e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πτώση 0,66% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.611,51 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,66%.

Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ

Εντυπωσιακή ανάπτυξη μεγεθών εμφάνισε το 2010 ο όμιλος Μυτιληναίου κόντρα στην οικονομική κρίση. Η στρατηγική εξωστρέφειας, την οποία ακολούθησε σε συνδυασμό με την συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου απέδωσαν καρπούς και συνέβαλαν στο να σπάσει το «φράγμα» του 1 δισ. ευρώ ως προς τον κύκλο εργασιών, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, που είχε κάνει ο ισχυρός άντρας της εισηγμένης, Ευάγγελος Μυτιληναίος από τον Μάιο ακόμα. Πιο συγκεκριμένα, άγγιξε το 1,001 δισ. ευρώ έναντι 661,8 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων στο εξωτερικό και την ανοδική πορεία της τιμής αλουμινίου.

Διαψεύδει τις φήμες για περικοπές μισθών ο Πεταλωτής

Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα με περικοπές για την αναπλήρωση της υστέρησης των δημοσιονομικών εσόδων τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με περικοπές για την αναπλήρωση της υστέρησης των δημοσιονομικών εσόδων.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες η Θάνου

«Ούτε ντοπαρισμένη ήμουν, ούτε κρύφτηκα ποτέ, ούτε το τροχαίο ήταν σκηνοθετημένο» ανέφερε στη σημερινή απολογία της η Κατερίνα Θάνου, η οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία, ρίχνοντας τα βάρη για κατασκευή ειδήσεων σε μερίδα του Τύπου.«Με καταδίκασαν οι δημοσιογράφοι με μεγάλη ευκολία. Αυτό που μ' έχει κρατήσει όρθια όλα αυτά τα χρόνια, εκτός από την αγάπη του κόσμου, είναι οι εμπειρίες που αποκόμισα και το συναίσθημα που ένιωσα όταν βρέθηκα στην κορυφή», είπε.

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σύντομα και με τεχνητά δέντρα

Αντιγράφοντας τη φωτοσύνθεση


Ερευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα «τεχνητό φύλλο» που μιμείται τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης στα φύλλα των δέντρων. Η συσκευή, ελπίζουν, θα αξιοποιεί τη λιακάδα πιο αποτελεσματικά από τα σημερινά φωτοβολταϊκά συστήματα. «Εδώ και δεκαετίες, η ανάπτυξη ενός πρακτικού τεχνητού φύλλου είναι ένα από τα "Ιερά Δισκοπότηρα" της επιστήμης. Εμείς πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε» υπερηφανεύεται ο καθηγητής Ντάνιελ Νοσέρα, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Ελληνική χρεοκοπία βλέπουν οι αναλυτές σε έρευνα του BBC

Προεξοφλούν την αναδιάρθρωση


Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε χρεοκοπία, χωρίς, όμως, να τεθεί σε κίνδυνο η συνοχή της Ευρωζώνης, εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του BBC.

Τα ντόμινο που στήνει ο Εγκέλαδος δεν πηγαίνουν μακριά

Τοπικό φαινόμενο


Οι μεγάλοι σεισμοί, όπως αυτός που χτύπησε πρόσφατα την Ιαπωνία, μπορούν να πυροδοτήσουν άλλους ισχυρούς σεισμούς σε απόσταση μέχρι 1.000 χιλιόμετρα, όχι όμως και στην άλλη άκρη της Γης. Το καθησυχαστικό συμπέρασμα προκύπτει από την ανάλυση δεδομένων για δεκάδες χιλιάδες δονήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Το εξωτερικό «εκτόξευσε» τη ΦΑΓΕ

Τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη της η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ το 2010.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 2,6 εκατ. ευρώ το 2009.

Τέλος η ανωνυμία για τα blogs

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης σε συνεργασία με τον υπουργό Τύπου, Τηλέμαχο Χυτήρη ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση για τα μπλογκς.

