e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




-Καταλύθηκε το Κράτος, όμηρος των λαθρομεταναστών η κυβέρνηση. Απλώς η αρχή των δεινών που έρχονται ήταν η Νομική. Γιατί δεν αλλάζει η ουσία του προβλήματος με τη «βελούδινη» λύση και την ειρηνική αποχώρηση.


-Τώρα τρέχουν να εφαρμόσουν το σχέδιο «σωτηρία της Αθήνας». Τι προβλέπει η πρόταση Σγουρού και τι λέει ο ίδιος στην PRESS. Οι ευθύνες των κομμάτων για την κατάσταση.

Συνέντευξη: Αλέξης Μητρόπουλος

 

Διαβάστε στην Press Time


 Τι λέει για το χρέος, την κρίση, το ρόλο και τις ευθύνες των πολιτικών.

Πόλεμος για 12.000 στρέμματα στην Αθήνα.

 

Διαβάστε στην Press Time


 Η κόντρα των δημάρχων στα νότια προάστια με τους κληρονόμους του κτήματος Νάστου και οι καταγγελίες.

Ανοίγουμε το φάκελο των διοδίων στην Κορίνθου- Πατρών.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Τι πληρώνουμε και γιατί, ποιοι φτιάχνουν το δρόμο, πόσοι άνθρωποι χάνουν εκεί τη ζωή τους. Μια αποκαλυπτική έρευνα.

Η μεγάλη επιχείρηση «κουκούλωμα» για την αμαρτωλή Siemens.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Τσακώνονται οι πολιτικοί για τις ευθύνες τους, ακόμα και το Μπαγκλαντές πήρε αποζημίωση από τους Γερμανούς. Η Ελλάδα γιατί όχι;



Τώρα τρέχουν να εφαρμόσουν το σχέδιο «σωτηρία της Αθήνας».

 

Διαβάστε στην Press Time

 Τι προβλέπει η πρόταση Σγουρού και τι λέει ο ίδιος στην PRESS. Οι ευθύνες των κομμάτων για την κατάσταση.

Καταλύθηκε το Κράτος, όμηρος των λαθρομεταναστών η κυβέρνηση.

 

Διαβάστε στην Press Time




Απλώς η αρχή των δεινών που έρχονται ήταν η Νομική. Γιατί δεν αλλάζει η ουσία του προβλήματος με τη «βελούδινη» λύση και την ειρηνική αποχώρηση.

Κομισιόν: Κι επίσημα «στο τραπέζι» η επαναγορά του ελληνικού χρέους


«Στο τραπέζι» φαίνεται να βρίσκεται πλέον κι επίσημα το ενδεχόμενο παροχής δανείου στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) για την επαναγορά μέρους του υφιστάμενου χρέους της, όπως επισήμανε σήμερα ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.Στο μεταξύ, θετικές είναι οι διαπιστώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από τις επαφές με τους ξένους ηγέτες στο Νταβός.

Έρευνα για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ζεύγους Γ.Βουλγαράκη

Αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


Ενημέρωση για όλες τις συναλλαγές του πρώην βουλευτή και υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη και της συζύγου του κυρίας Αικατερίνης Πελέκη ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τις χρηματιστηριακές εταιρείες.Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί οι συναλλαγές του ζεύγους για μετοχές, μετρητά, αμοιβαία κεφάλαια κ. α την περίοδο 2000 - 2008.

Στα 100 δισ. δολάρια ανήλθαν τα δάνεια γαλλικών και γερμανικών τραπεζών προς την Ελλάδα

Συνολικός δανεισμός 184 δισ. δολαρίων


Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες έχουν χορηγήσει τα περισσότερα δάνεια προς την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών για τον Σεπτέμβριο του 2010.Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων των γαλλικών τραπεζών προς το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας ανήλθε σε 59,4 δισ. δολάρια και των γερμανικών τραπεζών σε 40,3 δισ. δολάρια, ενώ υψηλά είναι και τα δάνεια που έχουν χορηγήσει ιρλανδικές τράπεζες (8,5 δισ. δολάρια), οι ιταλικές και οι ολλανδικές (4,8 και 4,6 δισ. δολάρια, αντίστοιχα).

