e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Με τρύπα στο παπούτσι ο... απεσταλμένος του ΔΝΤ στη Ρουμανία

Αυτήν την εβδομάδα όλη η δημόσια συζήτηση στη Ρουμανία είχε να κάνει με το... παπούτσι.


Η Ρουμανία δανείστηκε δισεκατομμύρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά ορισμένοι αναρωτιούνται αν ο απεσταλμένος του στο Βουκουρέστι, Τζέφρι Φρανκς, είναι αυτός που χρειάζεται τώρα δάνειο.

Για «ανασχεδιασμό» των ελληνικών δανείων κάνει λόγο πηγή της γερμανικής κυβέρνησης

Σε εξέλιξη οι συζητήσεις


Σε συζητήσεις σχετικά με τον ανασχεδιασμό των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, σύμφωνα με πηγή από τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό την οποία επικαλείται το Reuters.«Συζητούν τον ανασχεδιασμό των δανείων διάσωσης και την πιθανότητα εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα σε προαιρετική βάση», ανέφερε η πηγή στο πρακτορείο.

Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου μετά την άγρια δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας

Σοκ στην κοινή γνώμη


Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας. «Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου

Ζευγάρια του ίδιου φύλου που έχουν συνάψει πολιτικές ενώσεις πρέπει να έχουν τα ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια, αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια απόφασή του που αποτελεί ορόσημο.Οι δικαστές στο Λουξεμβούργο εξέτασαν την υπόθεση του Γιούργκεν Ρόμερ, ενός γερμανού πολίτη που ζήτησε από τον πρώην εργοδότη του, το Δήμο του Αμβούργου, να ισχύσουν στη σύνταξη του οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν για τα παντρεμένα ζευγάρια, αφού συνήψε πολιτική ένωση με τον σύντροφό του.

Με καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκινούν οι εργασίες της Προανακριτικής για τα υποβρύχια

Το πρωί της Πέμπτης


Με τις καταθέσεις δημοσιογράφων ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες της Προκαταρκτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση της σύμβασης των γερμανικών υποβρυχίων.Συγκεκριμένα θα εξεταστούν οι δημοσιογράφοι Ν.Χατζηνικολάου, Μ.Πολάτος, Τ.Τέλλογλου, Γ.Παπαδάκου, Αρ.Μπουγάτσου και Κ.Αλατζάς οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μάρκο Μπόλαρη, είχαν το βασικό ρεπορτάζ για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους δεν θα λύσει το πρόβλημα, εκτιμά η Citigroup

«Μάταιος» ο νέος δανεισμός


Η επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων δεν θα λύσει το πρόβλημα φερεγγυότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Γουίλλιαμ Μπίτερ και επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση δείχνει αναπόφευκτη.

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού

«Οι υπουργοί εκφράζουν ανησυχίες»


Κάθε υπουργός έχει ευθύνη για ό,τι λέει, αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά και εκφράζεται διά του πρωθυπουργού, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Λοβέρδου. Διέψευσε εξάλλου τις φήμες περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι ο υπουργός Υγείας είπε την άποψή του και πως είναι λογικό κάθε υπουργός να εκφράζει ανησυχίες και αγωνίες. Όμως την κυβερνητική λειτουργία την εγγυάται ο πρωθυπουργός και συνολικά η ίδια η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Πεταλωτής.

Παπούλιας: Αναγκαία η εθνική συστράτευση


Την ανάγκη εθνικής ενότητας και συμπαράστασης, για να μπορέσει «να ορθοποδήσει ο τόπος», τόνισε ο πρωθυπουργός που έγινε δεκτός το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μειώνονται οι επισκέπτες και τα έσοδα στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο


Μείωση κατά 29,3% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2011 (σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010), ενώ μειώθηκαν κατά 31,3,% και τα έσοδα.Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται και στους αρχαιολογικούς χώρους, με μείωση των επισκεπτών κατά 1,2% καθώς και μείωση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 1,2%, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2010.

«Οι χώρες κάνουν ουρά για να μπουν στο ευρώ, όχι για να βγουν» λέει ο Χοακίν Αλμούνια

Ουδείς στέκεται στην έξοδο


Ένας ακόμα Ευρωπαίος αξιωματούχος απέρριψε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα. «Υπάρχει ουρά χωρών για να μπουν στο ευρώ, όχι για να βγουν» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια, συμπληρώνοντας ότι οι χώρες εκτός ευρώ θα αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες.