Αυτοκίνητα χωρίς βενζίνη προτείνει η ΕΕ

Για το μακρινό έτος 2050, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κίνηση αυτοκινήτων χωρίς βενζίνη ή πετρέλαιο, στο κέντρο των πόλεων.

"Τα παιδιά μας δεν θα χρειάζονται φροντιστήριο"

Για τις αλλαγές στην εκπαίδευση μίλησε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου τονίζοντας ότι το λύκειο θα είναι πραγματικό σχολείο. «Δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά μας μετά φροντιστήριο» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε.

Νέο σύστημα για το δίπλωμα οδήγησης

Αλλάζει ριζικά από το 2012 η διαδικασία την απόκτηση διπλώματας οδήγησης με στόχο να σταματήσει το λάδωμα που εκτιμάται ότι φθάνει ετησίως τα 150 εκ ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Εθνος", το πόρισμα της σχετικής επιτροπής του υπουργείου υποδομών δίνεται για δημόσια διαβούλευση εντός του Μαϊου και οι αλλαγές θα εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.

Φουκουσίμα: Η Greenpeace ζήτησε την επέκταση της ζώνης εκκένωσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο

Η Greenpeace κάλεσε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να επεκτείνει την ζώνη εκκένωσης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, με το αιτιολογικό ότι εντόπισε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας έξω από την ισχύουσα ζώνη.Η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε πώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας ξεπερνούν τα 10 μικροσίβερτ την ώρα στο χωριό Ιιτάτε, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου.

Τις επόμενες μέρες ανακοινώνεται το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας των Ταμείων

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, το οποίο δεν θα ενταχθεί στο πακέτο των 50 δισ. ευρώ, όπως είπε την Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης.

Τέλος τα μετρητά για συναλλαγές 3.000 ευρώ

Στην «ιστορία» περνάνε για τα μετρητά οι συναλλαγές 3.000 και πάνω από την Παρασκευή 1 Απριλίου ενώ το μέτρο αναμένεται να ισχύει και για συναλλαγές από 1.500 ευρώ και πάνω από την πρώτη του Ιανουαρίου του 2012.

Κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για το θέμα των υποβρυχίων

Προς νέα εξεταστική


Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνηση και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα των υποβρυχίων, μετά την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, που αποκαλύπτει την ύπαρξη μιζών προς ελληνικά υπουργεία και προς το Πολεμικό Ναυτικό.Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης ή αγνοεί την κοινοβουλευτική διαδικασία ή έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Νωρίτερα, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τόλμησε να αναλάβει -όπως όφειλε- καμιά πρωτοβουλία για τη διερεύνηση του σκανδάλου από τη Βουλή.

Διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή πάμε στη Χάγη, το μήνυμα Δρούτσα στην Αγκυρα

Συνέντευξη στην Hurriyet


Το θέμα της υφαλοκρηπίδας, είτε θα λυθεί στο πλαίσιο των διερευνητικών είτε θα προσφύγουμε στη Χάγη, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet.

Το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου

Το ευρώ υποχωρεί στις αγορές συναλλάγματος, λόγω της απώλειας της εξουσίας από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης και των δηλώσεων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) υπέρ της αύξησης των επιτοκίων της, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ. Το ευρώ κυμαίνεται σήμερα περί τα 1,405 δολάρια. Σε σημείωμα της χρηματοπιστωτικής εταιρίας Barclays Capital αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στη Βάδη - Βυρτεμβέργη σημαίνει ότι η κυρία Μέρκελ θα εξαρτάται περισσότερο από τη στήριξη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει την αβεβαιότητα για την πολιτική στήριξη στο πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης της Ευρωζώνης.

Στη Λιβύη η «Λήμνος»

Στο ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης συμμετέχει από τα ξημερώματα η φρεγάτα Λήμνος του ελληνικού στόλου, στην οποία επιβαίνουν 12 άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, μαζί με περίπου 20 πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις φρεγάτες από τη Τουρκία. Οι αποστολές που θα αναλάβουν τα πλοία περιλαμβάνουν και νηοψίες σε πλοία ύποπτα για μεταφορά όπλων στη Λιβύη.