Θετική η εικόνα της Ελλάδας στο Νταβός φέτος, δηλώνει ο πρωθυπουργός

Αλλαγή κλίματος


Την αλλαγή του κλίματος σχετικά με την Ελλάδα διαπίστωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τις επαφές του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. «Η Ελλάδα, όπως φάνηκε αυτές τις μέρες, ανακτά την αξιοπιστία της και τη συνέπειά της και διατηρεί την ελπίδα και την προοπτική της» υπογράμμισε για να συμπληρώσει την ανάγκη όλοι να υπερασπιστούν αυτή την προσπάθεια.

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών ο υπουργός Εσωτερικών

«Ειλημμένη απόφαση»


Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική Σχολή.Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες, για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

Μεσογειακοί τέλος!

Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα διεξαχθούν στην Ελλάδα!


Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεδρίασή της αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες από τη Λάρισα και τον Βόλο (εκεί είχαν οριστεί) λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκτέλεση των έργων.Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και έγινε στο Παρίσι, οπότε και ελήφθη η απόφαση αυτή. Από ελληνικής πλευράς υπήρχε καθυστέρηση και αναβλητικότητα. Μάλιστα, ένα σημείο τριβής ήταν το Μεσογειακό Χωριό. Υπήρξε η υπόσχεση από την Ελλάδα πως θα γίνει σε Βόλο ή Λάρισα και τελικά προτάθηκε να γίνει φιλοξενία των αθλητών σε ξενοδοχεία ή κρουαζιερόπλοια.

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Unilever με την ΕΒΓΑ για τον κλάδο παγωτού

Πράσινο φως από την Επ.Ανταγωνισμού


Στην υπογραφή συμφωνίας βάσει της οποίας η Unilever αποκτά τις μάρκες παγωτού της ΕΒΓΑ (μεταξύ των οποίων τα Scandal, Variete και Karabola), καθώς επίσης και το δίκτυο διανομής τους, προχώρησαν την Πέμπτη οι εταιρίες Unilever και ΕΒΓΑ, μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΒΓΑ διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και το κέντρο αποθήκευσής της και θα παράγει τόσο τα υπάρχοντα παγωτά ΕΒΓΑ, καθώς και ορισμένα παγωτά της Unilever για την εγχώριο αγορά και το εξωτερικό.

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος ζητεί το ΥΠΕΣ

Από τη δημοτική αστυνομία


Εγκύκλιο, με την οποία ζητεί να ενταθούν οι έλεγχοι για την αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.«Το ένστολο προσωπικό κάθε δημοτικής αστυνομίας καλείται να εντείνει τους ελέγχους, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος» τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο.

Αλλαγή του νόμου για τα κολέγια απαιτεί από την Ελλάδα η Κομισιόν

Διορία δύο μηνών


Διορία δύο μηνών δίνει η Κομισιόν στη χώρα μας ώστε να αλλάξει ο νόμος που θεσπίστηκε πριν τρία χρόνια για τα κολέγια, διαφορετικά η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα παραπομπή. Όπως αναφέρει το ΒήμαOnline, στην απόφαση που εξέδωσε μετά από προσφυγή ιδιοκτήτη ιδιωτικού κολεγίου που εδρεύει στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι ο όρος της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής για τη λειτουργία κολεγίου στη χώρα μας, πρέπει να αλλάξει.

Ανοικτά έως τις 10 το βράδυ κάθε Παρασκευή το Μουσείο της Ακρόπολης

Και δείπνο στο εστιατόριο


Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.Επίσης, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του μουσείου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μενού από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.

