e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ PRESStime


Αυτό το Σάββατο
Η Press Time αποκαλύπτει




-Σκάνδαλο με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη. Έκανε «δωράκι» σε ισχυρό του χρήματος «παράνομη» άδεια για ανεμογεννήτριες. «Καταπάτησε» το νόμο και περιοχή του δικτύου Natura. Οι αρνητικές εισηγήσεις και το παρασκήνιο.Οι καταγγελίες και όλα τα έγγραφα-ντοκουμέντο. Κόπηκαν δέντρα και έγιναν εκχερσώσεις.


- Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Όταν η Πάτρα σατιρίζει.



Διαβάστε στην Press Time

 
Ο …Καρνάβαλος Πάγκαλος τρώει από πολλά πιάτα. Αφεντικά και δούλοι τσίρκο γίναμε ούλοι.



Πάνε και τα οικοπεδάκια…

 

Διαβάστε στην Press Time

 

Τα φιλέτα που προτείνονται να βγουν στο σφυρί.
Ακόμα: ποια «ασημικά» θα ξεπουλήσουμε για το χρέος μας

Τι φοβάται ο Σαμαράς;

 

Διαβάστε στην Press Time

 Θέλει να αγοράσει «αντικοριό» για τη Συγγρού!Η «κινητοποίηση» στη ΝΔ μετά τους φόβους για υποκλοπές συνομιλιών.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

 

Διαβάστε στην Press Time




Ξανανοίγει ο φάκελος Φάις-Ζούλοβιτς. Η ΜΑΚΛΩ και ποιος ζητάει τώρα να αποδοθεί Δικαιοσύνη

Σκάνδαλο με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

 
Διαβάστε στην Press Time





 Έκανε «δωράκι» σε ισχυρό του χρήματος «παράνομη» άδεια για ανεμογεννήτριες. «Καταπάτησε» το νόμο και περιοχή του δικτύου Natura. Οι αρνητικές εισηγήσεις και το παρασκήνιο.Οι καταγγελίες και όλα τα έγγραφα-ντοκουμέντο. Κόπηκαν δέντρα και έγιναν εκχερσώσεις.

Χ.Α.: Αλμα 7,12% για τις τράπεζες

Έσπασε το φράγμα των 1.700 μονάδων ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας ότι υπέβαλε πρόταση συγχώνευσης στην Alpha Bank [ACBr.AT] .Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.715,13 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 3,16%.

Ελληινικό ενδιαφέρον για παραχωρήσεις στο Μαυροβούνιο

Το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικές, ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων και η Ενεργειακή Αιγαίου, προσέλκυσαν οι παραχωρήσεις που θέτει στη "γραμμή εκκίνησης" η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, με στόχο την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ρόιτερ", το υπουργείο Οικονομίας του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος απέστειλαν, εκτός των δύο προαναφερόμενων ελληνικών σχημάτων, η ρωσική Gazprom Neft και η σερβική θυγατρική της NIS, η ρωσική εταιρεία αερίου Novatek, η αμερικανική Hess Corporation και η ιταλική ENI.

Πιθανή σχέση εμβολίου Pandermix για τη γρίπη H1N1 με ναρκοληψία

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) συνεχίζει τον έλεγχο της ασφάλειας του εμβολίου Pandermix της GlaxoSmithKline (GSK) για τη γρίπη H1N1 και εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της σχετικά με νέες αναφορές για πιθανή σχέση του εμβολίου αυτού με τη ναρκοληψία, μια σπάνια διαταραχή του ύπνου. Η EMA ανακοίνωσε πως η Επιτροπή της για Ιατρικά Προϊόντα για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) εξετάζει περαιτέρω στοιχεία από τη Φινλανδία που, όπως αναφέρει, "αυξάνουν την ανησυχία" για μια σχέση ανάμεσα στη ναρκοληψία και το Pandermix.

