e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εκστρατεία καθαρισμού της Αθήνας από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα

Με στόχο να μειωθεί η παρόδια στάθμευση, ώστε οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στα πεζοδρόμια τους, ο δήμος της Αθήνας ξεκίνησε την αυστηρή εφαρμογή των νόμων για το παράνομο και αντικανονικό παρκάρισμα. Έτσι, οι οδηγοί που θα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, παρκάροντας παράνομα, όχι μόνο θα λαμβάνουν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά θα τους αφαιρούνται και οι πινακίδες.

Σύντομα καθορίζονται οι κατώτατες αμοιβές κλειστών επαγγελμάτων

Aπόφαση για τις κατώτατες αμοιβές που λαμβάνουν ορισμένοι κλάδοι, όπως οι μηχανικοί και άλλα "κλειστά" επαγγέλματα, θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες η Εθνική Αρχή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Δ. Κυριτσάκη. Ο κ. Κυριτσάκης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ανέφερε πως «σε ορισμένες μαζικές παραγωγές ή μαζικές εκθέσεις σε σχέδια, θα μπορούσε ο επιχειρηματίας, μια επιχείρηση, να επιτύχει μια σημαντικά κατώτερη τιμή, κάτι που θα ελάφρυνε το κόστος γενικότερα της κατασκευής και θα επιδρούσε ευνοϊκά στο ύψος των τιμών».

"Κατρακύλησε" ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ

Σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών, κυρίως των τραπεζικών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, που προκαλούν οι δημοσιονομικές ανησυχίες και οι αναφορές για ένταξη της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης.Η χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 1997, διασπώντας καθοδικά ισχυρές στηρίξεις.

Γερουλάνος: Μαγαζί βαριά αρρωστημένο ο ΕΟΤ

"Μαγαζί βαριά αρρωστημένο" χαρακτήρισε τον ΕΟΤ ο υπουργός Πολιτισμούς και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα πορίσματα για την λειτουργία του την προηγούμενη τριετία και τα οποία όλα έχουν καταλήξει στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός με δημοσιογράφους τόνισε ότι στον ΕΟΤ σπαταλήθηκαν χρήματα που δεν έπρεπε να σπαταληθούν.

Προχωράει η συγχώνευση της ΔΙΑΣ με Eurobank

Στις 27 Ιανουαρίου ορίστηκε η νέα ημερομηνία σύγκλησης της Α΄ επαναληπτικής γενικής συνέλευσης για την έγκριση του σχεδίου συμβάσεως συγχώνευσης της εταιρείας με την τράπεζα EFG Eurobank Ergasias ΑΕ, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Δίας Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρίας, απαρτία για τη λήψη απόφασης επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, η γενική συνέλευση των μετόχων θα συνέλθει σε Β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση στις 08.02.2011 από 04.02.2011. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μέρος συνεδρίασης στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (12:00 μ.μ.) παραμένει το ίδιο.

Συνομιλίες Yahoo - Disney για προγράμματα διαδικτυακής τηλεόρασης

Το Internet στη μικρή οθόνη


Η Walt Disney Co. έχει ξεκινήσει επαφές για την προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων της σε τηλεοπτικούς δέκτες που διαθέτουν το λογισμικό διαδικτυακής τηλεόρασης της Yahoo, γράφει τη Δευτέρα η Wall Street Journal. H Disney, αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας, σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν μικροεφαρμογές (widget) που δίνουν πρόσβαση σε εκπομπές των καναλιών της ESPN, Disney και ABC.

Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.Μετά τις γενικές συνελεύσεις, τα Σωματεία των εργαζομένων αποφάσισαν για την Τρίτη στάση εργασίας 12.00- 16.00 για τον Ηλεκτρικό, ενώ τα τρόλεϊ από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 θα ακινητοποιηθούν τα Τρόλεϊ.

