e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Πτώση 1,76% στο ΧΑ- Βουτιά του ευρώ

Mε πτώση έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς "ξεφούσκωσε" ο αρχικός ενθουσιασμός που προκάλεσε η οριστικοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ιρλανδίας που άναψε το πράσινο φως ώστε να επιμηκυνθεί το νέο χρέος των 110 δισ. της Ελλάδας.

Κατρακυλάει το ευρώ! Στο 1,3095 - Πάει για ρεκόρ διμήνου

''Κατηφόρα'' δίχως τέλος για το κοινό ευρωπαικό νόμισμα το οποίο καθημερινά συντρίβει κάθε χαμηλό ρεκόρ διμήνου.
Το ευρώ υποχώρησε πριν από λίγο, ώρα 17.03 εως την τιμή 1,3095 έναντι του δολλαρίου καθώς η ''διάσωση'' και επισήμως της Ιρλανδίας δεν φαίνεται να τραβάει ''χειρόφρενο'' στην πτώση του.

Σύμφωνα με αναλυτές, αιτία αυτής της ξέφρενης κούρσας ''καθόδου'', είναι τα σενάρια επέκτασης της κρίσης σε Πορτογαλία και Ισπανία αλλά και ο υπό διαμόρφωση μόνιμος μηχανισμός διάσωσης.


newsIt.gr



Προειδοποίηση για παραπλανητικά μηνύματα με δήθεν αποστολέα τη Microsoft

Απάτη μέσω phishing


Παραπλανητικά email ζητούν από τους χρήστες προσωπικά δεδομένα με πρόσχημα ότι έχουν κερδίσει κάποιο χρηματικό έπαθλο από τη Microsoft, προειδοποιεί τη Δευτέρα η εταιρεία λογισμικού.

Η χριστουγεννιάτικη περίοδος «τονωτική ένεση» στην αγορά

Τις γιορτινές ημέρες περιμένουν με αγωνία φέτος οι καταστηματάρχες για να δουν κίνηση στις επιχειρήσεις τους και άνοδο στον τζίρο.Μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά και συνοικιακά καταστήματα, προχωρούν σε προσφορές τύπου «πληρώνεις ένα παίρνεις δύο», προσφορές ταξιδίων, αλλά και μειώσεις τιμών έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί να προβούν σε αγορές.

«H έξοδος από την κρίση θα αφήσει πίσω της χαλάσματα», λέει ο Δ.Δασκαλόπουλος

Απαιτείται πολιτική βούληση


Για «κρατικό και συντεχνιακό σύμπλεγμα» που είναι «πάτρωνας» και αποτελεί το μείζον πρόβλημα στη διακυβέρνηση του τόπου, έκανε λόγο την Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.Η απαλλαγή από αυτό το σύμπλεγμα είναι η πρωταρχική προϋπόθεση για να χτίσουμε μια σύγχρονη κοινωνία και οικονομία, είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Την Κίνα ενοχοποιούν οι ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Google

Τα έγγραφα του WikiLeaks αποκαλύπτουν


Οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις κατά της Google και δεκάδων άλλων αμερικανικών εταιρειών ενορχηστρώθηκαν από το Πεκίνο, εκτιμά η Ουάσινγκτον σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα που αποκάλυψε το WikiLeaks.Όπως γράφουν οι New York Times, μια από τις πέντε εφημερίδες στις οποίες έστειλε τα επίμαχα έγγραφα το WikiLeaks, οι χάκερ δρούσαν για λογαριασμό του πολιτικού γραφείου της κινεζικής κυβέρνησης. Η πληροφορία αυτή φέρεται να προήλθε από «κινεζική πηγή» και εντοπίστηκε σε έγγραφο που απέστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η αμερικανική πρεσβείας στο Πεκίνο.

«Ποιος λέει ότι χάθηκα...»

O προθάλαμος στο γραφείο του κ. Γ. Παπανδρέου αποτελεί το πιο ασφαλές παρατηρητήριο για τις εξελίξεις στην κυβέρνηση. Οσοι βρέθηκαν εκεί το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου είχαν την ευκαιρία να ...

Αύξηση 44% των πτωχεύσεων στο εμπόριο το 2010

Μία στις δύο μεγάλες απολύουν


Μία στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις το 2011, ενώ στις μικρομεσαίες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 15%. Την ίδια ώρα, το ποσοστό των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να κάνουν προσλήψεις κυμαίνεται κοντά στο όριο του στατιστικού λάθους, καθώς διαμορφώνεται κοντά στο 3%.