Μουσείο σοκολάτας παρουσιάζει το Σαββατοκύριακο η σοκολάτα υγείας Παυλίδη

Γιορτάζει τα 150 χρόνια της


Ένα διαφορετικό μουσείο παρουσιάζει η σοκολάτα υγείας Παυλίδη, που γιορτάζει φέτος τα 150 χρόνια της. Αυτό το Σαββατοκύριακο δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το πρωτότυπο μουσείο πίσω από το Εργοστάσιο Παυλίδη.Μέσα στο Μουσείο, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της διάσημης Σοκολάτας από το 1861 μέχρι σήμερα, να αποκτήσουν μία πρώτη ιδέα για το πώς λειτουργεί η γραμμή παραγωγής στο Εργοστάσιο Παυλίδη, να δουν την έκθεση συσκευασιών υγείας Παυλίδη που φοιτητές του Κολεγίου Βακαλό Art&Design δημιούργησαν αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων και να απολαύσουν σοκολατένιες λιχουδιές.

Μέχρι και τις 14/2 οι μετακινήσεις με τα παλιά εισιτήρια

Μέχρι και τις 14 Φεβρουαρίου θα χρησιμοποιούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας τα παλιά εισιτήρια, καθώς ότι από την 1η Φεβρουαρίου ισχύουν αυτά με τη νέα τιμή.

H εναλλακτική θητεία για τους αντιρρησίες συνείδησης

Εναλλακτική θητεία, διάρκειας έως 15 μηνών, υπηρετεί ποσοστό μικρότερο του 1% των στρατευσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τους αντιρρησίες συνείδησης, τους πολίτες εκείνους που για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις επικαλούμενοι τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Οι αντιρρησίες συνείδησης υπηρετούν την εναλλακτική θητεία σε φορείς του δημοσίου τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Oι μπαμπάδες πρέπει μόνο να παίζουν με τα παιδιά!

Οι άνδρες με παιδιά το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι απλώς να παίζουν μαζί τους και να αφήνουν τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων, η οποία υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακοί οικογενειακοί ρόλοι «δουλεύουν» καλύτερα. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρα Σόουπ-Σάλιβαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπτυξιακής ψυχολογίας “Developmental Psychology”, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια έχουν ισχυρότερη και καλύτερη αμοιβαία υποστηρικτική σχέση ως γονείς, όταν ο πατέρας περνάει περισσότερη ώρα παίζοντας με τα παιδιά του και λιγότερη ώρα ταΐζοντας ή πλένοντάς τα, όπως θα έπρεπε -θεωρητικά τουλάχιστον- να κάνει ένας σύγχρονος μπαμπάς.

ΔΝΤ και οίκοι αξιολόγησης πιέζουν ΗΠΑ και Ιαπωνία να μειώσουν το χρέος τους

Υπό πίεση για πιθανή υποβάθμιση


Νέα πίεση να αντιμετωπίσουμε τα διευρυμένα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους, δέχονται οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι οίκοι αξιολόγησης απαιτούν περισσότερες αποδείξεις ότι μπορούν να θέσουν το δημόσιο χρέος τους υπό έλεγχο.

Ελπίδα θεραπείας του καρκίνου από... ζιζάνιο των κήπων

Το εκχύλισμα ενός συνηθισμένου αγριόχορτου, που από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό βότανο, φαίνεται να προσφέρει τη δυνατότητα μιας σύγχρονης ήπιας θεραπείας κατά των καρκίνων του δέρματος, με εξαίρεση το μελάνωμα, την πιο θανατηφόρα μορφή.Όμως, οι Βρετανοί επιστήμονες, που ανακάλυψαν τη θεραπεία, συνιστούν στους ασθενείς να μην αρχίσουν μόνοι τους να πειραματίζονται, καθώς μπορεί να προκληθεί ερεθισμός του δέρματος και των ματιών, αλλά να κάνουν υπομονή, καθώς η φαρμακευτική θεραπεία είναι ακόμα σε στάδιο δοκιμής.