Βαφτίστε τα παιδιά σας με χριστιανικά ονόματα, λέει στους Ιταλούς ο Πάπας

Τέλος στις «εξωτικές» επιλογές


Έμφαση στην έκκληση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' προς τους καθολικούς γονείς να βαφτίζουν τα παιδιά τους μόνο με χριστιανικά ονόματα δίνει τη Δευτέρα ο ιταλικός Τύπος. Η αναφορά του ποντίφικα έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην Καπέλα Σιστίνα του Βατικανού, στοχεύοντας να περιορίσει τα περίεργα και ιδιαίτερα ονόματα που επιλέγουν όλο και περισσότερα ζευγάρια για τα παιδιά τους.

Μετεγκατάσταση οικισμών που γειτνιάζουν με ορυχεία της ΔΕΗ σε Κοζάνη και Φλώρινα

Στο ν/σ για την Βιοποικιλότητα


Τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής του Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων του Νομού Φλώρινας προβλέπει το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.Οι μετεγκαταστάσεις οικισμών προβλέπονταν ως τώρα μόνο στις περιπτώσεις που στο υπέδαφός τους υπήρχαν κοιτάσματα λιγνίτη. Τώρα το μέτρο επεκτείνεται («κατ’ ανάλογη εφαρμογή των προβλεπομένων επί μεταφοράς οικισμών εγκατεστημένων πάνω σε εδάφη με λιγνιτοφόρα κοιτάσματα», όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου) στους δύο οικισμούς που γειτνιάζουν με τα ορυχεία της ΔΕΗ.

Yποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε ένα μήνα από την αίτηση


Υποχρεωτική θα καταστεί η χορήγηση προσωρινής σύνταξης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ένα μήνα αφότου ο υποψήφιος συνταξιούχος υποβάλει την αίτηση συνταξιοδότησης.Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «ΒΗΜΑonline», το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει ρύθμιση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής των συντάξεων, που ξεκινά από τους οκτώ μήνες έως ένα έτος, για απλές περιπτώσεις συνταξιοδότησης και φθάνει και τα τρία έτη για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

«Συμφέρει Ελλάδα-Κύπρο η επιτάχυνση της τουρκικής ένταξης»

"Εάν η Τουρκία απομακρυνόταν από την ευρωπαϊκή της πορεία, αυτό θα ήταν εφιάλτης για τους Ελληνοκυπρίους", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Εγκεμέν Μπαγίς.Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μπαγίς είπε πως "η επιτάχυνση της Τουρκίας στην ενταξιακή της πορεία, είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων".

«Το 2011 είναι η χρονιά των διαρθρωτικών αλλαγών»

«Το 2011 θα είναι σίγουρα μια διαφορετική χρονιά, εξίσου δύσκολη και προκλητική αλλά με άλλες στοχεύσεις και διαφορετικές προτεραιότητες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και σημείωσε ότι αυτή είναι η χρονιά των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών για τη χώρα, που θα απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και θα θέσουν τις βάσεις της υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης.«Εκεί στρέφεται πλέον η προσπάθεια, εκεί θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της πατρίδας μας», σημείωσε.

Στη Βουλή η δικογραφία για τα swaps

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε η μηνυτήρια αναφορά του Αυστριακού οικονομολόγου Φαγιάντ Μουλά Καλί, η οποία στρεφόταν κατά του τραπεζικού ομίλου της Goldman Sachs. Ο Αυστριακός οικονομολόγος αποδίδει στην Goldman Sachs το αδίκημα της παρακίνησης σε παραποίηση ισολογισμού και την έκθεση σε κίνδυνο της Ευρωζώνης κατά τη διετία 2000 -2001 αναφορικά με τις συμβάσεις για τα λεγόμενα swap - κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η τότε κυβέρνηση να αποκρύψει μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους.

