e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει


-Σκοτωμός για μια δουλειά των 540 ευρώ! Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για εργασία στο Athens Metro Mall, οι περισσότεροι δέχθηκαν να δουλέψουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στην αγωνία τους να κερδίσουν μια θέση απασχόλησης, οι Έλληνες υπογράφουν για να αμείβονται με ένα μισθό όσο- όσο.


-«Έλληνες, βγείτε στους δρόμους κατά εκατομμύρια». Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, στέλνει τα μηνύματά του. «Η Τρόικα θα μείνει 15 χρόνια», λέει. Εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, κάνει αυτοκριτική και δίνει τη δική του «συνταγή» για την κρίση.

Φάκελος Απογευματινά ιατρεία

 

Διαβάστε στην Press Time

 «Πηγαίνετε στους ιδιώτες», λένε οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων. Ακόμα: Το μεγάλο φαγοπότι στις προμήθειες.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Ποιες κρατάτε, ποιες όχι, πότε και πώς τις στέλνετε, πώς θα γλιτώσετε χρήματα, ποιες παγίδες να αποφύγετε. Ένας χρήσιμος οδηγός από την PRESS Time.

Παναγιώτης Φασούλας: Παραλίγο… Ομέρ Πριόνης.

 

Διαβάστε στην Press Time

 Για το κόψιμο δέντρων, του έκαναν μήνυση δημοτικοί σύμβουλοι. Όλο το παρασκήνιο. Γιατί την ανακάλεσαν.

Ερήμωσαν οι λαϊκές.

 

Διαβάστε στην Press Time

  Φωτιά οι τιμές και γι’ αυτό μένουν άδεια τα καρότσια των νοικοκυρών. Καταναλωτές και παραγωγοί αλληλοπαρηγοριούνται για τη φτώχεια τους. Τι καταγγέλλουν στην PRESS.

«Έλληνες, βγείτε στους δρόμους κατά εκατομμύρια».

 

Διαβάστε στην Press Time

 Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, στέλνει τα μηνύματά του. «Η Τρόικα θα μείνει 15 χρόνια», λέει. Εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, κάνει αυτοκριτική και δίνει τη δική του «συνταγή» για την κρίση.

Σκοτωμός για μια δουλειά των 540 ευρώ!

 

Διαβάστε στην Press Time

 Περισσότερες από 3.000 αιτήσεις για εργασία στο Athens Metro Mall, οι περισσότεροι δέχθηκαν να δουλέψουν χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στην αγωνία τους να κερδίσουν μια θέση απασχόλησης, οι Έλληνες υπογράφουν για να αμείβονται με ένα μισθό όσο- όσο.

Μεγάλες απώλειες 2,34% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή


Κράτησε ωστόσο τις 1.500 μονάδες


Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές, κυρίως οι τραπεζικές, στην συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1,506,32 μονάδες με μεγάλη πτώση 2,34%. Σε ποσοστό 3,03% έφτασαν οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη.

«Ο Παρθενώνας και τα Γλυπτά δεν είναι εμπορεύσιμα» λέει ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου


Σε ημερίδα για τα πολιτιστικά αγαθά


Την προστασία και επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών με έμφαση στην επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, από άποψη διεθνούς δεοντολογίας, πραγματεύτηκε η διεθνής Ημερίδα, που διοργανώνεται την Παρασκευή στο Μουσείο της Ακρόπολης από το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών, Ηλία Κρίσπη, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος του Μουσείου καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής τόνισε τη σημασία της ημερίδας με τη συμμετοχή έγκριτων νομικών και επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Μπίζος από τη Νότια Αφρική.

H Pfizer αποσύρει από την αγορά φάρμακο για την πνευμονική υπέρταση

Παρενέργειες στο συκώτι


H αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποσύρει το χάπι Thelin για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, καθώς η επανεξέταση των διαθέσιμων δεδομένων έδειξε ότι υπάρχει κίνδυνος θανατηφόρας βλάβης στο ήπαρ.To Thelin (με δραστική ουσία το sitaxsentan) έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2006. Κυκλοφορεί επίσης στον Καναδά και την Αυστραλία, όχι όμως και στις ΗΠΑ.

