e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σε ανοδική πορεία τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων

Η εξομάλυνση των συνθηκών στην οικονομία δεν αγγίζει τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων. Παρά τη βελτίωση του κλίματος, που είχε παρατηρηθεί μέχρι την ημέρα που τέθηκε το δίλημμα των πρόωρων εκλογών, τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων βρίσκονται σε διαρκή ανοδική πορεία. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι τόσο τα επιτόκια καταθέσεων όσο και χορηγήσεων έχουν αυξηθεί από τις αρχές του έτους, αντανακλώντας τις συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας και αυξημένης αβεβαιότητας (αντιστοίχως) που επικρατούν στην αγορά. Εξαίρεση αποτελεί το σταθερό επιτόκιο, για διάρκεια έως 5 έτη για στεγαστικά δάνεια, το οποίο υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 3,96% από 4,60% που ήταν στις αρχές του έτους.

Τους καρδιναλίους καλεί ο Πάπας για συζήτηση για το θέμα της παιδεραστίας

Στις 19 Νοεμβρίου


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' θα καλέσει σε συνεδρίαση όλους τους καρδινάλιους στις 19 Νοεμβρίου για να συζητήσουν κυρίως το θέμα της παιδοφιλίας, την ώρα που η Καθολική Εκκλησία βρίσκεται εν μέσω μεγάλης κρίσης εξαιτίας των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς.

Για κίνδυνο νέας κατάρρευσης κτιρίων στην Πομπηία προειδοποιεί η ιταλική κυβέρνηση

«Ντροπή» λέει ο Ναπολιτάνο


Περισσότερα κτίρια στην αρχαία πόλη της Πομπηίας θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, προειδοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, δύο ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου 2.000 ετών που χρησιμοποιούσαν οι μονομάχοι για να εξασκηθούν πριν από τις μάχες.Ο υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι επιθεώρησε την Κυριακή την περιοχή και προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια.

Morgan Stanley:«Η Ελλάδα θα παραμείνει πολύ στο άρμα της Τρόικας»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο χρηματοδοτικό άρμα της Τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ για διάστημα μακρύτερο του προβλεπομένου από το μνημόνιο, εκφράζει με σημερινή του έκθεση ο χρηματοοικονομικός όμιλος Morgan Stanley. Σύμφωνα με τον Οίκο η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μείωνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, διασφαλίζει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μίας χώρας μέλους της ευρωζώνης.

Ο τρόπος εφαρμογής της περαίωσης ήταν λάθος, λέει η Λούκα Κατσέλη

Σφοδρή κριτική για τις «γκάφες»


Ο τρόπος εφαρμογής της περαίωσης ήταν λάθος, εκτίμησε η υπουργός Απασχόλησης Λούκα Κατσέλη, σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό την Δευτέρα, αποδίδοντας εν μέρει σε αυτά τα προβλήματα την αποχή ή το λευκό στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με διεθνή διαγωνισμό του ΟΛΠ η εκποίηση των «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα» και «Μιλένα»

Επικίνδυνα για το περιβάλλον


Σε εκποίηση και απομάκρυνση των πλοίων «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» προχωρά ο ΟΛΠ με ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό.Της απόφασης αυτής προηγήθηκε απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που έκρινε ότι τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή και δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας.

Τρισέ: «Να αποφευχθεί ο πόλεμος των νομισμάτων»


Στο ζήτημα των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να αποφευχθεί ένας «νομισματικός πόλεμος», επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εκπρόσωπος των κυριοτέρων κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, Ζαν Κλόντ Τρισέ, ενόψει της συνόδου της ομάδας των G-20. Εκπρόσωποι των κυριοτέρων κεντρικών πιστωτικών ιδρυμάτων, που συναντήθηκαν επι διήμερο στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία της Ελβετίας, εξέφρασαν «την ανάγκη να έχουμε σταδιακά περισσότερο ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες», επεσήμανε ο κ.Τρισέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νέα μοριακή μέθοδος μετατρέπει το δέρμα απευθείας σε αίμα

Κυτταρικές αλχημείες


Οι ασθενείς που χρειάζονται μεταγγίσεις θα αρκεί στο μέλλον να δίνουν ένα μικρό δείγμα από κύτταρα δέρματος και οι γιατροί θα αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν το αίμα στο εργαστήριο, υπόσχονται οι Καναδοί ερευνητές που ανέπτυξαν τη μέθοδο.

