζει η Ε.Ε

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής στρες τεστ στους πυρηνικούς σταθμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εξετάσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ, ώστε να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στα απαιτούμενα στάνταρ ασφαλείας, δήλωσε η εκπρόσωπος για θέματα Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρλένε Χόλτσνερ. «Είναι μια ιδέα που χρειάζεται να εξεταστεί και πρέπει να συζητηθεί» δήλωσε η Χόλτσνερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας και εμπειρογνωμόνων για την πυρηνική ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ανηφορίζει και πάλι τo spread

Το κόστος ασφάλισης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε σήμερα, μετά τη θεαματική υποχώρηση που σημείωσε χθες, εξέλιξη που το πρακτορείο Reuters αποδίδει στην αλλαγή στάσης των επενδυτών από την κρίση στην Ιαπωνία.

Πρωταγωνιστές της διαφθοράς Νοσοκομεία και Εφορίες

Τον «τιμοκατάλογο διαφθοράς» έδωσε στην δημοσιότητα η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το «φακελάκι» φτάνει τα 7.500 ευρώ για μια επέμβαση στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ για κλείσιμο βιβλίων στην εφορία, «η ταρίφα» μπορεί να φτάσει τα 15.00 ευρώ. Όπως αναφέρεται σχετικά, τα περιστατικά διαφθοράς για πρώτη φορά μειώθηκαν αισθητά τον τελευταίο χρόνο, αλλά τα Νοσοκομεία και οι Εφορίες παραμένουν πρωταγωνιστές της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Νέος Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ ο Α. Αλεξόπουλος

Ο κ. Άρης Αλεξόπουλος ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ο κ. Αλεξόπουλος είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο αντικείμενο «Πολιτική Ανάλυση» και παράλληλα διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Συμβουλές για ασφαλή αλλαγή προμηθευτή ρεύματος

Πρακτικές οδηγίες και συμβουλές προς τους καταναλωτές που σκέφτονται ή τους έχει προταθεί να αλλάξουν προμηθευτή ρεύματος δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με φυλλάδιο που εξέδωσε πρόσφατα. Όπως είναι γνωστό, με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο και ιδιωτικές εταιρίες, πέραν της ΔΕΗ, οι οποίες απευθύνονται τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στα νοικοκυριά.

Τι πρέπει να ξέρει ο πολίτης σε περίπτωση διαρροής ραδιενεργού υλικού

Μέτρα ασφάλειας και προστασίας


Οδηγίες προφύλαξης από τη ραδιενέργεια που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα μετά από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταϊτσί στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων.Ανάλογο σχεδιασμό για την περίπτωση διαρροής ραδιενεργού υλικού έχει καταρτίσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Ξενοκράτης.

Σε μείωση της απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο οδηγεί η ύφεση

Μείωση της απασχόλησης στο λιανικό εμπόριο της χώρας και κατ’ επέκταση αύξηση της ανεργίας, φέρνει η ύφεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόμων στο λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των απασχολουμένων στον κλάδο των καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων, μειώθηκε κατά 9,9% το δ΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με το δ΄ τρίμηνο 2009, έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2009 προς το 2008.

Η Γερμανία κλείνει επτά παλιά πυρηνικά εργοστάσια

Κλείνουν όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί, που κατασκευάστηκαν και λειτουργούν πριν από το 1980 στη Γερμανία με απόφαση της Καγκελλάριου Άνγκελα Μέρκελ.Σε συνέντευξη τύπου, σήμερα, η γερμανίδα Καγκελλάριος εξήγγειλε ότι θα ελεχθούν επίσης, όλες οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη χώρα, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλειά τους μέχρι τις 15 Ιουνίου.

"Δεν υπάρχει κίνδυνος ραδιενέργειας για την Ιαπωνία ή άλλες χώρες"

Οι άνεμοι μεταφέρουν το ραδιενεργό υλικό που έχει απελευθερωθεί από τις εκρήξεις και τις εκπομπές από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, μακριά από την ίδια την Ιαπωνία και άλλες Ασιατικές χώρες, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ.Όμως η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε ότι αν και η ραδιενέργεια μεταφέρεται στα ανοιχτά ως τώρα, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να αλλάξουν και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί στενά δορυφορικά και άλλα δεδομένα.

Τη χαλάρωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας από το ΔΝΤ ζητεί η Κρ.Λαγκάρντ

Στο δρόμο της Ευρωζώνης


Σε χαλάρωση των όρων του δανείου που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα κάλεσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κρ. Λαγκάρντ να προχωρήσει το ΔΝΤ, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία των χωρών της Ευρωζώνης για την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου του ελληνικού δανείου θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την αρχή.«Επιθυμούμε την εναρμόνιση των συνθηκών μεταξύ των διευκολύνσεων της Ευρώπης και εκείνων του ΔΝΤ», είπε, μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι «το ΔΝΤ θα πρέπει επίσης να εξετάσει τους όρους της συμφωνίας της με την Ελλάδα».

