e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.




Τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες.
Η λύση Dallara και γιατί ναυάγησε η γαλλική πρόταση.
Τι κρύβει η «παραλλαγή» με την επαναγορά του ελληνικού χρέους.
Η ευκαιρία να αγοράσουν υποτιμημένα ομόλογα από την αγορά, βάζοντας μόνο το 70% των κεφαλαίων που θα πάρουν από την εξόφληση των παλαιών.
Το άλλο 30% για να αγοράσουν, θα τα βάζει η χώρα και οι τράπεζες θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.




Θρίλερ στη Φραγκφούρτη.
Μπλόκο στα ομόλογα με τίτλους του Δημοσίου.
Δεν θα μπορούν να δανείζονται οι τράπεζες.
Ζητάμε εναγωνίως παράταση έξι μηνών.

Στο δρόμο για το άρθρο 99

 

Διαβάστε στην Deal news



 Πάνω από 1.000 οι αιτήσεις εξαιτίας της κρίσης. Ελπίδα για λίγους το άρθρο 99.
Ποιες εταιρίες κατέθεσαν τώρα προσφυγή. Τι έγινε στη συζήτηση για το ALTER και ποιους υποστηρικτές βρήκε το κανάλι.




Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Η λίστα των ακινήτων και τα αγκάθια των αποκρατικοποιήσεων

 
Διαβάστε στην Deal news



 Ανακοινώνονται τα 100 πρώτα ακίνητα του δημοσίου που βγαίνουν στο σφυρί. Τι περιλαμβάνει η λίστα.
Η έκθεση που έδωσαν στο υπουργείο οικονομικών οι τράπεζες-σύμβουλοι και οι διευκρινήσεις που ζητούν.
Ακόμα 9 ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις 9 μεγάλα προβλήματα. Τα αγκάθια στο δρόμο των αποκρατικοποιήσεων.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

SOS από τους ξενοδόχους της Αθήνας

 

Διαβάστε στην Deal news



 Τεράστιες οι ζημιές στα ξενοδοχεία της Αθήνας από τη ζημιά στον τουρισμό από τα επεισόδια στο κέντρο. Οι ακυρώσεις και τι σχεδιάζουν οι μεγαλοξενοδόχοι.
Η ευκαιρία που χάσαμε και ο φόβος για τα χειρότερα.
Τι λένε οι αριθμοί. Μιλούν στην Deal στέλνοντας sos οι εκπρόσωποι των μεγάλων ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Νέο ψαλίδι στο Δημόσιο

 

Διαβάστε στην Deal news


 Άλλες 8 τομείς σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων. Έρχονται νέες μειώσεις μισθών, αλλαγές σε παροχές αλλά και λουκέτα. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αντί για μείωση η επιτροπή του υπουργείου πρότεινε να ενταχθούν και άλλες ειδικότητες στα βαρέα. Η αντίδραση της τρόικας και γιατί καλείται τώρα ο υπουργός να δώσει πολιτική λύση.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Καλοκαιρινή «μαύρη τρύπα» στα ταμεία

 

Διαβάστε στην Deal news



 Πήραμε 12,5 δις μας λείπουν άλλα 4,5 δις για να «βγάλουμε» το καλοκαίρι. Η «μαύρη τρύπα» είναι εδώ με τις υποχρεώσεις να αγγίζουν τα 18 δις . Τι καλύπτει η πέμπτη δόση και πως εκμηδενίζονται τα αποθέματα στα κρατικά ταμεία.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Κέρδη για τους Τραπεζίτες

 

Διαβάστε στην Deal news



 Ενθουσιάστηκαν οι τραπεζίτες. Βλέπουν διπλασιασμό των κεφαλαίων τους με τις σημερινές τιμές…
Ευκαιρία, να αγοράσουν υποτιμημένα ελληνικά ομόλογα βάζοντας μάλιστα μόνον το 70% των κεφαλαίων, που θα παίρνουν από την εξόφληση παλαιών.
Το άλλο 30%, θα το βάζει η Ελλάδα, από δάνεια που θα παίρνει και από κεφάλαια που θα προκύπτουν από την πώληση ελληνικής περιουσίας. Αν τα ομόλογα που θα αγοράζουν οι τράπεζες, εξοφληθούν κανονικά, με τις σημερινές τιμές διπλασιάζουν τα λεφτά τους…