Χιλιάδες προϊόντα-«μαϊμού» κατασχέθηκαν σε νέα επιχείρηση των Αρχών

Συνεργασία ΕΛ.ΑΣ.-Δήμου-ΣΔΟΕ


Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί έρευνες της Αστυνομίας, του Δήμου και του ΣΔΟΕ σε δύο αποθήκες με προϊόντα-«μαϊμού» στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που γίνονται για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.Στη μία αποθήκη, στη συμβολή των οδών Ευριπίδου και Επικούρου, βρέθηκαν 20.000 τσάντες, απομιμήσεις γνωστής φίρμας.

Το κλιμάκιο της τρόικας «δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την 5η δόση του δανείου»

Στο επίκεντρο η εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ


Το κλιμάκιο της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα για την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση δεν έχει ακόμη καταλήξει αν η Αθήνα πληροί τους όρους για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου διάσωσης, όπως φέρεται να δήλωσε την Τρίτη στο Reuters πηγή με άμεση γνώση των επαφών.

Ας περιμένουμε πρώτα την τρόικα, λέει η Μέρκελ σχετικά με το ελληνικό χρέος

Καμία βιαστική απόφαση


Στην πάγια θέση της να μην παίρνει «βιαστικές αποφάσεις χωρίς πλήρη γνώση των λεπτομερειών» επέμεινε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα του χρέους.«Θα αποφασίσω για το αν χρειάζεται να γίνει κάτι όταν θα γνωρίζω την πραγματική εικόνα» δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων στις χορηγήσεις δανείων τον Μάρτιο

Ακριβαίνουν τα δάνεια


Σχεδόν αμετάβλητα παρέμειναν, τον Μάρτιο, τα μέσα επιτόκια των νέων καταθέσεων, με εξαίρεση το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μιας ημέρας από επιχειρήσεις που σημείωσε άνοδο, ενώ αύξηση παρουσίασαν τα μέσα επιτόκια των νέων δανείων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέρκελ: Είναι πολύ νωρίς για νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να δεσμευτεί σήμερα για μία νέα βοήθεια στην Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε αν η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει την κρίση χρέους».«Πρώτα πρέπει να εξακριβώσουμε την κατάσταση. Μόνο τότε μπορούμε να αποφασίσουμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι» δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της Τετάρτης καλεί η ΓΣΕΕ

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως


Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της γενικής απεργίας την Τετάρτη απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Ένοχοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και γιατροί για το «τροχαίο»

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι το επίμαχο τροχαίο δεν συνέβη ποτέ


Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν από το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, αλλά και ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, για το τροχαίο που φέρεται ότι είχε συμβεί την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας τον Αύγουστο του 2004.  

Συρρίκνωση 8% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο


Βουτιά 10,3% στη μεταποίηση


Νέα μείωση κατά 8% σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών συρρικνώθηκε περαιτέρω κατά 10,3%.

Αύξηση 23,6% στις ελληνικές εξαγωγές τον Μάρτιο

Υποχωρούν οι εισαγωγές


Συνεχίστηκε και τον Μάρτιο η άνοδος των εξαγωγών, ενώ, παράλληλα, συρρικνώθηκαν περαιτέρω οι εισαγωγές, λόγω και του περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης στη χώρα. Από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν, ειδικότερα, τα εξής:

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας έφυγε για ταξίδι του μέλιτος


Πληροφορίες για διαμονή στις Σεϋχέλλες


Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ βρίσκονται στο εξωτερικό στο ταξίδι του μέλιτος, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Παλατιού του Σεντ Τζέιμς την Τρίτη.

Στο χειρουργείο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τραυματίστηκε στο Αγρίνιο με διπλό κάταγμα στο πόδι


Στο ΚΑΤ αναμένεται να χειρουργηθεί ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή του Αγρινίου για τον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Χριστοφόρου υπέστη διπλό κάταγμα στο πόδι.  

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη


Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να κινείται πάνω από τις 1.370 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τράπεζες.

Ριψοκίνδυνη στρατηγική η αναδιάρθρωση υποστηρίζει η Goldman Sachs

Τι λέει για πρόσθετη στήριξη της Ελλάδας


Ριψοκίνδυνη στρατηγική για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίζει η Goldman Sachs ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στα 60 δισ. ευρώ το ύψος του νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα


Συμφωνία μέσα στον Ιούνιο


Νέο πακέτο στήριξης, ύψους 60 δισ. ευρώ περίπου, για την κάλυψη των δανειακών αναγκών έως το 2013 αναμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, που επικαλείται δηλώσεις που φέρεται να έκανε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.