e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Γιούνκερ: Από την Αθήνα εξαρτάται το Eurogroup

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί, το βράδυ της Πέμπτης, συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, δήλωσε ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Οι Έλληνες βουλευτές απαιτουν θυσίες ενώ αμοίβονται πλουσιοπάραχα"

Την αποκάλυψη ότι οι Έλληνες είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι βουλευτές σε όλη την Ευρώπη αναφέρει σε θέμα του στο blog του ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Jean Quatremer. Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «ένα πολύ ιδιαίτερο αίσθημα της αλληλεγγύης σε μια χώρα που βυθίζεται κάθε μέρα πιο βαθιά μέσα στην κρίση».

Πουλάει έξι λιγνιτικές μονάδες η ΔΕΗ

Στην πώληση έξι –αντί τεσσάρων που είχε προταθεί- θα οδηγηθεί η ΔΕΗ σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι δεν μείνουν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα ανταλλαγής ισχύος (swap), που συνοδεύει το πακέτο της απελευθέρωσης της λιγντικής παραγωγής.

"Η ΕΚΤ θα συμβάλει στη μείωση του ελληνικού χρέους"


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεχθεί να συμβάλει στη μείωση του χρέους της Ελλάδας και να διευκολύνει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Μόντι: Η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει


Την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή έφερε ο Μόντι σε σημερινές του δηλώσεις και υπογράμμισε πως τα μέτρα της Ιταλίας απομακρύνουν την χώρα του από μία κατάσταση σαν κι αυτή της Ελλάδας.

Προς έλεγχο όλα τα Airbus A380 μετά τον εντοπισμό ρωγμών

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπλοΐας (EASA/AESA) ζητά τον έλεγχο όλων των αεροσκαφών Airbus A380 που είναι σήμερα στην κυκλοφορία (σ.σ.: 67), λόγω ρωγμών που εντοπίστηκαν στο φτερό ενός εξ αυτών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Σκοντάφτουν στις... επικουρικές


Το θέμα των συντάξεων και των μειώσεων που θα πρέπει να γίνουν στις επικουρικές, για να μην «πειραχθούν» και οι κύριες, είναι το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί αυτές τις ώρες, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της Τρόικα, για το Μνημόνιο 2.

Ρούτε: Αντέχουμε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Στο ίδιο μήκος κύματος με την της Νέλι Κρους αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως η ζώνη του ευρώ μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την Ελλάδα, κινήθηκε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Όλοι μαζί κατά των μέτρων


Κοινή δράση και κοινές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα της Τρόικα, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποφάσισαν δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί, ενώ παράλληλα αποφάσισαν το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και τη σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.

FTD: Ο Σόιμπλε ευθύνεται για την καθυστέρηση της βοήθειας στην Ελλάδα

Ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιρρίπτει η εφημερίδα Financial Times Deutschland, σχετικά με την καθυστέρηση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Πελοποννήσου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε με απόφασή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από το αίτημα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του δήμου Τρίπολης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στις 6 Φεβρουαρίου 2012, με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά το μυαλό των ανδρών


Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το κάπνισμα έχει σοβαρές συνέπειες στην εγκεφαλική λειτουργία, ιδίως των αντρών, καθώς επιταχύνει την νοητική εκφύλιση από την μέση ηλικία και μετά – εκτός πια κι αν το έχει κόψει κανείς κάνα-δυο δεκαετίες πριν μπει στα 60 του.

Παραιτήθηκε την Τρίτη ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ

Αργά το βράδυ της Τρίτης υπέβαλε την παραίτηση του ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ Βασίλης Μπίτσης.

Le Monde: Η πρόταση Μέρκελ Σαρκοζί σημαίνει απώλεια κυριαρχίας για την Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, το ειδικό ταμείο που συνιστούν για την Ελλάδα Μέρκελ και Σαρκοζί, η οποία τονίζει πως αν το δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση αυτομάτως η χώρα χάνει την εθνική της κυριαρχία.

Μέρκελ: Δεν θα φταίω εγώ αν η Ελλάδα βγει απ’ το ευρώ

Φαίνεται να ξεκαθαρίζει την θέση της πριν την καταιγίδα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και δηλώνει ευθαρσώς πως δεν έχει καμία ανάμειξη αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. «Δεν θα έχω καμία ανάμειξη εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κορυφώνοντας, εμμέσως, και τις πιέσεις για άμεση επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

Η Παγκόσμια Περιοδεία της Madonna


Η Madonna θα ξεκινήσει το Μάιο περιοδεία ύστερα από απουσία τριών ετών, αρχής γενομένης από το Ισραήλ και στη συνέχεια θα πάει στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική και την Αυστραλία, όπου δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία 20 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία προώθησης της περιοδείας της Live Nation.

"Έφυγε" η τελευταία βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Απεβίωσε σε ηλικία 110 ετών η τελευταία γυναίκα βετεράνος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, Φλοράνς Γκριν, στον οίκο ευγηρίας, όπου διέμενε στην Αγγλία.

Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά και ολοκληρώνεται στις 28 του ιδίου μήνα, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Η προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Σε θετικό έδαφος το Χ.Α.

Ανοδικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας για τη νέα δανειακή σύμβαση βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία μετά τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών.

Ποιοι προτρέπουν το Σαμαρά να μην υπογράψει και να πάει σε εκλογές

Αναβρασμός στο γαλάζιο στρατόπεδο μετά από τις τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας που αφορούν μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα (πχ. πολυτεκνικά, χηρείας κλπ.), αλλά και στο «κούρεμα» των συντάξεων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ καθώς και στις 15.000 απολύσεις εντός του έτους.

Στα χέρια των αρχηγών το προσχέδιο της συμφωνίας

Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στα γραφεία των κομμάτων το προσχέδιο συμφωνίας με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και ξεκινούν τις σχετικές συσκέψεις και μετά το μεσημέρι θα ακολουθήσει η συνάντηση των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον Λουκά Παπαδήμο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.