Καλύτερο μουσείο του κόσμου ψηφίστηκε το Μουσείο της Ακρόπολης

Από Βρετανούς δημοσιογράφους


Το βραβείο του «Καλύτερου Μουσείου του Κόσμου» κέρδισε το Μουσείο της Ακρόπολης στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ένωση Δημοσιογράφων Τουριστικών Συντακτών Βρετανίας.To βραβείο παρέλαβε το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Στον εισαγγελέα το πόρισμα για το πρόγραμμα του ΕΟΤ «Τουρισμός για Όλους 2006-09»

Με εντολή Γερουλάνου


Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών διαβιβάστηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, η τελική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε στον ΕΟΤ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Η έκθεση αφορά την περίοδο 2006-2009.Η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών υποβλήθηκε σε συνέχεια ενδιάμεσης έκθεσης του Σώματος και της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενήργησε, προκειμένου να εντοπισθούν και να επιμερισθούν οι ευθύνες των διοικητικών οργάνων, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Μειώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο τον Οκτώβριο

Πωλητές οι Έλληνες με εκροές 117,11 εκατ. ευρώ


Μειώθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Οκτώβριο, και διαμορφώθηκε στο 48,6% έναντι 49,8% τον προηγούμενο μήνα.Οι Έλληνες επενδυτές στις 29/10/2010 κατείχαν το 50,1% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο ΧΑ. Τον Οκτώβριο, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές 118,67 εκατ. ευρώ.

e-«πόλεμος» μεταξύ Google και Facebook

Η Google μπλοκάρει την πρόσβαση του κοινωνικού δικτύου στις επαφές του Gmail


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Facebook και της Google, με φόντο τα δεδομένα που τηρούν στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ. Η Google αποφάσισε να μπλοκάρει την πρόσβαση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο Gmail, απαγορεύοντας στο Facebook να αντλεί τα στοιχεία από τις επαφές των χρηστών μιας από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο.

Η στρατιωτική θητεία παχαίνει!


Δυσμενή επίδραση φαίνεται ότι έχει η στρατιωτική θητεία στα "σωματομετρικά και βιοχημικά" χαρακτηριστικά των στρατιωτών , καθώς τα αποτελέσματα μελέτης δείχνουν αύξηση του σωματικού βάρους, του λίπους, της χοληστερίνης και της γλυκόζης, μετά από ένα χρόνο παραμονής στο στράτευμα. Οι επιστήμονες αναζητούν τα αίτια αυτής της κατάστασης στην αλλαγή του τρόπου ζωής που συνεπάγεται η στρατιωτική θητεία. Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία μελέτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορούσε 165 νεοσύλλεκτους στρατιώτες που υπηρετούσαν στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου το 2009.

Στη μάχη των «προκρατήσεων» ρίχνεται ο ελληνικός τουρισμός

Στοίχημα η ανάκαμψη για το 2011


Το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική βιομηχανία, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του ελληνικού τουρισμού ρίχνεται στη μάχη των «προκρατήσεων».

Κάτω τα spread πάνω το ΧΑ

Υποχωρεί σημαντικά κάτω από τις 900 μονάδες βάσης το spread στα ομόλογα, καθώς οι πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δίνοντας τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Σημαντική άνοδος 2,44% στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε μέχρι τις 875 μονάδες, από 904 στο άνοιγμα της συνεδρίασης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ξανά στην Αθήνα η τρόικα για την εφαρμογή του Μνημονίου

Διαπραγματεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων


Κλιμάκιο στελεχών της τρόικας έρχεται σήμερα, Δευτέρα, στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσει τους τεχνικούς ελέγχους για την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι επικεφαλής της τρόικας Σ.Ντερούζ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Π.Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κ.Μαζούχ (ΕΚΤ) θα βρεθούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ήτοι τρεις ημέρες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Βουλή.Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν την πεποίθηση πως η εισήγηση της τρόικας για την εκταμίευση των 9 δισ. ευρώ της τρίτης δόσεως του μηχανισμού χρηματοδοτικής στηρίξεως θα είναι θετική. Τα ίδια στελέχη αποσαφηνίζουν πως οι στόχοι της κυβέρνησης και της τρόικας αναφορικά με το έλλειμμα μετρώνται σε απόλυτα νούμερα και δεν εξαρτώνται από τη διακύμανση του ΑΕΠ.

Στο Λονδίνο για επαφές με Έλληνες τραπεζίτες Γ.Παπακωνσταντίνου

Ομιλία στο LSE

Συνεργασία με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου θα έχει σήμερα, Δευτέρα, στο Λονδίνο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα απευθύνει το απόγευμα ομιλία στο London School of Economics με θέμα «Η Ελλάδα Αλλάζει».Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόσο κατά το γεύμα εργασίας με την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας, όσο και στην ομιλία του, αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, στην προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και στις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Μικρή πτώση του πληθωρισμού αναμένεται τον Οκτώβριο

Αύξηση 4,6% του τιμάριθμου στο 10μηνο


Ισχνή αποκλιμάκωση εκτιμάται ότι κατέγραψε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο, εξέλιξη που κυρίως συνδέεται με τις μη επαναλαμβανόμενες αυξήσεις τιμών που είχαν σημειωθεί τον τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που θα ανακοινώσει την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα καταδεικνύουν μικρή υποχώρηση του πληθωρισμού σε μηναία βάση.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών η τιμή του χρυσού

Μια ανάσα από τα 1.400 δολάρια


Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα 30 ετών κινείται σήμερα, Δευτέρα, η τιμή του χρυσού, παρά την μικρή αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρώ διαπραγματεύεται στις ασιατικές αγορές στο 1,395 δολάριο, από 1,403 δολάριο που ήταν στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη Παρασκευή.

Σε υψηλό διετίας πάνω από τα 87 δολάρια το πετρέλαιο


Ράλι μετά τα μέτρα της Fed


Ανοδικά, πάνω από τα 87 δολάρια το βαρέλι, κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα, με την αγορά να εμφανίζεται αισιόδοξη μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η Fed για την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραφε άνοδο κατά 39 σεντς στα 87,24 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η αγορά πετρελαίου είχε αρχίσει την καθοδική της πορεία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κάτω από τις 900 μονάδες υποχωρεί το spread στα ομόλογα

Ανακούφιση στην αγορά


Σημαντική υποχώρηση σημειώνει την Δευτέρα το spread στα ομόλογα, καθώς οι πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, δίνοντας τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην αγορά.Συγκεκριμένα, η διαφορά απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο υποχώρησε μέχρι τις 875 μονάδες, από 904 στο άνοιγμα της συνεδρίασης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

«Λουκέτα» σε βενζινάδικα και μείωση έως 20% στην κατανάλωση καυσίμων


Διογκώνεται η κρίση

Επιταχύνεται η µείωση της κατανάλωσης στην αγορά καυσίµων που φτάνει πλέον στο 20% σύµφωνα µε παράγοντες του κλάδου και ενώ τα «λουκέτα» στα πρατήρια πληθαίνουν.

Σύμνφωνα με Τα Νέα, πολλές εταιρείες εµπορίας καυσίµων δεν δέχονται πλέον επιταγές άνω των 30.000 ευρώ στις συναλλαγές τους µε πρατηριούχους. Πέραν του ποσού αυτού, οι συναλλαγές γίνονται απολύτως µε µετρητά.