Η «μετοίκηση» από το παλιό στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης στο Μουσείο Μπενάκη

Έκθεση φωτογραφίας


Μία έκθεση φωτογραφίας με έργα της Λίζη Καλλιγά για τη μεταφορά εκθεμάτων από το παλαιό στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης διοργανώνεται από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη.Τυπωμένες αναμνήσεις, παγωμένες στο χρόνο, οι τελευταίες στιγμές τους στο παλιό «σπίτι» τους, οι στιγμές της «μετοικήσεως», του αποχωρισμού και οι στιγμές της άφιξης. «Εκκρεμή σώματα», «Σαβανωμένες θεότητες», οι Κόρες, που στεγάζονταν στο παλαιό μουσείο της Ακρόπολης κατά τη μεταφορά τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως τις φωτογράφισε-αποκάλυψε με το φακό της η Λίζη Καλλιγά και παρουσιάζονται στην έκθεση Λίζη Καλλιγά / Μετοίκησις, που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, από 15 Δεκεμβρίου 2010 μέχρι 23 Ιανουαρίου 2011, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

O Μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακατασκευάζεται με τουβλάκια Lego

Συναρμολογώντας την Ιστορία


Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο ίσως τεχνολογικό επίτευγμα της αρχαιότητας, που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο και σήμερα βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, δεν έχει σταματήσει να κεντρίζει τη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Επιμένει η Μέρκελ στην αρνητική της στάση για τον μηχανισμό στήριξης και τα ευρω-ομόλογα

Κοινό μέτωπο Βερολίνου-Παρισιού


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε την Παρασκευή ότι «αυτή τη στιγμή» δεν τίθεται θέμα αύξησης των πόρων του υφιστάμενου μηχανισμού διάσωσης και πως η έκδοση κοινού ευρω-ομολόγου «δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα», σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.«Θα έλεγα ότι, για εμάς στη Γερμανία, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή θέμα επέκτασης του μηχανισμού διάσωσης», είπε.

«Δεν καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις»

Στο βήμα της Βουλής μεταφέρθηκε η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που παρουσιάστηκε χθες. «Ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά ούτε και μειώνονται γενικευμένα οι μισθοί», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τριακόσιες χιλιάδες κινητά Android ενεργοποιούνται κάθε μέρα

Πιο δημοφιλές από το iPhone


Περισσότερα από 300.000 κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα της Google ενεργοποιούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Άντι Ρούμπιν.Το Android είναι πλέον η δεύτερη δημοφιλέστερη πλατφόρμα για smartphone μετά το Symbian της Google, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία -το iPhone της Apple περιορίζεται στην τρίτη θέση.

Αναφορά του Google Earth σε «Δημοκρατία Δυτικής Θράκης» καταγγέλλει η ΝΔ

Καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει


Αναφορά του Google Earth ως «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης» καταγγέλλει η Ρηγίλλης, καλώντας την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να διερευνήσει ποιοι είναι υπεύθυνοι «για την κατάφωρη αυτή διαστρέβλωση της αλήθειας». Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

Του χρόνου... το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροοπής για τη Siemens

Νέα παράταση για τις 20 Ιανουαρίου


Νέα παράταση για τις 20 Ιανουαρίου 2011 πήρε η Εξεταστική Επιτροπή της Siemens, προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής, ύστερα από σχετική πρόταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη.Ο κ. Σφακιανάκης ζήτησε ένα μήνα, ως τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει τον έλεγχο στα αρχεία που έχει βρει ή ανακτήσει στον σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Αικατερίνης Τσακάλου, καθώς και του κεντρικού server της Siemens-Ελλάς.

Μείωση 50% της φαρμακευτικής δαπάνης του ΟΑΕΕ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Εντυπωσιακά αποτελέσματα


Στα 12 με 13 εκατ. ευρώ, από 25 εκατ. ευρώ, έχει μειωθεί το συνολικό μηνιαίο κόστος στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, κατά τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού.Ο αριθμός των συνταγών έχει υποχωρήσει από τις 300.000 μηνιαίως στις 200.000, ενώ το κόστος της μέσης συνταγής έχει υποχωρήσει από τα 80 στα 48 ευρώ.

Άκυρη η πράξη αναγνώρισης του παιδιού του Τόλη

Άκυρη κρίθηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η συμβολαιογραφική πράξη με την οποία οικειοθελώς ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος είχε αναγνωρίσει ως βιολογικό του τέκνο το παιδί που είχε αποκτήσει πριν από το γάμο του με την πρώην σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου.Οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την 7317/2010 απόφασή τους, έκαναν δεκτή τη σχετική αγωγή που είχε καταθέσει ο γνωστός τραγουδιστής και ακύρωσαν την πράξη εκούσιας αναγνώρισης της κόρης του Χαράς.