H αλεπού και όχι ο σκύλος ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Οι πρόγονοί μας είναι πιθανό ότι αρχικά προτιμούσαν την αλεπού παρά τον σκύλο ως κατοικίδιο ζώο, σύμφωνα με νέα ευρήματα βρετανών επιστημόνων, που υποστηρίζουν ότι το πανέξυπνο ζώο είχε εξημερωθεί χιλιάδες χρόνια πριν τους σκύλους και είχε αγαπηθεί από τους προϊστορικούς ανθρώπους.

Δελφίνια σε ρόλο παιδιάτρου

Σε εξαιρετικούς θεραπευτές για παιδιά έχουν εξελιχθεί τρία δελφίνια στο τουριστικό θέρετρο του Μπαλί στην Ινδονησία. Τα τρία δελφίνια, που έσωσαν οι αρχές από ένα τσίρκο, έχουν συμβάλει τα τελευταία έξι χρόνια στη θεραπεία 1.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών που πάσχουν από διάφορες νόσους.Η Τερ Χέιντε, επικεφαλής της γιατρών που αξιοποιούν τα θηλαστικά, λέει ότι το σόναρ που διαθέτουν τα δελφίνια συμβάλλει στην θεραπεία κινητικών προβλημάτων."Δύο είναι τα στοιχεία με τα οποία τα δελφίνια βοηθούν στην θεραπευτική αγωγή: Πρώτον με την ίδια την επαφή τους με τους ανθρώπους και δεύτερον με το σόναρ που διαθέτουν" λέει η Τερ Χέιντε και προσθέτει: "Επιδρούν στα εγκεφαλικά κύτταρα και βοηθούν στη θεραπεία κινητικών παθήσεων αλλά και στη λογοθεραπεία".

Πόσους τόνους χρυσού έχει η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η χώρα μας έχει 4,7 εκατομμύρια ουγγιές, δηλαδή 147,5 τόνους χρυσού. Υπολογίστε ότι η ουγγιά, σε σημερινές τιμές, πωλείται προς 1.312 δολάρια, ενώ στις 16 Νοεμβρίου είχε αγγίξει την υψηλότερη ιστορικά τιμή, στα 1.451 δολ. ανά ουγγιά.Από αυτά, τα διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας σε χρυσό σε μορφή ράβδων είναι οι 112,4 τόνοι, ενώ οι ράβδοι χρυσού φυλάσσονται, η μισή ποσότητα στα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανέναν και η άλλη μισή ποσότητα σε τρεις τράπεζες τριών χωρών, στην τράπεζα της Αγγλίας, σε ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα μικρό μέρος στην τράπεζα της Ελβετίας.

Ανακοινώνεται το Μάρτιο το τριετές εθνικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής

Στόχος η φορολογική συμμόρφωση


Το Μάρτιο αναμένεται να ανακοινωθεί το τριετές Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Φοροδιαφυγής.Το εν λόγω πρόγραμμα που προβλέπεται από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αποτελεί επιταγή του Μνημονίου ουσιαστικά είναι ένα σχέδιο δράσεων και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση και την καταστολή της φοροδιαφυγής, το οποίο εμπεριέχει προτάσεις για θεσμικές αλλαγές και μέτρα για την αποτελεσματική και συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών, δικαστικών και διωκτικών αρχών.

Με απεργίες διαρκείας προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς


Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου


Για μπαράζ νέων απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, μετά την εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή.Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «κατεδαφίζεται κάθε κεκτημένο» τους, μιλούν για «αιφνιδιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και ετοιμάζονται να προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε 48ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στα 12 δισ. ευρώ η εµφανής φοροδιαφυγή υποστηρίζει η Alpha Bank

Συνιστά μείωση των άμεσων φόρων


Την εκτίμηση ότι η εµφανής φοροδιαφυγή ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 12 δισ. ευρώ ή το 4,8% του ΑΕΠ, διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ιδρύματος.Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, από το σύνολο των 12 δισ. ευρώ, τα 5 δισ. ευρώ προέρχονται από τον ΦΠΑ και 7 δισ. ευρώ από την απόκρυψη φόρων εισοδήµατος και ακινήτων.