Αγορά θαλάσσιων πλατφόρμων από Έλληνα εφοπλιστή

Ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης της "Ship Management Corp"(CSMC), καλείται να γίνει ο πιο πρόσφατος Έλληνας που θα εισέλθει στην αγορά θαλάσσιων πλατφόρμων.

Στα 97,67 δισ. ευρώ αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ το 2010

Αυξάνεται η εξάρτηση από την ευρωτράπεζα


Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδόν διπλασιάστηκε το 2010, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος αργά την Δευτέρα.Τα δάνεια σε ευρώ προς τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ διαμορφώθηκαν στα 97,67 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, έναντι 49,7 δισ. ευρώ στις αρχές της περασμένης χρονιάς.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου οδηγούν σε σημαντική επιβράδυνση την παγκόσμια ανάπτυξη

Ανησυχία για το ράλι


Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προειδοποίησε για μία ενδεχόμενη «αξιοσημείωτη επιβράδυνση» του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, εφόσον οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου διατηρηθούν στα σημερινά υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, στην έκθεση του μηνός Μαρτίου, η Υπηρεσία αναθεώρησε και πάλι ελαφρά προς τα πάνω την εκτίμησή της για τη φετινή παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου.

Πρόταση Πάεζ για συμψηφισμό στις συναλλαγές επιχειρήσεων

Τον τρόπο λειτουργίας ενός μηχανισμού συμψηφισμού στις συναλλαγές μεταξύ μικρών επιχειρήσεων, μια μορφή άτοκης αλλά ασφαλούς εμπορικής πίστωσης ανέπτυξε ο κ. Πέδρο Πάεζ, πρώην υπουργός Οικονομικών του Ισημερινού, συντονιστής της Τράπεζας του Νότου και μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Ο Πέδρο Πάεζ ενημέρωσε τη ΓΣΕΒΕΕ για μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί στη Λατινική Αμερική για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Σε υποβάθμιση του ΟΤΕ σε «Βαα3» προχώρησε η Moody's

Ζητεί τη μείωση του κόστους


Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης του ΟΤΕ σε «Βαα3» ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε η Moody's.«Η σημερινή αλλαγή στην αξιολόγηση προκλήθηκε από την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας σε Β1 από Ba1», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κάρλος Γουίνζερ, αντιπρόεδρος της Moody's και επικεφαλής αναλυτής για τον ΟΤΕ.

Στα ίχνη του αποστολέα των καταστροφολογικών email περί χρεοκοπίας η ΕΛ.ΑΣ.

Εκτεταμένες οι έρευνες


Στα ίχνη ενός 45χρονου ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος υπέγραφε με τα αρχικά Γ.Β. και διέσπειρε ηλεκτρονικά τις φήμες για χρεoκοπία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν εκτεταμένη έρευνα για την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών, ενώ έρευνα έγινε και σε πόλη της επαρχίας, όπου φαίνεται να διαμένει ο ύποπτος ανά χρονικά διαστήματα.

Συνάντηση για τα πυρηνικά στις Βρυξέλλες, με το βλέμμα στον εφιάλτη της Ιαπωνίας

Διαβουλεύσεις εμπειρογνωμόνων


Οι πυρηνικοί εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται την Τρίτη στις Βρυξέλλες οφείλουν να εξετάσουν εάν η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί στο μέλλον από την πυρηνική ενέργεια, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ.Ο Ευρωπαίος επίτροπος συγκάλεσε τη συνάντηση για τον συντονισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής υπό τη σκιά της ιαπωνικής πυρηνικής κρίσης και καθώς η Γερμανία ανέστειλε την απόφαση για παράταση της λειτουργία των πυρηνικών της σταθμών.

Λονδίνο 2012: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι τιμές κυμαίνονται από 23 ως 2.322 ευρώ
 
Κυκλοφόρησαν σήμερα στην αγορά τα 6,6 εκατομμύρια εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, 500 ημέρες πριν την έναρξή τους για μια περίοδο έξι εβδομάδων, ως τα μεσάνυχτα της 26 Απριλίου, και σύμφωνα με τους διοργανωτές όλοι οι επίδοξοι αγοραστές θα έχουν ίση μεταχείριση. Οι τιμές κυμαίνονται από 20 ως 2012 στερλίνες (23 ως 2.322 ευρώ) και οι θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες που έχουν μεγάλη ζήτηση θα επιλεγούν μέσω κλήρωσης, επί ίσοις όροις άσχετα του πότε κατέθεσαν την αίτηση ενδιαφέροντος. Οι πωλήσεις θα δώσουν στους διοργανωτές μια γεύση για το πώς θα υποδεχθεί το κοινό τους Αγώνες.

Οι ρευστοποιήσεις κερδών οδηγούν σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο

Απώλειες 2% στην αγορά


Στην κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών προχωρούν οι επενδυτές την Τρίτη, οδηγώντας την αγορά προς τις 1.630 μονάδες, καθώς στις διεθνείς αγορές κυριαρχούν οι ανησυχίες για την κατάσταση στην Ιαπωνία και τις επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού και του καταστροφικού τσουνάμι στην παγκόσμια οικονομία.