Αντιμέτωπος με την οργή ασφαλισμένων βρέθηκε ο πρόεδρος της «Ασπίς» στην Ευελπίδων

Διακόπηκε η απολογία


Διεκόπη η απολογία του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή, εξαιτίας του ασφυκτικού κλίματος, με εντάσεις, προπηλακισμούς και διαμαρτυρίες, που είχε δημιουργηθεί από τους 100 και πλέον συγκεντρωμένους επενδυτές και άλλα θύματα της κατάρρευσης του ομίλου Ασπίς.Ο ανακριτής αναγκάστηκε να διακόψει την απολογία του επιχειρηματία, που είχε ξεκινήσει περί τη 1 το μεσημέρι, και έως στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, που παραμένει κρατούμενος, για τον χρόνο που θα μεταβεί ξανά ενώπιόν του, ώστε να ολοκληρωθεί η απολογία.

Στόχος ο διπλασιασμός της απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ το 2011, λέει ο Μ.Χρυσοχοίδης

Σε δημόσια διαβούλευση ο αναπτυξιακός


Ο διπλασιασμός της απορροφητικότητας στο ΕΣΠΑ είναι ένας εκ των βασικών στόχων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2011, όπως είπε την Παρασκευή ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το ΕΣΠΑ «πολιορκητικό κριό» απέναντι στην οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι ήδη η απορρόφησή του θα κλείσει στο 18% στο τέλος του χρόνου, ενώ στόχος είναι να διπλασιαστεί το ποσοστό απορρόφησης το 2011.

«Δεν δουλεύει» πια το βαθύ ντεκολτέ


Οι γυναίκες που αναδεικνύουν το ντεκολτέ τους για να «προωθούν» την καριέρα τους, καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Μάλιστα οι μισοί από τους 3.000 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουν απορρίψει γυναίκες οι οποίες αποκάλυπταν περισσότερα σημεία του σώματός τους από ό,τι θεωρείται κόσμιο, στην σειρά για προαγωγή ή αύξηση του μισθού.

Παράταση για τους ημιυπαίθριους


Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων.Η παράταση δόθηκε με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και αφορά τόσο την αυτοπρόσωπη απευθείας υποβολή, όσο και την υποβολή των δικαιολογητικών με συστημένη επιστολή.

Υπέρ της αύξηση των κεφαλαίων του μηχανισμού ευρω-στήριξης τάσσονται στελέχη της ΕΚΤ

Κόντρα στην Ευρωζώνη για την κρίση


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, διαμηνύει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι πρέπει να είναι έτοιμες να αυξήσουν το μέγεθος και την ευελιξία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας των 750 δισ. ευρώ για τη διάσωση χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα, ενώ το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Υβς Μερς λέει ότι, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, είναι καλύτερη επιλογή η επέκταση του μηχανισμού, παρά η έκδοση ευρω-ομολόγων.Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κονστάντσιο στο Bloomberg και απαντώντας σε ερώτηση, αν τα κεφάλαια του μηχανισμού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά κρατικών ομολόγων, είπε ότι «θα βοηθούσε η μεγαλύτερη ευελιξία στην Ευρωζώνη».

Σε φυλακή της Πενσιλβάνια ο διάσημος ηθοποιός Γουέσλι Σνάιπς

Από τα πλατό σε κελί


Στην Ομοσπονδιακή Φυλακή ΜακΚίν στην Πενσυλβάνια βρίσκεται πλέον ο Γουέσλι Σνάιπς, κατ' εντολή δικαστικής απόφασης. Ο διάσημος ηθοποιός παρέμενε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς είχε καταδικαστεί σε τριετή φυλάκιση για φοροδιαφυγή.Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού γραφείου φυλακών επιβεβαίωσε ότι o Σνάιπς βρίσκεται στη φυλακή.

Ανοικτό ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, άφησε ο Γ.Παπανδρέου


Κόντρα για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αναθεώρησης της Συνθήκης της Λισαβόνας, απαντώντας την Παρασκευή σε σχετική πρόταση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο στην παρέμβασή του για «τζάμπα μάγκα», αναφερόμενος στον Γ.Παπανδρέου, ενώ είπε ότι «η κυβέρνηση νομιμοποιεί την πιο βάρβαρη και πιο ταξική πολιτική και θα πρέπει να φύγει όσο πιο γρήγορα να φύγει».

