e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ DEALnews


Deal μαζί σας στα περίπτερα
Εφημερίδα Deal news


Διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος.
Οικονομία, επιχειρήσεις, χρηματιστήριο και πολιτική.
Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.
Deal news. Η αξιόπιστη εφημερίδα.


1.991 καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία.
Στο Υπουργείο Οικονομικών το καυτό cd της HSBC με τα στοιχεία – φωτιά.
Το θρίλερ και η διασταύρωση των στοιχείων.
Τι περιέχει το αρχείο που προήλθε από υποκλοπή.
Όπως προέκυψε τα περισσότερα ποσά δεν έχουν δηλωθεί.

«Πράσινες επιδοτήσεις»

 
Διαβάστε στην Deal news


 Πράσινες επιδοτήσεις 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον Τουρισμό. Οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα που «κλείνει» τον Φεβρουάριο και ποιοι δικαιούνται να πάρουν χρήματα. Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν πολλούς.

Το στοίχημα των συνεταιριστών τραπεζών

 
Διαβάστε στην Deal news



 Οι συνεταιριστικές τράπεζες. Πως κερδίζουν το στοίχημα εκτός των τειχών. Η στρατηγική ανάπτυξής τους και τα πρόσωπα-κλειδιά στην ηγεσία τους.
Τα 230 καταστήματα που διαθέτουν και το μερίδιο του 15% στην αγορά των μικρομεσαίων.
Στο φως όλα τα οικονομικά τους στοιχεία.

Δίνουν «δώρο» τη σύμβαση του τραμ

 
Διαβάστε στην Deal news


Ο διευθύνων σύμβουλος  της «Θέμελη» κ. Δ. Ντινόπουλος καταγγέλει «Κάνουν δώρο τη σύμβαση του τράμ». Γιατί την παραχωρούν σε Μπόμπολα – Ιωάννου. Οι κίνδυνοι για την καθυστέρηση του έργου.

Ο Προβόπουλος προειδοποιεί τους τραπεζίτες

 
Διαβάστε στην Deal news

Σκληρή προειδοποίηση Προβόπουλου στους τραπεζίτες. «Ή αλλάζετε ή βουλιάζετε». Το πρόβλημα της ρευστότητας, οι στρατηγικές που εφαρμόζουν, τα επιτελεία αλλά και η ελπίδα.
Οι λόγοι που οι μετοχές των τραπεζών με πρώτες απ΄ όλες της Attica Bank και της Γενικής κατακρημνίστηκαν.
Ποιες διοικήσεις πήραν την απόφαση οι τράπεζές τους να πουλήσουν τις θυγατρικές τους.

Το καυτό cd με τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία



Διαβάστε στην Deal news

 Στα χέρια της Κυβέρνησης και του ΣΔΟΕ όλα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στις τράπεζες της Ελβετίας.
Το υπουργείο Οικονομίας «απέκτησε» το καυτό cd από την υποκλοπή των στοιχείων της HSBC. Τι αποκαλύπτει. 1.991 Έλληνες καταθέτες δεν δήλωσαν, σύμφωνα με τη διασταύρωση, τα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις.
Η «σιγή ιχθύος» και το ερώτημα. Θα τολμήσει η Κυβέρνηση να αγγίξει τα πολιτικά πρόσωπα και τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες;

Το σχέδιο σωτηρίας της Ευρώπης



Διαβάστε στην Deal news

 
Η Ευρώπη ξύπνησε. Αναζητεί λύσεις κόντρα στην κρίση και θεσπίζει σχέδιο διάσωσης.
Άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ. Οι εκτιμήσεις και οι δεσμεύσεις των ξένων και το καυτό ερώτημα για την Ελλάδα. Εμείς θα σωθούμε.
Η έγκυρη ανάλυση, όλες οι πληροφορίες και το παρασκήνιο.

Φώς στο τούνελ για το Χρηματιστήριο




Διαβάστε στην Deal news

 
Αναστροφή κλίματος στο Χρηματιστήριο. Οι ειδικοί προβλέπουν τώρα την επιστροφή των «Ταύρων». Τα πρώτα σημάδια ανόδου και το χτύπημα στους σορτάκηδες που έχασαν και από τις μετοχές και από τα ομόλογα.
Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις.

Όλες οι εταιρίες που προσέφυγαν στο άρθρο 99

 

Διαβάστε στην Deal news

 Oλόκληρη η λίστα με τις 85 εταιρίες που προσέφυγαν στο πτωχευτικό δικαστήριο για να ενταχθούν στο άρθρο 99.
Τα προβλήματα της αγοράς, οι πιστωτές αλλά και το ΣΔΟΕ που με τη σειρά του αρχίζει έρευνα. Τι και ποιους ψάχνει ;

Ελεύθερες με την επιβολή περιοριστικών όρων η σύζυγος και η κόρη του Παν.Ψωμιάδη

Απολογήθηκαν στον ανακριτή


Ελεύθερες με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη.Εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.

Τεστ για πιο υγιή παιδιά

Ένα νέο τεστ για τις γενετικές μεταλλάξεις στους υποψήφιους γονείς μπορεί να βοηθήσει να αποτραπεί η σύλληψη εμβρύων με θανατηφόρες κληρονομικές ασθένειες, ανακοίνωσαν την Τετάρτη Αμερικανοί ερευνητές. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να ανιχνεύσει περισσότερες από 500 υποβόσκουσες γενετικές ασθένειες, προτού γεννηθεί το παιδί.

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Οι μεταγραφές έχουν τελειώσει

Το τέλος των μεταγραφών του Ιανουαρίου προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας του συλλόγου. "Δυνατά και Ολυμπιακά", ήταν το μήνυμά του, εκφράζοντας την ικανοποίηση για τη νίκη της ομάδας μπάσκετ.

«Επί τάπητος» τα αιτήματα των Ελλήνων εφοπλιστών

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών -συνάντηση, που όπως είπε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας η ναυτιλία είναι ο βασικότερος οικονομικός μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Ένωση έθεσε τις απόψεις της και τα αιτήματά της και ο πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους» είπε ο κ. Διαμαντίδης.

Επαφές Παμπούκη με Γάλλους για ΟΣΕ και ΔΕΠΑ

Επαφές με στελέχη γαλλικών εταιριών για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης που επισκέπτεται τη γαλλική πρωτεύουσα για να απονείμει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια το παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοινίκος στον κ.Κλοντ Γκεαν, Γενικό Γραμματέα της Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας.Στη διάρκεια της παρουσίας του στη Γαλλική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με στελέχη γαλλικών εταιριών για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκη, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλο, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Χ. Σαχίνη.

S&P: 40% πιθανότερη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Πιθανότητα 40% η χώρα μας να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της δίνει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor΄s.«Πλην της Ελλάδας, οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης βρίσκονται εντός κατηγορίας investment grade, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν δεν είναι υψηλός. Παρέχει, ωστόσο, 40% πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της», δήλωσε η Carol Sirou, επικεφαλής της S&P στη Γαλλία, στο πλαίσιο συνεδρίου στο Παρίσι.

ΑΛΚΟ: Αγορά μετοχών από Angel Τουριστική

Σε αγορά 4.600 μετοχών της Άλκο, συνολικής αξίας 1.613,10 ευρώ, προέβη στις 12/1 η εταιρεία Angel Τουριστική Ξενοδοχειακή, συνδεόμενο νομικό πρόσωπο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ντομάτα, σόγια και πίτσα αποτρέπουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Η κατανάλωση ντομάτας και πίτσας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνών μελετών. «Η λυκοπίνη που υπάρχει στη ντομάτα, το κέτσαπ και στη σάλτσα ντομάτας αλλά και τα ισοφλαβονοειδή που υπάρχουν στη σόγια δρουν ανασταλτικά στην εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη. Ανασταλτικά δρα και η πίτσα αλλά η κατανάλωση της λόγω των λιπαρών που περιέχει μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα υγείας» επισήμανε ο ουρολόγος διευθυντής του ουροδυναμικού τμήματος του νοσοκομείου ΙΚΑ "Παναγία", Ιωάννης Χατζηγιάννης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή επιστημονική πολυθεματική διημερίδα που διοργανώνει το εν λόγω νοσοκομείο 14-15 Ιανουαρίου στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Καλαμαριάς.

Το 2010 ισοφαρίζει το 2005 ως το θερμότερο έτος μέχρι σήμερα

Καυτό ρεκόρ


Η περσινή χρονιά ισοφάρισε το 2005 ως το θερμότερο έτος από τότε που άρχισαν οι επίσημες μετρήσεις της θερμοκρασίας τον 19ο αιώνα, ανακοίνωσε η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ. Οι πρωτοφανείς πυρκαγιές στη Ρωσία φαίνονται να συνδέονται με το Ρεύμα του Κόλπου, ενώ ο ζεστός ευρωπαϊκός χειμώνας δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τη συρρίκνωση των πάγων στην Αρκτική.«Η ζέστη του περσινού έτους ενισχύει την αντίληψη ότι γινόμαστε μάρτυρες της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο Ντέιβιντ Ίστερλινγκ, επικεφαλής επιστημονικών υπηρεσιών στο Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων, το οποίο υπάγεται στην Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Απόσυρση της πρότασης διαγραφής των «ανείσπρακτων» 24 δισ. ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Και δημοσίευση των ονομάτων


Την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων οφειλών» ζητούν με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός.Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο τόσο τα ονόματα των οφειλετών, όσο και το αποτέλεσμα της έρευνας του αρμόδιου Υπουργείου με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι εμπλεκόμενοι οφειλέτες αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες (off shore) εταιρείες.

Την κατιούσα πήρε το spread των ελληνικών ομολόγων

Περαιτέρω υποχώρηση σημειώνουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, μετά τη θεαματική μείωσή τους το τελευταίο διήμερο. Το μεσημέρι, το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό διαμορφώθηκε στις 834 μονάδες βάσης (8,34%) από τις 840 μονάδες που ήταν το πρωί και από σχεδόν 1.000 μονάδες βάσης την περασμένη Δευτέρα.

Τη «Χρυσή Κάμερα» της Γερμανίας θα λάβει ο ηθοποιός Τζον Τραβόλτα

Τιμητική διάκριση


Μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας θα λάβει ο ηθοποιός Τζον Τραβόλτα, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στη Γερμανία. Ο Τραβόλτα θα λάβει το βραβείο «Χρυσή Κάμερα».Η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Η διοίκηση της ΝΕΟΓΑΛ επιμένει στην επιχειρησιακή σύμβαση παρά την αρνητική γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ

Θέλει χαμηλότερους μισθούς


Η ΝΕΟΓΑΛ θα επιμείνει στην εφαρμογή της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, που προβλέπει μείωση μισθών για τους εργαζομένους της μολονότι είναι κερδοφόρα, ανεξαρτήτως της γνωμοδότησης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο οποίος επιφυλάχθηκε, πάντως, να τοποθετηθεί αναλυτικά όταν ενημερωθεί και τυπικά για το πλήρες περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας.Ο κ. Σεβαστίδης εξέφρασε την «έκπληξή» του για τις αντιδράσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι «δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική κατάσταση» της οικονομίας.

Στο 13,5% εκτινάχθηκε το ποσοσό ανεργίας τον Οκτώβριο


Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004

Στο 13,5% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2010, από 12,6% τον προηγούμενο μήνα και 9,8% τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2004, τον πρώτο μήνα για τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία ανεργίας.

Εν αναμονή δικαστικής απόφασης για το εάν θα δικαστεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Κόντρα στο νόμο


Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που θα κρίνει εάν ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα δικαστεί με βάσει τις κατηγορίες της διαφθοράς και της απάτης.Οι δικαστές, αναφέρει το BBC, θα κρίνουν εάν ο νόμος που του δίνει προσωρινή ασυλία από τη δίωξη καταστρατηγεί την αρχή της ισότητας όλων των πολιτών έναντι του νόμου.

Βγενόπουλος: Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε οτιδήποτε στον Παναθηναϊκό!

Ο "mr MIG" απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στους "πράσινους", ενώ έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από ΜΜΕ ελέγχου του Δημήτρη Γιαννακόπολου.

Ερχεται ο νόμος για το κάπνισμα...

Με στόχο να μπει τέλος στο αλαλούμ ο νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ αλλάζει και πάλι...


1. Αυτή τη φορά το υπουργείο αποφασίζει όπως όλα δείχνουν να συνδυάσει το ... ποτό με το τσιγάρο. Με λίγα λόγια θα επιτρέπεται το κάπνισμα στα καταστήματα που σερβίρουν αλκοόλ τα οποία θα πληρώνουν όμως έναν εξτρα φόρο.Ο φόρος όλα δείχνουν ότι θα υπολογίζεται και θα επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά και όχι με βάση το τζίρο του καταστήματος.

Αναταράξεις στην αγορά ενέργειας από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις προτάσεις για το λιγνίτη

Αμφισβητούν τη μέθοδο υπολογισμού


Αναταράξεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προκαλούν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ και οι προτάσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απελευθέρωση της λιγνιτικής παραγωγής.Η διοίκηση του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΑΗ) αμφισβητεί τη μεθοδολογία υπολογισμού των χρεώσεων για τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής καθώς και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ενώ αναφορικά με τις προτάσεις για τη λιγνιτική παραγωγή θεωρεί ότι πλήττουν τους εγχώριους ηλεκτροπαραγωγούς.

Μουσείο ομοφυλόφιλων, εμπνευσμένο από τον Χάρβεϊ Μιλκ, εγκαινιάζεται στις ΗΠΑ

Στο Κάστρο του Σαν Φρανσίσκο


Το πρώτο μουσείο ομοφυλόφιλων των ΗΠΑ εγκαινιάζεται την Πέμπτη -πού αλλού;- στο Σαν Φρανσίσκο. Το μουσείο βρίσκεται στην κοινότητα Κάστρο (περιοχή όπου κατά το παρελθόν έβρισκαν καταφύγιο οι ομοφυλόφιλοι) και παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα του πρωτοπόρου των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, του Χάρβεϊ Μίλκ.Ο Χάρβεϊ Μιλκ ήταν ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός που δημοσιοποίησε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, πριν πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Αλλαγές στα κριτήρια και τα κίνητρα του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον»

Δάνεια χωρίς προσημείωση


Σε συνέχεια της σύστασης του Ταμείου «Εξοικονομώ κατ' οίκον» που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2010, η υπουργός Περιβάλλοντος και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις συνεργαζόμενες τράπεζες και τη συνεπένδυση των πόρων του Ταμείου και των κεφαλαίων των τραπεζών, εξασφαλίστηκε η χορήγηση στους πολίτες άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου), για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες τους.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ μεγάλα ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών για παράνομο πλουτισμό

«Πράσινο φως» από το Μαξίμου


Ηχηρά ονόματα πολιτικών -τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ- καθώς και γνωστών επιχειρηματιών φαίνεται πως βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή. Για τα ονόματα αυτά ενήμερος είναι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν οι διώξεις.Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Το Ποντίκι, ενήμερος είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ακόμη και για μεγάλα ονόματα της παράταξής του.

Αριθμοί και γράμματα βρέθηκαν στη "Μόνα Λίσα"

Η "Μόνα Λίσα" έχει ακόμη μυστικά να αποκαλύψει. Ιταλός ερευνητής με τη βοήθεια σκαναρισμένων εικόνων μεγάλης ανάλυσης εντόπισε το γράμμα "S" και το γράμμα "L" στο αριστερό και δεξί βλέφαρο αντίστοιχα καθώς και τον αριθμό "72" κάτω από τη γέφυρα στο φόντο του πίνακα.Ο ιταλός ερευνητής Σιλβάνο Βιντσέτι θεωρεί ότι τα ευρήματα οδηγούν σε νέα μονοπάτια για την αποκάλυψη της ταυτότητας της γυναίκας - μυστήριο. Επίσης υποστηρίζει ότι τα σύμβολα στον πίνακα τοποθετήθηκαν από τον ντα Βίντσι με το στόχο να περάσει κάποιο μήνυμα, που πιθανόν έχει να κάνει με τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις.

Ενδεχόμενο υποβάθμισης της Κύπρου από Moody's

Ο Οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να επανεξετάσει την αξιολόγησή του για τα κρατικά ομόλογα σε ευρώ ή συνάλλαγμα που εκδίδει η Κύπρος, σημειώνοντας το ενδεχόμενο υποβάθμισής της από το επίπεδο Aa3 όπου αυτή βρίσκεται σήμερα.

Σε απολογία κόρη και σύζυγος του Π. Ψωμιάδη

Ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή βρίσκονται από το πρωί η σύζυγος και η κόρη του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, οι οποίες κατηγορούνται στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η Μαρία Ψωμιάδη, σύζυγος, και η Όλγα Ψωμιάδη, κόρη του επικεφαλής του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ», λογοδοτούν για τις ίδιες κατηγορίες που βαρύνουν τον προσωρινά κρατούμενο στην υπόθεση επιχειρηματία, καθώς ήταν μέλη του ΔΣ της ΚΑΠΙΤΑΛ.

Επιβράδυνση της οικονομίας προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα

Επιβράδυνση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα με την έκθεσή της για τις προοπτικές το 2011 που έδωσε στη δημοσιότητα.Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 1,4% φέτος από 1,7% το 2010, ενώ για την παγκόσμια οικονομία ο αντίστοιχος ρυθμός προβλέπεται στο 3,3% από 3,9%.

Σόιμπλε: Η ευρωζώνη επιζητά συνολική λύση στην κρίση

Οι χώρες της ευρωζώνης επιζητούν μια συνολική λύση στην κρίση που πλήττει το ευρώ, δήλωσε χθες ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δημοσιογράφους από τις Βρυξέλλες που επισκέπτονταν το Βερολίνο.