Σημαντική η δημοσιονομική υγεία λέει ο Τρισέ

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απηύθυνε από τη Βασιλεία της Ελβετίας ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλόντ Τρισέ, τονίζοντας τη σημασία μιας "υγιούς δημοσιονομικής πολιτικής", υπό το φως της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη αλλά και της διαδικασίας ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Μιλώντας ως εκπρόσωπος της διμηνιαίας συνάντησης που πραγματοποιούν κεντρικοί τραπεζίτες στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), ο κ.Τρισέ επεσήμανε ότι "είναι πολύ σημαντική" η ύπαρξη "δημοσιονομικής υγείας" τονίζοντας ότι "η ορθή δημοσιονομική πολιτική είναι πολύ σημαντική για να ενισχυθεί η υγεία της παγκόσμιας οικονομίας".

"Γελοία" τα δημοσιεύματα συσχέτισης Μπακογιάννη και Siemens

Στο θέμα της Siemens παρεμβαίνει η Δημοκρατική Συμμαχία και διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζει "γελοία".

Νέες μειώσεις τιμών από τον ΟΤΕ

Μετά τις μειώσεις τιμών, έως και 13,3% για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε νέες μειωμένες τιμές, που φτάνουν περίπου και το 16%, στα πακέτα χρόνου για κλήσεις προς κινητά.Τα πακέτα αυτά απευθύνονται τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε επιχειρήσεις και προσφέρουν κάθε μήνα έως και περίπου 8,5 ώρες χρόνο ομιλίας από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ προς εθνικά κινητά όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Εκροές 1,09 δισ. από ξένους το 2010

Πωλητές ήταν οι ξένοι επενδυτές το 2010 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συνολικές εκροές κεφαλαίων από 1/1/2010 μέχρι 31/12/2010 να ανέρχονται στα 1,09 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες επενδυτές, στο σύνολο του 2010, εμφανίστηκαν αγοραστές με συνολικές εισροές κεφαλαίων αξίας 1,01 δισ. ευρώ.Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου τον Δεκέμβριο 2010 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όπου έφθασε σε ποσοστό το 50,4%.

Το υπ. Παιδείας διαψεύδει δημοσίευμα αναφορικά με τις αλλαγές στο λύκειο

Η πρόταση για το νέο λύκειο, που περιγράφεται σε καθημερινή εφημερίδα σήμερα, δεν είναι αυτή πάνω στην οποία εργάζεται το υπουργείο Παιδείας.Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου στην οποία μάλιστα διευκρινίζονται και τα εξής: “Το τελευταίο διάστημα «ρεπορτάζ» και πρωτοσέλιδα του Τύπου, που δεν απηχούν την πραγματικότητα, πουλάνε φύλλα σε βάρος της αγωνίας των μαθητών, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων, αναφορικά με τις αλλαγές στο Λύκειο.

Το νέο σχήμα της ΝΔ

Τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο μέχρι τώρα διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τον τομέα Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος επανέρχεται στο ηγετικό σχήμα. Τον τομέα άμυνας αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Αντιδράσεις πρατηριούχων για τα αφορολόγητα καύσιμα

Αντιδράσεις μεταξύ των πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που δραστηριοποιούνται σε παραμεθόριες περιοχές, προκάλεσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία τα πρατήρια που λειτουργούν στους μεθοριακούς σταθμούς Κήπων, Ευζώνων και Κακαβιάς (σύνορα με Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία), θα διαθέτουν αφορολόγητα υγρά καύσιμα.

"Εξυπνες" συσκευασίες τροφίμων

Έρχονται συσκευασίες νέας γενιάς που «ξέρουν» πότε ένα τρόφιμο έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει και θα προειδοποιούν τους αμελείς καταναλωτές. Τη νέα, πολύ χρήσιμη, καινοτομία -ειδικά για τους αφηρημένους- αναπτύσσουν βρετανοί ερευνητές του πανεπιστημίου Στραθκλάιντ της Γλασκώβης στη Σκωτία.Στόχος, σύμφωνα με το BBC, είναι τόσο η βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων, όσο και η μείωση των ληγμένων συσκευασμένων φαγητών που πετιούνται χωρίς να καταναλωθούν. Η νέα συσκευασία βασίζεται σε ένα εξελιγμένο δείκτη-αισθητήρα ενσωματωμένο σε «έξυπνο» πλαστικό, που προειδοποιεί τον καταναλωτή με το να αλλάζει χρώμα, όταν το τρόφιμο χάνει την φρεσκάδα του (π.χ. λόγω ελαττωματικής συσκευασίας), όταν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης ή όταν το τρόφιμο δεν έχει τοποθετηθεί στο σωστό ράφι στο ψυγείο.