Η έκδοση ευρω-ομολόγων θα έδινε τέλος στην κρίση χρέους, λένε οι αναλυτές

Διχασμένη η Ευρωζώνη


Η έκδοση κοινών ευρωομολόγων, με βάση την πρόταση που παρουσίασαν την περασμένη Δευτέρα, με άρθρο τους στους Financial Times, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και εποικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι, θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με αναλυτές διεθνών επενδυτικών τραπεζών.Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται σε απόψεις οικονομολόγων και αναλυτών της Goldman Sachs, της Morgan Stanley και της HSBC, για το θέμα των ευρω-ομολόγων, μια εβδομάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρώπη από το 2013 και μετά.

Το ποδήλατο βλάπτει το σπέρμα

Η σωματική άσκηση δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στην ποσότητα ή την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα, με μια βασική εξαίρεση από ό,τι φαίνεται: το ποδήλατο.

Φανταστείτε ότι τρώτε και θα χάσετε κιλά...

Ο νους μπορεί να πετύχει εκεί που η θέληση αποτυγχάνει. Αρκεί να φαντάζεστε συνεχώς ότι τρώτε λαχταριστά φαγητά με πολλές θερμίδες, για παράδειγμα μια σοκολάτα ή ένα παγωτό, για να μειώσετε την όρεξή σας και έτσι να σταδιακά να χάσετε κιλά.

Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ

Οι άνθρωποι με Αλτσχάιμερ δεν παράγουν υπερβολικά πολλή ποσότητα από μια επιβλαβή πρωτεΐνη στον εγκέφαλό τους, αλλά απλώς την αποβάλουν με πιο αργό τρόπο σε σχέση με τους υγιείς ανθρώπους.Οι ερευνητές του τμήματος νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σεν Λιούις, υπό τον δρα Ράνταλ Μπέιτμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα με τη συσσώρευση της βήτα-αμυλοειδούς πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, προκαλείται κυρίως από την αφύσικα αργή διαδικασία διάλυσής της (με ρυθμό 30% βραδύτερο σε σχέση με τους υγιείς ανθρώπους) και όχι από την ταχεία υπερπαραγωγή της.

Μείωση κατά 22% του ελλείμματος του Τακτικού Προϋπολογισμού

Μείωση κατά 22% εμφάνισε το ελλειμμα του Τακτικού Προυπολογισμού, σε ταμειακη βάση, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγο η Τράπεζα της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2010, το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους) μειώθηκε σε 21.379 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 27.466 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2009.Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση των εσόδων κατά 5,3% (έναντι στόχου 8% που θέτει ο Προυπολογισμός, σε 45.502 δισ. ευρώ από 43.210 δισ . ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, το πρώτο ενδεκάμηνο του έτους μειώθηκαν κατά 7,3% σε 59.611 δισ. ευρώ από 64.357 δισ. ευρώ πέρυσι.

Από λάθος επιτέθηκαν στον ανακριτή της υπόθεσης Ψωμιάδη


Επεισόδια προκλήθηκαν το πρωί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν επενδυτές της AspisCapital που είχαν συγκεντρωθεί για να αποδοκιμάσουν τον Παύλο Ψωμιάδη, μπέρδεψαν τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση με συνεργάτη του κατηγορουμένου και του επιτέθηκαν.Οι περισσότεροι από 50 επενδυτές που βρίσκονται από το πρωί στην Ευελπίδων, έριξαν εναντίων του Παύλου Ψωμιάδη μπουκάλια με νερό και καφέ ενώ κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος.

Πτώση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή Οκτωβρίου

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε μείωση 4,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, έναντι μείωσης 9,6% που είχε καταγράψει πριν από ένα χρόνο.Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2009, παρουσίασε μείωση κατά 5,5%, έναντι μείωσης 10,0% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2009 προς το 2008.

Συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Aνοικτό παραμένει το θέμα


Aνοικτό παραμένει το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, μετά και την αναβολή προγραμματισμένων δράσεων «Μέρες πόλης - Η Αθήνα αλλιώς». Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας συνεδριάζει για να επανακαθορίσει τη στάση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Τα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά την εξαγγελθείσα στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς (10.00-16.00), που συμπίπτει με τις ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων στην οδό Πανεπιστημίου, ανακοινώνουν την αναβολή των προγραμματισμένων δράσεων για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου «Μέρες Πόλης - η Αθήνα αλλιώς», καθώς είναι συνδεδεμένες με την κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου την Κυριακή

Λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Όλες οι εκδηλώσεις - δράσεις «Μέρες Πόλης-Η Αθήνα αλλιώς», που είχαν προγραμματιστεί στην οδό Πανεπιστημίου για την Κυριακή, αναβάλλονται καθώς αυτές συμπίπτουν με την εξαγγελθείσα στάση εργασίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα (10.00-16.00).Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή η οδοός Πανεπιστημίου προγραμματιζόταν να τεθεί στην αποκλειστική διάθεση των πεζών, με πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 11 δισ. ευρώ ζητεί τον Μάρτιο η τρόικα

Θα εκταμιευθούν τα 9 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου


Καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών διαπιστώνει η τρόικα στην έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία που συνέταξε μετά τον έλεγχο του Νοεμβρίου και ζητεί την λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων ύψους 11 δισ. ευρώ.Σύμφωνα με την έκθεση προόδου που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο στόχος για το 2010 όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα επιτευχθεί παρά τις πολύ σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγιάνσεως. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αναφέρει ότι το δημόσιο έλλειμμα αναμένεται να φθάσει το 9,6% του ΑΕΠ, έναντι στόχου 8,1%.

Προς πώληση οι συμμετοχές του Δημοσίου σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Τράπεζα Αττικής

O κύβος ερρίφθη


Τη διάθεση του 34,04% που διαθέτει στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και του 41,5% που διαθέτει στην Τράπεζα Αττικής θα εξετάσει η κυβέρνηση μέσα στο 2011.Όπως αναφέρεται στο κείμενο του Επικαιροποιημένου Μνημονίου η κυβέρνηση θα εξετάσει το 2011 το ενδεχόμενο διάθεσης της άμεσης συμμετοχής της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και της έμμεσης συμμετοχής της στην Τράπεζα Αττικής.

Ριζικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας φέρνει το Επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Υπό διαρκή αξιολόγηση οι δαπάνες του ΕΣΥ


Τη χαρτογράφηση του συστήματος υγείας θα αναλάβει ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων που θα συσταθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, με σκοπό τη σύνταξη λεπτομερούς έκθεσης για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στόχος η μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία κάτω από το 6% του ΑΕΠ.

Ταλαιπωρία στις συγκοινωνίες από την Κυριακή

Μπαράζ κινητοποιήσεων έως τις γιορτές

Με παράλυση απειλούνται από την ερχόµενη Κυριακή και µέχρι τις γιορτές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς οι καθηµερινές µετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, λόγω της κλιµάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζοµένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Οι εργαζόµενοιστις ΔΕΚΟ του Οργανισµού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) αποφάσισαν χτες να συγκρουστούν µετωπικά µε τηνκυβέρνηση, που ετοιµάζει ριζικές αλλαγές στη µέχρι σήµερα οργάνωση και λειτουργία των συγκοινωνιακών φορέων. Στόχος των αλλαγών είναι η δραστική µείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων, µέσω της ανατροπής του σηµερινού εργασιακού καθεστώτος των εργαζοµένων και της καθιέρωσης νέων κανονισµών-συµβάσεων εργασίας, αλλάκαι της µείωσης των αποδοχών του προσωπικού έως και 40%.

Νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά από την αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε 13%

«Φωτιά» στο οικογενειακό καλάθι


Νέο κύμα ανατιμήσεων στο καλάθι της νοικοκυράς, αλλά και στους λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο, εισιτήρια και εστιατόρια φέρνει από την 1η Ιανουαρίου 2011 η αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13%.Οι αυξήσεις των συντελεστών περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-σκούπα που εγκρίθηκε την Πέμπτη. από το Υπουργικό Συμβούλιο. Από τις αρχές του έτους το υπουργείο Οικονομικών έχει προχωρήσει σε τρεις διαδοχικές αυξήσεις των συντελεστών ΦΠΑ.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή


Στάση αναμονής στην αγορά


Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την αγορά να επικεντρώνει την προσοχή της στις αποφάσεις για τις σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. ta nea

Καταργείται αναδρομικά από τα τέλη Απριλίου 2010 το «πόθεν έσχες» για α΄κατοικία

«Ανάσα» στην κτηματαγορά


Την κατάργηση της εφαρμογής του «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας, αναδρομικά από τις 23 Απριλίου 2010, σύμφωνα με το μέτρο που αποφασίστηκε την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου, να αναθερμανθεί η κτηματαγορά και να διευκολυνθούν τα νοικοκυριά να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.Υπενθυμίζεται ότι με τον τελευταίο φορολογικό νόμο το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην κατάργηση της απαλλαγής από το «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας και των τοκοχρεολυτικών δόσεων στεγαστικών δανείων.