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πόκερ τραπεζών, οίκων και Γερμανίας, με το ελληνικό χρέος

 
Διαβάστε στην Deal news



 Έχοντας αντίθετα συμφέροντα οι ασφαλιστές, οι δανειστές και η Γερμανία, οδήγησαν αρχικά σε φαλιμέντο την γαλλική πρόταση για μετακύλιση από κοινού με τον Σόιμπλε. Ο τελευταίος κατάλαβε ότι το σχέδιο αποτυγχάνει λόγω μικρής συμμετοχής και το τορπίλλισε ο ίδιος. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο άνθρωπος των τραπεζών (διευθύνων του IIF) Dallara και πρότεινε παραλλαγή με επαναγορά «τσακισμένου» ελληνικού χρέους, από την οποία κερδοσκοπούν αγρίως οι τράπεζες.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Απώλειες 0,12% στο Χ.Α.

Στις 1.264,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,12%, έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τη συνολική αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 101,83 εκατ. ευρώ.Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι κλάδοι Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,83%) και Πετρελαίου (-2,29%), ενώ τα σημαντικότερα κέρδη παρουσίασαν οι κλάδοι Κατασκευών & Υλικών (+2,11%) και Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,03%).

Ολοταχώς για συμμετοχή της ναυτιλίας στην ανάπτυξη

Ταύτιση απόψεων για την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών στην εθνική προσπάθεια για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση διαπιστώθηκε σήμερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Χάρη Παμπούκη και του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη και του αντιπροέδρου Χ. Κανελάκη. Από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εκδόθηκε η εξής σχετική ανακοίνωση: «Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χάρης Παμπούκης, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011, συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμη και τον Χ. Κανελλάκη, στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στον Πειραιά (Ακτή Βασιλειάδη).

"Δεν τίθεται θέμα πώλησης δημόσιων νησιών"

Δεν τίθεται θέμα πώλησης δημόσιων νησιών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν Τούρκο επιχειρηματία να είναι έτοιμος να αποκτήσει κάποια εξ αυτών.Επικαλούμενος ανακοίνωση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι πρόκειται για ιδιωτικά νησιά, αλλά και για μια τέτοια πώληση (μεταξύ ιδιωτών), χρειάζεται άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για λόγους εθνικής ασφαλείας, ενώ η οριοθέτηση του αιγιαλού καθορίζεται από το κράτος.

Η συμφωνία Ντόρας - Διαμαντοπούλου

Κοινά σημεία επαφής φαίνεται πως έχουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και η υπουργός Παιδείας Άννα Διμαντοπούλου, σε ότι αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Αυτό αποκόμισαν οι πρυτάνεις που συναντήθηκαν με την κα. Μπακογιάννη επί δύο ώρες, ενώ είχε προηγηθεί η συνάντηση της κας. Διαμαντοπούλου μαζί τους την προηγούμενη ημέρα.

Επενδύσεις 200 εκατ. για νέα δίκτυα φυσικού αερίου

Επεκτάσεις των δικτύων φυσικού αερίου με επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο «Energy Money Conference 2011», που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μέγα σκάνδαλο υποκλοπών στην Βρετανία

Η ένωση των βρετανών βετεράνων Βρετανική Βασιλική Λεγεώνα (RBL) διέκοψε τις σχέσεις της με την ταμπλόιντ εφημερίδα News of the World που βρίσκεται στο κέντρο ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών.Εκπρόσωπος των βετεράνων εξέφρασε "αποστροφή" για τις κατηγορίες ότι ερευνητές της News of the World παρακολουθούσαν τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα προσώπων που έχασαν αγαπημένους τους στις συγκρούσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Σύντομα το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων

Πριν κλείσει η Βουλή τον Αύγουστο αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, πλην των δημοσιονομικών που αποκλείονται από το Σύνταγμα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, κατά τη συνάντησή του με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο. Όπως εξήγησε, στόχος του νομοσχεδίου είναι η διεύρυνση και η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας.