Η αγαπημένη μας μουσική σαν... ναρκωτικό

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, χωρίς να το ξέρουν, απελευθερώνουν στον εγκέφαλό τους περισσότερη ντοπαμίνη, την ίδια χημική ουσία στην οποία οφείλεται το αίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται από ένα καλό φαγητό, από τα ναρκωτικά και από τα χρήματα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Νευρολογικού Ινστιτούτου του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Μόντρεαλ, με επικεφαλής τη Βαλορί Σαλιμπούρ και τον Ρόμπερτ Ζατόρ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "Nature Neuroscience", αναφέρουν το Γαλλικό Πρακτορείο και η βρετανική "Γκάρντιαν", έκαναν πειράματα με οκτώ εθελοντές ακροατές ηλικίας 19 έως 24 ετών.

Πλωτό ξενοδοχείο από ρώσους επιστήμονες

Την «Κιβωτό», ένα πλωτό ξενοδοχείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σχεδιάζουν ρώσοι επιστήμονες.Η «Κιβωτός» μοιάζει περισσότερο με ένα αναποδογυρισμένο πλοίο, λέει ο εμπνευστής του σχεδίου, ρώσος αρχιτέκτονας Αλέξαντερ Ρεμίζοφ, ο οποίος σχεδίασε το πλωτό ξενοδοχείο στο πλαίσιο ενός προγράμματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Επεκτείνονται οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Επεκτείνονται σ' όλη την Ελλάδα οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ για να διαπιστωθεί εάν έχουν εισαχθεί στη χώρα μας μολυσμένα από διοξίνες προϊόντα από τη Γερμανία. Βάσει των έως τώρα ελέγχων του ΕΦΕΤ σε κεντρικές εισαγωγικές αποθήκες, αλλά και σε σούπερ μάρκετ, έχει διαπιστωθεί ότι το επίμαχο διάστημα δεν έγιναν εισαγωγές από τη Γερμανία.

Νέο ψαλίδισμα στις αποδοχές του Δημοσίου

Η κατάργηση ή περικοπή επιδομάτων και η εξίσωση προς τα κάτω των αποδοχών των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και οι μαζικές μετατάξεις φαίνεται πως θα είναι τα κλειδιά του νέου μισθολογίου που θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011.Το αναθεωρημένο μνημόνιο του Δεκεμβρίου προβλέπει δέσμευση της κυβέρνησης για την παρουσίαση, εντός του Φεβρουαρίου, ενός απλοποιημένου συστήματος αμοιβών με χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και προσδιορίζει με μεγάλη ακρίβεια τη μείωση του κονδυλίου των αμοιβών, κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2014.

Aνακοινώνεται σήμερα το νέο ηγετικό σχήμα της ΝΔ

Τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος αναλαμβάνει, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο μέχρι τώρα διευθυντής της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τον τομέα Εξωτερικών, με αναπληρωτή τον Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος επανέρχεται στο ηγετικό σχήμα. Τον τομέα άμυνας αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας. Παράλληλα, καθιερώνεται τομέας ΜΜΕ με επικεφαλής τον Σίμο Κεδίκογλου.

Ψήφος εμπιστοσύνης των FT στις ελληνικές τράπεζες Προτεινόμενο

Μπορεί οι Finanacial Times να μην έχουν συνηθίσει σε κολακευτικά σχόλια την ελληνική οικονομία, όμως φαίνεται πως για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.Μια από τις δημοφιλέστερες στήλες της εφημερίδας, η LEX δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα περιγράφει ως δεδομένη την επιτυχία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Πειραιώς.