Σαρωτικές αλλαγές στα κλειστά επαγγέλματα με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή

Ανατροπές σε έξι άξονες


Τέλος εποχής για δεκάδες επαγγέλµατα, µεταξύ των οποίων αυτά του δικηγόρου, µηχανικού, συµβολαιογράφου και ορκωτού λογιστή, σηµατοδοτεί το νοµοσχέδιο για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.Το νοµοσχέδιο δόθηκε στη δηµοσιότητα την ίδια ώρα που τα στελέχη τηςτρόικας ξεκινούσαν τον τακτικό έλεγχό τους, προκειµένου να αποφανθούν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να εκταµιευθεί η τέταρτη δόση του δανείου στην Ελλάδα, ύψους1 5 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο.

Στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα

Για προγραμματισμένες εξετάσεις


Για τρίτη ημέρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ ο Νέλσον Μαντέλα. Ο αντιπρόεδρος της Νοτίου Αφρικής δήλωσε πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» και πως ο πρώην ηγέτης της χώρας εισήχθη για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Ο Νέλσον Μαντέλα εισήχθη στο νοσοκομείο Μίλπαρκ την Τετάρτη και το γεγονός ότι πέρασαν 24 ώρες χωρίς επίσημη ενημέρωση προκάλεσε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

Βροχές, χιόνια, κρύο και απαγορευτικό

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα
 
Τσουχτερό κρύο βροχές, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί και τις επόμενες ημέρες στη χώρα. Σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για τους οδηγούς που κινούνται σε ορεινά οδικά δίκτυα. Σε πτώση η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα σήμερα θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας Ελλάδας και οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Στο τραπέζι η πρόταση για επαναγορά χρέους, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Ευρωζώνη


Στο τραπέζι των -ανεπίσημων- συζητήσεων που γίνονται αυτή την περίοδο στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους είναι και το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους, όπως είπε την Παρασκευή από το Νταβός της Ελβετίας ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.Αξίζει να συζητηθεί η ιδέα να επαναγοράσει η Ελλάδα το χρέος της σε τιμή κατώτερη της ονομαστικής, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Reuters.

Η επόμενη ημέρα για Olympic Air και Aegean μετά το «μπλόκο» στη συγχώνευση

Σκληρός ανταγωνισμός


Σε καθεστώς ανταγωνισµού είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν πλέον οι εταιρείες Aegean Airlines και Olympic Air, µετά την απόρριψη του σχεδίου συγχώνευσής τους από την Κοµισιόν.Στη «µάχη» αυτή, όπως εκτιµούν στελέχη της αγοράς, σύμφωνα με Τα Νέα, θα επικρατήσει αυτός που θα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, θα έχει έξυπνη εµπορική πολιτική, σωστό δίκτυο και συνέργειες µε µεγάλους ξένους αεροµεταφορείς.

Έληξε η κρίση στη Νομική Σχολή με τη μεταφορά των μεταναστών σε κτίριο της Πατησίων


Ολονύχτιο θρίλερ


Τέλος έλαβε τα ξημερώματα της Παρασκευής η κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας με τη μεταφορά τους σε κτίριο της οδού Πατησίων. Η πραγματοποίηση της μετακίνησης κινδύνευσε αρκετές φορές στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, καθώς παρουσιάζονταν διάφορα σημεία διαφωνίας είτε από την πλευρά των μεταναστών είτε από την πλευρά του ιδιοκτήτη του κτιρίου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου προέβαλε τους εξής όρους: οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες θα είναι περιορισμένος.