Αιχμές Κατσέλη για την αύξηση ΦΠΑ

Σαφείς υπαινιγμούς για τη φορολογική πολιτική άφησε σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84" η τέως υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Τι προ-βλέπει για την ελληνική οικονομία η Alpha Bank

Το κλίμα της αβεβαιότητας, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, σύμφωνα με την Alpha Bank, που επικρατούν στην Ελλάδα, είναι οι κύριοι λόγοι της αρνητικής ψυχολογίας των καταναλωτών. Όπως τονίζουν σε έκθεση τους οι αναλυτές της τράπεζας, κύριο αποτέλεσμα αυτής της αδιέξοδης απαισιοδοξίας και ανησυχίας είναι η κατακόρυφη πτώση των καταναλωτικών και επιχειρηματικών προσδοκιών που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, που οδηγεί σε δραστικό περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών όχι μόνο των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού αλλά και (κυρίως) εκείνων των νοικοκυριών που διαθέτουν σχετικά υψηλά εισοδήματα.

Κλείστε ταξί…μέσω της Olympic Air

Μια καινοτόμα υπηρεσία από την Olympic Air, που ξενοιάζει τους επιβάτες της πως θα μετακινηθούν στα αεροδρόμια ολόκληρου του κόσμου.

Ξεκάθαρος ο Ζιπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα»

Οι Γάλλοι, σε καμία περίπτωση δεν διατίθενται να μην στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας για αποσταθεροποίηση, καθώς αν η χώρα μας αφεθή και η οικονομία της πέσει εκτός πλάνων και προγράμματος, θα συμπαρασύρει μαζί της και ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό παραδέχθηκε σε συνέντευξη του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

"Τask force" για βοήθεια στην Ελλάδα

Τη σύσταση ειδικής ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας για τη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα αποφάσισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Νέες ετικέτες στα τρόφιμα θα βοηθήσουν την Ευρώπη να μείνει υγιής

Έγκριση από την ΕΕ

Έπειτα από διαπραγματεύσεις αρκετών χρόνων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη νομοθεσία που εναρμονίζει τους κανόνες για τις ετικέτες των τροφίμων ώστε να παρέχουν ξεκάθαρες πληροφορίες για το θρεπτικό και θερμιδικό περιεχόμενο, καθώς και για τις χώρες προέλευσης.Εντός πέντε ετών, προβλέπει ο νέος νόμος, οι ετικέτες στις συσκευασίες των τροφίμων σε όλη την ΕΕ θα πρέπει να αναφέρουν υποχρεωτικά το περιεχόμενο σε ενέργεια, λίπος, κορεσμένο λίπος, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες και αλάτι, όλα ανά 100 γραμμάρια ή ανά 100 χιλιοστόλιτρα.

Στο 1,5% το επιτόκιο της ΕΚΤ

Κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50% αύξησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη. Η προσοχή τώρα στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).

Εντός των ημερών η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα εισαχθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, ενώ εντός του Ιουλίου Ιούλιο θα αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που θα περιλαμβάνουν και περιοχές της Αττικής ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο και η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αύξηση 9,52% σημειώνουν οι αφίξεις τουριστών

Μηνύματα αισιοδοξίας για την θετική έκβαση της φετινής τουριστικής περιόδου γεννούν τα προσωρινά στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων του πρώτου εξαμήνου του 2011 στα ελληνικά αεροδρόμια, που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού αλλά και των τουριστικών φορέων για άνοδο των τουριστικών αφίξεων σε διψήφιο ποσοστό ανόδου.Ειδικότερα, στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011, καταγράφεται αύξηση των τουριστών, που κατέφθασαν στην Ελλάδα με αεροπλάνο, σε ποσοστό 9,52% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας συνολικά τους 4.214.220 τουρίστες.