Υπέβαλε πρόταση για συγχώνευση με την «Alpha» η «Εθνική»

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που από το πρωί της Παρασκευής ήθελαν τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να κατέθεσε πρόταση στην Alpha Bank για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών.Αυτή την ώρα έχουν ανασταλεί οι διαπραγματεύσεις μετά από απόφαση του των Διοικητικών Συμβουλίων της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Και όμως... οι γυναίκες μιλούν λιγότερο

Οι γυναίκες επικοινωνούν καλύτερα από τους άνδρες και μάλιστα μιλούν λιγότερο, ανακοίνωσαν ερευνητές. Οι άνδρες χρησιμοποιούν περισσότερο τον λόγο καθημερινά, αλλά τον χειρίζονται χειρότερα σε κοινωνικές περιστάσεις, χρησιμοποιούν επανειλημμένως τις ίδιες λέξεις και κάνουν μη πειστικές φιλοφρονήσεις, ανακοίνωσαν βρετανοί ερευνητές που μελέτησαν τον τρόπο επικοινωνίας ανδρών και γυναικών.Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι όταν η συζήτηση επικεντρωνόταν σε σοβαρά θέματα, όπως η τρέχουσα πολιτική κατάσταση, οι άνδρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν παρεμφερώς το λόγο, αλλά διέφεραν κατά πολύ όταν καλούνταν να σχολιάσουν κοινωνικά θέματα.

Εσωκομματικό "καμπανάκι" Πρωτόπαπα στην κυβέρνηση

Λανθασμένη διατύπωση είχε η ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τα "κλειστά" επαγγέλματα που αφορούσε τις δικηγορικές εταιρείες, παρά την προηγούμενη διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και γι΄ αυτό εξήγησε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5", έγινε αλλαγή μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ότι θα καταψηφιστεί από κυβερνητικούς βουλευτές.«Αντί να πηγαίναμε σε άνοιγμα του επαγγέλματος, πηγαίναμε σε καρτελοποίηση», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει στην ίδια "γραμμή": «Πρέπει να συνηθίσουμε -και το προαναγγέλλω- ότι από εδώ και πέρα όπου υπάρχουν διαφωνίες, θα γίνεται διάλογος. Ο διάλογος αυτός θα πρέπει να καταλήγει σε κάποια συμφωνία. Ειδάλλως, δεν σημαίνει εξ ορισμού πως ό,τι φέρνει ο υπουργός πρέπει να ψηφίζεται. Άλλο μια διάταξη που είναι κεντρική πολιτική του κόμματός μας, βεβαίως και θα ψηφιστεί, γιατί στηρίζουμε τη γενική πορεία μας, και άλλο μια διάταξη που έβαλε ο Χ ή ο Ψ υπουργός σε ένα νομοσχέδιο, που δεν είμαστε υποχρεωμένοι χωρίς διάλογο και χωρίς συμφωνία να το ψηφίζουμε».

"Τολμηρό και οραματικό" το σχέδιο για το Ελληνικό

Να εντάξει στις διαδικασίες του "fast track" την αξιοποίηση του Ελληνικού αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον όπλο στη διαπραγμάτευση και πως εντός της εβδομάδας θα προσληφθούν σύμβουλοι.

Φήμες θέλουν την Εθνική να καταθέτει πρόταση συγχώνευσης με την Alpha

Επανέρχεται το σενάριο


Εντονες φήμες κυκλοφορούν στην αγορά ότι το πρωί της Παρασκευής η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας κατέθεσε πρόταση στην Alpha Bank για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Εθνικής δε θέλησαν να σχολιάσουν τις φήμες, ενώ αναβρασμός επικρατεί στα διοικητικά επιτελεία και των υπόλοιπων μεγάλων τραπεζικών ομίλων.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Για «σκηνικό χειμώνα» το Σαββατοκύριακο, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα για αύριο προβλέπονται νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Κατασκεύασαν την πρώτη αντι-λέιζερ συσκευή


Το πρώτο αντί-λέιζερ κατάφεραν να κατασκευάσουν αμερικανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Yale. Η συσκευή μπορεί να ακυρώσει την ακτίνα που εκπέμπει το λέιζερ. Η συσκευή έχει την ικανότητα να απορροφά πλήρως τη δέσμη φωτός (ακτίνα) που εκπέμπεται από μία συσκευή λέιζερ και στη συνέχει να το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Κάνει δηλαδή το ακριβώς το αντίθετο από αυτό που κάνει το λέιζερ.