Σταθερό outlook των κινεζικών τραπεζών από Moody's

Για παράνομες προκλήσεις προειδοποιεί η Moody΄s Investors Services, ενώ διατηρεί σταθερό το oulook των κινεζικών τραπεζών. Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο οίκος σημειώνει πως οι τράπεζες βρίσκονται υπό πίεση για τον περιορισμό της πιστωτικής επέκτασης ώστε να διατηρηθούν υπό έλεγχο οι πληθωριστικές πιέσεις και να επιτευχθεί παράλληλα ο στόχος της κυβέρνησης για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7% έως 8% έως το 2015.

Υποχώρησε η τιμή του μπρεντ

Υποχωρούν, σήμερα, οι τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, μετά την ανάκτηση, από τους εξεγερμένους στη Λιβύη, του ελέγχου σειράς πόλεων με εξαγωγικούς τερματικούς σταθμούς λιβυκού αργού, ενώ οι αναταραχές περιορίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε ήσσονος σημασίας πετρελαιοεξαγωγικές χώρες, όπως τη Συρία και την Υεμένη.

Νομιμοποιούν καταπατημένα για να βρουν λεφτά

Με στόχο να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ έως το 2013 το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να νομιμοποιήσει 2 εκατομμύρια καταπατημένα στρέμματα.Συνεπώς όσοι έχουν ανεγείρει σε καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου οικοδομές, τις οποίες χρησιμοποιούν για πρώτη κατοικία, καθώς και όσοι από αυτούς είναι ανάπηροι ή πολύτεκνοι θα μπορούν να εξαγοράσουν τις εκτάσεις, πληρώνοντας στο κράτος τίμημα που θα καθορισθεί με πρόσθετες εκπτώσεις από 10% έως και 30%.

Οι άνθρωποι με υψηλότερα εισοδήματα είναι... ψηλότεροι

Τα ανώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα -και οι χώρες με υψηλότερα εισοδήματα- φαίνεται πως κοιτάζουν κυριολεκτικά αφ' υψηλού τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα και τις φτωχότερες χώρες, αφού, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο προσωπικός και ο εθνικός πλούτος φαίνεται να συσχετίζονται με το ύψος των ανθρώπων.

Ερχεται το νέο Λύκειο

Εντός των ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο. Η Α’ Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας και θα λειτουργεί ως γέφυρα µεταξύ Γυµνασίου και Λυκείου, ενώ η Β’ και Γ’ θα αποτελέσουν τάξεις προοδευτικής "εµβάθυνσης και εξειδίκευσης".A Λυκείου

Η επόμενη ημέρα της ήττας Μέρκελ

Η ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης θεωρεί ότι δεν θα υποχρεωθεί σε αλλαγές προσώπων μετά την εκλογική ήττα στη Βάδη Βυρτεμβέργη. «Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση στηρίζει ομόθυμα την Άγκελα Μέρκελ. Τώρα πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε o γραμματέας του CDU Χέρμαν Γκρέε σε δηλώσεις του στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι ARD. Αντίθετα από την οικονομική πτέρυγα του αδερφού κόμματος, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εντείνεται η κριτική στη μέχρι τώρα γραμμή της καγκελαρίου Μέρκελ που συμπληρώνεται με αιτήματα για συνέπειες και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. «Αυτά που ήρθαν από το Βερολίνο τους τελευταίους μήνες προκάλεσαν σύγχυση στους δικούς μας ανθρώπους και στους ψηφοφόρους. Αυτό ισχύει για τη φορολογική πολιτική, την οικονομική πολιτική, την ευρωπαϊκή πολιτική και την πολιτική εντός της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας» είπε ο πρόεδρος της ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του CSU Χανς Μίχελμπαχ στη Handelsblatt Online.