FT: Αναγκαία η εφαρμογή ενός σχεδίου Μπρέιντι από την Ευρώπη

Την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου "Μπρέιντι", το οποίο θα προβλέπει την εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων των ιδιωτών με νέα εγγυημένα ομόλογα, υποστηρίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times. Το άρθρο, με τίτλο: "Κρίση χρέους εμπιστοσύνης", τονίζει ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Ευρωζώνη σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους δεν πείθει τους επενδυτές και αυτό με τη σειρά του προκαλεί κρίση εμπιστοσύνης και μεταξύ των κυβερνήσεων.

Jolie-Parker: Οι πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί!

Φαίνεται πως το φαινόμενο Carrie Bradshaw καλά κρατεί. Η Sarah Jessica Parker και η Angelina Jolie βρίσκονται και οι δύο στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Hollywood. Μάλιστα πέρασαν ηθοποιούς όπως τη Jennifer Aniston, τη Reese Witherspoon και τη Julia Roberts.Η Jolie και η Parker έβγαλαν 30 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία στο διάστημα μεταξύ Μαΐου 2010 και Μαΐου 2011, αλλά για αρκετά διαφορετικούς λόγους. Το περιοδικό απέδωσε τα κέρδη στη Jolie από τους πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε ταινίες δράσης όπως 'Salt'και 'The Tourist'. Η Parker από τη μεριά της έβγαλε τα εκατομμύρια τόσο από το 'Sex and the City', όσο και από τη δική της σειρά αρωμάτων.

Αντικατάσταση των βιβλίων με tablets

Η Νότιος Κορέα μελετά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει όλα τα σχολικά βιβλία με tablets, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια cloud υπηρεσία, από την οποία οι μαθητές θα μπορούν να «κατεβάζουν» περιεχόμενο για τα μαθήματά τους.

Φτάσαμε στο σημείο να στερούμε το κρέας και το ψάρι από τα παιδιά μας

Φτάσαμε στο σημείο να στερούμε το κρέας και το ψάρι στα παιδιά μας. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από έρευνα του ΙΝΚΑ κατά την οποία η μείωση στην αγορά τροφίμων ξεπερνά το 20%.

Υποχωρούν τα spread εν αναμονή αύξησης επιτοκίων

Ήπια πτώση καταγράφουν στις σημερινές συναλλαγές τα spreads των ελληνικών και πορτογαλικών ομολόγων εν αναμονή της αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση των δεκαετών ελληνικών και πορτογαλικών ομολόγων έναντι του γερμανικού bund αποκλιμακώνονται την την Πέμπτη μετά την χθεσινή απότομη άνοδό τους διαμορφούμενα στις 1.372 μ.β. (-16,68 μ.β.) και 969 μ.β. (-40,83 μ.β.), αντίστοιχα.

Κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων

«Βουτιά» της τάξης του 42% κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το α΄ εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Σε διψήφια ποσοστά κινείται σταθερά και η μείωση στις πωλήσεις των μοτοσικλετών, επιτείνοντας τα προβλήματα στη χειμάζουσα αγορά των αυτοκινήτων και των δικύκλων στην Ελλάδα.

Προβλήματα στα δρομολόγια Πειραιάς - Ομόνοια του ΗΣΑΠ την Παρασκευή λόγω εργασιών

Με λεωφορείο η εξυπηρέτηση του κοινού



Κλειστό θα παραμείνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου, από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοια, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.Τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 21:23 και από την Ομόνοια για τον Πειραιά στις 21:45.

Κρίσιμες στιγμές για την Ευρωζώνη

Η συζητήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά την εξασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. «Αυτές είναι κρίσιμες στιγμές για την ευρωζώνη. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να βγούμε ισχυρότεροι» συμπλήρωσε ο κ. Ρομπάι, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση των πραγμάτων.

Εντός του μήνα η επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο

Έως το τέλος Ιουλίου εκτιμάται ότι θα καταβληθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, ύψους 160 εκατ. ευρώ περίπου, στους δικαιούχους παραγωγούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδη, η απόφαση προσδιορισμού των συντελεστών επιστροφής ΕΦΚΠ για το 2010 έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλο και μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ αρχίζει η διαδικασία για την αποδέσμευση των πιστώσεων και η πληρωμή των δικαιούχων.

