e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από την Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το πρώτο... μαγνητικό σαπούνι στον κόσμο!

Βρετανοί και άλλοι επιστήμονες κατασκεύασαν το πρώτο σαπούνι στον κόσμο, που ανταποκρίνεται σε μαγνητικά πεδία και συνεπώς δικαιούται τον τίτλο του πρώτου μαγνητικού σαπουνιού στην ιστορία.

Σαμαράς: Εκλογές έως τις 8 Απριλίου


Εκλογές νωρίτερα από τις 8 Απριλίου, με δεδομένο ότι έχει κλείσει η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση, ζητεί η Νέα Δημοκρατία, όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Αντώνης Σαμαράς.

"Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη"


Την πάγια θέση του Eurogroup ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Alpha - Eurobank


Εγκρίθηκε η συγχώνευση της "Alpha Τράπεζα Ανώνυμος Εταιρεία" και της "Τράπεζα EFG Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία" από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Χαμηλό προφίλ διατηρεί το ΧΑΑ

Σε κινούμενη άμμο φαίνεται πως έπεσαν οι μετοχές και οι δείκτες –σήμερα Τρίτη- στο Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τα συσσωρευμένα κέρδη των προηγούμενων εννέα ανοδικών συνεδριάσεων.Έως και άνω του 4% διαμορφώνονται σήμερα οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 ο τίτλος των ΕΛΠΕ, που προσελκύει ενδιαφέρον με «φόντο» τις αποφάσεις -και τους όρους- της Ε.Ε. για επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν.

Η ασχήμια "φλερτάρει" με την αυτοκτονία


Από την ιδέα της αυτοκτονίας διακατέχεται ένα πολύ υψηλό ποσοστό ατόμων που πάσχουν από τη διαταραχή της κατά φαντασίαν ασχήμιας ή από τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, όπως ονομάζεται επιστημονικά.

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για χρέη στο Δημόσιο

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες, ηλικίας 74 και 77 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο.

Προβλήματα στην παγωμένη Φλώρινα


Παγωμένα σχολεία, έλλειψη νερού καθώς έχουν παγώσει τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς του, φθορές στο οδικό δίκτυο λόγω παγετού και μηχανισμοί αποχιονισμού στα όρια της αντοχής τους συνθέτουν το σκηνικό, που επικρατεί στην ακριτική Φλώρινα, όπου φέτος το θερμόμετρο κατέγραψε θερμοκρασίες της τάξης των -30 βαθμών Κελσίου.

Σε αδιέξοδο οδηγείται ο Στέγγος

Η δυσκολία χρηματοδότησης από ξένες τράπεζες για να δοθεί λύση στο Πόρτο Καρράς

Οι πόρτες του «Πόρτο Καρράς» θα παραμείνουν κλειστές μέχρι το Πάσχα. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια λειτουργίας το ξενοδοχείο- σύμβολο της Χαλκιδικής, το οποίο το 2003 φιλοξένησε την πιο ακριβή ίσως Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε και αποτελούσε τον «καθρέφτη» του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό, εφαρμόζει την πολιτική της εποχικής λειτουργίας. Πλέον στα μάτια των ξένων δεν αποτελεί παρά ένα ακόμη «κομμάτι» στο... παζλ της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία.

Νέες παρουσίες στο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ

Το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, το κυριότερο αντικαπιταλιστικό κίνημα στον πλανήτη, εγκαινιάζει τις εργασίες του την Τρίτη στο Πόρτο Αλέγκρε (νότιος Βραζιλία), με μία πορεία, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν χιλιάδες διαδηλωτές.