Σφίγγει η «μέγγενη» του Δημοσίου – Ξεκίνησαν οι κατασχέσεις

Την άγρια πλευρά του «προσώπου» του δείχνει το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο βάζει «χέρι» στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και των προμηθευτών τους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Ημερησία», ξεκίνησε ήδη κατασχέσεις στα χέρια τρίτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Κατάθλιψη σε εφήβους προκαλεί το Facebook

Οι γιατροί στις ΗΠΑ προειδοποιούν τους γονείς ότι οι έφηβοι με ανασφάλεια μπορεί να πάθουν κατάθλιψη αν περνούν ώρες στο Facebook


«Η κατάθλιψη του Facebook» είναι ένας νέος όρος που υιοθέτησαν οι γιατροί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περιγράψουν την εφηβική κατάθλιψη που προέρχεται από την πολύωρη ενασχόληση με το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης.  

Στα ύψη παραμένουν οι τιμές των καυσίμων

Στο 1,661 ευρώ/λίτρο η αμόλυβδη


Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές των καυσίμων από το περασμένο τριήμερο, έπειτα από πτωτική πορεία δύο περίπου εβδομάδων, με τη μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να διαμορφώνεται στο 1,661 ευρώ το λίτρο.Η μέση τιμή ήταν την Κυριακή 1,66/λίτρο και την περασμένη Παρασκευή 1,658. Δηλαδή, η αμόλυβδη στη διάρκεια του τριημέρου αυξήθηκε κατά 0,3 λεπτά, παραμένει πάντως χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο-ρεκόρ του 1,68 ευρώ/λίτρο που είχε σημειωθεί στις 16 Μαρτίου.

«Τρεχάτε ποδαράκια» μου το Οικονομικών

Η τρόικα προσγειώνεται τη Δευτέρα στην Αθήνα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς για να προλάβει να ολοκληρώσει τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.Εντός των επόμενων ημερών το Υπουργείο Οικονομίας θα πρέπει να ολοκληρώσει τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012 - 2014, καθώς και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ύψους 1 δισεκατομμυρίου 740 εκατομμυρίων ευρώ, για τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Συμβόλαια 60 εκατ. δολαρίων για Intracom

H Intracom Telecom προχώρησε στην υπογραφή δύο νέων ισόποσων συμβολαίων, συνολικής αξίας 60 εκατ. δολαρίων με την την MTS Ρωσίας, το μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο συμβόλαιο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση της πλατφόρμας μικροκυματικών συστημάτων υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας Ethernet, OmniBAS, και των ραδιοσυστημάτων INTRALINK. Το δεύτερο συμβόλαιο αφορά στην κατασκευή του νέας γενιάς δικτύου κινητής τηλεφωνίας της MTS χρησιμοποιώντας εξοπλισμό από την Tellabs.

Αισιόδοξη ανακάλυψη για τη θεραπεία της λευχαιμίας

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν τρεις ομάδες γενετικών μεταλλάξεων, που προκαλούν οξεία μυελογενή λευχαιμία (έναν τύπο καρκίνου του αίματος), μια εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει σε νέες θεραπείες της νόσου. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, με επικεφαλής τον αιματολόγο και ερευνητή του καρκίνου Γιώργο Βασιλείου, σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το BBC, ανακάλυψαν με ποιο τρόπο η συνηθέστερη μετάλλαξη, που λαμβάνει χώρα στο γονίδιο Npm 1, αρχίζει τη διαδικασία τής ανάπτυξης του καρκίνου και πώς συνεργάζεται με άλλες μεταλλάξεις για να προκαλέσει κανονική λευχαιμία.

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές τον Ιανουάριο

Αυξημένη κατά 24,6% ήταν η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών τον Ιανουάριο, ενώ η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, τον ίδιο μήνα, ήταν μειωμένη κατά 14,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Πιο συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 2.381,5 εκατ. ευρώ (3.171,9 εκατ. δολάρια) έναντι 2.774,5 εκατ. ευρώ (3.947,7 εκατ. δολάρια) κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας μείωση 14,2%.

