e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


Έφεραν το χάος και τον τρόμο.
Οι δανειστές φοβούνται και τώρα σπεύδουν να βοηθήσουν.
Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στην επιμήκυνση του χρέους.
Σίγουρη τώρα η 5η δόση.


Διαλύθηκαν οι αγορές λόγω της κρίσης.
Στο 50% η αξία των ελληνικών ομολόγων.
Καταστροφή βλέπει η JP Morgan.


Ανασχηματισμός αλλά ακόμα όλα κρέμονται σε μια κλωστή.

Φοβούνται ντόμινο και σπεύδουν να προλάβουν

 

Διαβάστε στην Deal news



 -Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, ενδέχεται τώρα να συμμετάσχουν ως εθελοντές σε επιμήκυνση του χρέους. Η JP Morgan φοβάται καταστροφή…
-Προβλέψεις της Gredit Suisse. Σίγουρη η Πέμπτη δόση, για τον Σεπτέμβριο το νέο δάνειο.


Διαλύθηκαν οι αγορές ελέω Ελλάδος:
-Πρώτο θέμα η Ελλάδα στον διεθνή Τύπο
-Στο 50% η αξία των ελληνικών ομολόγων.
-Νέο αρνητικό ρεκόρ σε spreads, ασφάλιστρα CDS και πτώση του Χα και όλων των αγορών.
-Υποχωρούν Wall Street, Ευρώπη, Ασία, Κίνα και ευρώ.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Ψήφος εμπιστοσύνης

 

Διαβάστε στην Deal news



 Οι συνομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου με τους ευρωπαίους ηγέτες και τον Λευκό Οίκο. Τι είπε για την πολιτική κρίση, οι δεσμεύσεις που ανέλαβε και η ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε.




Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πωλούνται και τα Υπουργεία

 

Διαβάστε στην Deal news




 Η λίστα με τα 99 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί.
Τα φιλέτα σε Αθήνα, επαρχία και τα έσοδα.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης

 

Διαβάστε στην Deal news


 Πως ξαναπαίρνουν τα καζίνο στα χέρια τους.
Τα regency σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι ναοί του τζόγου που έστησαν στα Τίρανα και το Βουκουρέστι.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν



Σίγουρη η 5η δόση

 

Διαβάστε στην Deal news



Τρέμει το ελληνικό ντόμινο η Ευρώπη. Μετά το χάος στην Αθήνα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ο πυρετός «χτύπησε» κόκκινο. Τώρα Σαρκοζί και Μέρκελ σπεύδουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σίγουρη η στήριξη και η 5η δόση.


Deal και στην online εποχή http://www.dealnews.gr/
Συμβαίνουν τώρα και σας αφορούν

Πτώση 2,81% στο Χ.Α.

Σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε για μια ακόμη ημέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.Συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.208,09 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,81%.

Κανένα θέμα αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, ξεκαθαρίζει η Κομισιόν

Αυτά αποτελούν «σπέκουλα»


Οποιαδήποτε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποτελεί «σπέκουλα» απάντησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Σε ό,τι αφορά στις προϋποθέσεις για την καταβολή της 5ης δόσης ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι παραμένουν οι ίδιες με τις προηγούμενες δόσεις και βασίζονται στην έκθεση της τρόικας, ενώ για το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου αποσαφήνισε ότι «το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές».

Μουσείο Ακρόπολης: Δυο χρόνια λειτουργίας

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν το δεύτερο πολιτιστικό όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το πρώτο ήταν η ανασκαφή των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, που έγινε από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Ελληνικό, λέει ο Χ. Παμπούκης

Στην τελική ευθεία


Εντός των επόμενων 10-15 ημερών θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος μη διαγωνιστικού χαρακτήρα για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπως είπε την Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης.

Διαδοχικές συναντήσεις πριν την «καταιγίδα»

Σε έκρυθμη κατάσταση το ΠΑΣΟΚ, που δέχεται το ένα χτύπημα με το άλλο


Σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιεί αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της κρίσιμης συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση με κορυφαίους υπουργούς έχει ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Παπανδρέου με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου


Συνάντηση με κορυφαίους υπουργούς έχει ο πρωθυπουργός στη Βουλή, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την ώρα συναντάται με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο. Την συνάντηση ζήτησε ο κ. Βενιζέλος.

Στηρίζει Παπανδρέου η Γαλλία

Η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συνεχίσει το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που άρχισε η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. "Περιμένουμε τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει σήμερα (Πέμπτη) ο έλληνας πρωθυπουργός. Του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και ότι θα συνεχίσει το θαρραλέο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.