Κρουαζιέρα στο απόγειο...

Στοιχεία και δραστηριότητες των δύο μεγαλυτέρων εταιρειών κρουαζιεροπλοίων, Carnival Corporation & PLC και Royal Caribbean.Τα στοιχεία είναι ακαταμάχητα για το μέλλον της κρουαζιέρας.

Αμετάβλητος στο 3,3% ο πληθωρισμός

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές ο πληθωρισμός του Ιουνίου, παρέμεινε στο 3,3%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Πλήγμα για την οικονομία οι 500.000 αδήλωτοι εργαζόμενοι

Για την κατάσταση στην αγορά εργασίας μίλησε η Δημοκρατική Αριστερά δίνοντας έμφαση στους 500.000 αδήλωτους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι είναι τεράστιο πλήγμα για την ελληνική οικονομία. «Τεράστιο πλήγμα για την ελληνική οικονομία και τα κοινωνικά δικαιώματα αποτελούν οι περίπου 500.000 αδήλωτοι εργαζόμενοι. Για άλλη μια φορά η χώρας μας αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στις παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά και στην παραοικονομία.

Στο τραπέζι για τα κοιτάσματα του Ιονίου

Στο μονοπάτι των εντατικων ερευνών για την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου προχωρεί η κυβέρνηση, έπειτα από τη σχετική συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Οι οίκοι αξιολόγησης «επιδεινώνουν την κρίση», λέει αξιωματούχος του ΟΟΣΑ.

Οι οίκοι αξιολόγησης "επιδεινώνουν την κρίση" παράγοντας "αυτοεκπληρούμενες προφητείες", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής των οικονομολόγων του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν, στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα".

H Pamela Anderson στους Παξούς!

Είναι στους Παξούς! Οι πληροφορίες που ήθελαν το απόλυτο sex symbol των '90s να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες τον ήλιο και τη θάλασσα του Ιονίου στο μικρό νησάκι των Παξών επιβεβαιώθηκαν. Η Pamela Anderson είναι στο νησί και μάλιστα χόρεψε και έναν αισθησιακό χορό, σύμφωνα με τους κατοίκους...

Συμπαραστάτης στους απεργούς του Καζακστάν ο Sting

Μια προγραμματισμένη συναυλία του στην πρωτεύουσα του Kazakhstan, Astana, ακύρωσε ο Sting, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν προς την Διεθνή Αμνησία από εργάτες εταιρείας γκαζιού που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, για άδικη αντιμετώπιση εργαζομένων. Ο Sting αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και σαράντα χρόνια. Ο Βρετανός καλλιτέχνης πληροφορήθηκε ότι οι εργάτες της UzenMunaiGas βρίσκονται σε 40ήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για άδικες περικοπές στους μισθούς τους, ενώ ο δικηγόρος που προσέλαβαν για να τους εκπροσωπήσει, φυλακίστηκε με αφορμή ψευδείς κατηγορίες. Έτσι αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία που θα έδινε εκεί.

Αυξάνει το επιτόκιο η ΕΚΤ-συνάντηση Τρισέ Βενιζέλου

Την αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 1,50%, αναμένεται να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει το μεσημέρι στη Φραγκφούρτη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Εως δύο ζώα στο διαμέρισμα

Οι φιλόζωοι μπορούν να διατηρούν στο διαμέρισμά τους μέχρι δύο κατοικίδια, ακόμα και αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας τους το απαγορεύει, ενώ όσοι μένουν σε μονοκατοικίες ή διπλοκατοικίες θα μπορούν να διατηρούν όσα ζώα θέλουν σε αυτές, αν τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις.

Μη ρεαλιστική η συμμετοχή ιδιωτών στη διάσωση της Ελλάδας

Απίθανο να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές στο άμεσο μέλλον δήλωσε στην εφημερίδα Het Financieele Dagblad ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Jan Kees de Jager, επισημαίνοντας ότι η εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη νέα διάσωση της Ελλάδας είναι μη ρεαλιστική.