«Κλειδώνει» το πόρισμα για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα


Ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να επιρρίπτει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξει κοινό πόρισμα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τουλάχιστον. Θα διαπιστώνει ευθύνες πολιτικών προσώπων, στα οποία φαίνεται πως έχουν καταλήξει ποσά εκατομμυρίων, όπως και σε κόμματα.

Μόνιμη, γενική εκεχειρία ανακοίνωσε η ETA

Η βασκική ένοπλη αυτονομιστική οργάνωση ETA κήρυξε σήμερα Δευτέρα μόνιμη εκεχειρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Gara, η οποία εκδίδεται στη βασκική γλώσσα, στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο.

Μειωμένη η διαφημιστική δαπάνη το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services η διαφημιστική δαπάνη σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μειώθηκε κατά 14,7% το 2010.Η υψηλότερη μείωση σημειώθηκε στο ραδιόφωνο (25%) και ακολουθούν η τηλεόραση (18%) και τα περιοδικά (16%). Στις εφημερίδες οι απώλειες ήταν 1,7%.

«Τρόικα» και στους ΟΤΑ

Τέλος στον ανεξέλεγκτο δανεισμό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα χρέη που τους ταλανίζουν επιχειρεί να βάλει ο «Καλλικράτης» μέσω ενός τριμελούς συμβουλίου που θα ελέγχει τα οικονομικά των Δήμων.Η τριμελής αυτή επιτροπή θα καλείται να αποφασίσει εάν ένας Δήμος πρέπει να τεθεί υπό οικονομική επιτήρηση, αν πρέπει να μπει φρένο στα δάνεια που συνάπτει, αν έχει πιστοληπτική ικανότητα και με ποιους όρους είναι εφικτή η λήψη ενός δανείου.

Στην εντατική ο Μιλτιάδης Έβερτ

Στο καρδιολογικό τμήμα του Ιπποκράτειου εισήχθη σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ, μετά από δυσφορία που ένιωσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπεβλήθη αμέσως στις απαραίτητες εξετάσεις και μέχρι αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα.

Εσείς πόσα βακτήρια φάγατε σήμερα;

Απόγευμα καθημερινής, χαλαρώνετε μετά από μια κοπιαστική ημέρα και ο οργανισμός σας αναζητά ένα σνακ «ελαφρύ» και συνάμα δροσερό. Ανοίγετε το ψυγείο και επιλέγετε αμέσως ένα γιαουρτάκι, πιθανόν χαμηλό σε λιπαρά, όπως οι ανάγκες για καλλίγραμμη σιλουέτα επιβάλλουν...Σε κάθε κουταλιά, αναλογίζεστε το καλό που κάνετε στον οργανισμό σας, καταναλώνοντας χρήσιμες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίγα λιπαρά, απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία...

Μείωση εισαγωγών, αύξηση εξαγωγών το Νοέμβριο

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το μήνα Νοέμβριο 2010 παρουσίασε μείωση κατά 17,1% και ανήλθε στο ποσό των 3.321,1 εκατ. ευρώ έναντι 4.007,9 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.Κατά το δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2009 - Νοεμβρίου 2010, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων παρουσίασε μείωση 20,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2008 - Νοεμβρίου 2009.

Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Πιέσεις δέχεται το ευρώ λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Έτσι το ευρώ σήμερα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου.Ανώτατη πηγή της ευρωζώνης ανέφερε ότι η Πορτογαλία δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης.

Δυσοίωνο μέλλον «βλέπουν» οι βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες

Απαισιοδοξία επικρατεί μεταξύ των βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών για το τι αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και είναι μεγάλο το ποσοστό εκείνων που αναφέρει πως ο τζίρος του μειώθηκε. Αυτό κατέδειξαν οι μηνιαίες στατιστικές μετρήσεις του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500), για τον περασμένο Δεκέμβριο.Οι μετρήσεις διεξάγονται από την εταιρία δημοσκοπήσεων - ερευνών «Interview», σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της βόρειας Ελλάδας και έδειξαν πως, τον περασμένο μήνα, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010. Ταυτόχρονα, όμως, η πρόθεση των επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε απολύσεις παρέμεινε υψηλή.