Η Ελισάβετ υποδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα το Μάιο στο Μπάκιγχαμ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία


Τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί το Μάιο η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο το 2009 για τη Σύνοδο της G20, αλλά δεν επρόκειτο για επίσημη επίσκεψη (όταν στον αρχηγό κράτους αποδίδονται τιμές και γίνεται δεκτός από τη βασίλισσα).

Διέφυγε τον κίνδυνο του ηλιακού «τσουνάμι» το μεγαλύτερο μέρος της Γης

Η καταιγίδα μάς προσπερνά


To γιγάντιο σύννεφο πλάσματος που εκτινάχθηκε στο Διάστημα από την ηλιακή έκρηξη της Τρίτης δεν πέτυχε μετωπικά τη Γη, και τα προβλήματα που προκαλεί η γεωμαγνητική καταιγίδα φαίνεται ότι περιορίζονται στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη.Οι διαταραχές στα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας είναι απίθανο να επεκταθούν νοτιότερα του Καναδά και της Νορβηγίας, δήλωσε στο AFP ο Ντιν Πέρσνελ, ερευνητής του Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA.

Διπλή η εμφάνιση του Adamo στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω υψηλής ζήτησης

Και δεύτερη συναυλία


Eξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη και τραγουδιστή Adamo, στο ΜΜΑ στις 8 Μαρτίου, σε μια βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες.Κατόπιν αυτού διοργανώνεται και δεύτερη βραδιά στις 9 Μαρτίου.

Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ στο εξωτερικό

Στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με γνώμονα την πιο αποτελεσματική διαχείριση κονδυλίων, προτίθεται να προχωρήσει ο ελληνικός οργανισμός, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γεώργιος Νικητιάδης απαντώντας σε ερώτηση της υπεύθυνης Τουρισμού της ΝΔ κ. Όλγας Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού με τη σημερινή τους μορφή στοιχίζουν πολύ ακριβά και έχουν φτωχό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να συγκριθούν αλλά ούτε και να ανταγωνιστούν αντίστοιχες μονάδες άλλων χωρών, αφού λειτουργούν με προδιαγραφές που ίσχυαν πριν από πολλά έτη. Δεν υπάρχει συσχέτιση δαπάνης-αποτελέσματος και δεν συμμβαδίζουν με τις τάσεις που επιτάσσει το σύγχρονο μάρκετινγκ.

Οι περισσότερες προτιμούν το αδυνάτισμα από το σεξ

Έρευνα βρετανικού περιοδικού

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες εμφανίζονται να προτιμούν να είναι αδύνατες από το να κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού περιοδικού.Το περιοδικό «Fitness» ρώτησε τις αναγνώστριές του αν θα έμεναν έναν χρόνο χωρίς να κάνουν έρωτα, με «αντάλλαγμα» να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους και το 51% απάντησε θετικά.

"Μονόδρομος η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών"

Μονόδρομο χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, την ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών, με τίτλο "Ανεξάρτητες Αρχές στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση". Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης, τόνισε ότι είναι "μονόδρομος η ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την υπεράσπιση της νομιμότητας, των ατομικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του πολίτη". Επέμεινε στη διοικητική, οικονομική και λειτουργική ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών προκειμένου, όπως είπε "οι τεταγμένοι στόχοι και σκοποί να υπηρετούνται καλύτερα".

Σε αρνητικό έδαφος το ΧΑΑ

Σε αρνητικό έδαφος έχει περάσει η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών απώλεσαν τα αρχικά τους κέρδη. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 13:00 διαμορφώνεται στις 1.660,22 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση σε ποσοστό 0,14%.

Κύπρος: Προκήρυξη για την πρώτη γεώτρηση φυσικού αερίου

Στην προκήρυξη 35 διεθνών προσφορών για την πρώτη γεώτρηση για φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12» της ΑΟΖ της Κύπρου προχωρεί την ερχόμενη βδομάδα η Κυπριακή κυβέρνηση. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου Σόλων Κασίνης δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η προκήρυξη των προσφορών θα γίνει από κοινού από την Κυπριακή κυβέρνηση και την αμερικανική εταιρεία "Nobel Energy". Κάθε γεώτρηση, είπε, θα στοιχίζει γύρω στα 65 εκ. ευρώ.