Κομισιόν: Επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2012

Από το 2012 θα επιστρέψει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις φθινοπωρινές της προβλέψεις για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2010 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 4,2% του ΑΕΠ (έναντι ανάπτυξης 1,7% στην ευρωζώνη και 1,8% στην ΕΕ) και το 2011 θα μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ (έναντι ανάπτυξης 1,5% στην ευρωζώνη και 1,7% στην ΕΕ ).

«Το Μνημόνιο τελειώνει το 2013»

Η ισχύς του Μνημονίου είναι ανεξάρτητη από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον χρηματοδοτικό μηχανισμό στήριξης, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Αυτό σημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της μέχρι το 2024, δεν παρατείνεται η ισχύς του Μνημονίου, που λήγει κανονικά το 2013.

«Κατεδαφίζεται» το δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων


Λουκέτο, ελλείψει προσωπικού


Λουκέτο μπαίνει στον νέο ξενώνα για υπερήλικες άστεγους της οδού Πατησίων, όπως επίσης και στο Πολύκεντρο για ΑΜΕΑ στην Κολοκυνθού και ατο Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο. Αιτία, η δικαστική απόφαση της 22ας Νοεμβρίου με την οποία δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 61 ατόμων.Με την αρωγή των εθελοντών του Ιδρύματος, αλλά και ορισμένων συμβασιούχων, που εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά.

Ένα βήμα πιο κοντά στο ελιξίριο της νεότητας

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν όχι απλώς να επιβραδύνουν τη γήρανση σε ποντίκια, αλλά να την αντιστρέψουν, ένα επίτευγμα που κατέστη εφικτό για πρώτη φορά και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο δύσκολο δρόμο για την καταπολέμηση της φθοράς των κυττάρων με το πέρασμα του χρόνου. Στο τέρμα του ανηφορικού δρόμου βρίσκεται ο πολυπόθητος στόχος: περισσότερα χρόνια ζωής με υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Για τους πιο ευφάνταστους, υπάρχει πάντα του όραμα του Μπένζαμιν Μπάτον, όπως στην ομώνυμη ταινία με τον Μπραντ Πιτ, που όσο γερνούσε, γινόταν ολοένα πιο νέος.

Αύξηση 5% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Οκτώβριο

Άνοδος κόστους στη βιομηχανία


Αύξηση 5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) τον Οκτώβριο του 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου του 2009, έναντι μείωσης 3,5% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2009 προς το 2008.

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης για την περαίωση

Ουρές της τελευταίας στιγμής σε τράπεζες και Εφορίες


Ανοικτό αφήνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών το ενδεχόμενο να δοθεί εντός της ημέρας νέα παράταση στην προθεσμία για την αποδοχή των εκκαθαριστικών της περαίωσης από τους φορολογούμενους που εκπνέει σήμερα.Η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική και σήμερα επικράτησε το αδιαχώρητο σε πολλές Εφορίες και τράπεζες, από φορολογουμένους που προσήλθαν την τελευταία στιγμή για να προκαταβάλλουν το 20% του φόρου και να μπουν στην ρύθμιση.

Μείωση 25,8% στα κέρδη της Intralot στο γ΄τρίμηνο


Κάτω από τις προβλέψεις της αγοράς


Η Intralot ανακοίνωσε την Δευτέρα μείωση 25,8% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου, σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης του φόρου στα τυχερά παιχνίδια στη Βουλγαρία και των αυξημένων αποσβέσεων.Η εταιρεία είπε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 11,7 εκατ. ευρώ, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. ευρώ.

Αποφασισμένες να διασώσουν το ευρώ, δηλώνουν Γερμανία και Γαλλία

Σε τεντωμένο σκοινό η Ευρωζώνη


Η Γαλλία και η Γερμανία είναι αποφασισμένες να διασώσουν το ευρώ και δεν θα επιτρέψουν να καταστεί όμηρος των αγορών, τόνισε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Φρανσουά Μπαρουέν, μία ημέρα μετά τη συμφωνία στήριξης της Ιρλανδίας με 85 δισ. ευρώ.Ο Μπαρουέν, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Προϋπολογισμού, εκτιμά ότι το σχέδιο στήριξης θα αποδειχθεί «επαρκές και αποτελεσματικό» για τον κατευνασμό των αγορών.