Επιταχύνονται οι φορολογικές δίκες

Επιτάχυνση των φορολογικών υποθέσεων ώστε να μην χρονίζουν ειδικά εκείνες που άπτονται των δημοσίων εσόδων, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ισχυρή ηλιακή έκρηξη επηρεάζει τη Γη


Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να πλήττει την Γη, βομβαρδίζοντας τον πλανήτη μας με μαγνητικά σωματίδια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Επιτυχής η πρώτη δοκιμαστική θεραπεία για τύφλωση


Για πρώτη φορά στον κόσμο οι επιστήμονες κατάφεραν να θεραπεύσουν εν μέρει δύο ανθρώπους που έπασχαν από μια εκφυλιστική μορφή τύφλωσης, χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο εισαγωγής στα μάτια τους εμβρυικών βλαστικών κυττάρων και μάλιστα χωρίς να υπάρξουν οποιεσδήποτε παρενέργειες.

Θεραπεία με... "μαγικά μανιτάρια"!


Για πρώτη φορά οι επιστήμονες απέκτησαν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα του τρόπου που τα "μαγικά μανιτάρια" επιδρούν στον ανθρώπινο νου, χάρη σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες που μελέτησαν τη επίπτωση που έχει στον εγκέφαλο η ψιλοσυμβίνη, η βασική δραστική ουσία στα ψυχεδελικά μανιτάρια, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί θεραπευτικά και κατά της κατάθλιψης, βοηθώντας τους πάσχοντες να ανακαλέσουν ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου των εθελοντών εντόπισαν, αφενός συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που η δραστηριότητά τους αναστέλλεται από τα μανιτάρια και αφετέρου οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι η ψιλοσυμβίνη, που επιδρά στους εγκεφαλικούς υποδοχείς της σεροτονίνης, βοηθά τους ανθρώπους να βιώνουν πιο έντονα τις μνήμες τους και την αναβίωση περασμένων συναισθημάτων, πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμο στο πλαίσιο μιας ψυχοθεραπείας.

Βενιζέλος: Πράσινο από Eurogroup για το PSI

Στη Σύνοδο του Ecofin έφτασε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «έχουμε το πράσινο φως από το Eurogroup να κλείσουμε την συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στις επόμενες ημέρες».

Πώς να καταλάβετε ένα τρακαρισμένο

Είναι, άραγε, «αθώο» το παρελθόν του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου που σκοπεύετε να αγοράσετε; Μήπως έχει εμπλακεί σε ατύχημα; Ποιά είναι τα σημεία που πρέπει να ελέγξετε;

You Tube: 4 δισ. προβολές video καθημερινά


Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ιστοσελίδα You Tube προβάλλει καθημερινά 4 δισεκατομμύρια videos, αριθμός κατά 25% αυξημένος σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.

Γερμανία: Ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης έναντι αυστηρής πειθαρχίας

H Γερμανία διάκειται θετικά προς την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης μέχρι τα 750 δισεκατομμύρια ευρώ με αντάλλαγμα την επιβολή αυστηρών κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας σε όλα τα μέλη της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

"Έως και 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη" λόγω του εμπάργκο


Φόβους για κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων εξέφρασε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ως συνέπεια του εμπάργκο που επέβαλε η ΕΕ στο πετρέλαιο του Ιράν.

Προβόπουλος: Η Ελλάδα χρειάζεται αποτελεσματικά μέτρα

Γρήγορες κινήσεις και εφαρμογή τολμηρών μεταρρυθμίσεων, εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, χρειάζεται η Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο στους Financial Times του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Στα 21.726 εκατ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού


Στα 21.726 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το δωδεκάμηνο Ιανουάριου – Δεκεμβρίου 2011, έναντι στόχου 21.712 εκατ. ευρώ, όπως προσδιορίστηκε στον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2012 και ελλείμματος 21.457 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Ποιές είναι οι απαιτήσεις της Τρόικα για τους μισθούς


Αμετακίνητη στο ζήτημα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού παραμένει η Τρόικα, την ώρα μάλιστα που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς μέχρι την Πέμπτη, οπότε και ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να έχουν ληφθεί όλες οι αποφάσεις για τα επόμενα μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.

Αξιολόγηση από φέτος για 160.000 εκπαιδευτικούς

Οι 160.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα υποβληθούν σε αξιολόγηση, η οποία θα είναι υποχρεωτική και θα ξεκινήσει από φέτος, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.