Δραστηριότητες από την Τράπεζα Εμπορίου Ευξείνου Πόντου στην Ελλάδα

Θα διπλασιάσει η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ) το χαρτοφυλάκιό της στη χώρα μας αναπτύσσοντας 12 έως 16 νέα προγράμματα και φτάνοντας στο ποσό των 200 εκατ ευρώ για την επόμενη τετραετία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Αντρέϊ Κοντακόφ παρουσιάζοντας σήμερα σε σχετική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρέχει η τράπεζα.

Ανήσυχία για το ρεκόρ τιμών στο βαμβάκι και το ασήμι

Οι αυξήσεις -ρεκόρ των διεθνών τιμών για το βαμβάκι και για το ασήμι, ενισχύουν τις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η τιμή για το βαμβάκι ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τα 2 δολάρια ανά λίβρα (μία λίβρα αντιστοιχεί σε 0,45 κιλά), απειλώντας απότομες αυξήσεις στα είδη ρουχισμού. Ήδη, οι τιμές καταναλωτή για είδη ρουχισμού αυξήθηκαν στις ΗΠΑ κατά 1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Γνωστές εταιρίες του κλάδου, όπως η Levi Strauss και η Jones Group, αύξησαν τις τιμές τους και προειδοποίησαν για νέες αυξήσεις.

Προβολή του τουρισμού και των ελληνικών προϊόντων

«Ανεβατά με αλμυρή μυζήθρα» από την Κρήτη, «κρόκος» Κοζάνης, «μαστίχα Χίου», «μπλατσαρόπιτα» από την Ήπειρο και «σφουγγάτο» Μυτιλήνης.Δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να αποτελέσουν πρεσβευτές της Ελλάδας για την προσέλκυση τουριστών. Και αυτό διότι, όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπάρχει ήδη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Ελληνικό Οργανισμό Εμπορίου, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερο το έργο της προβολής του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.

Υπόμνημα κατασκευαστών για τους ημιυπαίθριους

Υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος δια του οποίου ζητάει:

Πτώση καταγράφει η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Συνεχίστηκε τον πρώτο μήνα του 2011 η πτώση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της ζήτησης από νοικοκυριά, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες κλπ. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες εμφανίζουν μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος, μια τάση που είχε διαφανεί ήδη από πέρυσι. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η συνολική ζήτηση ρεύματος μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 κατά 1,5 % σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Στο δίκτυο διανομής, από το οποίο τροφοδοτείται η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών η μείωση ήταν 2,84 %, αντίθετα οι μεγάλες βιομηχανίες που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης εμφανίζουν αύξηση της κατανάλωσης κατά 12,81 %.

Αύξηση 4,9% του εναρμονισμένου πληθωρισμού το 2011

Ρυθμό αύξησης 4,9% παρουσίασε ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο του 2011 συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2010, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο μέσος εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή του δωδεκαμήνου Ιανουάριος 2010-2011 σε σύγκριση προς τον αντίστοιχο περσινό δείκτη παρουσίασε αύξηση επίσης 4,9%.

Αύξηση παραγγελιών στη βιομηχανία τον Δεκέμβριο 2010

Αύξηση 7,1% παρουσίασε το Δεκέμβριο του 2010 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία όπως ανακοίνωσε η ελληνική στατιστική υπηρεσία. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση των ετών 2009 προς 2008 ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία είχε παρουσιάσει αύξηση 4,3%. Παράλληλα, ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου του 2010 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2009 παρουσίασε αύξηση 5,6%.

Scorsese-DiCaprio ξανά μαζί!

Ο Martin Scorsese συμφώνησε να σκηνοθετήσει την ταινία 'The Wolf of Wall Street', η οποία βασίζεται στα απομνημονεύματα του Jordan Belfort. Η ταινία ήταν ένα από τα οράματα του Scorsese πριν ακόμα προχωρήσει με το 'Shutter Island', τα σχέδια όμως άλλαξαν και έμεινε στο ράφι. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα...Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Leonardo DiCaprio (αυτή είναι η τέταρτη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη), ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο Terry Winter. Το βιβλίο του Belfort περιγράφει τις υπερβολές και τις καταχρήσεις που έκανε όταν ήταν χρηματιστής στη Νέα Υόρκη το 1990, όταν δημιούργησε μια χρηματιστηριακή εταιρεία και σχεδιάζοντας οργανωμένες οικονομικές απάτες εις βάρος των επενδυτών, απέσπασε τεράστια κέρδη για λογαριασμό της εταιρείας και των συνεργατών του.