Δραματική έκκληση Ρεν για την Ελλάδα

Έκκληση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία υπεύθυνη συμφωνία για την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, απηύθηνε σήμερα ο Όλι Ρεν.«Φυσικά μεγάλο μέρος της ευθύνης πέφτει στους έλληνες πολιτικούς ηγέτες. Περιμένουμε από το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπως συμφωνήθηκε, μέχρι τέλος Ιουνίου. Λυπούμαστε που απέτυχαν οι χθεσινές προσπάθειες για εθνική συναίνεση. Οι προσπάθειες που χρειάζονται για να αποφευχθεί η χρεωκοπία είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», τονίζει ο Ρεν.

"Να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση, σε κρίση δημοκρατίας"

"Σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, για να μην μεταβάλουμε την οικονομική κρίση σε κρίση δημοκρατίας", δήλωσε, εμφανώς ανήσυχος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο κ.Καρατζαφέρης, ο οποίος σημείωσε ότι "οδηγούμεθα σε επικίνδυνες ατραπούς" και προέβλεψε ότι "η ευθύνη θα είναι συλλογική και δεν θα εξαιρεθεί κανείς".

Θρίλερ και στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Την πτωτική πορεία των προηγούμενων ημερών και την ανάλογη των χρηματιστηρίων της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής ακολουθεί η ελληνική κεφαλαιαγορά. Tο πολιτικό θρίλερ συνεχίζεται με νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Αναστάτωση στις διεθνείς αγορές από την ελληνική κρίση

Με πτώση έκλεισαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ πτωτικά κινούνται και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ με το ευρώ να υποχωρεί συνεχώς.


Το ευρώ, τα διεθνή χρηματιστήρια και οι τιμές των ομολόγων των χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης υποχωρούν έντονα, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι αυξάνεται η αβεβαιότητα σχετικά με το νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

"Εκτακτο" χαράτσι "μόνιμου" χαρακτήρα

Πλέον των τριών εκατομμυρίων φορολογουμένων θα επιβαρυνθούν με την "έκτακτη εισφορά" που θα επιβληθεί για τις χρονιές μέχρι το 2015 και θα ξεκινήσει από τα εισοδήματα του 2010, δηλαδή από φέτος. Διαβάστε αναλυτικά πως θα υπολογισθεί και πόσο θα επιβαρυνθείτε.

Δεύτερη παραίτηση – έφυγε ο Νασιώκας

«Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω» είπε ο βουλευτής Λαρίσης, Έκτορας Νασιώκας γνωστοποιώντας με αυτό τον τρόπο από το βήμα της Βουλής την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα σηματοδοτώντας ένα νέο κύκλο πολιτικών εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Για 150 εκατομμύρια πουλήθηκε η έπαυλη Spelling!

Επί δύο χρόνια προσπαθούσε η Candy Spelling, χήρα του διάσημου κινηματογραφικού παραγωγού Aaron Spelling, να πουλήσει την έπαυλη στην οποία κάποτε ζούσε με το σύζυγο και τα παιδιά τους στο Λος Άντζελες, αλλά δεν είχε βρει αγοραστή. Τώρα επιτέλους την πούλησε σε μια 22χρονη, στην τιμή των 150 εκατομμυρίων δολαρίων!

Στο 2,7% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Μάιο

Έρχονται νέες αυξήσεις επιτοκίων


Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ξεπέρασε το όριο του 2% της ΕΚΤ για έκτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ευρωτράπεζα.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ μετά το θρίλερ της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας»

Το απόγευμα της Πέμπτης


Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ συγκάλεσε για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου. Την Τετάρτη, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, κατηγορώντας τον Γ.Παπανδρέου ότι παραμένει «γαντζωμένος» στην καρέκλα.

Υποβαθμίζει τον ΟΤΕ η Moody's

Σε B1 από Ba1, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του ΟΤΕ ο οίκος Moody's.

Ως βασικούς λόγους τη υποβάθμισης, ο οίκος αναφέρει την περαιτέρω μακροοικονομική επιδείνωση στην Ελλάδα και την εκτίμησή του για ασθενέστερα λειτουργικά αποτελέσματα του Οργανισμού.

Στο 15,9% εκτοξεύθηκε η ανεργία το α’ τρίμηνο 2011

Σε 792.601 άτομα ανήλθαν οι άνεργοι


Στο 15,9% ανήλθε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο 2011.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή ο αριθμός των απασχολούμενων στο πρώτο τρίμηνο 2011 ανήλθε σε 4.194.429 άτομα και των ανέργων σε 792.601. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 15,9%, έναντι 14,2% του τετάρτου τριμήνου 2010 και 11,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2010.

Ξεκίνησε κανονικά η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στη Βουλή

Αγωνία για την οικονομία


Ξεκίνησλίγο μετα τις 11 το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου 2011-2015, με την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Βουλιάζει" το ευρώ

Χαμηλά τριών εβδομάδων κατέγραψε σήμερα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, εν μέσω ανησυχιών για τη εξάπλωση στην Ευρωζώνη, της κρίσης χρέους της Ελλάδας. Στις 10:39 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,4117 δολάρια.

