e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Ναι" Σόιμπλε στην απόρριψη προϋπολογισμών των δημοσιονομικών παραβατών

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάχθηκε υπέρ της απόρριψης των προϋπολογισμών των χωρών της ευρωζώνης, οι οποίες δεν ικανοποιούν τα δημοσιονομικά κριτήρια της ΕΕ.

Τι λένε τα σκοπιανά ΜΜΕ για την απόφαση της Χάγης

Συνεδρίαση της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, στην οποία θα εξεταστεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας, πρόκειται να γίνει εντός της ημέρας στα Σκόπια.

"Καλπάζει" το ελληνικό spread

Ισχυρή άνοδο καταγράφει σήμερα το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, σε αντίθεση με εκείνο των ιταλικών, το οποίο κινείται έντονα πτωτικά.

Deutsche Bank: Δεν αποκλείεται η επιστροφή στη δραχμή

Με δυο μεγάλα αγκάθια μπαίνει το 2012 καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Deutsche Bank για τις οικονομικές προοπτικές στην ευρωζώνη, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αλλά και η απώλεια της ανώτερης βαθμίδας αξιολόγησης (ΑΑΑ) για τη Γαλλία.

Δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων προτείνει το ΛΑΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων.

Απεβίωσε ο ομογενής δημοσιογράφος Π. Γεροντάκος

Απεβίωσε, σε ηλικία 98 ετών, ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ και παλαίμαχος δημοσιογράφος, Πάνος Γεροντάκος.

Λιώνουν οι παγετώνες στα Ιμαλάια

Νέες επιστημονικές μελέτες για το λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή αυτή και την πιθανή απειλή για περίπου 1,3 δισ. ανθρώπους.

Νέα επιδείνωση του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης

Νέα επιδείνωση παρουσίασε η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης το Νοέμβριο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Markit.

Στην ουρά για την μάχη του χαρατσιού

Με περίσσια υπομονή θα πρέπει να είναι οπλισμένοι οι πολίτες που θα διεκδικήσουν εξαίρεση από την έκτακτη εισφορά για το τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.Οι ΔΟΥ, από αυτή την εβδομάδα κιόλας, θα ξεκινήσουν να υποδέχονται αιτήσεις πολιτών από τα οποία θα ζητείται μείωση της έκτακτης εισφοράς ή διευκόλυνση πληρωμής για την οφειλή τους.

Μπάιντεν: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου συζήτησαν εις βάθος διμερή θέματα αλλά και θέματα Μεσογείου, Καυκάσου, ενεργειακά και βεβαίως για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, το κυπριακό και πάνω από όλα για την οικονομική κρίση.

Η γαλλο-γερμανική ρήξη και το άγνωστο μέλλον του ευρώ

Στην τελική ευθεία για την Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, που εν πολλοίς θα κρίνει την επόμενη μέρα στην Ευρωζώνη, οι ρωγμές που αρχίζουν να προκαλούνται απειλούν το μέλλον του ευρώ ήδη.

Κλαίγοντας ανακοίνωσε τα μέτρα λιτότητας η Ιταλίδα υπουργός

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα λιτότητας η Ιταλίδα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο η οποία μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα.Το σχέδιο που προωθεί η ιταλική Κυβέρνηση για την ανάκαμψη της Οικονομίας, περιλαμβάνει σκληρές μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις.

Κυνηγούν το ρεκόρ και την τελευταία πτήση από το Ν. Πόλο

Η τελευταία πτήση του καλοκαιριού του Νοτίου Ημισφαιρίου θα αναχωρήσει από την Ανταρκτική στις 24 Ιανουαρίου, καθώς τον χειμώνα δεν διεξάγονται πτήσεις. Μεταξύ των επιβατών θα πρέπει να βρίσκονται και δυο νεαροί, οι οποίοι επιδιώκουν να περάσουν στην ιστορία ως οι πρώτοι άνθρωποι που κατακτούν το Νότιο Πόλο.Ο ένας είναι ο ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και ο άλλος ο φίλος του, επίσης Αυστραλός, Τζάστιν Τζονς.

Σε "πιάτσα" για ιερόδουλες ο Στρος-Καν...

Εάν ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Σρος-Καν έχει ένα ταλέντο, αυτό είναι να καταβαραθρώνει την αξιοπιστία του όσον αφορά τις... σεξουαλική του δραστηριότητα που τον "προδίδει" εδώ και πολύ καιρό.

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

Καταδικαστική για την Ελλάδα είναι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (με ψήφους 14 υπέρ και 2 κατά), το οποίο δικαιώνει τα Σκόπια για την προσφυγή τους με την κατηγορία της παραβίασης της Ενδιάμεσης Συμφωνίας εκ μέρους της χώρας μας, στο Βουκουρέστι, το 2008. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου (με ψήφους 15 προς 1), με την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η χώρα μας παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, σύμφωνα με το οποίο δεν πρέπει να εμποδίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας σε διεθνείς οργανισμούς με την προσωρινή της ονομασία.

Έκθεση κόλαφος της ΕΣΕΕ - Προβλέπει 60.000 "λουκέτα"

Νέα «λουκέτα» σε περίπου 60.000 επιχειρήσεις προβλέπει η έκθεση της ΕΣΕΕ για το 2012, ενώ άλλες 60.000, περίπου, έκλεισαν στο χρονικό διάστημα από το 2009 έως το 2011, σύμφωνα με την ετήσια Εκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2011 που παρουσίασε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σήμερα Δευτέρα.

Εξώδικο στον πρόεδρο της ΔΕΗ

Εξώδικο απέστειλαν οι λιγνιτωρύχοι και οι εργαζόμενοι στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, καταγγέλλοντας ως πρόχειρο, άδικο και αντιπαραγωγικό το σχέδιο για τη μείωση των αποδοχών τους.

"Πράσινοι" βουλευτές κάνουν λόγο για ανατροπή Παπανδρέου εκ των έσω

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά και την χθεσινή παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα εσωκομματικά του κινήματος και τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

"Βουτιά" στις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων

Σημαντική πτώση, της τάξης του 33,1% κατέγραψε η κυκλοφορία νέων αδειών αυτοκινήτων το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2011 σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πρεμιέρα για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις ακινήτων

Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων ακινήτων 2011 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Ορφανίδης: Τραγικό λάθος η απόφαση για κούρεμα

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση για «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Aθανάσιος Ορφανίδης.