Νέα έρευνα για τη χρόνια κόπωση

Όσοι άνθρωποι πάσχουν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, δεν πρέπει να αποδέχονται την κατάστασή τους και να προσαρμόζονται σε ένα "χαλαρό" και τελικά περιορισμένο στιλ ζωής, αλλά αντίθετα πρέπει, με ενεργητικό τρόπο, να κάνουν ένα συνδυασμό σωματικής άσκησης και συμβουλευτικής ψυχοθεραπείας για να βελτιώσουν την υγεία τους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της, μέχρι σήμερα, σχετικά με τη μυστηριώδη και κάπως ασαφή πάθηση.Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τρούντι Τσάλντερ του King's College του Λονδίνου και τον καθηγητή Μάικλ Σαρπ του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", συνιστούν στους ασθενείς να "δοκιμάζουν" σιγά-σιγά τα όρια τους, αντί να επαναπαύονται, αν θέλουν να βγουν μια ώρα αρχύτερα από την κατάστασή τους, όπως αναφέρουν το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ.

Γερμανικές Τράπεζες: Αναπότρεπτη η αναδιάρθρωση

Ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος γερμανικών Τραπεζών (BdB) προεξοφλεί ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά της χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους της. Με αυτή την αφετηρία προτείνει μάλιστα στα επικείμενa "stress tests" να συμπεριληφθούν και τα κρατικά ομόλογα που έχουν στα βιβλία τους οι τράπεζες, όπως γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Financial Times Deutschland (FTD). Αυτό θα σήμαινε ότι --σε αντίθεση με το τεστ του 2010-- θα τεθεί στα σχέδια επί χάρτου και η εκδοχή αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας της ΕΕ. Σύμφωνα με την FTD ο πρόεδρος του Συνδέσμου γερμανικών τραπεζών "ΒdB" Αντρέας Σμιτς είπε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ότι "η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας φαίνεται αναπότρεπτη", σημειώνοντας ότι "δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως τα ελληνικά ομόλογα στην αγορά βρίσκονται περίπου στο 70% της ονομαστικής τους αξίας". Πάντως δεν περιμένει κάτι τέτοιο πριν το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός σταθερότητας του ευρώ. Ο κ. Σμιτς εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τις συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εκτιμώντας ότι "δεν θα οδηγούσε σε κατάρρευση του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, ούτε μεμονωμένης τράπεζας".

«Η ύφεση ρηχαίνει, βγαίνουμε από το τούνελ» υποστηρίζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Δηλώσεις στη Βουλή


«Η ύφεση ρηχαίνει» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη για το θέμα των 50 δισ. ευρώ ως ποσό εξασφάλισης από αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ο υπουργός επανέλαβε ότι επίτευξη της είσπραξης των 50 δισ. ευρώ είναι «δική μας διαχρονικά και όχι 'μνημονιακή' υποχρέωση», ενώ ζήτησε να σταματήσει η εκλογολογία. «Η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας προτάσεις για καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και διαβεβαιώνοντας πως «παρ' ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, η κυβέρνηση δεν 'καίει χαρτιά', αλλά διαπραγματεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η πολιτική της Fed μπορεί να οδηγήσει σε «πλημμύρα κεφαλαίων», λέει το ΔΝΤ

Επικρίσεις κατά των ΗΠΑ


Η πολιτική νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και την εκτύπωση νέου χρήματος, μπορεί να προκαλέσει «πλημμύρα κεφαλαίων», όπως επισημαίνεται σε έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Η έκθεση ετοιμάσθηκε εν όψει της Συνόδου της «Ομάδας των 20» την Παρασκευή και το Σάββατο στο Παρίσι.