Νωρίτερα υποχώρησε μέχρι τα 1,4093 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Αγωνία για τη νέα βοήθεια


Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς στην αγορά επικρατεί έντονη αβεβαιότητα εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων.

Παραιτείται από βουλευτής ο Γιώργος Φλωρίδης

Δισέλιδη επιλογή για τους λόγους της αποχώρησης



Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στη Βουλή. Με δεδομένο ότι ο κ. Φλωρίδης παραιτείται από τη βουλευτική του ιδιότητα, τη θέση του αναλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών στην εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγεται και τη θέση του στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο βουλευτής Γιάννης Φραγκίδης με την έδρα να παραμένει στο ΠΑΣΟΚ..  

To λάδι σώζει και από εγκεφαλικό

Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), επί μια περίοδο πέντε ετών, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.

Πως σας αποζημιώνει η ΔΕΗ για βλάβες στις συσκευές

Η ΔΕΗ, συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της Ρυθμιστικής Αρχης Ενέργειας, και αποφάσισε να καταβάλει αποζημίωσης για βλάβες που προκαλούνται στις ηλεκτρικές συσκευές από τυχαία διακοπή του "ουδέτερου αγωγού του δικτύου χαμηλής τάσης", κοινώς λόγω "υπέρτασης".Πως θα πάρετε την αποζημίωση

Τα ονόματα που παίζουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Η ονοματολογία για τον ευρύτατατο ανασχημαστισμό που προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανάψει.



Το μόνο βεβαιο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρότερο με σκοπό να είναι πιο ευέλικτο.Το δίλημμα πολιτικός ή τεχνοκράτης κυριαρχεί για τη θέση νέου τσάρου της οικονομίας, καθώς θεωρείται δεδομένη η απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ή η μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο. Για άλλη μια φορά, παίζει το όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και προσώπου που εκτός από την ευρωπαϊκή εμβέλεια που διαθέτει τυγχάνει αποδοχής και εκτός κυβέρνησης.

Φορολόγηση καταθέσεων εξωτερικού με επιστράτευση των διατάξεων περί ξεπλύματος χρήματος

Μη σύννομη η διαδικασία σημειώνουν νομικοί κυκλοι


Τις διατάξεις για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας θα επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να φορολογήσει όσους μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό.Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι περισσότεροι από 50.000 Έλληνες απέστειλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο 12μηνο, υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να επιβάλει φόρο 10% επί του ποσού που έχουν σε τράπεζες του εξωτερικού αυτά τα φυσικά πρόσωπα, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό αμνήστευση σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση. Τα στελέχη του υπουργείου διευκρινίζουν πως ο φόρος θα επιβληθεί μόνον σε όσους δεν δικαιολογούν τα εισοδήματα τους και δεν θα μπορούν να αποδείξουν την προέλευσή τους.

Οι πολιτικές εξελίξεις κρατούν στους δρόμους τους «Αγανακτισμένους»

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις


Στο Σύνταγμα ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν και πάλι την Πέμπτη τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων», μία ημέρα μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας που για κάποιες ώρες επισκιάστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι.Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook τα μηνύματα κατά της κυβέρνησης είναι δεκάδες, ενώ όλα τα μέλη δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Προαναγγέλλεται, επίσης, νέο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή, 19 Μαΐου.

Μέχρι τη Δευτέρα οι βαθμολογίες για τις πανελλαδικές

Έως 28 Ιουνίου η κατάθεση μηχανογραφικών


Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν αύριο Παρασευή ή το αργότερο τη Δευτέρα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε, καθώς από αύριο ξεκινά η κατάθεση των μηχανογραφικών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17/6/2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17/6/2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20/6/2011».

Ένα βήμα πίσω κάνει η Γερμανία για τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα

Προς άρση του αδιεξόδου


Η γερμανική κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να κάνει ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά στο σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων που θα επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής των ελληνικών τίτλων κατά επτά χρόνια, στο πλαίσιο του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς το ΔΝΤ συναινεί στην εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ.

Η πολιτική κρίση και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας στο επίκεντρο των ξένων μέσων ενημέρωσης

Πώς βλέπουν τις εξελίξεις


Η πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα παραμένουν και την Πέμπτη πρώτο θέμα στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και στις σημαντικότερες ξένες εφημερίδες. Οι ανταποκρίσεις εστιάζουν στην πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας -που συζητείτο μέχρι το διάγγελμα του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου- στο ναυάγιο της πρότασης αυτής και στην απόφαση τελικά για ευρύ ανασχηματισμό. Ειδικά για τον ανασχηματισμό, τα περισσότερα μέσα μιλούν για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ Reuters και BBC αναφέρει ως πιθανό διάδοχο τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκά Παπαδήμο.