Υποχρεωτική από σήμερα η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού


Για κατοικίες πάνω των 50 τ.μ.


Σε απαλλαγή των μικρών ακινήτων (κάτω των 50 τετραγωνικών μέτρων) από την υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, με εγκύκλιο που κοινοποιήθηκε την Τετάρτη στους ενδιαφερόμενους φορείς. Με την ίδια εγκύκλιο, αποσαφηνίζεται το καθεστώς έκδοσης ενεργειακών πιστοποιητικών για ημιτελή, υπό ανέγερση ακίνητα.

Σε διαβούλευση το ν/σ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Αναρτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, στο www.opengov.gr/ypes από χθες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου, το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς έως τις 30 Ιανουαρίου 2011.Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αποσκοπεί στη μείωση της γραφειοκρατίας με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας αποδοτικής και φιλικής στον πολίτη Ηλεκτρονικής Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΣΕΕ: Ανοιχτά τα μαγαζιά και την Κυριακή

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων ορισμένες Κυριακές το χρόνο, θα εξετάσει στο σημερινό πρώτο συμβούλιο της χρονιάς το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα συζητηθεί με τις μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 3 με 4 φορές το χρόνο και 4 φορές το χρόνο να υπάρχουν εκπτωτικές περίοδοι και αυτά τα δύο γεγονότα να συνδυάζονται.

Εταιρικές πράξεις του Χ.Α.A. για 10/01/2011

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε τις εξής εταιρικές πράξεις για την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011:


- Το νέο επιτόκιο της τοκοφόρου περιόδου 1/1/2011-30/6/2011, για τα 46.218.820 Μετατρέψιμα Χρεόγραφα 2013/2018 της Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ», που προέκυψαν από την έκδοση δανείου 10-ετούς διάρκειας, με ημερομηνία έκδοσης 30/7/2008, ορίζεται σε 2,234%.

Στα 20 δισ. οι εκδόσεις εντόκων

Τα 20 δισ. ευρώ, θα προσεγγίσουν φέτος οι εκδόσεις εντόκων γραμματίων, από το Δημόσιο εκτινάσσοντας στα ύψη τις δαπάνες τόκων, λόγω των υψηλών επιτοκίων με τα οποία επιβαρύνονται.

Αυξήσεις στα εισιτήρια και κινητοποιήσεις

Την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μαζικών μέσων μεταφοράς στην Αθήνα, από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας σε ειδησεγραφική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.Ο κ. Βούγιας είπε ότι τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε:

Στο αυτόφωρο από το "πρώτο ευρώ"

Στο αυτόφωρο από το "πρώτο ευρώ" θα οδηγούνται όσοι δεν κόβουν αποδείξεις, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα φορολογίας Δημήτρη Γεωργακόπουλου, στο Μega.Oπως χαρακτηριστικά σημείωσε το αυτόφωρο αφορά την πράξη και όχι το ποσό. Πρόσθεσε ότι πάνω από το 10% των επιχειρήσεων δεν αποδίδουν το ΦΠΑ που εισπράττουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει συμψηφισμός φορολογικών οφειλών με απαιτήσεις από το Δημόσιο.

Ανοδικά τα συμβόλαια του αργού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία,καθώς παραμένει εκτός λειτουργίας ένας αγωγός που διασχίζει την Αλάσκα και μεταφέρει το 12% του αμεριικανικού πετρελαίου ,σύμφωνα με τους αναλυτές.Στις πρωινές συναλλαγές,η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωνε άνοδο κατά 1,47 δολάρια στα 89,50 δολάρια το βαρέλι.Η τιμή του Μπρεντ σημείωνε επίσης άνοδο κατά 92 σεντς στα 94,25 δολάρια το βαρέλι.