Αλλαγές από το Δημοτικό έως το Λύκειο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Θα ξεκινήσουν πιλοτικά


Σειρά αλλαγών από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο τη φετινή χρονιά σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. Οι αλλαγές θα γίνουν και στη δομή της εκπαίδευσης, καθώς και στο στελεχιακό δυναμικό της. Παράλληλα, το υπουργείο προσανατολίζεται στο διορισμό περίπου 2.000 μόνιμων εκπαιδευτικών. Από τη νέα σχολική χρονιά, επίσης, θα εφαρμοστούν νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.Η αρχή θα γίνει πιλοτικά σε 110-130 Δηµοτικά και Γυµνάσια τον Σεπτέµβριο του 2011 και τη σχολική χρονιά 2012-13 θα γενικευτούν σε όλα τα σχολεία. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν νέους τρόπους διδασκαλίας και χειρισµού της διδακτέας ύλης, ενώ δεν προβλέπονται νέα βιβλία, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ανοικτό το θέμα της παραίτησης του γγ Λιμένων Γ.Βλάχου


Έπειτα από αίτημα του Γ.Διαμαντίδη


Την παραίτηση του γγ Λιμένων Γιώργου Βλάχου, επικαλούμενος έλλειψη συνεργασίας, έχει ζητήσει ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης. Ωστόσο, ο κ. Βλάχος έως αργά το βράδυ της Πέμπτης αρνείτο να παραιτηθεί και δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση.Ο κ. Βλάχος, αρμόδιος για θέματα λιμενικής πολιτικής, αρνείτο, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την Πέμπτη να αποχωρήσει από τη θέση του, στην οποία τοποθετήθηκε το 2009 μέσω του opengov.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η πρόταση για το ενιαίο μισθολόγιο

Νέος «διοικητικός χάρτης» στο Δημόσιο


Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να υποβληθεί στους υπουργούς Εσωτερικών Γ.Ραγκούση και Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου το πόρισμα για την αναθεώρηση του μισθολογίου και την ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα.Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η ομάδα εργασίας που συστάθηκε στις αρχές Ιανουαρίου για να μελετήσει το ισχύον μισθολόγιο και τη δυναμική της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το έργο της και θα καταθέσει εντός των επομένων δέκα ημερών στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών τη σχετική έκθεση.

Λύση σε παγκόσμιο επίπεδο ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα τρόφιμα

Ανησυχία για το κερδοσκοπικό ράλι


Η αλλαγή του κλίματος και η κερδοσκοπία στις αγορές βασικών αγαθών είναι μεταξύ των κύριων παραγόντων που θέτουν σε κίνδυνο την επισιτιστική ασφάλεια, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ, όπως υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές στο ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου.  

Προς τις 1.680 μονάδες ενισχύεται το Χρηματιστήριο

Θετικό κλίμα στην αγορά

Θετικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται σε πιθανές αποφάσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.  

Σε 1,7 εκατομμύρια ανέρχονται οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ε1

Θα εκτυπωθούν μόνο 3,9 εκατ. δηλώσεις


Ξεκίνησε η εκτύπωση και η αποστολή των εντύπων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εφέτος θα εκτυπωθούν και θα αποσταλούν μόνο 3,9 εκατομμύρια δηλώσεις (αντί για 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις που στάλθηκαν πέρσι), καθώς μεγάλος αριθμός φορολογουμένων θα υποβάλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Ξεπερνούν το 1,8 δισ. ευρώ οι οφειλές του κράτους στον κατασκευαστικό κλάδο

«Δεν πληρώνει» το Δημόσιο


Καταστροφικές χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ) τις συνέπειες στον κατασκευαστικό κλάδο, λόγω της παύσης πληρωμών του Δημοσίου, καθώς το συνολικό ποσό των οφειλών προς τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1,8 δισ. ευρώ. Η συνεχιζόμενη καθυστέρηση ή και παύση πληρωμών βεβαιωμένων εργασιών, από την πλευρά του στενού (υπουργεία) και ευρύτερου (ΟΤΑ κ.ά.) δημόσιου τομέα, η οποία έχει υπερβεί χρονικώς και σε έκταση κάθε προηγούμενο, είναι βέβαιο, κατά τον ΣΑΤΕ ότι θα οδηγήσει άμεσα: