e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Απώλειες 2,58% στο Χ.Α.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τα βλέμματα στραμμένα στη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα συζητηθούν οι βασικές παράμετροι του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας.

Ρέππας: Περικοπές μόνο στα "ρετιρέ"

Ο στόχος είναι να μην υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με το Σπύρο Παπασπύρο και τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, η οποία του παρουσίασε τις θέσεις της για όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και το νέο μισθολόγιο.

Ζημίες 11,2 εκατ. για την "Ολυμπία Οδός Α.Ε."

Καθαρές ζημίες προ αποσβέσεων και φόρων της τάξης των 11,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α' εξάμηνο του 2011 η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός Α.Ε. που κατασκευάζει τον οδικό άξονα Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας, τα βασικά στοιχεία της περιόδου είναι τα εξής:

Υπεγράφη η σύσταση του Μηχανισμού Σταθερότητας Προτεινόμενο

Τη νέα συνθήκη για τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) υπέγραψε σήμερα, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε επανέκδοση η ταινία του Χίτσκοκ ο 'Εκβιασμός'

Στις ζεστές ελληνικές, καλοκαιρινές νύχτες βγαίνει σε επανέκδοση από 14 Ιουλίου, ο 'Εκβιασμός' του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ταινία του 1929, καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του ως μάστορα του σασπένς.

Η κερδοσκοπία σκοτώνει τον Γοργοπόταμο

Ο Γοργοπόταμος, ένας από τους λίγους γάργαρους παραπόταμους του Σπερχειού. Ο ποταμός, που με το καθαρό του νερό υδρεύει τη Λαμία πάνω από μισό αιώνα!

Κατέθεσε η κατήγορος του Στρος-Καν

Η γαλλική αστυνομία πήρε κατάθεση από τη γαλλίδα συγγραφέα Τριστάν Μπανόν, 32 ετών, η οποία κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν ότι το 2003 είχε αποπειραθεί να την βιάσει, έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της και από δικαστικές πηγές.Η συνάντηση με την Μπανόν αποτελεί το πρώτο συγκεκριμένο βήμα στην προκαταρκτική έρευνα μετά της προσφυγή της συγγραφέα, την περασμένη εβδομάδα, στη δικαιοσύνη εναντίον του Στρος-Καν.

Πρόεδρος του ΕΦΕΤ ο Γιάννης Μίχας

Σε γνώριμα λημέρια ο Γιάννης Μίχας, αφού εδώ και λίγη ώρα είναι ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

"Το ελληνικό τουριστικό προϊόν άντεξε"

Την αισιοδοξία του για την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Υπό εξέταση η επαναγορά χρέους

Το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικού χρέους θα εξεταστεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, δήλωσε ανώτερη πηγή της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Στο κόκκινο χαλί William-Catherine

Μετά τον Καναδά, το πριγκιπικό ζεύγος William και Catherine επισκέφτηκαν τις ΗΠΑ, όπου πέρασαν ολόκληρο το σαββατοκύριακο και φυσικά παραβρέθηκαν σε πλήθος εκδηλώσεων προς τιμήν τους. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπρητζ συναντήθηκαν με μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα από το χώρο της showbiz...

"Άμεση ανάγκη για νέο πρόγραμμα στην Ελλάδα"

Στην ανάγκη υπεράσπισης της σταθερότητας του ευρώ αλλά και της άμεσης έγκρισης ενός δεύτερου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με την πρωθυπουργό της Ισλανδίας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.

Την Ελλάδα επιλέγουν για διακοπές μέλη της σερβικής κυβέρνησης

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς Σέρβων πολιτικών για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πάρτι με απάτες στο διαδίκτυο

Τρία εκατομμύρια Ελληνες είναι σε καθημερινή βάση και επί 2,5 ώρες στο διαδίκτυο και στο facebook, έναντι μόλις 350.000 που ήταν πριν από λίγα χρόνια.Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο ανακοίνωσε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος ενημέρωσης για τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ο Θαπατέρο καλεί να υπάρξει "ταχεία επίλυση" του προβλήματος χρέους στην Ελλάδα

Η ευρωζώνη πρέπει να βρει μια ταχεία λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της μείωσης της εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.«Η ρίζα του ζητήματος (είναι η κατάσταση στην Ελλάδα) και θα πρέπει να υπάρξει μια ταχεία αποσαφήνιση... σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μια απάντηση καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες», είπε ο Θαπατέρο.

ΟΟΣΑ: Η Ευρώπη πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τη στήριξη της Ελλάδας

Η Ευρώπη πρέπει να παρουσιάσει τώρα ένα σχέδιο για τη χρηματοδοτική βοήθεια της Ελλάδας με τη συμμετοχή των ιδιωτών και να δώσει στην Ελλάδα χρόνο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Άνχελ Γκουρία στη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ. "Ο χρόνος έχει κρίσιμη σημασία για να αποφευχθεί ότι ένα πρόβλημα ρευστότητας θα γίνει πρόβλημα φερεγγυότητας", είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ σε δημοσιογράφους.

«Οχι» Διαμαντοπούλου στις κόκκινες γραμμές πρυτάνεων

«Το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση τα αλλάζει όλα στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της συνόδου των πρυτάνεων.

Τετ α τετ Παπανδρέου-Λοβέρδου για το ΕΣΥ

Με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με κεντρικό θέμα συζήτησης την περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το ΕΣΥ. Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε το σχέδιο του υπουργείου Υγείας και για την τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων, στον πρωθυπουργό καθώς και το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγχώνευση των νοσοκομείων.

Αναδιάρθρωση το Δεκέμβρη (;)

Τη «μπάλα» φαίνεται πως έχουν χάσει στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.


Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών φαίνεται πως δεν αποκλείουν πλέον ακόμα και την αναδιάρθρωση του χρέους την οποία μάλιστα τοποθετούν στις καλένδες του Δεκεμβρίου.

Αδειάζουν τα μουσεία γεμίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα φαίνεται πως προτιμούν τους αρχαιολογικούς χώρους από τα μουσεία πράγμα το οποίο φαίνεται και από την εντυπωσιακή μείωση της τάξης του 26,5% στον αριθμό επισκεπτών των μουσείων της χώρας και μείωση 27,9% των εισπράξεων που παρουσιάστηκε το φετινό Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Τα είπαν Βενιζέλος-Ρεν για το Μεσοπρόθεσμο

Συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα ECOFIN Όλι Ρεν είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Κεντρικό αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος και η προπαρασκευή της συνεδρίασης του Eurogroup, που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα με κύριο αντικείμενο το PSI.

Ποιοι αναλαμβάνουν τα "ηνία" των αποκρατικοποιήσεων

Επελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το οποίο θα προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κουκιάδης και διευθύνων σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ενώ μετέχουν επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι κ. Ανδρέας Ταπραντζής και Αντώνιος Βαρθολομαίος και η κ. Άννα Ζωηρού. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου. Σημειώνεται, ότι στο Ταμείο θα μετέχουν, ως παρατηρητές, και δύο εκπρόσωποι από την ευρωζώνη.

Στο «τραπέζι» φορολογική συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για μία συμφωνία με την Ελβετία στον τομέα της φορολογίας», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της χώρας Εβελίνε Βίντμερ Σλουμπφ, σε συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική εφημερίδα Aargauer Zeitung, σημεία της οποίας αναμετέδωσε το Reuters.

Εντυπωσιακή αύξηση εξαγωγών - μειώθηκαν οι εισαγωγές

Νέα υποχώρηση των εισαγωγών και αύξηση των εξαγωγών καταγράφηκε το Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ELΣΤΑΤ).Στο 13,4% εκτοξεύτηκε η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών - αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή στο δωδεκάμηνο Ιουνίου 2010 - Μαΐου 2011 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Ιουνίου 2009 - Μαΐου 2010 ενώ όσον αφορά τις εισαγωγές, η συνολική αξία τους κατά τον μήνα Μάιο 2011 μειώθηκε στα 3.204,2 εκατ. ευρώ από 3.881,1 εκατ. ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2010.

Τρισέ: Η κρίση κρατικού χρέους είναι παγκόσμιο πρόβλημα

Το πρόβλημα υψηλού κρατικού χρέους είναι παγκόσμιο και όχι μόνο ευρωπαϊκό, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ σε επιχειρηματικό συνέδριο, που έγινε χθες στη Νότια Γαλλία."Αρκεί να παρακολουθήσετε τη συζήτηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, για τη φορολογία, για να αντιληφθείτε ότι είμαστε μάρτυρες ενός παγκόσμιου προβλήματος", είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Είσοδος της Creta Farms στην ιταλική αγορά

Του στόχους της νέας εταιρείας Frantoio Gentileschi, η οποία προέκυψε από την κοινοπραξία της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms με την αλλαντοβιομηχανία Grandi Salumifici Italiani παρουσίασε στα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης η ελληνική εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

FT: Αδύνατο να περιληφθούν οι ιδιώτες στο 2ο κύκλο

Οι ρυθμιστές θα πρεπει να αποδεχθούν ότι για την Ελλάδα, είναι πολύ αργά για μια εθελοντική διάσωση από τους ιδιώτες επενδυτές, γράφει σήμερα η στήλη LEX των Financial Times, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός.

Και νέα ρύθμιση για οφειλέτες - 100 ιδιώτες στο κυνήγι

Και νέα ρύθμιση για τους 792.000 «μικρούς» οφειλέτες που χρωστούν συνολικά 4,1 δισ. ευρώ στο Δημόσιο, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, με στόχο την εξόφληση των χρεών τους.Η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ άμεσα τις επόμενες ημέρες και θα προβλέπει τη δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών από φόρους, τέλη και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου, χωρίς προκαταβολή, με εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων και σε πολλές μηνιαίες δόσεις που θα μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 45.

Με διάλυση απειλεί τους οίκους αξιολόγησης η επίτροπος Ρέντινγκ

Η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, κα Βίβιαν Ρέντινγκ απείλησε τους τρεις μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας παγκοσμίως με διάλυση, σύμφωνα με δηλώσεις της που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Ντι Βέλτ (Die Welt)."Βλέπω δύο δυνατότητες: είτε τα κράτη της G20 (τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο) θα αποφασίσουν να διαλύσουν τους τρεις Οίκους (...). Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα πρέπει να μετατρέψουν τους τρείς οίκους σε έξι εταιρείες, ή θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωπαϊκοί ή ασιατικοί (αντίστοιχοι) οίκοι..." είπε η κα Ρέντινγκ.

Εκκρεμούν 180.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων, έλλειψη προσωπικού, κύµα συνταξιοδοτήσεων, έκρηξη εισφοροδιαφυγής και οφειλών είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη σημερινή κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία με συνέπεια τη μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εκκρεμούν 180.000 αιτήσεις για απονομή κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, τα οποία μάλιστα μετά τα νέα μέτρα θα δοθούν με περικοπές.

"Σουρεαλισμός το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας"

Αναπόφευκτη θεωρεί την χρεοκοπία της Ελλάδας ο επικεφαλής οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland για την Ευρώπη Ζακ Καγιού, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos, επισημαίνοντας ότι «στην παρούσα φάση το μόνο που κάνει η Ευρώπη είναι να κερδίζει χρόνο». «Διαπιστώνω ότι ζητείται από την Ελλάδα να καταβάλλει διαρκώς μεγαλύτερες προσπάθειες σε συνθήκες διαρκώς επιδεινούμενες. Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει σε τρεις ή έξι μήνες να επιτύχει τους στόχους των ιδιωτικοποιήσεων, της ανάπτυξης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης; Οι εταίροι της στην ΕΕ και το ΔΝΤ θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού. Είναι δυνατόν να γίνεται επαναδιαπραγμάτευση κάθε τρεις μήνες;» διερωτάται ο Καγιού.

«Πράσινο φως» για εξαγωγές οπωροκηπευτικών στη Ρωσία

Ελλάδα και Τσεχική Δημοκρατία πήραν το ok από τη Ρωσία για εισαγωγές οπωροκηπευτικών στη χώρα, βάζοντας τέλος στο εμπάργκο που είχε βάλει η Μόσχα στις αρχές Ιουνίου εξαιτίας του βακτηρίου Eceh.«Από τις 11 Ιουλίου επιτρέπονται οι εισαγωγές και η πώληση στο ρωσικό έδαφος οπωροκηπευτικών που έχουν παραχθεί στην Τσεχική Δημοκρατία και την Ελλάδα, με βάση τα πιστοποιητικά που εγγυώνται ότι είναι ασφαλή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής υγειονομικής υπηρεσίας (Rospotrebnadzor).

«Τρέμει» η Ιταλία – πυρετός στην περιφέρεια

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η ευρωπαϊκή περιφέρεια με την Ιταλία και την Ισπανία να φοβούνται περισσότερο από ποτέ την μετάδοση της κρίσης παρακολουθώντας τα spread να εκτινάσσονται.

«Πιέζουν» για λύση στο ελληνικό χρέος οι Πολωνοί

Την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης ενός δεύτερου σχεδίου στήριξης για την Ελλάδα, τόνισε σήμερα η πολωνική προεδρία της ΕΕ ενώ παράλληλα απέρριψε την ιδέα ότι η κρίση του χρέους μπορεί να επεκταθεί στην Ιταλία.

Προ των πυλών το πρώτο μεγάλο τραπεζικό deal

Εθνική και Eurobank φαίνεται πως ανοίγουν τον χορό των τραπεζικών συγχωνεύσεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνείς τραπεζικούς οίκους η μεταξύ τους συμφωνία είναι έτοιμη να «κλειδώσει».

Στο 40% το ποσοστό της DT στον ΟΤΕ

Tο ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανήλθε πριν λίγο στο 40% καθώς πέρασε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών πακέτο 49.015.038 μετοχών του Οργανισμού που αντιστοιχεί του 10% της επιχείρησης. Το πακέτο πέρασε στην τιμή των 7,99 ευρώ ανά μετοχή και το Δημόσιο εισέπραξε 391.630.153,62 εκατ. ευρώ.

Νέο Δ.Σ. στη ΔΟΛ ΑΕ

Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η ΔΟΛ ΑΕ, σύμφωνα με την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 29.6.2011, και το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα. Η νέα σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής:

Χ.Α.: Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες

Αρνητικό είναι και σήμερα το κλίμα στο Χ.Α., με την προσοχή να στρέφεται στην έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ αλλά και στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup. «Στην εγχώρια αγορά, αναμένουμε άλλη μια συνεδρίαση με επιφυλακτικότητα ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup», αναφέρει η Proton Bank [PRBr.AT] στο πρωινό της σχόλιο.