Παράταση ανανέωσης εξαγωγικών επωνυμιών

Mέχρι την 30η Απριλίου 2011 παρατείνεται η προθεσμία ανανέωσης της καταχώρησης, στο Ειδικό Μητρώο Εξαγωγέων του ΕΒΕΘ των εξαγωγικών επωνυμιών, των οποίων η εγγραφή ή η τελευταία ανανέωση έγινε το 2008.

Παράταση για «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»

Παρατείνεται έως τις 16 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ. Μετά από σχετικό αίτημα των συνεργαζόμενων τραπεζών και το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής χορηγεί παράταση των αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα έως 16 Μαΐου 2011, αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Κλείνει επτά στρατόπεδα το ΓΕΣ

Στο κλείσιμο επτά μεγάλων Κέντρων Εκπαίδευσης εξασφαλίζοντας ετησίως περισσότερα από είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ, προχωρά τις επόμενες ημέρες το ΓΕΣ.

Επεκτείνεται στις οφειλές της περιόδου 1/9 - 31/1/2011 η δέσμευση του 50% των λογαριασμών του Alter

Νέα μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου


Εκ νέου μέτρα διασφάλισης του Δημοσίου έναντι της εταιρείας έχουν ληφθεί για το Alter Channel, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα.

Στο δικαστήριο σήμερα η Κατερίνα Θάνου

Εμφανίστηκε το πρωί στα δικαστήρια η αργυρή Ολυμπιονίκης του 2000 που κατηγορείται μαζί με τον Κώστα Κεντέρη για ψευδορκία

Η Κατερίνα Θάνουν έφθασε το πρωί στο δικαστήριο για να καταθέσει σχετικά με τις κατηγορίες που την βαρύνουν, σύμφωνα με τις οποίες, σκηνοθέτησε τροχαίο ατύχημα μετον Κώστα Κεντέρη προκειμένου να αποφύγουν τεστ αναβολικών και φαρμάκων την παραμονή της Ολυμπιάδας του 2004.Η Θάνου εμφανίστηκε στο δικαστήριο, επίσης, νωρίτερα αυτό το μήνα αλλά δεν κατέθεσε.

Τα εμφυτεύματα στήθους μπορεί να συνδέονται με σπάνια μορφή καρκίνου


Τα εμφυτεύματα στήθους πιθανώς να συνδέονται με σπάνια μορφή καρκίνου, προειδοποιούν Αυστραλοί επιστήμονες.

Παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ σε προβληματικές τράπεζες

Στόχος η στήριξη των ιρλανδικών τραπεζών


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης ενός νέου προγράμματος για την μακροπρόθεσμη παροχή ρευστότητας σε προβληματικές τράπεζες.

Με το σταγνόμετρο οι αναχρηματοδοτήσεις δανείων από τις τράπεζες

Αυστηρότερα κριτήρια


Αναχρηµατοδοτήσεις δανείων µε το σταγονόµετρο πραγµατοποιούν οι τράπεζες, κόβοντας 8 στις 10 αιτήσεις, καθώς ο φόβος για τις επισφάλειες έχει κλείσει τους κρουνούς της ρευστότητας. Οι τράπεζες έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στις χορηγήσεις κόβοντας σχεδόν οκτώ στις δέκα νέες αιτήσεις για µεταφορά, είτε πρόκειται για πιστωτικές κάρτες είτε για καταναλωτικά δάνεια.

Δικάζεται για σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για τρεις περιπτώσεις απάτης και διαφθοράς


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να εμφανιστεί σήμερα για πρώτη φορά μετά περίπου 8 χρόνια στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τρεις απάτες και διαφθορά. Η ασυλία του ήρθη στις αρχές του χρόνου για να δικαστεί για τις περιπτώσεις απάτης αλλά και για μία υπόθεση κατηγορίας για σεξ με ανήλικη πόρνη.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς η αγορά τηρεί στάση αναμονής και οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων για το 2010.Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν και το πακέτο των μέτρων ύψους 22 δισ. ευρώ («Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής») για την περίοδο έως το 2015 που θα οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας.